ALOITTELIJAN OPAS

  • 8 min lukuaika

Kalusteiden maalaus on nyt IN - ja hyvästä syystä

Kierrätyssisustus on nosteessa ja käytettyjen kalusteiden kunnostus muodikasta ja järkevää - itsetekeminen ja vanhojen kalusteiden uudelleen käyttöönotto ei mene pois muodista.

Ideoi ja maalaa itse kalusteista uudelleen kauniit ja modernit - pienellä vaivalla ja yhdellä maalipurkillisella  - Aina ei tarvitse ostaa uutta!

Jos olet joskus ollut sitä mieltä, että chalk paint- maalit eivät ole kestäviä tai korkealaatuisia, niin viimeistään nyt on aika kokeilla Frenchic'ä!

Tutustu rohkeasti palkittuun sarjaamme ja lue tästä parhaat maalausvinkit, olipa projektisi suuri tai pieni.

Uusia ominaisuuksia maaleissamme!

Frenchic Paint sarjan maalit ovat aivan toisenlaisia, kuin mihin on totuttu.

Maaleissamme on palkittuja, uudenlaisia ominaisuuksia, joita et muista sarjoista löydä!

Kuten hieno 'Self Levelling' ominaisuus, joka tarkoittaa, että maali tasoittuu vielä itsestään ja loputuloksena on täydellinen, tasainen ja sileä pinta maalatpa sitten telalla tai siveltimellä.

Tai 'Self Sealing', joka tarkoittaa, että pinta sinetöityy itse, eikä vahaa tai lakkaa tarvitse erikseen levittää pinnalle, kuten tavanomaisissa kalkkimaaleissa. Kalusteesta tulee hyvin kulutusta kestävä pelkästään maalaamalla.

'Self Priming' tarkoittaa, että et tarvitse erityisiä pohja- tai tartuntamaaleja kun käytät Frenchic sarjan maaleja. Frenchic sarjan maaleissa on erinomainen tartunta.

Nämä ominaisuudet yhdessä myrkyttömyyden ja puuteristen mattapintojen kanssa ovat nostaneet Frenchic Paint sarjan nopeasti suosituimmaksi chalk paint sarjaksi sisustus- ja kalustemaalareiden keskuudessa.

Laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalkkimaalilla maalatessa ei tarvita vaivalloisia esikäsittelyjä tai pitkäpiimäisiä pohjatöitä - kalkkimaali on upea valinta erilaisiin maalaustekniikoihin, kerrokselliseen maalaukseen ja  kulutuksiin.

Frenchic sarjan maaleilla saavutat helposti oman, persoonallisen tyylisi, joka sopii kotiisi: tekstuuria ja kulutusta tai modernia sileää pintaa. Lue tästä miten onnistut ja saat inspiraatiota omaan projektiisi:

Vihreä kalkkimaali Frenchic Paint Finland Original Chalk Paint.

Kuva: Veden vihreä Wedegewood Green-sävy, Original sarjasta. 

Ehkä sinultakin löytyy vanha lipasto jota olit ajatellut vähän tuunata tai muita kalusteita jotka kaipaavat uutta väriä? Joka tapauksessa kalkkimaalia käyttämällä voit saada helposti oman tyylisi mukaiset kalusteet uudessa, puhtaassa ja raikkaassa värissä - olipa tyylisi scandinaavisen moderni tai boho - tai vaikkapa 'Country Style'- tyyppinen maalaisromattinen.

Haluamme auttaa sinut alkuun, katso tästä helpot vinkit miten onnistut kalusteesi maalauksessa


Miksi maalaisin kalkkimaalilla kalusteitani?

Kalkkimaalilla pääset nopeasti alkuun

Frenchic-kalkkimaalit ovat myrkyttömiä ja vesiohenteiset maalit ovat miellyttäviä maalata sisätiloissa, ne kuivuvat nopeammin kuin tavanomaiset kalustemaalit, ovat tuoksuttomia ja  välineetkin puhdistuvat helposti.

Tutustu ja testaa

Paras vaihtoehto sinulle ja projektiisi löytyy kokeilemalla.

Tarjolla on monelaisia sarjoja ja laatu vaihtelee. Jos tarkoituksenasi on maalata kalusteita, vältä silloin askartelutyyppisiä kalkkimaaleja.

Frenchic Paint®  -sarjan maalit ovat testattuja tarkoittettu nimenomaan kalustemaalaukseen.

