MÄNTYKALUSTE - TÄYDELLINEN MAALATTAVA

  • 5 min lukuaika

Mäntykalusteet ovat täydellisiä maalattavia!

Onko sinullakin jyhkeitä ja tukevia mäntypuisia kalusteita, jotka vain odottavat pääsevänsä maalattaviksi? Ehkä se monilaatikostoinen apteekkarinlipasto tai makuuhuoneen vaatekaappi?

Jokaisella meistä on ollut sellainen joskus - kestävää täyttä puuta ja tyylikäs - silloin aikanaan. Ehjää ja jykevää puukalustetta ei ehkä kannattakaan korvata uudella, vaan maalata se oranssisävy piiloon.

Oksan kohdat puupinnassa - miten valmistellaan pinta maalille?

Vinkki! Muista käsitellä mäntykaluste ensin Viimeistelypinnoitteella, että oksankohdat eivät vuoda maalin läpi vuosienkaan päästä

Jos maalaat vanhaa puupintaa, jossa on vanha, ehjä lakkakerros, niin vanha lakka suojaa oksanvuodoilta - älä siis poista sitä hiomalla.
Jos taas maalaat puhdasta puupintaa, sinetöit sen kätevästi ja nopeasti Finishing Coat - Viimestelypinnoitteella. Se kuivuu noin vartissa, ja pääset heti jatkamaan maalaushommiin.
 
Oksan kohdat voivat olla muutenkin ikäviä, kuin vuotojen takia - ne ovat yleensä tummia kohtia, jopa miltei mustia. Tästä syystä tummat laikut voivat näkyä ikävästi maalipinnan alta.
Tämä ongelma poistuu, kun maalaat ensimmäisen kerroksen jollain keski- tai vaaleanharmaalla sävyllä.
Harmaa samalla taittaa mahdollisen puun oranssisen tai voinakkaasti kellastuneen sävyn ja toimii hyvin varsinkin jos maalaat pintaa vaaleaksi.
Et tarvitse harmaata pohjalle kuin yhden kerroksen ja sitten voit jatkaa valitsemallasi sävyllä. Harmaalla pohjalla on etunsa myös uuden värin toistoon - kun pohja on neutraalin värinen, uusi sävy toistuu oikeana ilman, että pohjan väri vaikuttaa mitenkään.
Usein pieni 250ml purkillinen riittää hyvin kalusteen ensimmäiseksi kerrokseksi. Voit valita harmaan sävyn vaaleasta Swankypants tai keskiharmaasta City Slicker-sävystä.
 

Oli sinulla minkälainen mäntykaluste tahansa piilotettuna kotiisi, se voidaan helposti muuttaa taas kauniiksi maalaamalla  - vähän Frenchic sävyä pintaan ja ehkä uudet vetimet -  ja taas kuin uusi!

Maalaus laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla Frenchic maalilla on paljon helpompaa kuin ajattelet - näin pääset alkuun:

Mitä Frenchic kalkkimaali on ja miksi käyttäisin sitä?

Chalk paint / kalkkimaali on maalia, jota voit käyttää erilaisille pinnoille, kuten kalusteet, lelut tai koristeet  - mihin haluatkaan kauniin mattapinnan.

Kalkkimaalista tuli nopeasti synonyymi shabby chic-tyylille, koska sitä on helppo niin kuluttaa. Maailmalla chalk paint on tavallinen valinta maaliksi kalusteille ammattilaistenkin keskuudessa sen hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Markkinoilla on kuitenkin paljon erilaisia chalk paint -sarjoja, jotka eivät sovellu käyttökalusteille, vältä siis kalustemaalauksessa maaleja, jotka ovat tarkoitettu askartelukäyttöön.

Vaaleanpunainen maalattu kaappi Dusky Blush, Al Fresco.

Kuva: Dusky Blush, Al Fresco

Kestävään kalusteiden maalaukseen ja sisustusmaalaukseen kannattaa valita kalustemaalaukseen kehitetty chalk paint, ei askartelutyyppistä maalia.

Tavanomainen chalk paint vaatii suojakseen vahan, jotta pinta kestää käyttöä ja kulutusta. Vain Frenchic sarjassa vaha on maalissa jo valmiina - aika kätevää, vai mitä!

Vahallinen chalk paint sarja on nimeltään Lazy Range. Voit lukea lisää Frenchic sarjan eroista Blogeista.

