UKK eli meiltä usein kysytyt kysymykset

K: Tarvitseeko maalin päälle laittaa vielä vahaa tai lakkaa?

V: Ei tarvitse. Frenchic Paint sarjan uudenlaisissa chalk paint -maaleissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina - Kuinka kätevää!

K: Mistä näen helposti kaikki Frenchic sävyt?

V: Täältä.

K: Tarvitseeko lakkaa hioa pois kalusteen pinnasta? 

V: Ehkä - kyllä tai ei. Asia ei ole aina niin yksinkertainen, mutta yritämme pitää vastauksen yksinkertaisena: Jos lakkapinta on ehjä, ei sitä tarvitse tai edes kannata hioa pois, vaan vain karhentaa, niin että pinta "samentuu". Jos taas lakkapinta on halkeillut, krakeloitunut tai muuten irti pohjastaan, niin se irtoava pinta pitää aina poistaa. Riippuu siis lakkapinnan kunnosta. Ehjä lakkakerros toimii hyvin suojaavana pintana puulle, joten sitä ei kannata poistaa. Kevyt karhennus käsin yleensä riittää pienemmissä kalusteissa.

K: Paljonko maalia tarvitaan yhteen seinään?

V: Laske seinän koko: korkeus x levys = m2. Suuri 2,5 litran seinämaali purkki riittää noin 36m2:lle

- kun maalaat kahteen kertaan, niin maalia riittää vähintään 18m2.lle. Frenchic sisämaali on runsaspigmenttinen ja kiiltoasteeltaan ultramatta.

K: Onko Frenchic maali vesiohenteista?

V: Kaikki Frenchic sarjan maalit ovat 100% vesiohenteisia.

K: Mikä Frenchic maali sopii kosteaan tilaan?

V: Al Fresco maali soveltuu kosteiden tilojen ja keraamisten laattojen maalaukseen.

Ei kuitenkaan seisovan veden alueille eikä saunaan.

K: Mistä löydät ohjeet maalin valintaan omaan projektiini?

V: Tästä voit katsoa mikä Frenchic maali soveltuu projektiisi.

K: Mistä näen helposti lisätiedot Frenchic sarjoista? Tai työohjeet?

V: Lisätietoja ja työohjeita löydät jokaisen sävyn kohdalta, avaa uusi välilehti: TIETOJA.

Samassa on myös työohjeet. Voit katsoa lyhet tiedot sarjoista ja niiden soveltuvuudesta myös tästä Nopeasta oppaasta.

K: Miksi maalin sekoittaminen on niin tärkeää?

V: Huolellisesti sekoitetulla maalilla saat varmasti oikean sävyn ja oikean koostumuksen.

Opastamme asiakkaitamme sekoittamaan maalin mahdollisimman huolellisesti ja pitkään, pohjia myöden. Frenchic -maalien pigmentit ovat painavia ja ne painuvat nopeasti purkin pohjalle. Jos kastat sivellintä vain maalin pinnasta, et saa täyttä peittävyyttä, koska maalin väripigmentit ovat painuneet pohjaan.

Huolellinen maalin sekoitus ennen maalausprojektia ja pidemmän projektin aikana on tärkeää. Frenchic maalit ovat runsaspigmenttisiä ja luonnollisesti painava väripigmentti sekä muut maalin ainesosat painuvat helposti maalipurkin pohjalle.

Sekoittamattomalla maalilla ei välttämättä saavuteta oikeaa, valmistajan tarkoittamaa sävyä ja kerroksia tarvitaan enemmän kuin on tarkoitettu.

Sekoittamaton maali on myös normaalia ohuempaa, joka vaikuttaa kestävyyteen.

Huolellinen ja pitkä sekoitus pohjia myöden varmistaa maalin täydellisen, sillkisen koostumuksen,  suoja-aineiden tasaisen sekoittumisen sekä optimaalisen lopputuloksen.

K: Kestääkö kalkkimaali kalusteissa ja ulkona?

V: Kalkkimaaleja on markkinoilla erilaisia.

Vain Frenchic-sarjan kalkkimaaleissa, chalk paint'ssä on maalissa jo valmiina suojaominaisuudet, jotka tekevät Frenchic-maaleista erittäin kestävät - kuitenkaan emme ole tinkineet asiakkaidemme rakastamasta kauniista mattapinnasta!

