Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Näin pääset kalustemaalauksessa alkuun

Tyyli on vapaa - näin onnistut Frenchic sarjan maaleilla!

Kun haluat uudelleen maalata huonekalujasi tai teet kodin pintaremonttia, älä aliarvioi oikean maalivalinnan merkitystä lopputulokseen - tai maalaustyylin valintaa.

Haluamme auttaa sinut helposti alkuun. Tästä voit poimia parhaat neuvot ja vinkit omaan maalausprojektiisi. Lopuksi olemme keränneet sinulle muistilistan, mitä vähintään tarvitset, että pääset alkuun.

Vaihtoehtoina on lukemattomia maalaustekniikoita ja tyylejä, joita voit itse helposti käyttää  ja soveltaa uuden tai vanhan kalusteen maalaukseen ja huikeisiin tyylimuutoksiin, aivan kuin sisustusblogeissa!

Yllätyt varmasti miten helppoa Frenchic-sarjan maaleilla on uudistaa ja päivittää vanhat kalusteet uudelleen moderneiksi pienellä vaivalla ja usein murto-osalla uuden kalustehankinnan tai remontin hinnasta! Kierrätä vanhat, mutta ehjät ja tukevat kalusteesi taas paraatipaikalle kodissasi - aina ei tarvitse hankkia uutta.

Katso tästä erilaisia kalustemaalauksen tekniikoita ja vinkit, joilla voit luoda uniikin, persoonallisen ja kaiken kaikkiaan pysäyttävän upean uuden lookin kalusteillesi mihin tahansa sisustustyyliin sopivaksi.

Valitse itsellesi ja kotiisi sopiva tyyli ja innostu kierrätyssisustuksesta, vanhojen kalusteiden uudelleen käyttöönotosta ja itsetekemisestä yhdessä huippusuositun Frenchic-sarjan kanssa!

Täydellinen, sileä mattapinta

Tämän päivän trendinä on maalata kalusteet yksivärisiksi, täydellisen virheettömäksi mattapinnaksi. Ota tästä tyylistä askel eteenpäin ja  lisää mattamustaan pintaan häivähdys kultaa tai kuparia, se tekee kalusteesta heti astetta tyylikkäämmän ja ajattoman.

Frenchic sarjan maaleissa on aivan uudenlainen ominaisuus, jonka ansiosta pinnasta tulee helposti sileä ja tasainen. 'Self Levelling' -ominaisuus tasoittaa pinnan kuin itsestään ja pintaan jää vain vähän tai ei ollenkaan siveltimen jälkiä.

Jos Frenchic-sarjan maalit eivät ole sinulle vielä tuttuja, tee muutama koemaalaus ennen suurempaa projektia, niin saat tuntumaa miten lopputulos on sellainen kuin toivot juuri sinun käyttämilläsi maalausvälineillä ja tekniikalla.

Sileän pinnan saat myös kastamalla sivellintä, vain hiukan, veteen maalauksen aikana tai ns. suihkupullotekniikalla. Lue tästäkin tekniikasta lisää Frenchic Oppaasta.

Pinkki vahallinen kalkkimaali Frenchic Paint.

Seinän maalaus ja suosittu 'Colour Block'-tyyli

Frenchic-kalustemaaleja voit käyttää myös seinien maalaukseen!
Toteuta helppo ja trendikäs 'Colour Block' -värialue millä tahansa Frenchic -sävyllä. Tähän tyyliin et tarvitse paljoa maalia. Moni 'Colour Block' onkin syntynyt huonekalujen maalauksesta jääneellä maalipurkin lopulla!
'Colour Block' on seinään tai kattoon maalattu värillinen alue: ympyrä, suorakaide, neliö, raita tai kaari. Tämä hauska tekniikka on helppo toteuttaa ja se antaa aivan uuden tunnelman tilaan, kehystää tai on taustana taluseinälle, peilille tai parivuoteelle makuuhuoneessa.
'Colour Block' on nyt IN sisustusmaalauksessa ja voit nähdä niitä sisustusvaikuttajien kuvissa Instagramissa. Myös Frenchic fanit ovat innostuneet tyylistä ja näet heidän kuviaan ja videoitaan Frenchic ryhmissä ja some-kanavillamme.
Turkoosi maalattu lipasto Frenchic Paint Finland.
Kuvassa vanha mäntylipasto on maalattu eri Frenchic-sävyillä, kuvioinnissa on käytetty rajauksiin teippiä. Lipasto on saanut uudet, teemaan sopivat vetimet ja puuosa on viimeistelty Frenchic-vahoilla. Seinään on maalattu on hauska 'Colour Block'. Tästä lipastosta näet 'ennen ja jälkeen' -kuvat FB-ryhmässämme. Maalaustyön teki Kerry Morgan.
.

