Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

UKK eli meiltä usein kysytyt kysymykset

K: Tarvitseeko maalin päälle laittaa vielä vahaa tai lakkaa?

V: Ei tarvitse. Frenchic Paint sarjan uudenlaisissa chalk paint -maaleissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina - Kuinka kätevää! Vain Original Artisan sarjan maalipinta kannattaa vahata tai viimeistellä liuotinaineettomilla Viimeistelypinnoitteilla: mattapintaisella Tuff Top Coat'lla tai  kiiltäväpintaisella Finishing Coat'lla.

K: Kestääkö kalkkimaali kalusteissa ja ulkona?

V: Kalkkimaaleja on markkinoilla erilaisia.

Vain Frenchic-sarjan kalkkimaaleissa, chalk paint'ssä on maalissa jo valmiina suojaominaisuudet, jotka tekevät Frenchic-maaleista erittäin kestävät - kuitenkaan emme ole tinkineet asiakkaidemme rakastamasta kauniista mattapinnasta!

Al Fresco on se ulkona kestävä chalk paint-sarja. Maalissa on valmiina kaikki tarvittavat suojaominaisuudet: homeenestoaine sekä UV-suoja. Maalatut kalusteet säilytetään talven ajan säältä suojassa, näin maalipinta pysyy hyvänä.

Lazy Range-sarjan maaleissa on aivan uudenlainen innovaatio; maaliin on lisätty valmiiksi nestemäinen vaha, joka kovettuessaan tekee pinnasta erittäin kestävän ilman muita pinnoitteita. Lazy Range-sarjan maalit ovat kalustemaaleja sisäkäyttöön. 

Frenchic Paint sarjan kaikki maalit, vahat ja viimeistelypinnoitteet ovat testattuja ja tutkittuja - ja ne ovat saaneet esimerkiksi 'Toy Safe' -sertifioinnin, joka tarkoittaa, että Frenchic-maaleilla on turvallista maalata esimerkiksi lasten kalusteita ja jopa lasten leluja. Frenchic-sarjan maalit eivät sisällä esimerkiksi lyijiä tai muovia.

Voit itse vaikuttaa paljonkin maalipinnan kestävyyteen noudattamalla maalausohjeita sekä kuivumisaikoja. Lue aina myös ohjeet maalipurkin kyljestä ennen aloitusta. Vähintään kaksi maalikerrosta antaa kosteudensuojan. Maalaa kappaleet ympäri, niin puukalusteen eläminen kosteudesta vähentyy.

Lue myös Maalataan ulkona! -ohjeet ennen aloittamista.

Jos kuitenkin - elämä tapahtuu - ja  maalipintaan tulee naarmu, paikkamaalaus on normaali ja helppo toimenpide.

K: Mitä eroa on Lazy Range ja Al Fresco -sarjan maaleilla?

V: Lazy Range - sisäkäyttöön  - on aivan uudenlainen innovaatio: vahallinen chalk paint - kalkkimaali, jossa on vaha maalissa jo valmiina! Lisäksi maalissa on muita hienoja ominaisuuksia, joita et löydä muista chalk paint -sarjoista, kuten itse levittyvyys, jolla saat sen upean ja sileän pinnan Frenchic-tyyliin. Lazy Range sarjan maalit ovat mattapintaiset ja ne ovat tarkoitettu sisäkalusteiden maalaukseen. Vaha maalissa kovettuu kestäväksi ja hyvin pyyhkimistä kestäväksi pinnaksi ja voit käyttää Lazt Range-sarjan sävyjä myös keittiökaappien maalaukseen.

Al Fresco - sisälle ja ulos  -on myös aivan uudenlainen chalk paint - kalkkimaali, joka kestää ulkokalusteissa sateita ja lämpötilan vaihteluita! Maalaa ulos vain sellaisia kalusteita, joita voit säilyttää talven ajan sisätiloissa. Al Fresco-sarjan maaleissa on hyviä suojaominaisuuksia, jotka tekevät pinnasta kovan ja kestävän. Maalin kovettuminen lopulliseen kestävyyteensä kestää noin kolme viikkoa. Al Fresco-sävyjä voit käyttää kalusteillesi, joita käytät ulkona puutarhassa, parvekkeella tai sisätiloissa. Vähintään kaksi maalikerrosta antaa kosteudensuojan. Maalaa kappaleet ympäri, niin puukalusteen eläminen kosteudesta vähentyy.

Lue lisää kaikkien Frenchic -sarjojen ominaisuuksista täältä.