Al Fresco on se ulkona kestävä chalk paint-sarja.

Frenchic Al Fresco maalissa on valmiina kaikki tarvittavat suojaominaisuudet: homeenestoaine sekä UV-suoja. Maalatut kalusteet säilytetään talven ajan säältä suojassa, näin maalipinta pysyy hyvänä.

Lazy Range-sarjan maaleissa on aivan uudenlainen innovaatio; maaliin on lisätty valmiiksi nestemäinen vaha, joka kovettuessaan tekee pinnasta erittäin kestävän ilman muita pinnoitteita.

Lazy Range-sarjan maalit ovat kalustemaaleja sisäkäyttöön. 

Frenchic Paint sarjan kaikki maalit, vahat ja viimeistelypinnoitteet ovat testattuja ja tutkittuja - ja ne ovat saaneet esimerkiksi 'Toy Safe' -sertifioinnin, joka tarkoittaa, että Frenchic-maaleilla on turvallista maalata esimerkiksi lasten kalusteita ja jopa lasten leluja. Frenchic-sarjan maalit eivät sisällä esimerkiksi lyijiä tai muovia.

Voit itse vaikuttaa paljonkin maalipinnan kestävyyteen noudattamalla maalausohjeita sekä kuivumisaikoja.

Lue aina myös ohjeet maalipurkin kyljestä ennen aloitusta.

Vähintään kaksi maalikerrosta antaa kosteudensuojan. Maalaa kappaleet ympäri, niin puukalusteen eläminen kosteudesta vähentyy.

Lue myös Maalataan ulkona! -ohjeet ennen aloittamista.

Jos kuitenkin - elämä tapahtuu - ja  maalipintaan tulee naarmu, paikkamaalaus on normaali ja helppo toimenpide.

K: Mitä eroa on Lazy Range ja Al Fresco -sarjan maaleilla?

V: Lazy Range - sisäkäyttöön  - on aivan uudenlainen innovaatio: vahallinen chalk paint - kalkkimaali, jossa on vaha maalissa jo valmiina!

Lisäksi maalissa on muita hienoja ominaisuuksia, joita et löydä muista chalk paint -sarjoista, kuten itse levittyvyys, jolla saat sen upean ja sileän pinnan Frenchic-tyyliin.

Lazy Range sarjan maalit ovat mattapintaiset ja ne ovat tarkoitettu sisäkalusteiden maalaukseen. Vaha maalissa kovettuu kestäväksi ja hyvin pyyhkimistä kestäväksi pinnaksi ja voit käyttää Lazt Range-sarjan sävyjä myös keittiökaappien maalaukseen.

Al Fresco - sisälle ja ulos  -on myös aivan uudenlainen chalk paint - kalkkimaali, joka kestää ulkokalusteissa sateita ja lämpötilan vaihteluita!

Maalaa ulos vain sellaisia kalusteita, joita voit säilyttää talven ajan sisätiloissa.

Al Fresco-sarjan maaleissa on hyviä suojaominaisuuksia, jotka tekevät pinnasta kovan ja kestävän.

Maalin kovettuminen lopulliseen kestävyyteensä kestää noin kolme viikkoa.

Al Fresco-sävyjä voit käyttää kalusteillesi, joita käytät ulkona puutarhassa, parvekkeella tai sisätiloissa. Vähintään kaksi maalikerrosta antaa kosteudensuojan. Maalaa kappaleet ympäri, niin puukalusteen eläminen kosteudesta vähentyy.

Lue lisää kaikkien Frenchic -sarjojen ominaisuuksista täältä.

Ei siis enää vahausta tai lakkausta - vain maalaus!

K: Onko Trim Paint -maali kiiltävä?

V: Me sanomme: satiinin himmeä. Pieni kiiltoasteen ero tulee esiin, kun Trim Paint sarjan maalia käytetään ultramattapintaisen Seinämaalimme kanssa. Muuten pinta on hyvin lähelle samaa kuin Al Fresco ja Lazy Range.

Trim Paint on erinomainen valinta keittiönkaapistoihin, metallipattereihin, oviin, listoihin ja paneelehin - myös kalusteisiin sisätiloissa.