Tästä syystä maalipurkin kyljessä lukee 'Furniture Paint' eli kalustemaali. Nyt on aika kokeilla Frenchic-sarjaa!

Kalustemaalaukseen vahallinen kalkkimaali Frenchic Paint Lazy Range keltainen maali.

Koostumus ja sävyt

Kalkkimaaleissa on usein paljon parempi pigmentti ja peittävyys, kuin tavanomaisissa kalustemaaleissa - koostumuskin on usein paksumpaa ja valumatonta.

Upea mattapinta on täydellinen sekä moderniin sisustukseen, että vanhoihin rakennuksiin. Puuteriset pastelliset sävyt muistuttavat perinnesävyjä ja ne sopivat hyvin pariksi puupinnoille tai valkoisen ja harmaan kanssa.

Maalaa tuoli Frenchic paint sarjan kalkkimaalilla.

Toteuta erilaisia tekniikoita ja tee uniikkia itse

Chalk Paint -tyylisessä kalustemaalauksessa tehdään usein kerroksia ja sovelletaan useita eri tekniikoita samassa projektissa - tätä tyyliä ei voi toteuttaa tavanomaisilla kalustemaaleilla. Voit yhdistellä sävyjä ja kerroksia - tekniikoita ja vahoja - ja tehdä itsellesi persoonalliset kalusteet edullisesti!

Olipa tyylisi moderni tai romanttinen, tiedämme miten vaikea on löytää kalusteita lempiväreissä valmiina kaupoista! Itsetekemällä saat juuri sellaiset kuin haluat ja yleensä murto-osalla design-kalusteen hinnasta.

Vaaleanpunainen kalkkkimaali Dusky Blush.

Kuvassa: puuterinen pinkki Dusky Blush, Al Fresco sarjasta.

Tee ekoteko ja pelasta vanhat kalusteesi vintiltä uudelleen paraatipaikalle

Usein vanhemmat kalusteet ovat täyttä puuta ja valmistettu kestämään - mutta kellastunut tai tummunut puupinta ei enää sovi tämän päivän sisustukseen sellaisenaan. Aina ei tarvitse ostaa uutta kalustetta, vaan pienellä määrällä maalia uudistat helposti kaapit, lipastot ja muut pienkalusteet uudelleen tyylikkääksi - ilman design-kalusteen hintalappua!

Tee kodistasi omannäköisesi ja käytä niitä sävyjä mistä itse pidät ja tulet hyvälle mielelle! Älä epäröi maalata uudelleen - voit vaihtaa seinän, ovien tai kalusteiden väriä usein - kotisi elää ajassa ja se saa näkyä myös väreissä - maalaamalla vaihdat helposti tilan tunnelmaa.

Kalusteiden lisäksi voit etsiä alkuun pienempiä maalauskohteita kodistasi

Seinistä, listoista, karmeista tai portaista löydät lisää pieniä projekteja - värillinen lattia tai kaari-ikkunanmuotoinen värillinen alue voi säväyttää esimerkiksi lastenhuoneessa.

Portaita ei tarvitse maalata heti kokonaan, vaan voit kokeilla maalata puuportaiden etulevyt tai vain kaiteet.

Ideoi helposti toteutettava värikäs puolipaneelin korkuinen maaliraita eteisen seinään, piparkakkureunainen puolen seinän maalaus tai dramaattinen tumma suorakaide makuuhuoneeseen sängynpäätyseinään!

Puuteriset ja pehmeät Frenchic-sävyt sopivat kauniisti scandinaaviseen sisustukseen puunsävyjen rinnalle, tummemmat sävyt sopivat rohkeaan sisustustyylin.

Inspiroidu väreillä sisustamisesta ja tutustu Frenchic sarjan yli 60:een valmiiseen sävyyn!

Sininen lipasto Lazy Range.

Kuva: Farkunsininen Hornblower, Lazy Range sarjasta. Kulta FrenSheen.

Ajattelitpa sitten maalata kalusteita itsellesi tai ammattimaisesti myyntiin - laadukas kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaali on erinomainen vaihtoehto.

Testaa myös sävyjä ja välineitä

Onko sinulla mielessä jokin suurempi maalausprojekti, kuten keittiönkaappien maalaus tai vastaava?