Ei siis enää vahausta tai lakkausta - vain maalaus!

K: Kuinka kauan maalin täytyy kuivua ennen vahaamista tai viimeistelyä?

V: Anna maalin kuivua vähintään 30 min - 2 tuntia, rippuen sarjasta. Anna mielummin maalin kuivua täydellisesti maalauskertojen välillä, kuin että maalaisit kerrokset liian nopeasti. Maalaa aina ohuita, tavallisia kerroksia, ne kuivuvat valmistajan tarkoittamassa ajassa ja  lopputulos on kaunis ja tasainen. Al Fresco kerrosten kuivumisväli ja uudelleen maalattavissa 2h ja Lazy Range 1h.

K: Kuinka kauan Frenchic-vahan ja viimeistelypinnoitteen, Finishing Coat'n kuivuminen kestää?

V: Viimeistelypinnoite, Finishing Coat, kuivuu nopeasti,  15-30 minuutissa. Parhaan tuloksen saamiseksi tarvitaan 2-3 kerrosta. Kuivuttuaan pinta on kosteuden kestävä ja kirkas. Finishing Coat on liuotinaineeton ja vesiohenteinen, turvallinen sertifioitu Frenchic tuote. Levitä tuote kätevästi sienellä kauniin ja tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Mattapintainen Viimeistelypinnoite, Tuff Top Coat kerrosten maalausväli on noin tunti riippuen kuivumisolosuhteista. Kerroksia vähintään kaksi, levitys voidaan tehdä sienellä. Lopullinen kovuus saadaan 16 tunnissa. Mattapintainen pinnoite, kuten muutkin lisätyt pinnoitteet, voi muuttaa hieman maalin sävyä, joten kokeile pinnoitteita ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan. Pinnoitteiden lisääminen Al Fresco tai Lazy Range-sarjan maalien päälle aikaisintaan 48h kuluttua noudattaen tuotteen omia kerrosten kuivumisaikoja. 

Frenchic vahat ovat luonnon vahoja, pehmeitä levittää. Vahan kuivuminen ns. pölykuivaksi kestää yleensä 30-45 min., jolloin voit levittää uuden vahakerroksen.  Uudelleenvahaus kannattaa suorittaa tarvittaessa 12 kuukauden välein, varsinkin pinnoille, jotka ovat kovassa kulutuksessa (esim.tuolin istuin).  Vahat ovat vain sisäkäyttöön. Opi lisää Frenchic sarjan luonnonvahoista ja niiden monipuolisesta käytöstä Frenchic Blogeista.

Pinnoitteiden lisääminen Al Fresco tai Lazy Range-sarjan maalien päälle aikaisintaan 48h kuluttua.

K:Maali näyttää kuivuvan nopeasti, voinko ottaa kalusteen heti käyttöön? 

Frenchic-maalit kuivuvat ns. pölykuivaksi nopeasti, mutta anna silti kuivumisprosessille aikaa ennen kalusteen käyttöönottoa. Maalin kuivuminen ja vahan ja muiden tärkeiden suojaominaisuuksien kovettuminen maalissa ovat eri asioita. Anna maalipintojen kuivua rauhassa 48h normaalissa lämpötilassa ennen käyttöönottoa. Vahallinen maali, Lazy Range sekä Al Fresco-sarjan maalit saavuttavat lopullisen kovuutensa muutamassa viikossa. Varo maalipintaa siihen saakka hieman normaalia enemmän, siihen asti maali on vielä tuoretta. Lue maalausohjeet maalipurkin kyljestä ennen maalausprojektin aloittamista ja liity kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland - ryhmästä löydät hyviä maalausvinkkejä.


K:Pitääkö tehdä pohjatöitä?

V: Kalkkimaalien kanssa ei tarvitse tehdä monimutkaisia ja aikaa vieviä pohjatöitä tai pohjamaalauksia. Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta, kuten kalkkimaaleissa yleensäkin. Siksi onkin tärkeää poistaa kaikki ylimääräinen maalin ja pohjan välistä, että maali pääsee kiinnittymään pohjaansa.

Ethän maalaa likaista pintaa. Huolelliset valmistelut ovat avain maalipinnan kestävyyteen. Tee maalattavalle pinnalle tai kalusteelle vähintäänkin puhdistus, samalla voit tarkastella kalusteen pintaa ja päättää haluatko kitata naarmut ja kolot umpeen vai haluatko, että ne näkyvät ja antavat kalusteelle kulunutta ilmettä?