Myös muissa Frenchic sarjan maaleissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina, joten voit valita sävyn Lazy Range, Al Fresco tai Trim Paint sarjasta!

Helppokäyttöisenä ja miellyttävänä maalata, kalkkimaali antaa myös virheitä anteeksi. Lisäksi kalkkimaaleissa on kauniit sävyt joista valita - kirkkaista pehmeisiin, pastelleista neutraaleihin - Frenchic sarjassa on jo yli sata valmista sävyä.

Voinko maalata mäntypuista kalustetta?

Mäntypuinen kaluste on ihanteellinen maalattava - se ottaa hyvin maalia pintaansa. Maalausprojektisi ei tarvitse rajoittua vain kalusteisiin vaan voit maalata myös väliovet, portaiden kaiteet jne.

Kalkkimaalin tarttuvuus on huippuluokkaa ja se pysyy melkein missä tahansa pinnassa; eri puulajeissa, metallissa, lasissa ja sementissä. Valitse projetiisi laadukas, kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaali, kuten Frenchic.

Kaikki Frenchic Paint sarjan maalit ovat liuotinaineettomia, lähes tuoksuttomia ja tietysti ympäristöä säästäen valmistettu.

Frenchic sarjan maalit ovat tutkittuja ja testattuja - niile onkin myönnetty sertifiointi, joten voit huoletta maalata lastenhuoneen kalusteita ja leluja Frenchic maaleilla - voit toteuttaa itse sen unelmien lastenhuoneen pastellisävyillä tai scandinaavisen modernilla tyylillä ja maalata kalusteet ja lelut samoihin sävyihin!

Kuinka maalaan mäntykalustetta kalkkimaalilla?

Yksi kalkkimaalin eduista on, että se ei vaadi monimutkaisia pohjatöitä. Kunhan olet suojannut lattian ja maton maalattavan kalusteen alta, puhdista ja valmistele kaluste ja pääset aloittamaan!

1. Valitse sivellin

Jos maalaat kalusteesi kalkkimaalilla, parhaan lopputuloksen saat ovaalilla siveltimellä. Frenchic sarjan italialaiset, käsin valmistetut siveltimet ovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta, tarkoitettu nimenomaan chalk paint maalaukseen - laadukkaalla ovaalilla siveltimellä saat parhaan lopputuloksen.

2. Valmistele kaluste

Suojaa lattia ja matto maalattavan kalusteen alta työskentelyalueellasi.

Sitten voitkin tarkastella maalattavaa kalustetta. Jos maalattava pinta on kiiltävä, sileä ja liukas, kuten esimerkiksi lakkapinta, karhenna kevyesti pinta auki, niin maalille tulee paras mahdollinen tartunta.

Varmistu, että kaluste on puhdas liasta, rasvasta ja pölystä. Pyyhi / pese kaikki likatahrat ja rasvaiset alueet Sugar Soap pesuaineella -huuhtele ja kuivaa pinta. Maalaa aina vain puhdasta pintaa, että maali tarttuu kalusteessa varmasti joka paikaan.

Muista sinetöidä oksankohdat tarvittaessa Viimeistelypinnoitteella, niin ne eivät vuoda maalin läpi vuosienkaan päästä. Nopeasti kuivuvat Frenchic Viimeistelypinnoitteet ovat helppokäyttöisiä.

Nyt voit ottaa 'Ennen' kuvan puhtaasta kalusteesta. Haluat varmasti näyttää kaikille miltä kalusteesi näytti ennen maalausta!

3. Maalaa

Voit siirtyä nyt tähän hauskaan vaiheeseen! Valitse Lazy Range-sarjan sävy - vain maalaus, ei muuta maalipinnan suojausta - Kuinka kätevää! Yllätyt varmasti maalimme riittoisuudesta ja sen pehmeästä ja upeasti liukuvasta maalattavuudesta.

Kalkkkimaali antaa sinulle lukemattomia vaihtoehtoja kalusteiden viimeistelyyn ja hauskojen maalaustekniikoiden käyttöön.

Haluatko läpikuultavaa, puunsyyt näkyviin jättävää tyyliä? Kevyen maalipesun valkoisella tai Shabby Chic -tyylisen patinoidun pinnan? Kalustekalkkimaalin kanssa onnistut näissä kaikissa!

Olemme koonneet sinulle useita oppaita eri maalaustekniikoista tänne Frenchic Blogeihin.