Trim Paint on korkean hankauskestävyyden omaava lista- ja ovimaali, seinämaalien sävypareissa.

K: Miksi maalissani on sävyero purkkien välillä?

V: Usein sävyero johtuu sekoittamattomasta maalista. Joskus pohjan väristä ja pohjamateriaalista sekä kerrosten määrästä  - joskus niiden yhteisvaikutuksesta. 

Alan standardiohje on suositella varaamaan riittävästi maalia projektiin ja varmistamaan, että maalipurkit ovat samaa valmistuserää - kuten tapeteissakin.

Jos sama valmistuserä ei ole mahdollista, voit sekoittaa kaikki purkit keskenään, jolloin varmasti koko projektissa sävy on aina sama.

Paikkamaalauksessa suosittelemme maalaamaan mielummin koko alan, kuin pienen paikkauskohdan, koska usein paikkamaalaus jää näkyviin. Siihen vaikuttaa maalauskerrokset, maalausvälineet, maalauskerrosten paksuus, kuivuminen ja maalin sekoittaminen.

Pienet sävyerot ovat mahdollisia valmistusprosessissa, mutta suuremmat todella harvinaisia. Suurempiin sävyeroihin löytyy usein vastaus edellä mainituista.

K: Kuinka kauan maalin täytyy kuivua ennen vahaamista tai muuta viimeistelyä?

V: Tuoretta maalia ei voi työstää - vahata esimerkiksi jäykällä vahasiveltimellä. Anna mielummin maalin kuivua täydellisesti maalauskertojen välillä, kuin että maalaisit kerrokset liian nopeasti. Frenchic maalit ovat pölykuivia nopeasti, jopa puolessa tunnissa, mutta vahaus pitää jättää myöhempään - varmistu, että pinta kestää vahausta testaamalla. Odota vähintään 2-4h.

Voit vahata useita ohuita kerroksia, anna jokaisen kerroksen kuivahtaa ennen seuraavaa - noin 30min. Kiillota lopuksi vahattu pinta nukkaamattomalla kankaalla.

Viimeistelypinnoitteen voit laittaa maalipinnan päälle 48h jälkeen tai myöhemmin.

K: Kuinka kauan Frenchic-vahan ja viimeistelypinnoitteen, Finishing Coat'n kuivuminen kestää?

V: Viimeistelypinnoite, Finishing Coat, kuivuu nopeasti,  15-30 minuutissa.

Parhaan tuloksen saamiseksi tarvitaan 2-3 kerrosta. Kuivuttuaan pinta on kosteuden kestävä ja kirkas. Finishing Coat on liuotinaineeton ja vesiohenteinen, turvallinen sertifioitu Frenchic tuote. Levitä tuote kätevästi sienellä kauniin ja tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Mattapintainen Viimeistelypinnoite, Tuff Top Coat kerrosten maalausväli on noin tunti riippuen kuivumisolosuhteista. Kerroksia vähintään kaksi, levitys voidaan tehdä sienellä. Lopullinen kovuus saadaan 16 tunnissa. Mattapintainen pinnoite, kuten muutkin lisätyt pinnoitteet, voi muuttaa hieman maalin sävyä, joten kokeile pinnoitteita ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan. Pinnoitteiden lisääminen Al Fresco tai Lazy Range-sarjan maalien päälle aikaisintaan 48h kuluttua noudattaen tuotteen omia kerrosten kuivumisaikoja. 

Frenchic vahat ovat luonnon vahoja, pehmeitä levittää. Vahan kuivuminen ns. pölykuivaksi kestää yleensä 30-45 min., jolloin voit levittää uuden vahakerroksen.  Uudelleenvahaus kannattaa suorittaa tarvittaessa 12 kuukauden välein, varsinkin pinnoille, jotka ovat kovassa kulutuksessa (esim.tuolin istuin).  Vahat ovat vain sisäkäyttöön. Opi lisää Frenchic sarjan luonnonvahoista ja niiden monipuolisesta käytöstä Frenchic Blogeista. Voit halutessasi lopuksi kiilottaa vahapinnan nukkaamattomalla liinalla. Vaha on aina viimeinen pinta.