Poista vetimet ja nupit - kittaa kolot umpeen, jos aiot vaihtaa vetimet toisenlaisiin. Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton. Kevyt hionta tai pinnan karhennus hiontasienellä ennen maalausta on suositeltavaa, varsinkin jos maalattava pinta on sileä, kiiltävä ja liukas. 

Ethän usko puheita, ettei mitään valmisteluja tarvitse tehdä! Nyrkkisääntönä voisi olla, että kovaan kulutukseen tulevat pinnat karhennetaan huolellisesti (tuolin istuin, pöydän kansi yms).

Kokeile Frenchic Paintin omaa Sugar Soap- liuosta, ja pese sillä pöly, rasva ja lika pois. Pese pinta ennen hiontaa, ettet hio epäpuhtauksia puun sisään. Mainio tuote myös hiontapölyn poistamiseen.

Tartuntaa voi lisätä ja parantaa laittamalla pintaan kerros Finishing Coatia ennen maalausta. Vaikka maali tarttuisi pintaan ilman mitään valmisteluja, lopputulos on parempi ja kestävämpi, kun valmistelut on tehty huolellisesti.

Käytätpä mitä pesuainetta tahansa, kaikki pesuaineet on tärkeää huuhdella pinnalta pois puhtaalla vedellä ennen maalausta. Frenchic-sarjan oma Sugar Soap on riittoisa tiiviste, valmistettu nimenomaan kalusteiden puhdistukseen ennen maalausta.  Se vaahtoaa hyvin ja huomaat, että puhtaalta vaikuttaneesta kalusteesta irtoaa vielä likaa pestessä. Lue myös hyödylliset Maalausohjeet.

K: Mikä voi mennä pieleen?

V: Eniten epäonnistuneeseen maalaustyöhön vaikuttavat epärealistiset ennakko-odotukset sekä ohjeiden omavalintainen toteutus vauhdikkaassa maalausprojektissa - vaiheiden skippaus.

Vaikka maalaus on nopeaa, kannattaa myös muille vaiheille varata aikaa (puhdistus, karhennus, kerrosten kuivuminen ym) Myös heikkolaatuiset ja likaiset maalausvälineet sekä paksut maalikerrokset yhdistetynä ylityöstettyyn tuoreeseen maalipintaan aiheuttavat epätoivotun lopputuloksen.

Maali kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se saavuttaa täydellisen kovuutensa vasta viikkojen kuluttua - tuoretta maalipintaa kannattaa varoa tavallista paremmin, malttia kannattaa olla maalattujen pintojen,  kalusteiden ja lattioiden käyttöönotossa. Huomaat huikean eron maalipinnan kestävyydessä kun annat maalin saavuttaa rauhassa lopullisen kovuutensa. Suunnittele maalausprojektisi kaikille vaiheille oma aikansa.

Ethän nosta juuri maalatulle tasolle vielä TV:tä, painavia ruukkuja tai muita esineitä - tai laita puutarhatuolille pehmusteita heti maalauksen jälkeen: pehmusteiden tai liinojen alta maali ei pääse kuivumaan normaalisti. Suojele maalipintaa kulutukselta vähintään se 48h ja sittenkin käytä pintoja varovasti kolmen viikon ajan.

Suosittelemme kokeilemaan sävyjä ja välineiden käyttöä ennen ensimmäistä isompaa projektia johokin harjoituskappaleeseen.

Ohjeet maalipurkin kyljestä on aina hyvä lukea ennen projektin aloitusta. Hyviä maalausvinkkejä erilaisiin projekteihin löydät Frenchic Blogeista!


K: Voinko maalata aikaisemmin öljyttyjä ulkokalusteita?

V: Puulaadulla voi olla merkitystä maalin pysyvyyteen, toiset puulaadut ovat luonnostaan öljyisiä, kuten tiikki tai muut 'kovapuu'-laadut.

Joissakin puutarhakalusteiden tehdaskäsittelyssä on voitu käyttää öljypohjaista pinnoitetta tai puun säilöntäainetta, jonka tarkoitus on estää muiden aineiden tarttumista pintaan. Tälläisten suojakäsittelyjen päälle ei ole tarkoitettu maalattavaksi. Jos kalusteesi ovat aiemmin öljytyt, maalin pysyvyyttä ei voi taata. Alkuperäisestä pintakäsittelystä tai puulaadusta kannattaa kysyä kalusteiden hankintapaikasta. Testimaalaus on myös hyvä tapa varmistua tuotteiden sopivuudesta.

K: Miten säilytän maalatut ulkokalusteeni talven ajan?