Jos et ole aikaisemmin maalannut paljon, niin suosittelemme, että teet pienen harjoitusprojektin. Hanki pieni kaluste, jossa on laatikko ja ovi - kuten keittiössäsikin ja kokeile siihen muutamaa sävyä mitä olit ajatellut valitsevasi suurempaankin projektiisi.

Tässä harjoituskappaleessa pääset kokeilemaan erilaisia työvälineitä: hiomasientä, sivellintä ja telaa - ja huomaat miten maali käyttäytyy; kuivuu ja peittää.

Tee tähän pieneen harjoituskalusteeseen samat valmistelut kuin suurempaankin tekisit: pese pinnat Sugar Soap kalustepesuaineella, huuhtele pesuaine pois ja kuivaa pinta - irroita vetimet ja tarkastele pintaa tarvitaanko kolojen kittausta. Maalaa.

Ota itsellesi kuvat ennen ja jälkeen!

Kuvassa: taupe sävy, Cool Beans, Al Fresco-sarjasta.

Kalusteen maalaus

1. Valitse maali ja tutki vaihtoehtoja

Nyrkkisääntönä on, että litra kalkkimaalia riittää noin 13m2:lle. Tämä on suurinpiirtein normaalikokoinen lipasto tai kaappi. Frenchic sarjan maalien riittoisuus on n. 12,5m2 per iso maaliastia, 750ml.

Kalkkimaalin vahvojen tarttuvuusominaisuuksien vuoksi sitä voidaan käyttää useissa materiaaleissa, kuten metalli, puu, lasi, betoni ja useimmat tekstiilit.

Maalaa lipasto Frenchic Paint sarjan kalustemaaleilla.

Useimmissa projekteissa kaksi maalikerrosta riittää, mutta jos maalaat tummaa pintaa vaaleaan sävyyn voit joutua maalaamaan useampia kerroksia.

Vinkki! Maalatessa mustasta valkoiseen tai päinvastoin - tai tummaa ja punertavaa puuta valkoiseksi: maalaa ensimmäinen kerros harmaalla sävyllä. Se taittaa tummuuden ja punaisuuden ja pääset vähemmillä valkoisilla kerroksilla.

Valitse kalustemaali, jossa ei ole myrkkyjä tai ikävää tuoksua - se on tärkeää kun maalataan sisätiloissa tai ammattimaisesti paljon. Voit valita kalustemaalaukseen myös helpot maalit, joissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina -‘just paint and go!

Metsänvihreä Victory Lane, Al Fresco. 

Kuvassa: smagardin vihreä Victory Lane-sävy, Al Fresco sarjasta.

Kalusteiden tai keittiönkaapien maalaukseen sisätiloissa Lazy Range

Valitse kalustemaalaukseen kalkkimaalit, joiden kanssa et tarvitse tartuntamaaleja 'self-priming', ja maaleja joiden pinta tasoittuu kauniiksi itsestään, 'self-levelling',  ja maaleja joiden pintaa ei tarvitse enää suojata tavanomaisten kalkkimaalien tavoin, 'self-sealing ´- Frenchic maalit eivät vaadi omalta osaltasi liikaa vaivaa!

Sininen vahallinen kalkkimaali Lazy Range Frenchic sarjasta.

Näiden ympäristöystävällisten ja vain vähän huoltoa tarvitsevien maalien valinta sopii loistavasti planeetallemme, lompakkollesi ja on osa parempaa ajankäyttöä maalausprojekteissasi.

Vanhojen kalusteiden kunnostus, maalaus ja niiden uudelleen käyttöönotto on kierrätyssisustusta parhaimmillaan!

Sininen kalkkimaali Frenchic Paint.

Ulko- ja sisäkalusteille ja keittiönkaappien sekä keraamisten laattojen maalaukseen Al Fresco sarja

Tutki vaihtoehtoja ja valitse kosteuttakin kestävä kalkkimaali, jos maalaat puutarhakalusteita ja upea täysmatta seinämaali, jos haluat vaihtaa kodin värimaailmaa helposti.

Kestävä maali keraamisille laatoille ja keittiönkaappien maalaukseen Al Fresco Frenchic Paint sarjasta.


2. Satsaa siveltimeen

Kannattaa satsata laadukkaaseen siveltimeen, joka on valmistettu kalustekalkkimaalaukseen. Käyttämällä vanhoja, kuluneita ja likaisia halpasiveltimiä, voi maalausprojektisi lopputulos olla kaukana mieleisestä.

Kalkkimaalaukseen parhaat siveltimet Frenchic sarjasta.