Pinnoitteiden lisääminen Al Fresco tai Lazy Range-sarjan maalien päälle aikaisintaan 48h kuluttua.

K:Maali näyttää kuivuvan nopeasti, voinko ottaa kalusteen heti käyttöön? 

V: Frenchic-maalit kuivuvat ns. pölykuivaksi nopeasti - noin tunnissa -, mutta anna silti kuivumisprosessille aikaa ennen kalusteen käyttöönottoa.

Maalin kuivuminen ja vahan ja muiden tärkeiden suojaominaisuuksien kovettuminen maalissa ovat eri asioita.

Anna maalipintojen kuivua rauhassa 48h normaalissa lämpötilassa ennen varovaista käyttöönottoa. Vahallinen maali, Lazy Range sekä Al Fresco-sarjan maalit saavuttavat lopullisen kovuutensa muutamassa viikossa.

Varo maalipintaa siihen saakka hieman normaalia enemmän, siihen asti maali on vielä tuoretta. Lue maalausohjeet maalipurkin kyljestä ennen maalausprojektin aloittamista ja liity kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland - ryhmästä löydät hyviä maalausvinkkejä. Lue lisää maalipinnan kestävyydestä Frenchic Blogeista.


K:Pitääkö tehdä pohjatöitä?

V: Kalkkimaalien kanssa ei tarvitse tehdä monimutkaisia ja aikaa vieviä pohjatöitä tai pohjamaalauksia. Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta, kuten kalkkimaaleissa yleensäkin.

Siksi onkin tärkeää poistaa kaikki ylimääräinen maalin ja pohjan välistä, että maali pääsee kiinnittymään pohjaansa.

Ethän maalaa likaista pintaa. Huolelliset valmistelut ovat avain maalipinnan kestävyyteen. Tee maalattavalle pinnalle tai kalusteelle vähintäänkin puhdistus, samalla voit tarkastella kalusteen pintaa ja päättää haluatko kitata naarmut ja kolot umpeen vai haluatko, että ne näkyvät ja antavat kalusteelle kulunutta ilmettä?

Poista vetimet ja nupit - kittaa kolot umpeen, jos aiot vaihtaa vetimet toisenlaisiin. Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton. Kevyt hionta tai pinnan karhennus hiontasienellä ennen maalausta on suositeltavaa, varsinkin jos maalattava pinta on sileä, kiiltävä ja liukas. 

Ethän usko puheita, ettei mitään valmisteluja tarvitse tehdä! Nyrkkisääntönä voisi olla, että varsinkin kovaan kulutukseen tulevat pinnat karhennetaan tai hiotaan huolellisesti (tuolin istuin, pöydän kansi yms). Puhdistuksen jälkeen pinta hiontaan. Maalaus tehdään kuivalle ja puhtaalle pinnalle. Kevyt pinnan karhennus aina tai hionta on tärkeä vaihe ja vaikuttaa maalipinnan kestävyyteen, älä skippaa näitä vaiheita.

Kokeile Frenchic Paintin omaa Sugar Soap- liuosta, ja pese sillä pöly, rasva ja lika pois. Pese pinta ennen hiontaa, ettet hio epäpuhtauksia puun sisään. Mainio tuote myös hiontapölyn poistamiseen.

Tartuntaa voi lisätä ja parantaa laittamalla pintaan kerros Finishing Coatia ennen maalausta. Vaikka maali tarttuisi pintaan ilman mitään valmisteluja, lopputulos on parempi ja kestävämpi, kun valmistelut on tehty huolellisesti.

Käytätpä mitä pesuainetta tahansa, kaikki pesuaineet on tärkeää huuhdella pinnalta pois puhtaalla vedellä ennen maalausta. Frenchic-sarjan oma Sugar Soap on riittoisa tiiviste, valmistettu nimenomaan kalusteiden puhdistukseen ennen maalausta.  Se vaahtoaa hyvin ja huomaat, että puhtaalta vaikuttaneesta kalusteesta irtoaa vielä likaa pestessä. Lue myös hyödylliset Maalausohjeet.

K: Mikä voi mennä pieleen?

V: Eniten epäonnistuneeseen maalaustyöhön vaikuttavat epärealistiset ennakko-odotukset sekä ohjeiden omavalintainen toteutus vauhdikkaassa maalausprojektissa - vaiheiden skippaus.

