This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Miten maalata kiiltävät laminaattihuonekalut

Miten maalata kiiltävät laminaattihuonekalut

Keittiökaapeista kustomoituihin vaatekaappeihin -  on niin monia huonekaluja, joissa on sileä tai kiiltävä laminaattipinta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että laminaatti tarjoaa keveyden ja hyvän kestävyyden edullisesti.

Mutta entä jos haluat uudistaa tai vain vaihtaa näiden kalusteiden värin? Silloin laminaattikalusteiden maalaaminen tulee kuvaan mukaan. Onko se siis käytännöllinen vaihtoehto - tai edes mahdollista? Lue, miten vastaamme tähän kysymykseen ja kerromme, miten laminaattikalusteiden maalaaminen tuottaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.


Voiko laminaattikalusteita maalata?

Kun kyse on huonekalujen kierrättämisestä tai vain muuntamisesta, jotkut ajattelevat, että onnistuminen on mahdollista vain puuhuonekaluilla. Tavallaan on helppo ymmärtää, miksi. Kiiltävät tai hyvin sileät pinnat eivät anna maalille hyvää tartuntaa, joten massiivipuinen kaluste vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta.

Itse asiassa kiiltävien huonekalujen maalaaminen on kuitenkin täysin mahdollista - eikä se ole edes erityisen vaikeaa vain muutaman vinkin ja neuvon avulla! Kyse on vain oikeanlaisesta valmistelusta ja sopivien tuotteiden valinnasta.

Valitse maali, jossa on hyvä tartunta, sellainen, joka on suunniteltu käytettäväksi kiiltäville laminaattipinnoille. Näin ei tarvita erityisiä pohjamaaleja, mikä vähentää sekä kustannuksia että aikaa.

Frenchic'n Al Fresco -sarja, Lazy Range ja Trim Paint-sarjat ovat ihanteellinen ratkaisu. Et tarvitse myrkyllisiä primereita tai erikoisia pohjamaaleja, joten Frenchic-sarja on oikea valinta vaikkapa ikea-tyylisten kalusteiden tai laminaattipintaisten keittiökaappienkin maalaukseen. Tällaisen 'Self Priming' maalin käyttö tarkoittaa, että kiiltävät laminaattipinnat voidaan maalata samalla tavalla kuin muutkin pinnat. Edellyttäen, että valmistelet ne perusteellisesti etukäteen, mikä tuo meidät seuraavaan aiheeseen...


Miten laminaattipinnat maalataan

Laminaattipintojen maalausprosessi ei eroa huonekalun maalaamisesta - kaikki on kiinni esivalmisteluista. Video ja opas pintojen valmistelusta tarjoaa yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet, mutta nämä ovat kaksi tärkeää päävaihetta....


Puhdista ja kuivaa
Maalasitpa sitten kiiltäviä keittiökaappeja tai laminaattista yöpöytää, ensimmäinen vaihe on varmistaa, että pinta on erittäin puhdas käyttämällä hyvää pesuainetta rasvanpoistoon, kuten Sugar Soap'a. Sekoita yksi osa pesuainetta kymmeneen osaan lämmintä vettä, levitä runsaasti liinalla tai sienellä ja pyyhi tai hankaa sitten voimakkaasti alhaalta ylöspäin valumien välttämiseksi. Huuhtele lopuksi pesuainejäämät pois raikkaalla vedellä. Anna lopuksi pintojen kuivua täydellisesti.

Karhenna
Seuraavaksi on vuorossa hionta. Tämä vaihe on elintärkeä, sillä se poistaa kiiltävän pinnan ja muodostaa karhennetun ja samean pinnan, joka maksimoi maalin tarttuvuuden. Kannattaa huomata, että mitä kiiltävämpi pinta on, sitä perusteellisempi hionta on tarpeen.

Sinun ei tarvitse käyttää sähköhiomakonetta - kattava käsinhionta riittää yleensä hyvin, joten hiomasieni tai -paperi ovat hyvä vaihtoehto. Karhenna koko pinta perusteellisesti keskivahvalla tai hienolla hiomapaperilla tai hiontasienellä ja pyyhi sitten hiontapöly pois.


