SELF PRIMING MAALI - MIKÄ SE ON? JA VOIKO SE OIKEASTI TOIMIA?

  • 5 min lukuaika

Mikä on 'Self Priming' maali ja toimiiko se oikeasti?

Älykkäistä Frenchic maaleista on nopeasti tulossa se suosituin valinta kotimaalareille ja tee-se-itse-rakentajille, jotka haluavat lyhentää aikaa ja vaivaa, joka kuluu heidän suosikkihuonekalujensa uudelleenmaalaamiseen.

Markkinoilla on kuitenkin niin paljon maalivaihtoehtoja, onko Frenchic todella sitä, mitä se lupaa?

Frenchic valmistetaan Englannissa, jossa on pitkät perinteet ja osaamista maalien ja tapettien valmistuksessa. Frenchic maaleissa yhdistyvät perinteikäs osaaminen ja aivan uudenlaiset innovaatiot, joita ei muissa maalisarjoissa ole nähty.

Näistä innovaatioista Frenchic on palkittu lukuisilla erilaisilla palkinnoilla ja maininnoilla.

Voit lukea lisää niistä täältä.

Self Levelling - Frenchic maalit tasoittuvat kauniisti sileäksi pinnaksi jopa miltei tai kokonaan ilman siveltimen jälkiä. Kyllä!

Self Levelling - tasoittuvuus on asiakkaidemme ylistämä Frenchic maalien ominaisuus, joka hämmästyttää kokeneenkin maalarin.

Jotta tasoittuva ominaisuus toteutuu, kannattaa noudattaa ohjeitamme:

  • Maali pitää sekoittaa huolellisesti pohjia myöden ennen aloitusta, jotta koostumus tulee samettisen kermaiseksi ja paksukohksi. Frenchic maaleja ei tarvitse ohentaa, itseasiassa liiallinen ohentaminen ja siveltimellä maalaus voivat jopa poistaa tämän upean ominaisuuden!
  • Maalatessa maalia pitää olla 'normaalisti'. Maalin kanssa ei siis kannata nuukailla. Jotta tasoittuva ominaisuus voi toteutua, pitää olla jotain mikä tasoittuu - liian ohuet kerrokset kuivuvat hetkessä eivätkä ehdi tasoittua. Valumaton Frenchic maali on upea maalauskokemus.
  • Kerroksen kuivumisaikaa kannattaa noudattaa. Se vaihtelee per sarja, joten tarkista se purkin kyljestä, jos se pääse unohtumaan. Esimerkiksi Lazy Range sarjassa kerroksen kuivumisaika on 1h ja Al Fresco sarjassa 2h. Tämä on se aika jossa tasoittuvuus toteutuu.

 

Self Priming - et tarvitse pohjamaaleja.

Self Sealing - et tarvitse lakkaa tai vahaa.

Lue lisää ja tutustu Self Priming maalin hyötyihin ja vinkkeihin sen käyttämisestä omissa projekteissasi.

Mikä on Self Priming maali?

Self Priming maali on ennen kaikkea suunniteltu poistamaan pohjamaalin tarve.

Se on tyypillisesti paksumpaa kuin tavallinen maali, ja siinä on korkeampi kiintoainepitoisuus, joka auttaa peittämään virheet, jättää kestävämmän pinnan ja tekee prosessista lopulta nopeamman ja helpomman.

Maaliin voidaan myös sekoittaa pohjamaalia, jolloin saadaan kaksi yhdessä -tuote, joka valmistelee ja värjää pinnan kerralla.


Mikä on pohjustuksen tarkoitus?

On useita syitä, miksi pinta on syytä pohjustaa ennen maalausta. Pohjustus tasoittaa karheat pinnat ja parantaa näin maalauksen viimeistelyä.

Se myös auttaa maalia tarttumaan pintoihin, jotka eivät ota maalia hyvin vastaan, kuten metalliin ja huokoisiin pintoihin, kuten raakapuuhun, jossa puun syy- ja oksavaihtelut saavat maalin imeytymään eri nopeudella.

Pohjamaalia voidaan käyttää myös pintojen tiivistämiseen, jotta estetään, että alla olevat tasoitteet, nesteet, rasvanjäljet tai liima- ja liisteritahrat vuotavat uuden maalikerroksen läpi ja pilaavat viimeistellyn ulkoasun.

