Maalataan ulkona!

Tässä muutama yleinen Frenchic-maalausvinkki ulkonamaalaukseen

Puiset kalusteet ovat lähes ikuisia, jos niitä on säilytetty oikein. Maalaamalla saat uuden ilmeen nopeasti ja edullisesti.

Kokosimme Sinulle tähän kattavat ja hyödylliset vinkit tee-se-itse-projekteihin. Ulkona maalaus on mukavaa kesäpuuhaa - paras maalaussää onkin lämmin ja  pilvipoutainen päivä - sopivasti tuulta ja tyyntä.

Tästä oppaasta saat hyödyllisiä vinkkejä miten ulkona maalaus onnistuu parhaiten ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun maalaat Al Fresco -sarjalla puutarhakalusteitasi!

Lue täältä myös asiakkaidemme kokemuksia ja palautteita Frenchic sarjasta.

Listasimme tähän Sinulle muutamia syitä miksi Al Fresco -maali on paras maali puutarhakalusteillesi

  • Sano hyvästit useille tuotteille; Al Fresco on 'Self-Sealing', 'Self-Priming' ja 'Self-Levelling',  joten paksuja, pitkään kuivuvia ja myrkyllisiä primereita, pohjamaaleja tai lakkoja ei tarvita.
   • Al Fresco on vesiohenteinen ja vähä VOC-sisältöinen. Mietotuoksuinen ja tuoksu on lyhytkestoinen.
    • Al Fresco on EN 71-3 -sertifioitu: 'Toy Safe', mikä tarkoittaa, että tämä maali on turvallinen valinta myös lasten puutarhakalusteisiin tai leikkimökkiin
      • Al Fresco on kosteuden- ja kulutuksenkestävä 
       • Al Fresco maaleissa on homeenestoainetta sekä UV-suoja.
        • Al Fresco -maali voi pidentää merkittävästi puutarhakalusteidesi käyttöikää
          • Puutarhakalusteiden maalaaminen on nopea ja helppo tapa päivittää ulkotila; terassi, parveke, piha tai puutarha. Oikea väri voi muuttaa täysin tilan tunnelman (ja puutarhan).


            Mutta koska voit valita niin monista eri väreistä, kuinka voit valita oikean? Jos etsit oikeaa väriä puutarhakalusteillesi, autamme sinua

            Frenchicilla on nyt jo yli 70 valmista värisävyä, viileistä neutraaleista rohkeisiin jalokivisävyihin,  ja yli 20 niistä täydellistä ulkokäyttöön.
            Opastamme sinua tässä Frenchic blogissa myös erilaisten sävyjen valinnassa, jotta voit päättää, millaisen ilmeen haluat luoda puutarhaan.
            Sininen Frenchic maali Ducky puutarhakalustemaali Al Fresco Frenchic Paint Finland.
            .

            Minkä värinen maali sopii minulle?

            Oikea sävy puutarhakalusteillesi riippuu viime kädessä henkilökohtaisesta maustasi. Vaikka jotkut ihmiset haluavat pitää asiat neutraaleina, toiset pitävät rohkeista ja kauniista sävyistä, jotka todella pääsevät oikeuksiinsa luonnonvalossa vehreässä ympäristössä ja  piristävät olemuksellaan puutarhassa. Ota mallia luonnosta ja puutarhastasi - voit valita sävyn lempikasviesi mukaan.
            Al Fresco sarjan sävyt ovat suunniteltu näyttämään upealta vehreässä ympäristössä.Minkä tahansa sävyn valitsetkin, valitse sävy mistä itse pidät! Voit myös käyttää suunittelussa kätevää ja helppokäyttöistä väriympyrää, kun etsit toimivia väriyhdistelmiä tai kun sekoitat oman, uniikin sävy. 
            .

            Harmaa

            Jos olet viime aikoina selaillut Instagramia tai  koti- ja puutarha -lehtiä, olet varmasti huomannut, että harmaalla on paikkansa. Tämä klassinen väri on ollut muodissa jo jonkin aikaa - ja monipuolisuutensa ansiosta tämä tyylikäs sävy ei ole menossa mihinkään pian.
            Jos sinulla on idea luoda tyyliä omaan puutarhaasi tai parvekkeellesi, mikä sopii harmaan kanssa,  olemme luoneet valikoiman upeita harmaan sävyjä, joista voit helposti löytää suosikkisi:Stormyn ihanasta violettisesta tunnelmasta Smudgen tyylikkääseen hiilenharmaaseen, joka on täydellinen valinta havukasvien vihreän ja punertavan tiilipinnan kanssa! 
            .