Metallivärit - viimeistele yksityiskohdat

Unohda vanhanaikaiset, myrkylliset ja pahalta haisevat metallimaalit ja tutustu Frenchic-sarjan metallipigmentteihin. Täysin tuoksuttomat väripigmentit ovat hauskoja käyttää. Kokeile ja ihastut niiden monipuolisuuteen kaikenlaisessa sisustusmaalauksessa ja erilaisissa DIY-projekteissa.

Frensheen-sarjan kulta, pronssi, kupari ja hopeapigmenttimaaleja voit käyttää kaikissa kalusteissa, korostuksissa ja sisustustusesineissä - vaikkapa koristeelisen peilin kehyksissä. Tuunatko mielelläsi erilaisia kodin pintoja ja kalusteita? Maalaa vanha riippuvalasimen kupu ulkoa mattamustalla Blackjack-sävyllä ja käsittele valaisimen kuvun sisäosa upeaksi kuparin tai kullan sävyllä! Näin teit itse upean valaisimen, aivan kuin design-likkeestä, mutta pikkurahalla toteutettuna. 

Jos et esimerkiksi halua ostaa uusia vetimiä maalattavaan kalusteeseesi, voit uudistaa vetimet tyylikkäiksi kullan tai kuparin sävyllä. Frensheen metallipigmentti sekoitetaan yhdessä Finishing Coat'n kanssa, joten sävystä tulee heti kestävä. Löydät FB-ryhmästämme useita tekniikkavideoita, miten helposti sekoitat myrkyttömät metallisävyt.

Kurkkaa täältä miltä näyttää Pronssin sävyllä maalattu nojatuoli!

Metallimaali Frensheen Frenchic Paint sarjasta.
.

Metallisävyillä teet näyttäviä koristemaalauksia, sabloonakuvionteja tai reunuksia kalusteisiin, laatikoiden sisä-ja sivureinoihin tai krakeloinnin alle. Jos haluat kokeilla todella rohkeaa yhdistelmää, kokeile vihreää metallisävyä yhdessä vahvojen, kirkkaiden sävyjen kanssa.

Voit yhdistellä Frenchic sarjan metallisävyjä keskenään ja tehdä itse antiikkikullan tai ruusukullan sävyjä. Maalaa kokonainen huonekalu metallinsävyllä - Miltä kuulostaisi kokonaan shampanjan sävyinen lipasto? Yhdistä silloin kulta- ja hopeajauhetta. FrenSheen-pigmentit ovat hauskoja käyttää, voit yhdistää pintaan vahoja ja saada aikaan elävää pintaa, patinaa ja tekstuuria. Ole rohkea ja luova - kokeile ja innostut varmasti!

Kurkkaa lisää ideoita FB-ryhmästämme!

Metallimaalilla maalattu kaluste Frenchic Paint.
.

Kirkkaat sävyt piristävät ja tuovat hyvää mieltä

Toisinaan sisustuksessa tarvitaan väriläiskä lisäämään lämpöä ja kiinnostavuutta. 'Statement Pieces' - nuo huomiota herättävät, persoonallisen väriset kalusteet tulevat sisustukseen taas. Valitse sellainen sävy, josta itse pidät.

