MITEN VOIN VÄLTTYÄ SIVELTIMEN JÄLJISTÄ MAALIPINNASSA?

  • 3 min lukuaika

MITEN VÄLTTYÄ SIVELTIMEN JÄLJILTÄ JA UURTEISTA MAALIPINNASSA

Paljon kysytään miten saada tasainen maalipinta ilman siveltimen jälkiä.

Selvät uurteet ja juovat voivat johtua monista tekijöistä. Frenchic sarjan maaleissa on aivan uudenlainen 'Self Levelling' -itselevittyvä ominaisuus, jonka ansioista maalipinnasta tulee helposti tasainen ja kaunis.

Muista kuitenkin, että maalaustyön tekee ihminen, eikä kone, pienet epätäydellisyydet kuuluvat käsintehtyihin projekteihin. Tarkastele lopputulosta kokonaisuutena ja anna pienet virheet itsellesi anteeksi.

Tässä kuitenkin luettelemme lisäksi sinulle joitain vinkkejä ja neuvoja, joista voit hyötyä maalausprojektisi aikana: 

 

SIVELTIMEN VALINTA

Käytä puhdasta ja ehjää sivellintä maalausprojektiisi. Hyvälaatuinen sivellin on paras lähtökohta.

Frenchic siveltimet ovat suunniteltu täydelliseen kalkkimaalin poimintaan ja suosittelemme sinua käyttämään niitä projektissasi. Frenchic-sarjan ovaalit siveltimet ovat käsityötä - pese ne huolellisesti lämpimällä vedellä ennen maalaustyön aloittamista.

Voit tutustua Frenchic sivellinvalikoimaan paremmin tästä linkistä.

Ovaaleja siveltimiä löytyy neljää eri kokoa: suurin XL-koko on tarkoitettu seinämaalaukseen tai muiden suurten, laakeiden pintojen.

M-kokoinen sivellin on hyvä suurikokoisten kalusteiden, kuten kaappien ja paneelien maalaukseen. S-kokoinen sivellin soveltuu myös edellä mainittuihin, mutta on kätevä esimerkiksi lipastojen, tuolien ja hyllyjen maalaukseen.

Pienin XS-kokoinen sivellin on paras koko pienestä 250ml purkkista maalaamiseen, reunamaalauksiin ja pieniin kalusteisiin ja pintoihin. XS-koko sopii hyvin myös lapsen käteen.

Frenchic maalaussiveltimet.

Pesty ja puhdas sivellin on notkea ja nihkeänä sillä on mukava maalata.

Pestynä ja nihkeänä siveltimen luonnonharjas ei ime maalia luonnonharjaksen sisään kuten rutikuiva luonnonharjas ja siten puhdistuskin on helpompaa. 

Käytätpä minkälaisia välineitä tahansa, toivomme että näistä ohjeista on sinulle apua kun haluat maalata tasaista pintaa. Tärkeää on, että maalausvälineesi ovat puhtaat ja ehjät.


VALMISTELU ON TÄRKEÄÄ

Jos haluat saavuttaa sileän, tasaisen maalipinnan, pinnan on oltava ennen maalaustakin ehjä, tasainen, puhdas ja sileä.

Jos maalaat olemassa olevien maaliklimppien, kerrostumien, kolojen, syvien naarmujen, kuivuneiden vanhojen maalipisaroiden ja valumien yms. päälle, ne näkyvät myös uuden maalikerroksen läpi.

Jos maalattavassa pinnassa on uurteita, syviä naarmuja tai koloja, ne on ensin täytettävä esimerkiksi kittaamalla, jos lopputulokseksi halutaan tasainen ja sileä pinta. Jos kappaleessasi on hilseilevää ja paakkuista maalia, kokkareet on ensin hiottava tasaiseksi ja hilseilevä maali poistettava.


SIVELLINTEKNIIKKA

Kevyt käsi

Se kuinka käytät sivellintä, voi vaikuttaa maalaukseesi. Tavoitteletko sileää pintaa?

Pidä siveltimestä kiinni kevyesti, kuin pitäisit kynää, sen sijaan, että tarttuisit voimakkaasti ja painaen varresta. Sivele maali kevyesti.

Maalaa samaan suuntaan kuin puun syyt. Yritä olla työntämättä ja harjaamatta pintaa edestakaisin liian voimakkaasti - tosin tämäkin on yksi maalausteniikka ja tällöin silvetimen jäljet näkyvät voimakkaasti.