            Vaaleanpunainen

            Puuterinen pinkki, vaaleanpunainen, pehmeä ruusu - miksi tahansa haluatkaan sävyä kutsua, on selvää, että Dusky Blush on trendi. Tämä mattapintainen vaaleanpunainen sävy on muuttanut kaiken  innokkaiden Frenchic fanien käsissä ja meidän mielestämme se näyttää yhtä kauniilta niin ulkona kuin sisätiloissakin.Dusky Blush antaa puutarhakalusteillesi raikkaan ja nykyaikaisen tunnelman. Se on myös helppo tapa omaksua suosittu vaaleanpunainen ja vihreä väriyhdistelmä, koska voit hyödyntää puutarhan luonnollista vehreyttä ja luonnon omaa tapaa yhdistellä värejä - ajattele kaunista vaaleanpunaista ruusua puutarhassasi! 

            Klassiset  ja neutraalit sävyt

            Neutraalit värit eivät koskaan mene pois muodista. Halusitpa puutarhakalusteesi näyttävän hyvältä säästä riippumatta tai haluat vain antaa neutraalin taustan puutarhassa luonnollisesti esiintyville väreille, Al Fresco -valikoimamme sisältää upeita klassisia sävyjä, kuten tyylikäs ja arkkitehtooninen 'Wise Old Sage' tai klassinen englantilaissävy, vaalea siniharmaa 'Duckling'.
            Useat pastelliset Frenchic-sävyt muistuttavatkin perinnesävyjä ja ne sopivat vaivattomasti sekä vanhoihin pihapiireihin, että moderniin, rakennettuuun ympäristöön.Puhdas valkoinen 'Dazzle Me!' on aito, kirkkaan valkoinen (ajattele idyllisiä piha ja puutarha-aitauksia) ja raikastaa modernin tai perinteisen pihapiirin.
            .

            Bold and beautiful

            Eivätkö vaaleat sävyt ole sinun tyyliäsi? Jos haluat puutarhakalusteidesi todella erottuvan, tutustu valikoimamme rohkeisiin väreihin. 'Steel Teal' on jalokivimainen petroolin sininen, joka täydentää kaikkea vuosisadan puolivälistä nykyaikaisiin tyyleihin.Voimakas 'kreikan sininen' 'Kiss Me Sloely', joka erottuu varmasti puutarhastasi - täydellinen välimerelliseen tyyliin.
            Sininen maalattu puutarhapenkki After Midnight Frenchic paint.
            Metallipenkki: After Midnight, Al Fresco

            Musta

            Ja se aina toimiva - musta. Blackjack on ihastuttava mattamusta maali sisä- ja ulkokäyttöön, jonka avulla voit luoda erottuvia ja tyylikkäitä kalusteita ilman muita värejä. Hienostunut, tumma sävy tarjoaa myös ihastuttavan taustan vihreälle puutarhalle. Jos olet kiinnostunut rohkeista sävyistä, mutta olet hieman huolissasi niiden käytöstä kotona, sisätiloissa, puutarhakalusteesi on täydellinen paikka kokeilla ja vähän irrotella värien käytössä!
            Tee pieni kierros puutarhassasi ja listaa mitä värejä sieltä löytyy ja ota mallia luonnosta: värit sopivat puutarhaan ja maalatut kalusteesi tulevat näyttämään upeilta värikkäiden kukkapenkkien, rehevien nurmikoiden ja surisevien pörriäisten kanssa!

            Sitten ne maalausohjeet...

            Suunnittele maalausprojektisi hyvän sään ajalle

            Hakeudu hellepäivänä siis varjoon ja vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa - liian nopeasti kuivunut maali saattaa halkeilla ja siveltimen jäljet näkyvät selvinä uurteina pinnassa, kun maali kuivuu aivan liian nopeasti.
            .
            Al Fresco Frenchic maalisarja puutarhakalusteiden maalaukseen Duckling.
           • +10 astetta ensimmäiset 48h

           • Liian kylmässäkään ei ole hyvä maalata, maali ei kuivu eikä tartu kylmässä alustaansa. Sateita ja liian kosteaa kannattaa myös vältellä; yökosteus ja kesäsade pilaavat juuri maalatun kalusteen kuivumisprosessin ja vahingoittavat vastamaalattua maalipintaa. Säätiedotusta siis kannattaa tutkia ennakkoon. Maalauslämpötilan pitää olla vähintään +10 astetta ensimmäiset 48h, jotta maali alkaa kuivua oikein ja pinnasta tulee kestävä.
           •  