Voit napata sävyyn idean matosta, tapetista tai tyynyn värityksestä. Hyvä vinkki on valita sellainen sävy, joka ei ole pääosassa vaan, jota löytyy vain hieman. Pastellinsävyinen kaluste näyttää hyvältä modernissa sisustuksessa, mutta  sopii myös boho-tyyliin tai maalaisromanttiseen kotiin. Jos pidät hillityistä, puuterisista sävyistä, pidät varmasti näistä sävyistä: Nougat, Dusky Blush, Duckling ja Wise Old Sage. Värejä onkin helppo vertailla tästä, voit löytää uuden suosikkisävyn!

Sininen kalkkimaali Al Fresco Frenchic Paint sarjasta, Kiss Me Sloely.

Kuvan lipasto on maalattu sävyllä 'Kiss Me Sloely', Al Fresco sarjasta.

Voit maalata oman kodin väriläiskäsi pienesti tai suuresti - kokeile yhtä tuolia, lipastoa tai laatikostoa muusta sisustustuksestasi poikkeavalla, kirkkaalla ja voimakkaalla sävyllä kuten välimeren tai meksiko-tyyliset sävyt (kokeile pinkkiä, sinisiä, keltaisia, vihreitä ja punaisia), jotka tekevät kalusteestasi upean ja persoonallisen.

Jos rakastat vahvoja sävyjä, katso ainakin nämä: sininen 'Kiss Me Sloely', viininpunainen 'Plum Pudding', vihreä 'Victory Lane', petrooli  'Steel Teal', musteensininen 'After Midnight' ja punainen 'Flamenco'.

Kuvan lipasto on maalattu 'Flamenco'-sävyllä, Original Artisan sarjasta.

 

Tummasta valkoiseksi - onnistuuko?

Kyllä onnistuu. Ja se Vinkki! Maalaa ensimmäinen kerros harmalla sävyllä jos uusi sävysi poikkeaa paljon pohjan sävystä. Harmaa sävy taittaa punaisuuden ja tummansävyn ja pääset vähemmillä valkoisilla kerroksilla. Voit valita keskiharmaan sävyn esimerkiksi Al Fresco sarjan City Slicker tai Swankypants sävyistä. Usein se pieni purkki harmaata on riittävä yhteen kalusteeseen ja sitten pääset vähemmillä esimerkiksi valkoisilla kerroksilla. Harmaa on hyvä pohjaväri, mistä sarjasta tahansa taittamaan punertavaa puunväriä.

Valkoinen pigmentti kannattaa sekoittaa maalipurkissa huolellisesti ennen maalausta sekä maalausprojektin aikana, huolellinen sekoittaminen vaikuttaa peittävyyteen. Anna myös maalikerrosten kuivua ohjeiden mukaan 1-2h riippuen käyttämästäsi maalisarjasta - myös kuivumisella on vaikutusta peittävyyteen.

Frenchic Paint sarjassa on paljon upeita valkoisia, joista valita! Tutustu hohtavan puhtaaseen valkoiseen Dazzle Me!-sävyyn, pehmeään Wedding Cake sävyyn tai paperin valkoiseen Virgin-sävyyn.

Valkoinen kalustemaali kalkkimaali maalattu lipasto Frenchic Paint Finland.

Kuvan lipasto on maalattu Wedding Cake-sävyllä, Lazy Range sarjasta.

 

Kulutetut kalusteet - pidätkö patinasta ja vanhasta?

Ammattilaisten ja kotimaalareiden suosima kalustemaalauksen tyyli: maalipinnan kulutus sisustusmaalauksessa on suosittua ja Frenchic-maalit ovat juuri tähän tekniikkaan täydelliset! 

Tällä tekniikalla saat tyylikkään ikääntyneen tai boheemisti kuluneen pinnan mihin tahansa kalusteeseen helposti. Valiset vain kalusteen mistä aloitat!

Voit luovasti käyttää tätäkin tekniikkaa - joko hillitysti tai voimakkaasti kuluttaen. Olipa kalusteesi 30-luvun kirpputorilöytö tai tavanomainen Ikea-kaluste, voit muuttaa sen täysin käyttämällä laadukasta kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaalia ja erilaisia maalaustekniikoita. Kulutustekniikka on helpointa toteuttaa koristeellisiin kalusteisiin, se korostaa koristeita ja kalusteen muotoja upeasti. Mutta kokeile kulutusta myös suorakaiteen muotoisiin kalusteisiin, laatikostojen reunoihin, pöydän kannen reunaan yms.