Kuva: Kalkkimaalaukseen parhaat siveltimet ovat ovaalin mallisia.

Oikean siveltimen valinnasta on oma blogi-kirjoitus, lue se täältä.

3. Puhdista maalattava kaluste

Alkuun pääset puhdistamalla maalattavan pinnan. Poista halutessasi vetimet ja nupit. Pyyhi kaikki lika ja rasva pois - maalaa aina vain puhdasta pintaa. Sugar Soap on kalusteiden puhdistukseen tarkoitettu Frenchic sarjan oma maalipesuaine.

Puhtaaltakin näyttävästä kalusteesta voi irrota paljon likaa. Frenchic-sarjan maaleissa on erinomaiset tartuntaominaisuudet, joten varmista huolellisella puhdistuksella, ettei mitään ylimääräistä jää maalattavan pinnan ja maalin väliin.

Pese maalipinta maalipesulla, Sugar Soap Frenchic sarjasta.Pese maalipinta maalipesulla, Sugar Soap Frenchic sarjasta.

Riittoisa tiiviste puhdistaa pinnat maalattaviksi helposti. Mitä pesuainetta tahansa käytätkään, huuhtele käytetty pesuaine pinnalta pois lopuksi puhtaalla vedellä.

4. Täytä kolot ja pintanaarmut

Maalattavan pinnan pesu on hyvä hetki tutkia pintaa naarmujen tai lohkeamien osalta. Halutessasi käytä täyttöainetta ja täytä kolot, reijät ja naarmut - anna kuivua ja hio pinta tasaiseksi. Puhdista pinta hiontapölystä pyyhkimällä se kostealla liinalla. Kuivaa pinta.

5. Teippaa ja rajaa

Teipaus on kätevä tapa rajata maali sieltä mihin et sitä halua: ovenkahvat, nupit tai lasin reunat. Teippaus tekee maalausrajoista siistit. Valitse laadukas teippi, kun haluat todella tarkat rajaukset.

6. Aloita maalaus!

Kunhan olet suojannut lattian maalattavan kalusteen alta, on aika maalata!

Käytä sivellintäsi alhaalta ylös kevyellä kädellä. Maalaa pitkillä vedoilla puunsyyn mukaisesti - muista, että kalkkimaali kuivuu nopeasti - maalaa ripeästi saadaksesi parhaan lopputuloksen.

Älä ylityöstä jo kuvumisprosessissa olevaa maalipintaa, vaan anna kerrosten kuivua ensin - palaa sitten paikkamaalaukseen. Liian ohuet maalauskerrokset voivat jättää siveltimen jäljet selvästi näkyviin, kun ohut maalikerros kuivuu nopeasti.

Frenchic-sarjan maaleissa on 'self levelling'-ominaisuus, joka tasoittaa maalin kuivuessaan. Tällöin kerros ei saa olla liian ohut.

Jos maalaat tummaa vaaleaksi (tai päinvastoin), voit joutua maalaamaan muutamia kerroksia, että pinta peittyy kokonaan ja tasaisesti. Vinkkinä tähän: maalaa ensimmäinen kerros harmaalla, niin pääset vähemmillä kerroksilla.

Onneksi sinun ei tarvitse odottaa kauan, koska kalkkimaali kuivuu nopeasti ja pääset pian jatkamaan. Jos haluat vähän kuluneempa tyyliä, kaksi kerrosta voi olla riittävä. Frenchic-sarjan maaleilla maalataan aina vähintään kaksi kerrosta.

7. Kuluta vanhan näköiseksi (jos haluat)

Tämä kohta ei ole tosiaankaan pakollinen, mutta kerromme siitä, koska se on niin suosittu tyyli. Tärkeintä kulutuksessa on saada se näyttämään luonnolliselta, joten kulutus kannattaa tehdä luonnollisestikin kuluviin kohtiin kalusteessa: vetimien ja nuppien ympäristö, reunat, kulmat ja ehkä vähän lisää sieltä täältä.

Kulutukset voit tehdä monella eri tekniikalla: käytä hiontasientä ja karhenna kevyesti pintaa rikki tai käytä kosteaa liinaa ja hiero maalipintaa auki pyörivillä liikkeillä - tällöin kulutuskohdat tulevat luonnollisen pehmeäreunaisiksi. Kulutuksen jälkeen pyyhi taas pinnat puhtaaksi. Opi tekemään erilaisia kulutuksia ja tekniikoita,lue ohjeet täältä.