            Säilytä maalattuja kalusteita säältä suojassa talven ajan

           • Al Fresco-sarjassa on paljon upeita mattasävyjä, jotka sopivat kauniisti ulkokalusteisiin puutarhassa, terassille ja parvekkeellesi! Puuteriset sävyt sopivat sekä vanhaan miljööseen, että moderniin, rakennettuun pihapiiriin yhdessä kivi- ja puupintojen kanssa. Maalaa vain sellaisia ulkokalusteita, joita voit säilyttää talven ajan säältä suojassa.Lue lisää kaikista Frenchic-sarjoista täältä.
             
             

            Ajatteletko, että pihakalusteesi ovat liian vanhat maalattavaksi?

            Saatat yllättyä miten kauniita niistä tuleekaan! Al Fresco-maaleissa on uudenlaiset ominaisuudet, joita et muista maalisarjoista löydä: kestävällä ja UV-suojatulla Al Fresco-sävyillä saat tasaisen ja sileän, ihanan mattapinnan ilman pohjamaaleja tai pinnoitteita.
            Al Fresco on EN71:3-sertifioitu, kuten kaikki muutkin Frenchic-maalisarjat, siksi sillä on turvallista maalata myös lasten kalusteita.
            .
            Puuterinen pinkki Dusky Blush Frenchic Paint Finland.
            .
            Tarkista siis ensin onko liian kylmää tai kuumaa maalata ulkona - kuivuakseenkin ulkona Al Fresco-maali vaatii vähintään +10 astetta ensimmäiset 48h (päivällä ja yöllä).Tai maalaa ulkona ja kanna ulkokalusteet varovasti sisälle tai katokseen yöksi, muutaman tunnin kuivumisen jälkeen.
            Huolellisuus palkitaan kestävänä maalipintana!
            .
            Sininen puutarhapöytä Frenchic Paint Finland Al Fresco.
           • Maalaa kuivaa ja puhdasta pintaa vähintään kaksi kerrosta

           • Kun käytät Al Fresco-sarjan maaleja, maalaa aina vähintään kaksi kerrosta. Kaksi peittävää ja ehjää maalikerrosta tekevät sen kosteudenkestävän pinnan. Al Fresco sarja sopii sekä sisäkalusteille että ulkokalusteille.

            Voit halutessasi lisätä kuivaan maalipintaan (24h) muutamia kerroksia Finishing Coat'a, se lisää kiiltoa ja antaa lisää kulutuspintaa kovalla kulutuksella oleviin kohteisiin. Se on siis makuasia, ei välttämätöntä.
            Al Fresco-sävyt kuivuvat  mattapintaisiksi.
            .

            Kokeile ensin

            Jollet ole aivan varma Al Fresco'n sopivuudesta projektiisi, kokeile sitä ensin pienelle alueelle - testaamiseen löytyy kätevä pieni purkki koko, 250ml.
            Samalla pääset jyvälle maalin riitoisuudesta ja miten peittävä valitsemasi sävy on ja huomaat kuinka todella riittoisia Al Fresco-maalit ovatkaan!
            .
            Frenchic-sarjan kaikki maalit ovat vesiohenteisia ja ne hylkivät likaa, rasvaa ja öljyä. Jos puinen ulkokaluste on aiemmin öljytty, maalin pysyvyyttä ei voi taata - joskus öljy tihkuu puusta pintaan jopa vuosien ajan.
            Puulaadullakin voi olla merkitystä maalin pysyvyyteen ja maalin menekkiin: toiset puulaadut ovat luonnostaan hyvin huokoisia tai öljyisiä, kuten tiikki tai muut 'kovapuu'-laadut.
           • Joissakin puutarhakalusteiden tehdaskäsittelyssä on voitu käyttää öljypohjaista pinnoitetta tai puun säilöntäainetta, jonka tarkoitus on estää muiden aineiden tarttumista pintaan. Voi olla, että tälläisten suojakäsittelyjen päällä ei maali pysy. Varsinkin, jos olet hankkinut kalusteesi käytettyinä, täyttä varmuutta ei aina ole edellisvuosien käsittelyaineista.
           • Tee siis testimaalaus ennen suurempaa maalausurakkaa. 
            .