Jätä osa kalusteesta puupinnalle

Yhdistettynä puupinta ja maalattupinta on aina toimiva.

Tässä tekniikassa maalia tietysti kuluu vahemmän, mutta lopputulos on silti lämmin ja kotoisa. Kun valmistelet kalusteen maalattavaksi: puhdistat pinnat ja hiot niitä, pääset tarkastelemaan miltä puupinta näyttää puhtaaksi hiottuna. Joskus vanhan maalipinnan alta paljastuu todella kaunis puupinta, jonka esiin jättäminen nostaa kalusteen aivan uudelle tasolle!

Salt Of the Earth neutraalit ja maanläheiset sävyt Frenchic sarjasta.

Kuvan pikkupöydästä on maalattu vain osa jaloista neutraalilla sävyllä 'Salt of The Earth'. Muu osa pinnasta on vahattu ruskealla Frenchic vahalla. Kuvio on siirtokuva, joita pääset katsomaan täältä.

Vahoilla saat puiset pinnat uudelleen elvytettyä kauniiksi ja samalla ne hoitavat pintaa. Frenchic-vahat ovat luonnonvahoja, ne ovat mehiläisvahapohjaisia ja sertifioituja, ilman liuottimia.

 

Opettele käyttämään vahoja

Kokeile vahoja, nämä tekniikat vievät mennessään!

Erilaisista kulutustekniikoista tämä on helpoin:

Aloita valmistelemalla puupinta. Puhdista se Sugar Soap'lla, karhenna pintaa kevyesti tarvittaessa ja pyyhi pinta puhtaaksi ja kuivaksi. Maalaa ensimäinen sävy pintaan ja anna kuivua täydellisesti.

Sitten se niksi: lisää kirkasta kalustevahaa kohtiin, jotka haluat näyttävän kuluneilta, kuten kulmat, reunat, kahvat). Vaha hylkii uuden maalikerroksen näistä kohdista antaen kuluneen vaikutelman.

Lisää nyt toinen kerros toista sävyä kalusteeseen, myös vahattujen alueiden päälle. Anna kuivua. Pyyhi kaluste pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla, maali poistuu helposti vahan päältä.

Jos haluat vielä lisätä kulutuksia, voit käyttää kevyesti teräsvillaa tai hiontasientä maalipinnan poistoon. Vahaa kaluste lopuksi kauttaaltaan - suojaat näin kulutetutkin kohdat ja pinnasta tulee kestävä.

Näin teit itse upean kalusteen - kuin sisustusliikkeestä juuri hankittu!

Valitse vahaukseen aina myrkytön luonnonvaha, kuten Frenchic sarjan pehmeästi levittyvät kalustevahat. Opi lisää vahojen käytöstä kalustemaalauksessa täältä.

 

Krakelointi - tee uudesta vanha

'Shabby Chic'-tyyli on vielä trendikästä sisustusmaalauksessa, varsinkin maalaisromattisessa sisustuksessa, mutta sopii hyvin myös moderniin, scandinaaviseen sisustukseen tehokeinona ja kauniina yksityiskohtana.

Krakeloitu pinta muistuttaa vanhaa lohkeilevaa öljymaalipintaa. Tämä tekniikka on parhaimmillaan tasaisissa ja laakeissa pinnoissa, kuten vaatekaappien ovet, pöytien kannet - mutta myös yksityiskohdissa, kuten pöytien jalat tai kalusteiden koristeleikkaukset.

Krakelointi tekee kalusteesta tai pinnasta antiikkisen ja ikääntyneen näköisen, mutta myös sopii säväyttämään modernia sisustusta tyylikkäänä yksityiskohtana. Voit myös yhdistää sileän ja tasaisen maalipinnan sekä krakeloinniin samaan kalusteeseen.