Jotkut pohjamaalit ovat tarkoitettu vain tartunnan lisäämiseen, eivätkä ne välttämättä toimi esteenä tuntemattomille epäpuhtauksille.


Self Priming maalin edut

Jos olet kokenut Tee-Se-Itse-rakentaja, tiedät, että viimeistely kestää aina kauemmin kuin aluksi suunnittelit. Pintojen esikäsittely, jokaisen maalikerroksen kuivumisen odottaminen, ennen kuin voit siirtyä seuraavaan -  viimeistelytyö ei ole nopeaa puuhaa.

Self Priming maalin tärkein etu on, että se lyhentää maalausprosessin kestoa.

Toisin kuin perinteiset maalit, jotka vaativat ensin pohjamaalin, jonka kuivuminen kestää 24 tuntia, Self Priming maali vähentää maalauskerrosten määrää. Huomaa myös Frenchic maalien nopea kerrosten kuivumisväli, joka on sarjasta riippuen 1- 4h.

Vaikka jotkut ammattimaiset sisustajat käyttävät mieluummin erillistä pohjamaalia + maalia, suurimmassa osassa kierrätysprojekteja ja kodin uusintamaalaustöitä siihen ei todellakaan ole tarvetta.

Frenchicin kaikki luonnonliitumaalit liukuvat pinnoille helposti ja tarttuvat huonekaluihin ilman, että niitä tarvitsee pohjamaalata etukäteen. Koostumuksensa ansiosta se auttaa myös tasoittamaan karheita pintoja ja peittämään pienet puutteet.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, että vanha väri vuotaa läpi, sillä maaliemme ominaisuudet toimivat nesteiden esteenä ja ne hidastavat esimerkiksi puunoksavuotojen läpilyöntiä ja värjäytymistä. Frenchic maalit ovat jopa pestäviä, jotta vahingossa tapahtuvat roiskeet eivät pilaa sisustustasi.

Jos valitset seinämaalimme, Trim Paint, Lazy Range- tai Al Fresco -tuotteemme, säästät vielä enemmän työtä, aikaa ja rahaa, sillä niitä ei tarvitse myöskään pinnoittaa erikseen!

Self Priming maalit ovat erityisen hyviä maalareille, jotka haluavat vain avata maalipurkin, dipata siveltimen ja aloittaa.

Kuten kaikkien Frenchicin maalituotteiden kohdalla, niitä ei tarvitse ohentaa, vaan voit maalata suoraan purkista - Aloita maalin huolellisella sekoituksella, jotta saat kaiken pigmentin käyttöösi. Ja vielä parempaa on se, että koska maali on keskimääräistä paksumpaa, voit päivittää tummemmat kohteet parilla maalikerralla.

Miten käytät Self Priming maaliamme

Frenchicin kaikki myrkyttömät liitu- ja mineraalimaalit ovat sekä Self Priming että itsetasoittuvia, Self Levelling, mikä takaa ammattimaisen lopputuloksen ja helpottaa elämääsi maalausprojekteissasi.

Jos olet täysin aloittelija tai et ole koskaan aiemmin käyttänyt tuotteitamme, olemme koonneet yhteen hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä, joiden avulla pääset alkuun uusimmassa projektissasi. Aloita kokeileminen palkitusta Lazy Range sarjastamme.

 

Entä ne poikkeukset? Milloin on hyvä pohjamaalata tai sinetöidä pinta ennen maalausta?

Koska on lukemattomia projekteja, niin löytyy myös poikkeuksia. Vaikka tässä kirjoituksessa käsittelemme pääosin kalusteiden maalausta, otamme esiin myös muiden pintojen maalausta.

Metallin maalaus

Paljaan metallin maalaukseen kannattaa käyttää sopivaa ruosteenestoainetta. Mitkään Frenchic sarjan maalit eivät sisällä myrkyllisiä ruosteenestoaineita.