            Esikäsittely ja valmistelut

            Kaikkien maalattavien pintojen tulee olla puhtaita ja kuivia.
            Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta, joten kannattaa pitää huoli siitä, että mitään ylimääräistä ei jää maalin ja pinnan väliin estämään maalin tarttumista.
            Irtoava tai hilseilevä vanha maali tulee poistaa ennen maalausta. Myös home ja ruoste pitää poistaa, koska maalin alle jäänyt home ja ruoste pääsee uudenkin maalipinnan läpi aikanaan. Jos maalaat metallia, huomioi, että Al Fresco-maaleissa ei ole ruosteenestoaineita.
            Kaluste kannattaa pestä ennen maalausta (älä käytä painepesuria, joka vie veden syvälle puun sisään). Pesun voi tehdä Sugar Soap -kalustepesuaineella ja pesuharjalla.
            Pesty puukaluste pitää kuivattaa huolellisesti. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää: pesu ja maalaus eri päivinä. Talven ajan ulkona olleet tai koko sateisen kesän ulkona olleet puiset kalusteet voivat olla liian märkiä maalattavaksi alkukeväästä / syksyllä, vie kalusteet kuivumaan säältä suojaan ennen maalausta. Jätä maalaus suosiolla seuraavaan kauteen, jos et saa kalusteita kuivaksi - tai kuivata ja maalaa sisätiloissa.
            Frenchic maalisarja puutarhakalusteiden maalaukseen.

            Vinkki!

            Nosta maalattava kaluste vähän korkeammalle - vanhalle pöydälle esimerkiksi, niin näet paremmin kulmiin ja koloihin. Huolehdi kuitenkin, että korokkeesi tai tasosi on tukeva ja kestää kalusteen painon. Aloita maalaus pohjasta - käännä siis tuoli tai pöytä ylösalaisin ja maalaa ensin pohja  ja jalat pariin kertaan. Suosittelemme kalusteiden ympärimaalausta kaikilta pinnoilta.
           • Jos kalusteessa on paljon pieniä välejä, niin käytä lisäkorokkeita nostamaan välit ylös, jolloin ne ovat helpommin maalattavissa kahteen kertaan. Jos vielä voit sijoittaa maalaustason niin, että pääset kiertämään sitä helposti ympäri, maalaus sujuu nopeasti ja pääset tarkastelemaan maalausjälkeä helposti eripuolilta.
            .
            Suojaa kalusteen alusta vanhalla liinalla tai lakanalla ja käytä itsekin suojavarusteita maalatessa: muista ainakin hanskat, suojalasit, pitkähihainen paita ja housut. Voit lukea lisää suojavarusteista tästä linkistä.
            Muista ottaa ennen ja jälkeen kuvat!
            .

            Muistilista: 

              • kalusteen puhdistus, pesuaineen huuhtelu ja pinnan kuivaus
              • pinnan karhennus ja pölyjen poisto pinnalta
              • maalaa ensimmäinen kerros kuivaan ja puhtaaseen pintaan
              • anna kuivua ohjeiden mukaan 2h
              • maalaa uusi kerros ja anna kuivua 2h
              • maalaa tarvittavat lisäkerrokset ja anna kalusteen kuivua säältä suojassa vähintään 48h ennen varovaista käyttönottoa
              • varo pintoja kolmen viikon ajan
            Vinkki: pidä maalipurkissa kantta tai liinaa päällä ulkona maalatessa ettei maalipurkkiin pääse epäpuhtauksia ilmasta tai siveltimestä: pöly, lika, siitepöly, neulaset, ym. Likainen maali ei säily.
            Kestävä maalisarja Frenchic Paint Finland.
            Pese uudet siveltimet aina ennen projektin alkua sekä maalaustyön lopuksi. Puhtaalla ja hieman kostealla siveltimellä maalausjälki on kaunista. Siveltimien valinnasta ja hoidosta voit lukea lisää täältä.

            Al Fresco on kalustemaali

            mutta asiakkaamme maalaavat sillä paljon muitakin materiaaleja ja kohteita, omalla vastuullaan toki. Löydät kaikenlaisia ideoita, kokemuksia ja vinkkejä FB-ryhmästämme.

            Sabloona ja kuviomaalaus ulos poluille ja portaisiin on ollut Briteissä kesän maalaushitti - aivan kuten meillä räsymattomaalaukset - mukava kesän maalausprojekti, joka pitää maalata uudelleen seuraavana kesänä.
            Hiekka, sade, jää ja lumi syövät maalipinnan maasta ja huokoisesta pinnasta, mutta mukavinta onkin uuden maalausprojektin suunnittelu ja toteutus.
            .
            Betonilaattojen sabloonamaalaus Frenchic Paint Finland Al Fresco.
             