Jos käytät krakelointiainetta ja vain yhtä sävyä maalia, saat erittäin kauniin ja tyylikkään lopputuloksen, toimii varsinkin valkoisilla ja luonnonvalkoisilla sävyillä. Tämä tekniikka sopii hyvin myös moderniin sisustukseen ja modernin muotokielen omaaviin kalusteisiin.

Näin sen teet:

maalaa valmisteltu kaluste haluamallasi sävyllä tai Frensheen-metallipigmenttisävyllä. Kun maali on kuivunut, lisää kerros Easy Crackle-krakelointiainetta ja anna sen kuivua.

Easy Crackle-krakelointiaine kuivuu kauemmin kuin maali, joten odota rauhassa ja maalaa päälimmäinen värikerros vasta aivan kuivaan pintaan.

Ensimmäinen, alimmainen maalisävy näkyy toisen, päälimmäisen maalikerroksen halkeamista, joten voit valita joko aivan uuden sävyn toiseen kerrokseen tai käyttää samaa sävyä, vaikkapa vain valkoista, jolloin tulos on hienostunut ja tyylikäs.

krakelointi onnistuu helposti yhdelläkin sävyllä Easy Crackle aineella.

Valitse tähänkin tekniikkaan turvallinen tuote: myrkytön ja sertifioitu Frenchic sarjan  Easy Crackle - krakelointiaine. Tarvitset vain tämän yhden tuotteen krakelointiteknikkaan.

Näin helppoa se on:

 1. Maalaa kaluste mustaksi ja anna kuivua.
 2. Lisää Easy Crackle-aine ja anna taas kuivua.
 3. Maalaa kaluste nyt sinisellä maalilla. Huomaat jo maalatessa miten krakelointiaine alkaa nopeasti toimia ja se halkeiluttaa sinisen maalin ja musta näkyy halkeamista.

Voit tehdä lisäksi samalla kerralla muutaman koe maalauksen vaikkapa puupalikalle, jotta huomaat miten viimeisen (esimerkissä sinisen) maalikerroksen paksuus vaikuttaa halkeamien suuruuteen. Paksu maalikerros tarkoittaa suuria halkeamia. Ohut maalikerros pieniä halkeamia.

Vinkki: krakelointiaineen levitykseen Blending Brush on täydellinen!

Kokeile ja testaa myös miten siveltimen vetojen suunta vaikuttaa halkeamien suuntaan. Vältä ylimaalaamasta juuri ilmestyneitä halkeamia umpeen edestakaisilla siveltimen vedoilla.

Krakelointiaine tulee siis kahden maalikerroksen väliin. Voit korostaa halkeamia lopuksi vahoilla tai 'Dry Brush'-tekniikalla.

 

Sabloonat - upeat laattakuviot ovat nyt sisustus- ja kalustemaalauksessa IN

Sabloonamaalaus on nyt huipputrendikästä. Voit kuvioida sabloonilla seiniä, lattiaa, kalusteita... Se on nopeaa ja maaliakaan ei tarvita paljoa.

Voit valita monista eri aiheista projektisi mukaan, valinnan varaa riittää. Haluatko ranskanliljakuviota lipastoosi? Mandala-kuvion tai laattakuvion?

Kuviointia voit tehdä myös vain vähän, yllätysmomentit ovat aina hauskoja ja voit toteuttaa sellaisen helposti omaan kalusteeseesi: maalaa kauniit sabloonakuviot laatikostojen ulkoreunoihin. Näin kuviot tulevat näkyviin aina kun avaat laatikot. Samaa kikkaa voit käyttää: maalaa kaunis kuvio laatikon sisälle, lipaston ovien sisäpuolelle tai vain rungon alareunaan kulkemaan kalusteen ympäri.

Näitä vinkkejä voit toteuttaa myös kalusteisiin, joita et halua maalata sen enempää - pieni 'update' ja kalusteesi tuo uudenlaista tunnelmaa tilaan!

Suurin osa sabloonista on valmistettu ohuesta muovikalvosta, joka helposti muotoutuu kalusteen muotojen mukaisesti huonekalujen maalaustyössä.