TARPEEKSI MAALIA SIVELTIMESSÄ

Et tarvitse enempää kuin 3 (tai enintään 4 kerrosta) projektin loppuun saattamiseksi.Jos siveltimessä ei ole tarpeeksi maalia, saat raitoja tai näet ylimääräisen tekstuurin pinnassa.

Myös liian paksu maalikerros voi kuivua epätasaiseksi.

Noudata joka kerroksella ohjeidenmukaista kuivumisaikaa. Jos käytät Frenchic sarjan itsetasoittuvia maaleja, tasoittuvuus tapahtuu kerroksen kuivimisaikana.

ÄLÄ YLITYÖSTÄ PINTAA

Älä jatka samalla alueella työskentelyä siveltimellä silloin kun maali kuivuu.

Maalin ylityöstäminen nostaa helposti sekä uuden että vanhan kerroksen auki ja tekee pinnasta epätasaisen. Jos huomaat kohdan, jota haluaisit korjata tai johon haluat palata, odota tunti, kunnes maali kuivuu, ja levitä sitten vasta maalia paikkamaalattavaan kohtaan. Maalaaminen tuoreen maalin päälle johtaa maalipinnan ylityöstämiseen, jolloin kerrokset rullaantuvat ja pintaan jää jäljet.  

 

ETHÄN MAALAA LIIAN KUUMASSA

Maalaa pieniä alueita / osia kerrallaan, jotta maali ei pääse kuivumaan liian nopeasti. Liian lämpimässä tai jopa kuumassa (esim suora auringonpaiste) maalaaminen ei ole suositeltavaa, se ei oikeastaan onnistu, vaan maali kuivuu kuumassa aivan liian nopeasti ja voi halkeilla.

 

LIIAN KUIVA SIVELLIN

Jos huomaat, että siveltimesi kuivuu liikaa, pidä siveltimen kärki kosteana, mikä auttaa pitämään sen joustavampana ja lempeämpänä maalatessa. 

Huomaa, että et lisää vettä maalin sekaan, vaan kastat vain siveltimen kärjen veteen kevyesti pitämään harjakset kosteana tarvittaessa. Voit kokeilla myös suihkupullo-tekniikkaa: suihkauta pullosta, vain kevyesti, vettä maalattavaan kohtaan, lisää maali ja sivele se paikalleen – huomaat, että maali liukuu notkeammin ja tuloksena on tasainen pinta.

Ota uusi sivellin ja tela käyttöön aina pesulla.

KORJAA VIRHEET HIOMALLA, EI PÄÄLLE MAALAAMALLA

Jos jotain meni pieleen - asian voi korjata: hio maalipinta kevyesti, putsaa pölyt pois ja maalaa uudelleen.

Toiset haluavat hioa maalauskerrosten välissä erittäin tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Käytä tätä varten erittäin hienoa hiekkapaperia tai kätevää, uudelleen käytettävää ja pestävää hiontasientä tai hiontatyynyä..

HARJOITUS TEKEE MESTARIN

Kiirehtiminen ja vaiheiden skippaus johtaa yleensä pinnan epätasaisuuteen ja maalipintaan, joka ei kestä.

Varaa projektiisi aikaa, tee erilaisia pieniä koemaalauksia, kokeile rohkeasti uusia tekniikoita ja tutustu maalausvälineisiisi. 

Nauti maalausprojektistasi!

KOKEILE JA TESTAA ENSIN - VARSINKIN ENNEN SUUREMPAA PROJEKTIA

Kokeile ensin johonkin harjoituskappaleeseen mikä tekniikka sopii sinulle ja käyttämille välineillesi ja maalattavaan pintaan.

Jos et ole aikaisemmin kokeillut Frenchic sarjan maaleja, suosittelemme palkittua uutuutta, Lazy Range sarjaa.

Kaikissa Frenchic sarjan maaleissa on uudenlainen ominaisuus, 'Self Levelling', jonka ansiosta saat pinnasta helposti kauniin ja tasaisen - pintaan jää vain vähän tai ei ollenkaan siveltimen jälkiä.

KOKEILE ROHKEASTI JA INNOSTU ITSETEKEMISESTÄ!

Olitpa sitten aloitteija tai tavallinen kotimaalari - tai kokenut ammattilainen, hämmästyt varmasti miten kaunista ja tasaista pintaa saat Frenchic -sarjan maaleilla.

Mattamusta Blackjack, Al Fresco

Jos kiinnostuit ja haluat nähdä mitä muut ovat maalanneet, liity mukaan FB-ryhmäämme.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.