Kokemuksemme mukaan nämä kolme vaihetta halutaan jättää usein kokonaan tekemättä: maalin sekoitus, maalattavan pinnan puhdistus ja karhennus.

Asia on kuitenkin hyvin yksinkertainen: jos laistat valmisteluista, valmistaudu epäonnistumaan - Fail to Prepair - Prepair to Fail.

Vaikka maalaus on nopeaa, kannattaa myös muille vaiheille varata aikaa (puhdistus, karhennus, kerrosten kuivuminen ym) Myös heikkolaatuiset ja likaiset maalausvälineet sekä paksut maalikerrokset yhdistetynä ylityöstettyyn tuoreeseen maalipintaan aiheuttavat epätoivotun lopputuloksen.

Maali kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se saavuttaa täydellisen kovuutensa vasta viikkojen kuluttua - tuoretta maalipintaa kannattaa varoa tavallista paremmin, malttia kannattaa olla maalattujen pintojen;  keittiönkaappien, portaiden, käyttökalusteiden ja lattioiden käyttöönotossa.

Huomaat huikean eron maalipinnan kestävyydessä kun annat maalin saavuttaa rauhassa lopullisen kovuutensa. Suunnittele maalausprojektisi kaikille vaiheille oma aikansa.

Ethän nosta juuri maalatulle tasolle vielä TV:tä, painavia ruukkuja tai muita esineitä - tai laita puutarhatuolille pehmusteita heti maalauksen jälkeen: pehmusteiden tai liinojen alta maali ei pääse kuivumaan normaalisti.

Suojele maalipintaa kulutukselta vähintään se 48h ja sittenkin käytä pintoja varovasti kolmen viikon ajan.

Suosittelemme kokeilemaan sävyjä ja välineiden käyttöä ennen ensimmäistä isompaa projektia johokin harjoituskappaleeseen.

Ohjeet maalipurkin kyljestä on aina hyvä lukea ennen projektin aloitusta. Hyviä maalausvinkkejä erilaisiin projekteihin löydät Frenchic Blogeista!

 


Voinko maalata aikaisemmin öljyttyjä ulkokalusteita tai ulko-oven?

V: Jos kalusteesi tai ulko-ovesi ovat aiemmin öljytyt, maalin pysyvyyttä ei voi taata.

Alkuperäisestä pintakäsittelystä tai puulaadusta kannattaa kysyä kalusteiden hankintapaikasta. Testimaalaus on myös hyvä tapa varmistua tuotteiden sopivuudesta.

Puulaadulla voi olla merkitystä maalin pysyvyyteen, toiset puulaadut ovat luonnostaan öljyisiä, kuten tiikki tai muut 'kovapuu'-laadut. Joissakin puutarhakalusteiden tehdaskäsittelyssä on voitu käyttää öljypohjaista pinnoitetta tai puun säilöntäainetta, jonka tarkoitus on estää muiden aineiden tarttumista pintaan. Tälläisten suojakäsittelyjen päälle ei ole tarkoitettu maalattavaksi.


Lue hyödylliset "Maalataan ulkona" - vinkit tästä.


K: Miten säilytän maalatut ulkokalusteeni talven ajan?

V: Säilytä maalatut puutarhakalusteesi talven ajan asianmukaisessa varastossa säältä suojassa ja varaudu normaaliin paikkamaalaukseen keväisin, jos kalusteet ovat kolhiintuneeet ahtaan varastoinnin / pinoamisen yhteydessä ja maalipinta pääsyt halkeilemaan.

Piha- ja puutahakalusteet ovat kovalla rasituksella ulkona: lämpötilojen vaihtelut, kalusteiden siirtely ja pinominen, siitepöly, neulaset, puiden lehdet, auringon paahde, sateet ja kosteus rasittavat pintoja – aurinkorasvat, hiekka, grillirasva ja lintujen jätökset ja muu irtolika kannattaa puhdistaa maalatuilta pinnoilta heti, käyttäen vettä tai hyvin mietoa puhdistusainetta ilman naarmuttavia puhdistusvälineitä. 