Näin sen teet:

Valmistele maalattava kaluste tai alue, asettele sabloona haluamaasi kohtaan ja maalaa. Voit maalata sabloonasiveltimellä töpöttäen tai vaikka kapealla telalla. Sabloonamaalauksesta löydät paljon erilaisia esimerkkejä ja  tekniikavideoita FB-ryhmästämme

Teippaaminen auttaa sabloonaa pysymään paikoillaan ja mittaamalla selvität sabloonan kohdistuksen kalusteen tai alueen keskelle. Aloita keskeltä, jos kuvio ei mene tasan alueella - voit lopuksi tehdä reunat ja leikata sabloonan puoliksi helpottaaksesi reunojen kuiviointia. Joskus voi olla hyödyllistä käyttää kahta samanlaista sabloonaa, työn nopeuttamiseksi.

Käytä maalia maltilla, kunnes saat tuntumaa miten kuvio muodostuu. Kokeile ensin sabloonaa johonkin alustalle, jos et ole aikaisemmin tehnyt sabloonamaalausta.Samalla pääset jyvälle miten valitsemasi työvälineet toimivat ja millaista jälkeä ne tuottavat. Hauska ja nopea työtapa on tehdä kuviot pienellä telalla ja usealla sävyllä samaan aikaan! Näin saat kauniin ja luonnollisen liukuvärin kuviointiin helposti.

Suuremmissa alueissa pese sabloona ja työvälineet usein; puhtaalla sabloonalla kuvio toistuu kauniisti ja tarkasti. Työvälineet: siveltimet, sienet ja tela kannattaa aina pestä ennen aloitusta. Kuivaa ne nihkeiksi, vesi ei saa työntyä sabloona-arkin alle työstettäessä kuviota. Harjoittele ensin. Käy katsomassa 'Frenchic Paint Finland'-ryhmässä upeita sabluunamaalauksia ja hyödyllisiä projektikuvia.

Vinkki: aloita vähäisellä maalimäärällä siveltimessä tai telassa niin saat terävät ja selkeät kuviot

Haalistunut pinta ja väripesu jättää puunsyyt näkyviin

Haalistunut pinta tai väripesu ohennetulla maalilla ovat hauskoja kalustemaalaustekniikoita - pinta kuin auringon tai veden haalistama vuosien kuluessa. Nämä kalustemaalaustekniikat eivät vaadi paljoa maalia ja ne sopivat täydellisesti aloittevalle huonekalujen maalarille!

Haalistunut pinta kahdella eri sävyllä:

Aloita maalaamalla pohjaväri (mieluiten tumma sävy) Pinnan ei tarvitse olla täydellinen. Anna maalin kuivua täysin.

Sitten maalaa seuraava kerros vaaleammalla sävyllä, peittäen kaluste taas kokonaan. Maalaustekniikka voi olla 'sinne tänne' -tyylinen, kunhan kaluste peittyy maaliin - pinnan ei tarvitse olla kaunis.  Voit heti alkaa pyyhkimään maalia pois jo ennen kuin se alkaa kuivua kalusteeseen. Pyyhi pois juuri niin paljon kuin haluat, sieltä täältä  - riippuen siitä miten tumman tai vaalean lopputuloksen haluat. Toista saavuttaaksesi halutun lopputuloksen. Tarkastele huonekalua välillä kauempaa, ja eri kulmista.

Voit lisätä tähänkin 'Dry Brush - 'Kuivaharjaus'-tekniikkaa saadaksesi lisää vaaleutta ja pintaan lisää erilaista efektiä. Viimeistele kalusteen pinta vahalla jos olet käyttänyt Original sarjan sävyjä.

Väripesu - näin sen teet:

Ohenna maalia erilliseen astiaan reilusti. Maitomainen koostumus on hyvä. Sivele/pese kalusteen pinta seoksella ja pyyhi pois ylimääräinen seos, joka ei ole imeytynyt kalusteen pintaan. Tämä tekniikka on parhaimmillaan puhtaalle tai hiotulle puupinnalle, jossa ohennettu maaliseos voi imeytyä kalusteen puupintaan. Pinnasta tulee tällä tekniikalla usein elävä, koska maaliseos imeytyy puuhun erikohtiin eritavalla ja eri syvyyksiin, riippuen puun syiden tiheydestä. Toista saavuttaaksesi haluttu lopputulos ja sävy. Jokainen toisto lisää sävyn määrää ja voit vielä vaikuttaa värin imeytymiseen pidentämällä sivelyn ja pois pyyhkimisen väliä.