8. Viimeistele vahalla halutessasi

Vahasuojaa kalkkimaalattua pintaa ja antaa lisää kestävyyttä. Vaha myös syventää kalkkimaalin sävyä ja pitää pinnan kunnossa tulevien vuosien ajan.

Kun pinta on kuiva ja puhdas, lisää kirkas vaha haluamaasi pintaan käyttämällä vahasivellintä. Ota kalustevahaa vain vähän kerrallaan siveltimeen, se on todella riittoisaa ja helposti levittyvää. Vahaa siis ensin maltilla - voit lisätä vahaa halutessasi uuden ohuen kerroksen.

Aina vahauksen jälkeen ylimääräinen vaha pyyhitään pois nukkaamattómalla liinalla. Vaha on kosketuskuiva nopeasti, mutta kovettuu vielä noin 21 päivää normaalissa huonelämpötilassa.

Lue lisää vahojen käytöstä täältä.

Jos käytät Frenchic-sarjan Lazy Range tai Al Fresco sarjan maaleja, etkä kuluta maalipintaa, niin voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen.

Toki voit vahata myös näillä sarjoilla maalatessa - ja näin lisätä kalusteeseen patinaa ja syvyyttä.

9. Astu taaksepäin ja ihaile!

Kalusteesi on valmis myytäväksi tai kotiisi paraatipaikalle. Nyt voit alkaa miettimään uusia maalausprojekteja!

Kalustemaalaus onnistuu laadukkailla kalustemaaleilla, kuten Frenchic!

Kalusteiden maalaus on haluskaa ja helppoa - se onnistuu kaikilta. Aloita valitsemalla sävyt ja jos kokeilet ensikertaa Frenchic sarjan maaleja, suosittelemme Lazy Range sarjaa - näissä kalkkimaaleissa on vaha maalissa jo valmiina - kuinka kätevää!

Palkittu ja kestävä kalkkimaalisarja Frenchic Paint.

Frenchic sarjan maalit ovat laadukkaita ja kestäviä. Ne ovat valmistettu ja testattu Englannissa nimenomaan kalusteiden maalaukseen.

Uudenlaiset ominaisuudet Frenchic maaleissa ovat niittäneet mainetta ja palkintoja.

Frenchic Paint sarja onkin nyt Suomen suosituin chalk paint sarja ja ainoa chalk paint brändi, jolle on myönnetty arvostettu 'Queens Award' - se on merkki laadusta ja innovatiivisuudesta.

Harmaa vahallinen kalkkimaali Lazy Range Frenchic sarjasta.

Kuvassa: helmenharmaa, vahallinen chalk paint Wolf Whistle.

Mikä tahansa sisustusmaalausprojektisi onkaan, löydät varmasti inspiroivia esimerkki- ja projektikuvia sarjan omasta FB ryhmästä!

Frenchic Paint sarjan omassa FB-ryhmässä julkaistaan vain Frenchic -sarjan tuotteilla maalattuja, asiakkaiden omia, aitoja kuvia ja kuvasarjoja.

Ryhmässä pääset kurkistamaan kansainvälisiin ja kotimaisiin koteihin ja puutarhoihin ja voit kysyä muiden ryhmäläisten kokemuksia sinua kiinnostavista Frenchic sävyistä tai maalausprojekteista.

Frenchic Paint Finland kalkkimaalit kalustemaalaukseen ja sisustumaalaukseen.

Ryhmässä pääset osallistumaan kilpailuihin ja voit voittaa Frenchic-tuotteita - pääset näkemään ensimmäisten joukossa uudet tuulet sisustusmaalauksen trendeissä  - ryhmässä kuulet ensimmäisenä uusista Frenchic -tuotteista ja uusista sävyistä!

Voit jakaa omat Frenchic-kuvasi ryhmään  - ilahdutat kuvillasi muita ryhmäläisiä, jotka miettivät omien projektiensa toteuttamista!

Onko sinulla ystäviä, joka rakastavat värejä, sisustamista tai remontointia?

Voit kutsua ryhmään helposti omat taitavat ja tekevät ystäväsi, joiden haluat tutustuvat Frenchic Paint sarjaan.

Tervetuloa mukaan - klikkaa alla olevaa linkkiä!

Inspiroidu ja ihastele Frenchic-projekteja 'Frenchic Paint Finland' -ryhmässä!

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.