Katoksen alla kesällä olevat terassikalusteet säilyvät pidempään kauniina, kuin suoraan taivasalla olevat kalusteet. Parvekkeella tai pihassa ilman suojaa olevilta kalusteilta on hyvä pyyhkiä ja kuivata heti pinnalle jäävä sadevesi pois tai nostaa kalusteet sateensuojaan rankkasateiden ajaksi. Pidä huolta maalatuista kalusteistasi, niin maalipinta säilyy pitkään hyvänä.

Säilytä kalusteita talven ajan säältä suojassa, paras mahdollinen säilytyspaikka onkin kuiva, viileä ja hyvin ilmastoitu talvivarasto - kalusteiden tiivis pressuttaminen voi pitää kalusteet liian kosteana.


K: Maali on aika paksua - voinko ohentaa sitä?

V: Suosittelemme käyttämään Frenchic Paint -sarjan maaleja sellaisenaan, koska niissä on hyviä suojaominaisuuksia.

Jos kuitenkin haluat ohentaa maalia niin tee se aina erilliseen astiaan. Käytä ohennukseen vain puhdasta vesijohtovettä. Ohennettua maalia ei suositella säilytettäväksi.

Vinkki! Kokeile myös kätevää 'suihkupullo-tekniikkaa': suihkauta  pintaan kevyesti vettä samalla kun maalaat - toiset kastavat sivellintä vesiastiaan ennen maaliin dippaamista - molemmat tekniikat antavat lisäksi tasaisen maalausjäljen. 

Frenchic sarjan maalit sopivat ruiskumaalaukseen ja voit ohentaa niitä esim: 5-10% riippuen laitteestasi. Huomioi, että ruiskulla maalatessa maalin menekki on usein suurempi kuin siveltimellä tai telalla.

Maalin ainesosat; liitu ja mineraalit sekä väripigmentit ovat painavempia kuin tavanomaisissa maaleissa ja ne painuvat luonnostaan maalipurkissa pohjaan säilytyksen aikana ja maali voi aluksi tuntua paksummalta pohjasta - huolellinen ja pitkä sekoitus on tarpeen aina ennen kuin otat maalin käyttöön - sekä myös pidempien maalausprojektien aikana.

Vajaa maalipurkki kannattaa sulkea huolellisesti tai siirtää maalitilkka pienempään ja tiiviisen astiaan.  Maali paksuuntuu kuivumisprosessissa, kun siitä alkaa haihtua vesi. 

K:Kauanko maali säilyy?

V: Avatulla maalipurkilla on rajattu säilyvyysaika ja maalin säilyvyyteen vaikuttavat maalin käyttö- ja säilytysolosuhteet. Vesiohenteiset Frenchic-maalit eivät kestä kylmäsäilytystä, vaan ne kylmettyvät ja jäätyvät heräkästi.

Jäätynytttä / sulanutta tai likaista maalia ei suositella käytettäväksi. Käytä maalatessa erillistä maalausastiaa, jottei maalipurkkiin pääse rakennus-tai hiontapölyä, ulkona siitepölyä tai muuta likaa maalausvälineistä.

Tarkista vajaa tai pitkään säilytetty, käyttämätön maali ennen käyttöä. Sekoita maali huolellisesti pohjia myöden ja pitkään tasaiseksi. Tee koemaalaus. Jos maalin sävy näyttää oikelta, koostumus on tasainen ja maali kuivuu normaalisti, voit käyttää maalin. Puhdista maalipurkin kansi hyvin, jotta saat sen suljettua tiiviisti tai käytä säilytykseen vaihtoehtoisesti esimerkiksi tiivistä laspurkkia ja säilytä purkki kansi alaspäin.  Maali alkaa paksuuntua ja kuivua säilytyksen aikana, jos säilytysastiaan pääsee ilmaa. 

Paras maalien säilytyspaikka on normaali- tai viileä, tasainen varaston sisälämpötila, poissa suoralta auringonvalolta. Avaamaton maalipurkki säilyy vähintään kaksi vuotta, yleensä reilusti enemmänkin.

K: Miten käytän Frensheen-metallikorostusväriä?

V: Frensheen-pigmenttijauheista voit tehdä itse upean, myrkyttömän metallimaalin ja voit levittää sitä siveltimellä normaalin maalin tavoin. Metallijauhe sekoitetaan Finishing Coat'n kanssa.