Maalaus ja kovettuminen

Varsinaisessa maalauksessa voit käyttää sivellintä, telaa tai maaliruiskua mieltymyksesi ja maalattavien huonekalujen tyypin mukaan. Telat ovat nopeita käyttää suuremmille, laakeille pinnoille ja ruiskumaalaus isommille projekteille. Maalia on kuitenkin laimennettava vedellä noin 5-10 %, jos käytät ruiskua, mikä voi tarkoittaa, että tarvitaan lisäkerroksia.

Tavalliset neuvot pätevät maalaukseen, kuten reunojen teippaaminen, pitkät ja tasaiset siveltimen vedot ja oikean maalimäärän käyttäminen epätasaisen maalipinnan välttämiseksi. Katso tarkemmat ohjeet huonekalujen maalaamisesta oppaastamme.

Toinen asia, joka on muistettava, on maalin kovettumisaika. Kaikilla maaleilla kestää jonkin aikaa kovettua täysin. Käsittele siis juurimaalattua pintaa varovasti ensimmäisten viikkojen ajan, kun kovettumisprosessi on kesken ja maali on vielä tuoretta.


Miten laminaattikalusteet maalataan ilman hiontaa?

Laminaattikalusteiden osalta yksi yleisimmistä kysymyksistä on, voiko kiiltävän, liukkaan ja sileän pinnan maalata ilman hiontaa. Yksinkertaisesti ihmiset haluavat jättää osan esikäsittelystä väliin, mutta saada silti saman, upean ja kestävän lopputuloksen.


Pidämme asian lyhyenä ja ytimekkäänä - jos laiminlyöt valmistelut, valmistaudu epäonnistumaan. Hionta on laminaattikalusteiden maalaamisessa niin tärkeää, koska karhennettu pinta parantaa pitoa, mikä tarkoittaa parempaa tarttuvuutta ja suurempaa kestävyyttä. Jos jätät hionnan väliin, asiat saattavat näyttää hyvältä heti maalauksen jälkeen, mutta vaarana on, että maali naarmuuntuu, lohkeilee ja ei kestä aikaa.

Mitä laminaattikalusteita voin maalata?

Kun osaat maalata laminaattikalusteita, kotiisi avautuu monenlaisia mahdollisuuksia. Laminaattihuonekalujen suosio on kasvanut parin viime vuosikymmenen aikana, ja useimmilla ihmisillä on ainakin yksi huonekalu kotonaan - ellei jopa useampia. Suosittuja ovat muun muassa sisäänrakennetut vaatekaapit, liukuovikaapistot, lipastot, kirjahyllyt, keittiökaapinovet, hyllyt, tv-pöydät ja työpöydät. Kuvan Ikea-hyllykkö on maalattu Last Dance-sävyllä, Trim Paint sarjasta.

Vinkki!
Kalusteiden maalaamisen etu on myös se, että voit sovittaa erilaisia huonekaluja yhteen niiden alkuperäisestä väristä riippumatta.
Se voi olla esimerkiksi sohvapöytä ja tv-taso, jotka on siirretty yhteen eri huoneista.
Tai voit jopa kiinnittää yksiköitä yhteen, päällekkäin tai peräkkäin. Vaikka kalusteet ovat alunperin epäsopivia,
niin tilanne muuttuu kun ne ovat yhdistetty yhdeksi suureksi yksiköksi saman maalisävyn avulla: saat rakenettua upeita ja uniikkeja kokonaisuuksia.
Lisää laminaattikalusteen pintaan listat ranskalaiseen tyyliin kehyksinä tai moderniin tyyliin puolipyöreillä listoilla päälystäen 
- maalaa kokonaisuus ja näin sinulla on upea designkaluste, ilman designkalusteen hintalappua!
.
Hieno uutinen on, että ne kaikki vanhat kalusteesi voivat hyötyä maalauksesta, voit helposti muuttaa niiden tyyliä - sovittaa yhteinäisellä värityksellä niitä yhteen ja antaa niille uuden elämän. Käy katsomassa mitä muut ovat maalanneet somekanavissamme tai Facebook-ryhmässämme- yllätyt varmasti!

 

Ikea hyllyn maalaus Frenchic maaleilla Trim Paint Last Dance.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.