Tässäkään tekniikassa ei ole sääntöjä - voit soveltaa luovasti haluamasi sävyjen ja kalusteen kanssa - lopputuloksena sinulla on upea efektipinta.

Vinkki: Jos haluat vaalentaa esimerkiksi hiotun keittiönpöytälevyn, joka on kovalla kulutuksella arjessa, tee se mielummin 'White Wash' - väripesutekniikalla kuin valkoisella vahalla.

Toivottavasti inspiroiduit näistä kalustemaalausideoista!

Muistilista - näitä ainakin tarvitset, kun aloitat huonekalujen tai seinän maalauksen:

 1. Puhdistusaine, joka poistaa tehokkaasti likaa ja rasvaa. Sugar Soap on Frenchic-sarjan tehokas kalustepesuaine, joka on tarkoitettu huonekalujen ja muiden maalattavien pintojen puhdistukseen ennen maalausta. Myös seinä kannattaa pyyhkiä puhtaaksi ja kuivata ennen maalausta.
 2. Laadukas sivellin tai tela. Tässä ei kannata säästää. Lue vinkit oikean siveltimen valintaan täältä.
 3. Hionta tai karhennustarvikkeet. Riippuen kalusteestasi ja tekniikastasi tarvitset hiontapaperia, kätevän hiontasienen tai sähköisen laitteen kalusteen pinnan kerhentamiseen/hiomiseen.
 4. Maalia. Valitse laadukas kalustemaali, kuten Frenchic-sarjan maalit. Jos et ole aikasemmin kokeillut Frenchic-sarjaa, aloita palkitusta Lazy Range-sarjasta.
 5. Myös kaikki muutkin Frenchic-maalisarjat sopivat huonekalujen maalaukseen tai seinien maalaukseen. Laattojen maalaukseen sopii Al Fresco ja lattioiden maalaukseen seinämaali Chalk Wall Paint.
 6. Tarvitset vielä ehkä vahaa, sabloonan, viimeistelypinnoitteen, metallipigmenttiä tai krakelointiainetta rippuen millaista maalaustekniikaa ajattelit toteuttaa.
 7. Muista myös laadukas teippi, jos teet rajauksia

 

  Vinkki! Jos olet innokas nikkari tai maalari ja teet paljon erilaisia DIY-projekteja, niin kaksi Frenchic-tuotetta ovat - 'must have'- tekevien DIY-ihmisten luottotuotteita, joita kannattaa aina olla omassa maalihyllyssä saatavilla kun tekemisen into iskee: Frenchic-vaha ja Finishing Coat. Nämä monipuoliset Frenchic-tuotteet sopivat hyvin erilaisiin kodin projekteihin. Ja tietysti valkoinen ja musta maali, joita voit käyttää omiin sävysekoituksiin, esimerkiksi puhdas valkoinen Wedding Cake ja musta Loof.

   Tutustu Frenchic -sarjaan ja ihastele asiakkaidemme projektikuvia FB-ryhmässämme! Olemme koonneet Sinulle FB-ryhmässämme inspiroivia kuvia helposti löydettäväksi hakusanojen alle: keittiö, seinämaali, värisekoitukset ym..

   Palkittu ja turvallinen Frenchic Paint-sarja tarjoaa sinulle monipuoliset  ja liutotinaineettomat tuotteet huonekalujen maalaukseen ja kaikenlaisten kodin pintojen maalaukseen. Valitset vain sävyn mistä aloitat!

   Jos olet aloittelija kalusteiden maalauksessa, lue lisää muista blogeista; voit löytää parhaat vinkit vaikkapa tästä kirjoituksesta.

   Frenchic Paint on aktiivinen sosiaalisessa mediassa: löydät meidät Instagramista, Facebookista, TikTokista, Pinterestistä ja YouTubesta...

    Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi:

   Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.