Voimakkaasti oksainen puupinta

Luonnollista värjäytymistä ei aina voida välttää, mutta voit hidastaa värjäytymistä. Huomaa, että kaikki markkinoilla olevat pohjamaalit eivät ole tarkoitettu läpilyöntien tai muiden epäpuhtauksien estämiseen. Voit hidastaa värjäytymistä ja oksankohtien vuotoa, läpilyöntiä, sinetöimällä pinnan ennen maalausta Viimeistelypinnoitteella. 

Huokoinen pinta

Huokoista pintaa, kuten paljas MDF-levy, ei tarvitse tartunnan takia pohjamaalata, vaan se kannattaa sinetöidä ennen maalausta Viimeistelypinnoitteella, jotta säästät pintamaalikerroksia.

Suuret värierot

Maalattaessa esimerkiksi punertavaa tai oranssista pintaa - tai mustasta valkoiseksi - et tarvitse pohjamaalia tartunnan vuoksi vaan neutraloidaksesi pohjan sävyn. Valitse sävyeroa taittamaan vaalea harmaa, esimerkiksi Swanky Pants tai City Slicker sävy. Näin pääset vähemmillä pintamaalikerroksilla.

Erilaisten epäpuhtauksien blokkaus

Remonttikohteen seinät voivat olla täynnä liisteri, liima- ja tasoiteaineita, jotka voivat reagoida pintamaalin kanssa. Pohjamaalauksen tarkoitus tällöin on eristää epäpuhtaudet pintamaalista.

Jotkut pohjamaalit ovat tarkoitettu vain tartunnan lisäämiseen, eivätkä ne välttämättä toimi esteenä tuntemattomille epäpuhtauksille.

Suosittelemme aina kokeilemaan ensin projektissa käytettävien tuotteiden yhteensopivuutta ennen suurempaa projektia.


1. Valmistelu

Vaikka maalattavaa pintaa ei tarvitse pohjustaa, se on kuitenkin puhdistettava.

Kuten missä tahansa maalausprojektissa, haluat varmistaa, että pinta on mahdollisimman hyvässä kunnossa ennen maalausta. Tämä tarkoittaa ylimääräisten jäämien, kuten rasvan ja muun lian, poistamista, sillä ne voivat muodostaa esteen maalille.

Laimenna Sugar Soap-pesuainetta lämpimään veteen ja puhdista maalattava pinta rasvasta ja muusta liasta liinalla tai sienellä.

Kun pinta on kuivunut, se kannattaa hioa / karhentaa kevyesti, jotta maali pysyy paremmin kiinni.

Käytä karkeampaa hiekkapaperia pinnoille, jotka on aiemmin pinnoitettu tai käsitelty. Varmista, että pyyhit pölyt pois nukkaamattomalla liinalla ennen maalausta. Maalaa vain puhdasta ja kuivaa pintaa.


2. Maalaus

Self Priming maalin upeus on siinä, että kun pinta on esikäsitelty, voit maalata valitsemasi värin suoraan pinnalle.

Voit tehdä sen siveltimellä tai jos haluat peittää suuria alueita nopeammin, kaikkia maalejamme voidaan käyttää käsikäyttöisellä maaliruiskulla.

Parhaan tuloksen saat, kun levität ensimmäisen kerroksen ja odotat vähintään kaksi tuntia ennen toisen kerroksen levittämistä.

Toinen kerros takaa tasaisen peittävyyden ja kestävän pinnan, mutta tarkista aina, tarvitseeko valitsemasi maali pinnoitetta.

Kaikki Frenchic maalit ovat vähintään kahteen kertaan maalattavia.

Huolellinen maalin sekoitus ennen aloitusta vaikuttaa sekä peittävyyteen, että kestävyyteen.


Oletko valmis aloittamaan?

Jos työläs maalausprosessi estää sinua aloittamasta seuraavaa projektiasi, olet oikeassa paikassa.

Frenchicin älykkäästi suunniteltu Self Priming maali auttaa sinua tekemään työn paljon nopeammin ja mahdollisesti myös paljon halvemmalla, koska et tarvitse yhtä paljon tuotteita.


Tutustu koko valikoimaamme helppokäyttöisiä, lasten kalusteillekin turvallisia maaleja verkossa tai etsi lähistölläsi oleva jälleenmyyjä. Lisää DIY-vinkkejä ja -neuvoja löydät Frenchic Videoista, jossa on askel askeleelta eteneviä videoita.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.