V: Säilytä maalatut puutarhakalusteesi talven ajan asianmukaisessa varastossa säältä suojassa ja varaudu normaaliin paikkamaalaukseen keväisin, jos kalusteet ovat kolhiintuneeet ahtaan varastoinnin / pinoamisen yhteydessä ja maalipinta pääsyt halkeilemaan.

Piha- ja puutahakalusteet ovat kovalla rasituksella ulkona: lämpötilojen vaihtelut, kalusteiden siirtely ja pinominen, siitepöly, neulaset, puiden lehdet, auringon paahde, sateet ja kosteus rasittavat pintoja – aurinkorasvat, hiekka, grillirasva ja lintujen jätökset ja muu irtolika kannattaa puhdistaa maalatuilta pinnoilta heti, käyttäen vettä tai hyvin mietoa puhdistusainetta ilman naarmuttavia puhdistusvälineitä. 
Katoksen alla kesällä olevat terassikalusteet säilyvät pidempään kauniina, kuin suoraan taivasalla olevat kalusteet. Parvekkeella tai pihassa ilman suojaa olevilta kalusteilta on hyvä pyyhkiä ja kuivata heti pinnalle jäävä sadevesi pois tai nostaa kalusteet sateensuojaan rankkasateiden ajaksi. Pidä huolta maalatuista kalusteistasi, niin maalipinta säilyy pitkään hyvänä.
Säilytä kalusteita talven ajan säältä suojassa, paras mahdollinen säilytyspaikka onkin kuiva, viileä ja hyvin ilmastoitu talvivarasto - kalusteiden tiivis pressuttaminen voi pitää kalusteet liian kosteana.

K: Maali on aika paksua - voinko ohentaa sitä?

V: Suosittelemme käyttämään Frenchic Paint -sarjan maaleja sellaisenaan, koska niissä on hyviä suojaominaisuuksia. Jos kuitenkin haluat ohentaa maalia niin tee se aina erilliseen astiaan. Käytä ohennukseen vain puhdasta vesijohtovettä. Ohennettua maalia ei suositella säilytettäväksi.

Vinkki! Kokeile myös kätevää 'suihkupullo-tekniikkaa': suihkauta  pintaan kevyesti vettä samalla kun maalaat - toiset kastavat sivellintä vesiastiaan ennen maaliin dippaamista - molemmat tekniikat antavat lisäksi tasaisen maalausjäljen. 

Frenchic sarjan maalit sopivat ruiskumaalaukseen ja voit ohentaa niitä esim: 5-10% riippuen laitteestasi.

Maalin ainesosat; liitu ja mineraalit sekä väripigmentit painuvat luonnostaan maalipurkissa pohjaan säilytyksen aikana ja maali voi aluksi tuntua paksummalta pohjasta - huolellinen ja pitkä sekoitus on tarpeen aina ennen kuin otat maalin käyttöön - sekä myös pidempien maalausprojektien aikana.

Vajaa maalipurkki kannattaa sulkea huolellisesti. Maali paksuuntuu kuivumisprosessissa, kun siitä alkaa haihtua vesi. 

K:Kauanko maali säilyy?

V: Avatulla maalipurkilla on rajattu säilyvyysaika. Maalin säilyvyyteen vaikuttavat sen käyttö- ja säilytysolosuhteet. Vesiohenteiset Frenchic-maalit eivät kestä kylmäsäilytystä, vaan ne kylmettyvät ja jäätyvät heräkästi. Jäätynytttä / sulanutta tai likaista maalia ei suositella käytettäväksi. Käytä maalatessa erillistä maalausastiaa, jottei maalipurkkiin pääse rakennus-tai hiontapölyä, ulkona siitepölyä tai muuta likaa maalausvälineistä.

Tarkista vajaa tai pitkään säilytetty, käyttämätön maali ennen käyttöä. Sekoita maali huolellisesti pohjia myöden ja pitkään tasaiseksi. Tee koemaalaus. Jos maalin sävy näyttää oikelta, koostumus on tasainen ja maali kuivuu normaalisti, voit käyttää maalin. Puhdista maalipurkin kansi hyvin, jotta saat sen suljettua tiiviisti tai käytä säilytykseen vaihtoehtoisesti esimerkiksi tiivistä laspurkkia ja säilytä purkki kansi alaspäin.  Maali alkaa paksuuntua ja kuivua säilytyksen aikana, jos säilytysastiaan pääsee ilmaa. 