Annostele ensin neste, Finishing Coat, astiaan ja sekoita siihen Frensheen-jauhe - vähän kerrallaan! Huomaat, kuinka riittoisaa jauhe on ja voit itse säädellä maalin värikylläisyyttä. Pienemmissä projekteissa aloita mittaamalla molempia ainesosia ruokalusikallinen.

Voit sekoittaa Frensheen -metallipigmenttijauhetta myös TTC:n eli Tuff Top Coat'n kanssa tai Frenchic vahojen kanssa!

Vinkki! Voit sekoittaa pigmenttijauheita keskenään ja tehdä itse ruusukultaa, antiikkikultaa tai muita uniikkeja sävysekoituksia.

K: Mitä VOC-yhdisteet ovat, ja miten Frenchic Paint eroaa muista tuotteista niiden suhteen?

V: VOC:t ovat haitallisia orgaanisia haihtuvia yhdisteitä, joita löytyy useista maaleista. Nämä terveydelle sekä luonnolle vaaralliset yhdisteet haihtuvat huoneilmaan aiheuttaen allergisia tai yliherkkyysreaktioita.

Pitkäaikainen altistuminen haitallisille orgaanisille yhdisteille voi johtaa mm. sisäelinten tai keskushermoston vaurioihin. Lyhytaikainen altistuminen taas aiheuttaa esimerkiksi silmien kirvelyä, päänsärkyä, hengenahdistusta, väsymystä, iho-oireilua, näköhäiriöitä ja voimattomuutta.

Frenchic Furniture Paint ei sisällä lisättyjä VOC-yhdisteitä lainkaan. Lue lisätietoja blogi-kirjoituksesta, Ohjeita herkemmille maalareille.


K: Onko Frenchic Paint turvallinen lastenhuoneessa käytettäväksi?

V: Todellakin! Frenchic Paint -sarjan kaikki maalit, vahat ja vimeistelypinnoitteet ovat EN71:3-sertifioitu (Toy Safe) ja niitä on turvallista käyttää lasten kalusteissa, leluissa,  lastenhuoneen seinissä ja makuuhuoneissa.

Tämä on nopea maalisarjan valintaopas.

K: Voinko maalata Frenchic maaleilla keraamisia kaakeleita ja laattoja?

V: Kyllä! Al Fresco sarjan maalit sekä seinämaalisarja ovat virallisesti testattu keraamisten laattojen maalauksessa.

Tee pohjatöinä huolellinen pintojen valmistelu; puhdistus ja pintojen karhennus ja maalaa ohuita kerroksia.

Maalimme ei sovellu alueille, jossa vesi seisoo, kuten suihkulattiat, altaat tai vastaavat, tai alueita joissa on korkea kosteuspitoisuus, kuten sauna. 

Frenchic- maaleja ei voida käyttää rakenteiden vesieristeenä. Upeita Frenchic-projekteja näet lisää Frenchic'n omassa FB ryhmässä. Keraamisten laattojen maalauksesta voit lukea lisää Blogi-kirjoituksista.

K: Voinko maalata Frenchic maaleilla keittiön kaapit?

V: Kyllä! Al Fresco, Lazy Range ja Trim Paint sävyt sopivat hyvin keittiökaapien maalaukseen, eivätkä ne tarvitse muuta suojausta.

Seuraathan meitä jo Instagramissa? Keittiönkaappien maalauksesta kannattaa katsoa hyödyllinen video, se löytyy Blogi-kirjoituksista. Lue aina maalipurkin kyljestä ohjeet ennen maalausprojektin aloitusta ja tee koemaalaus. Hyödylliset keittiökaappien maalausvinkit löytyvät Frenchic Blogeista.

K: Mistä saan lisää tietoa Frenchic Paint-sarjasta? 

V: Liity mukaan kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland tai ota yhteyttä lähimpään Frenchic-jälleenmyyjääsi.

 

Löydät kaikki maalien ainesosat maalipurkkien kyljestä,
emme lisää tuotteisiimme mitään salaisia ainesosia.
.

"We’re not afraid to tell you what’s in our paint, in fact,

we proudly display our ingredients on each and every tin!"

 

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.