Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Patterin maalaus

Miten maalata lämpöpatterit

Patterit ovat olennainen osa suurinta osaa kodeista. Vesikiertoisen lämpöpatterin ei tarvitse enää olla kellastunut ja likaisen valkoinen, muuten niin kaunissa kodissasi. Pattereiden maalaaminen on nopeaa ja helppoa. Ja mikä parasta, tarjolla on paljon valinnanvaraa sen suhteen, minkä maalityypin ja värin valitset. Lue tästä helpot ja hyödylliset maalausohjeet metallisen patterin maalaukseen.

Millaisen maalin valitsen metallisen patterin maalaukseen?

Vanhat patterit ovat usein alunperin olleet valkoisia. Maalista riippuen väri on voinut kellastua pahasti vuosien saatossa, eikä se enää ole puhtaan raikas. Vanha patteri korostuu aina kun muita pintoja ja kodin tiloja ympärillä kohennetaan - hankitaan uusi kaluste, tapetoidaan tai maalataan. 


Onneksi maalitkin ovat kehittyneet. Frenchic-sarja tarjoaa paljon enemmän vaihtoehtoja siihen, miten pattereita voi käsitellä sisustuksessa.

Yksinkertaisin lähestymistapa on käyttää maalia, joka ei tarvitse pohjamaaleja ja pinnasta tulee kestävä. On myös varmistettava, että valitsemasi maali sopii metallille ja kestää kuumuutta. Vesiohenteisen, vähän VOC-yhdisteitä sisältävän ja vähähajuisen maalivalikoiman valitseminen on miellyttävää levitystä ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Toisaalta kromatut patterit ja pyyhetelineet eivät yleensä sovellu maalattaviksi.

Jos pattereissasi on pulverimaalattu pintakäsittely tai ne on aiemmin maalattu, voit valita uuden sävyn näistä Frenchic-sarjoista:

Chalk Wall Paintseinämaali - ultramattapinta
Trim Paint - puolihimmeä
Al Fresco- matta
Frensheen - metallisävyt
Frenshimmers - metallipatinasävyt

 

Korosta tai häivytä

Kannattaa myös harkita, haluatko maalata putkiston. Yhteensopivat patterit ja putkistot voivat luoda yhtenäisemmän ilmeen. Tai lisää kontrastia eri väreillä. Kuten edellä, toinen vaihtoehto on uudistaa putkistoja Frenchic-metallimaaleilla. Kuparinsävyinen patteri on upea sisustuselementti!

Jos maalaat paljasta metallia, kuten kupariputkia, ja olet valinnut Trim Paint -sävyn, tarvitaan sopiva metallipohjustusaine (muut Frenchic-sarjat eivät tarvitse pohjamaalia).


Miten patterit maalataan

Seuraavaksi siirrytään maalausprosessiin. Ensinnäkin on parasta sammuttaa patteri kokonaan useita tunteja ennen maalauksen aloittamista, jotta pinta jäähtyy ennen maalausta - mielellään jo edellisenä päivänä.

Puhdista, karhenna ja maalaa...
Ennen maalausta muista puhdistaa patterit Sugar Soap'lla tai muulla pesuaineella ja käsitellä mahdolliset ruostekohdat. Hio kevyesti, jotta saat hyvän tartunnan maalilla ja poista mahdollinen hilseilevä maali. Pyyhi lopuksi pöly pois ja maalaa suoraan maalipurkin ohjeiden mukaisesti. Seuraa lamellien tai paneelien suuntaa, jotka yleensä kulkevat pystysuoraan.

Kun olet maalannut tarvittavan määrän kerroksia, on tärkeää, ettet kytke pattereita takaisin päälle. Anna maalin kuivua rauhassa vähintään 48 tuntia, joten joko sammuta maalaamasi patteri tai älä kytke lämmitystä päälle. Liian kuuma pinta voi pilata maalipinnan ja kuivumisprosessi häiriintyy vaikuttaen kestävyyteen.


Huomaa myös, että kylpyhuoneen pattereita maalattaessa kosteus voi haitata kuivumisprosessia. Jos huoneilmassa on kosteutta, sinun on siis pidettävä alue hyvin tuuletettuna muutaman päivän ajan.


Mikä on paras väri pattereille?

Takana ovat ne ajat, jolloin valkoinen oli ainoa vaihtoehto pattereille. Tämä perinteinen väri on merkinnyt sitä, että patterit ovat aina erottuneet mistä tahansa seinästä, joka ei ole itsessään valkoinen. Sen ansiosta patterinsuojuksista on tullut myös paras vaihtoehto kaikille, jotka haluavat, että patterit sulautuvat sisustukseen paremmin.

Vaikka patterin suojukset voivat näyttää hyvältä, niillä on myös huonot puolensa. Niillä on taipumus vähentää ilmavirtaa ja lämmönsiirtoa, mikä haittaa pattereiden kykyä lämmittää huonetta. Ne vievät myös tilaa ja voivat olla kalliita muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit saada patterit toimimaan tilassasi maalaamalla...


Sulauta sävy yhteen seinän sävyjen kanssa

Saat saumattoman ilmeen sulauttamalla patterit minkä tahansa seinän värin kanssa - muista, että valkoinen ei ole enää ainoa vaihtoehto! Valitse seinämaali Chalk Paint-sarjasta ja patterin maali Trim Paint-sarjasta, molemmat samaa sävyä, kuitenkin pienellä kiiltoasteen erolla, jolloin kokonaisuudesta tulee kaunis, kiinnostava ja viimeistelty.

Kuvassa tila olohuoneessa ennen ja jälkeen patterin maalauksen. Sävy: Moleskin, Trim Paint. Seinämaali: Stone in Love, Chalk Wall Paint

 

Kontrastivärit

Vaihtoehtoisesti voit ottaa patterin osaksi sisustustasi ja tehdä siitä erottuvan voimakkaan kontrastin avulla. Jos haluat lisätä luonnetta, yksinkertainen puuhylly eteisen patterin päällä on käytännöllinen - ja se voi jopa lisätä patterin tehokkuutta. Jos haluat mennä jonnekin näiden kahden idean väliin, voit sovittaa ideat yhteen:  nappaa patterin sävy tapetista, matosta tai verhoista. Kuvassa sävy Smudge, Al Fresco sarjasta.

Bring the heat!

Frenchicin avulla voit maalata patterisi vapaasti haluamallasi tavalla, ja käytettävissäsi on useita eri värejä ja pintakäsittelyjä. Voit valita erittäin mattapintaisen pinnan Chalk Wall Paint -seinämaalilla, pehmeän satiinin Trim Paint -maalilla tai sileän mattapintaisen Al Fresco -sävyn.


Pysy yksivärisessä värissä tai ole luova metallisävyjen kanssa. Käy ihmeessä katsomassa miten muut ovat pattereita maalanneet Facebook-ryhmässämme! Olipa valintasi mikä tahansa, nautit minimaalisesta valmistelutyöstä, laadukkaasta maalattavuudesta ja kestävästä lopputuloksesta!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.