Paras maalien säilytyspaikka on normaali- tai viileä, tasainen varaston sisälämpötila, poissa suoralta auringonvalolta. Avaamaton maalipurkki säilyy vähintään kaksi vuotta, yleensä reilusti enemmänkin.

K: Miten käytän Frensheen-metallikorostusväriä?

V: Frensheen-pigmenttijauheista voit tehdä itse upean, myrkyttömän metallimaalin ja voit levittää sitä siveltimellä normaalin maalin tavoin. Metallijauhe sekoitetaan Finishing Coat'n kanssa.

Annostele ensin neste, Finishing Coat, astiaan ja sekoita siihen Frensheen-jauhe - vähän kerrallaan! Huomaat, kuinka riittoisaa jauhe on ja voit itse säädellä maalin värikylläisyyttä. Pienemmissä projekteissa aloita mittaamalla molempia ainesosia ruokalusikallinen.

Voit sekoittaa Frensheen -metallipigmenttijauhetta myös TTC:n eli Tuff Top Coat'n kanssa tai Frenchic vahojen kanssa!

K: Mitä VOC-yhdisteet ovat, ja miten Frenchic Paint eroaa muista tuotteista niiden suhteen?

V: VOC:t ovat haitallisia orgaanisia haihtuvia yhdisteitä, joita löytyy useista maaleista. Nämä terveydelle sekä luonnolle vaaralliset yhdisteet haihtuvat huoneilmaan aiheuttaen allergisia tai yliherkkyysreaktioita.

Pitkäaikainen altistuminen haitallisille orgaanisille yhdisteille voi johtaa mm. sisäelinten tai keskushermoston vaurioihin. Lyhytaikainen altistuminen taas aiheuttaa esimerkiksi silmien kirvelyä, päänsärkyä, hengenahdistusta, väsymystä, iho-oireilua, näköhäiriöitä ja voimattomuutta.

Frenchic Furniture Paint ei sisällä lisättyjä VOC-yhdisteitä lainkaan. Lue lisätietoja blogi-kirjoituksesta, Ohjeita herkemmille maalareille.


K: Onko Frenchic Paint turvallinen lastenhuoneessa käytettäväksi?

V: Todellakin! Frenchic Paint -sarjan kaikki maalit, vahat ja vimeistelypinnoitteet ovat EN71:3-sertifioitu (Toy Safe) ja niitä on turvallista käyttää lasten kalusteissa, leluissa,  lastenhuoneen seinissä ja makuuhuoneissa.

K: Voinko maalata näillä maaleilla keraamisia kaakeleita?

.

V: Kyllä! Al Fresco sarjan maalit ovat testattu keraamisten laattojen maalauksessa. Tee pohjatöinä huolellinen pintojen valmistelu; puhdistus ja pintojen karhennus ja maalaa ohuita kerroksia.

Maalimme ei sovellu alueille, jossa vesi seisoo, kuten suihkulattiat, altaat tai vastaavat, tai alueita joissa on korkea kosteuspitoisuus, kuten sauna.  Al Fresco maalia ei voida käyttää rakenteiden vesieristeenä. Upeita Frenchic-projekteja näet lisää Frenchic'n omassa FB ryhmässä. Keraamisten laattojen maalauksesta voit lukea lisää Blogi-kirjoituksista.

K: Voinko maalata näillä maaleilla keittiön kaapit?

V: Kyllä! Al Fresco, Lazy Range ja Trim Paint sävyt sopivat hyvin keittiökaapien maalaukseen, eivätkä ne tarvitse muuta suojausta. Seuraathan meitä jo Instagramissa? Keittiönkaappien maalauksesta kannattaa katsoa hyödyllinen video, se löytyy Blogi-kirjoituksista. Lue aina maalipurkin kyljestä ohjeet ennen maalausprojektin aloitusta ja tee koemaalaus

K: Mistä saan lisää tietoa Frenchic Paint-sarjasta? 

V: Liity mukaan kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland tai ota yhteyttä lähimpään Frenchic-jälleenmyyjääsi.

Lue myös hyödyllinen ja monipuolinen BLOGIsivumme.

Maalausohjeita myös Pappilan Sunday Shop -sivuilta.

Kansainvälinen, englanninkielinen Frenchic FB ryhmä: The Frenchic Fan Forum.

Löydät kaikki maalien ainesosat maalipurkkien kyljestä,
emme lisää tuotteisiimme mitään salaisia ainesosia.
.
"We’re not afraid to tell you what’s in our paint, in fact,
we proudly display our ingredients on each and every tin!"

 

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.