UKK eli usein kysytyt kysymykset

Alla meiltä usein kysytyt kysymykset. Klikkaa kysymystä ja lue vastaus.

K: Tarvitseeko maalin päälle laittaa vielä vaha tai lakka?

V: Ei tarvitse. Frenchic Paint sarjan maaleissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina! Kuinka kätevää! Vain Original Artisan sarjan maalipinta kannattaa vahata tai viimeistellä liuotinaineettomalla Finishing Coat'lla.

K: Kuinka kauan maalin täytyy kuivua ennen vahaamista tai viimeistelyä?

V: Anna maalin kuivua vähintään 30 min. - 2 tuntia. Kuivumisaika riippuu paljon lämpötilasta ja ilmankosteudesta. Anna mielummin maalin kuivua täydellisesti maalauskertojen välillä, kuin että maalaisit kerrokset liian nopeasti. Al Fresco-sarjan maalien kerrosten välillä kuivumisaika on kaksi tuntia.


K: Kuinka kauan vahan ja viimeistelypinnoitteen (Finishing coat) kuivuminen kestää?

V: Viimeistelypinnoite, Finishing Coat, kuivuu nopeasti,  15-30 minuutissa. Parhaan tuloksen saamiseksi tarvitaan 2-3 ohutta kerrosta. Kuivuttuaan pinta on kosteuden kestävä ja kirkas. Voit levittää Finishing Coatin parhaiten esimerkiksi tavallisella keittiösienellä, näin pinta tulee kauniksi eikä siihen jää yhtään siveltimen jälkiä.

Vahan kuivuminen kestää yleensä 30-45 minuuttia. Joissakin huonekaluissa perusteellinen kuivuminen voi kestää pari päivää. Uudelleenvahaus kannattaa suorittaa tarvittaessa 12 kuukauden välein. Vahaa laitetaan ohut kerros. Toistetaan tarvittaessa. Vaha levitetään nopeasti ja vaivattomasti vahasiveltimellä ja ylimääräinen vaha poistetaan heti levittämisen jälkeen nukkaamattomalla kankaalla. Vahat kovettuvat vielä lopulliseen kovuuteensa parin viikon ajan.

Maalin kuivuminen ja vahallisen maalin kovettuminen ovat eri asioita. Vahallinen maali (Lazy Range ja Al Fresco -sävyt) saavuttaa lopullisen kovuutensa muutamassa viikossa. Varo maalipintaa siihen saakka hieman normaalia enemmän. Lue maalausohjeet maalipurkin kyljestä ennen maalausprojektin aloittamista ja liity kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland - ryhmästä löydät hyviä maalausvinkkejä.


K: Miten valmistelen huonekalun maalausta varten?

V: Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton. Kevyt hionta ennen maalausta on suositeltavaa. Kokeile Frenchic Paintin omaa Sugar Soap- liuosta, ja pese sillä pöly, rasva ja lika pois. Pese ennen hiontaa, ettet hio epäpuhtauksia puun sisään. Mainio tuote myös hiontapölyn poistamiseen. Tartuntaa voi lisätä ja parantaa laittamalla pintaan kerros Finishing Coatia ennen maalausta. Vaikka maali tarttuisi pintaan ilman pohjatöitäkin, lopputulos on parempi ja kestävämpi, kun pohjatyöt on tehty huolellisesti. Käytetty pesuaine on tärkeää huuhdella pinnalta pois puhtaalla vedellä ennen maalausta. Frenchic-sarjan Sugar Soap on riittoisa tiiviste.


K: Maali on aika paksua - voinko ohentaa sitä?

V: Suosittelemme käyttämään Frenchic Paint -sarjan maaleja sellaisenaan, koska niissä on hyviä suojaominaisuuksia. Jos kuitenkin haluat ohentaa maalia, niin tee se aina erilliseen astiaan.

Älä ohenna (ainakaan kovin paljoa) Al Fresco tai Lazy Range -maaleja, ohentaminen heikentää niiden kulutuksen- ja hankauksenkestävyyttä sekä vaha -ja suojaominaisuuksia. Näitä maaleja voit käyttää ohentamattomana myös maaliruiskuun.


K: Miten levitän Frensheen-metallikorostusväriä?

V: Frensheen-jauheista voit tehdä itse upean metallimaalin ja voit levittää sitä siveltimellä normaalin maalin tavoin. Frensheen-viimeistelyjauhetta, matallikorostusväriä, käytät kätevimmin sekoitettuna viimeistelypinnoitteeseen (Finishing Coat) tai vahaan. 

Annostele ensin neste, Finishing Coat, astiaan ja sekoita siihen Frensheen-jauhe - vähän kerrallaan! Huomaat, kuinka riittoisaa jauhe on ja voit itse säädellä maalin värikylläisyyttä. Vinkki: Kokeile Frensheen-jauhetta ja vahaa yhdessä, saat upean hohtavan vahan.


K: Mitä VOC-yhdisteet ovat, ja miten Frenchic Paint eroaa muista tuotteista niiden suhteen?

V: VOC:t ovat haitallisia orgaanisia haihtuvia yhdisteitä, joita löytyy useista maaleista. Nämä terveydelle sekä luonnolle vaaralliset yhdisteet haihtuvat huoneilmaan aiheuttaen allergisia tai yliherkkyysreaktioita.

Pitkäaikainen altistuminen haitallisille orgaanisille yhdisteille voi johtaa mm. sisäelinten tai keskushermoston vaurioihin. Lyhytaikainen altistuminen taas aiheuttaa esimerkiksi silmien kirvelyä, päänsärkyä, hengenahdistusta, väsymystä, iho-oireilua, näköhäiriöitä ja voimattomuutta.

Frenchic Furniture Paint ei sisällä lisättyjä VOC-yhdisteitä lainkaan.


K: Onko Frenchic Furniture Paint turvallinen lastenhuoneessa käytettäväksi?

V: Todellakin. Frenchic Furniture Paint -sarjan kaikki maalit, vahat ja vimeistelypinnoitteet ovat EN71:3-sertifioitu (Toy Safe) ja niitä on turvallista käyttää lasten kalusteissa ja lastenhuoneen seinissä.

 

K: Mistä saan lisää tietoa Frenchic Paint-sarjasta? 

V: Liity mukaan kotimaiseen FB-ryhmään Frenchic Paint Finland tai ota yhteyttä lähimpään Frenchic-jälleenmyyjääsi. Maalausohjeita myös Pappilan Sunday Shop -sivuilta. Kansainvälinen, englanninkielinen Frenchic FB ryhmä: The Frenchic Fan Forum


Jäikö jokin askarruttamaan?

Jos sinulla on kysyttävää, ja et löytänyt vastausta täältä, klikkaa Yhteys-sivulle ja lähetä meille viesti!