            Kuivumisaika ja maalin kovettuminen

            Maalin kuivuminen ja maalin kovettuminen ovat eri asioita. Al Fresco on vesiohenteinen maali ja se on kosketuskuiva nopeasti. Kuitenkin on tärkeää noudattaa kuivumisaikoja myös maalauskerrosten välissä. Vaikka maalipinta kuivuu nopeasti kosketuskuivaksi, Al Fresco maalauskerrosten väli on aina minimissään 2h.
            Kuivumisprosessi alkaa kun maali on sivelty kalusteeseen - veden haihtuminen kokonaan maalista kestää noin 20-30 päivää ja samalla muut maalin suoja-aineet kovettuvat. Huomaat huikean eron maalipinnan kestävyydessä, kun annat pinnan rauhassa saavuttaa lopullisen kovuutensa.
            Voit ottaa kalusteen varovaiseen käyttöön 48h kuivumisen jälkeen, mutta muista, että maali on vielä tuoretta kolmisen viikkoa.Ethän laita pehmusteita, liinoja, astioita tai painavia ruukkuja tms. juuri maalatun pinnan päälle.
             
            Al Fresco on kosketuskuiva 1 tunnissa ja päällemaalaus voidaan tehdä väh. 2 tunnin jälkeen sään ollessa hyvä. Noudata aina kuivumisaikoja ja lue ohjeet maalipurkin kyljestä aina ennen maalausta.
            .

            Vähintään kaksi maalauskerrosta - Kalusteen puumateriaalin sävy, ikä ja kunto vaikuttavat maalin menekkiin ja lopputulokseen

            Riippuen maalattavasta pinnasta, sen materiaalista ja  väristä, maalausvälineistä, maalaustekniikasta sekä valitsemastasi uudesta sävystä, voit joutua maalaamaan muutaman kerroksen normaalia enemmän, varsinkin jos sävyero on suuri vanhan pinnan ja uuden maalin välillä. Tee maalaustyö vain puhtailla ja ehjillä välineillä. Kapea mikrokuitutela on kätevä ja nopea maalausväline.
            Normaalisti maalikerroksia tarvitaan vähintään kaksi.
            Esimerkiksi huokoinen tai vanha, uurteinen puupinta ja höyläämätön raakapuupinta voivat imeä yllättävän paljon maalia. Huomaa, että vanha ja uurteinen puupinta voi pidättää vettä syvissä uurteissa. Jos vesi pääsee maalikalvon alle, se nostaa maalin irti helposti. Paikka- ja huoltomaalaus on normaali toimenpide maalatuissa kalusteissa.
           • Kalusteen puumateriaalin sävy, ikä ja kunto vaikuttavat maalin menekkiin ja lopputulokseen. Maalaamalla ei saa huonokuntoisesta puupinnasta uuden veroista.
            Tee koemaalaus ensin, niin huomaat maalin menekin ja peittävyyden paremmin juuri sinun projektissasi.
            Al Frescon kosteuden kestävyys syntyy vähintään kahdesta peittävästä kerroksesta. Kaipaatko lisää Maalausohjeita? Lue myös nämä.

            .

            Maalattujen ulkokalusteiden säilytys sisällä talven ajan

            Maalaa vain sellaisia ulkokalusteita, joita voit säilyttää talven ajan säältä suojassa.
            Säilytä maalatut puutarhakalusteesi talven ajan asianmukaisessa, kuivassa varastossa  ja varaudu normaaliin paikkamaalaukseen keväisin, jos kalusteet ovat kolhiintuneeet ahtaan varastoinnin tai pinoamisen yhteydessä.
            Hyvä säilytystila onkin kuiva, viileä ja tilava. Pressuttaminen ulkona voi hautoa kosteutta paljonkin - kosteus turvottaa puukalustetta ja se ei ole hyväksi maalipinnalle.
            Piha- ja puutarhakalusteet ovat kovalla rasituksella ulkona: niiden siirtely, pinoaminen, lämpötilojen vaihtelut, auringon paahde, sateet ja kosteus rasittavat pintoja – aurinkorasvat, hiekka, grillirasva, neulaset, lehdet ja lintujen jätökset ja muu irtolika kannattaa puhdistaa maalatuilta pinnoilta heti, käyttäen vettä tai mietoa puhdistusainetta.
            .
            Vihreä maalattu polkupyörä Wise Old Sage Al Fresco Frenchic Paint Finland.
            .
            .
            ❤️ Mukavia maalaushetkiä!
           • Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.