Kokeile Maalipesua,  'Color Wash' -tekniikaa

Haluatko kuitenkin puunsyiden näkyvän ja pintaan vain sävyn, ei peittävää maalikerrosta? Tämä tekniikka toimii hyvin puhtaalle uudelle tai vanhalle puupinnlle ja puhtaaksi hiotulle pinnalle.

Ohenna silloin pieni määrä maalia puhtaaseen astiaan ja sivele seos puupinnalle. Maitomainen koostumus on hyvä.

Pyyhi ylimääräinen vesi-väriseos pois liinalla. Puun pintaan jää kevyt maalin sävy valitusta väristä, osa pigmentistä imeytyy puunsyiden sisään, riippuen puulaadusta ja sen huokoisuudesta. Toista halutessasi.

Voit valita tähän tekniikkaan minkä sävyn tahansa.  Valkoinen maalipesu, White Wash- tekniikka puupinnalle on nyt trendikäs Boho tyyli ja se sopii myös scandinaaviseen kotiin.

Valmistatko itse omat kalusteesi? Kokeile väripesutekniikkaa harmaalla maalilla  - uudesta puusta saat helposti kelo-tyyppisen, harmaan kalusteen. Valitse tähän tekniikkaan esimerkiksi Salt of The Earth tai Stone Rosie sävy, jos haluat lopputuloksen olevan luonnollinen ja vaalea beige.

Instagram ja TikTok-tililtämme löydät hyviä videoita miten voit toteuttaa tekniikkaa.

Kokeile Shabby Chic-tyyliä

Tämä tyyli nosti kalusteiden maalauksen trendien huipulle. Tässä tyylissä haetaan kulunutta, vanhaa ja patinoitunutta olemusta kalusteelle - sen voi helposti toteuttaa kalkkimaalilla. Maalaa mäntykalusteesi ja anna maalin kuivua.

Sitten kulutat/hiot hiekkapaperilla tai hiontasienellä kalusteen reunat, kulmat ja koristeet niin, että puupinta tulee maalin alta esiin.

Älä ujostele käyttää värejä. Upeat väriyhdistelmät muuttavat tylsän mäntykalusteesi uudelleen upeaksi.

4. Uusi kerros maalia?

Voit kokeilla myös kahden tai kolmen sävyn tekniikkaa. Maalaa erisävyisiä kerroksia ja käytä kirkkaita, rohkeita sävyjä.

Anna kerrosten kuivua täydellisesti ennen seuraavaa. Viimeinen kerros maalia antaa yleisilmeen kalusteellesi. Kuluta maalia hiontatyynyllä tai hiekkapaperilla varovasti - niin, että seuraava sävy tulee esiin.

Haluatko tasaisempaa pintaa? Tarvitset vähintään kaksi kerrosta lopuksi.  Oletko tyytyväinen jo kulutettuun pintaan? Et aina tarvitse uutta kerrosta.

5. Lisää vaha

Kun maali on täysin kuivunut, voit lisätä vahan, jos olet hionut maalipintaa auki. Vaha imeytyy kulutuskohtiin ja puun sisään suojaten sekä puuta, että juuri maalattua pintaa.

Haluat varmasti, että kaunis kalusteesi ja maalaustyösi säilyy. Kohtele kaunista kalustettasi nyt varoen siihen asti kunnes vaha kovettuu - se vie noin 21 päivää.

Jos käytät kalkkimaalia, jossa on vaha jo samassa, etkä ole tehnyt kulutuksia - voit ohittaa tämän vaiheen.

6. Ihaile ja nauti

Nyt voit astua taaksepäin ja ihailla 'uutta' kalustettasi! Muista ottaa 'Jälkeen' valokuva - muutkin haluavat nähdä upean muutoksen -myös me!

Frenchic Paint-sarja on monipuolinen ja laadukas sisustusmaalisarja, josta löytyy viisi erilaista maalisarjaa, siveltimet, vahat, pinnoitteet ja sabloonat.

Maalaatpa kodissasi mitä tahansa, tutustu ensin sertifioituun Frenchic-sarjaan.

Pintaremonttiin ja itsetekemiseen, seinien, ovien, portaiden, kaiteiden, kalusteiden ja keittiönkaapien ja keraamisten laattojen maalaukseen - lue tästä lisää Frenchic-sarjoista!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.