VOIKO MAALATA NAHKAA, TEKONAHKAA TAI KANGASTA?

 • 3 min lukuaika

❤️ Omalla vastuullasi


Frenchic Paint-tuotteita ei ole testattu tai tarkoitettu käytettäväksi nahkakalusteissa, tekonahan tai kankaiden maalauksessa, mutta silti innokaat maalarit kokeilevat maalata kaikenlaisia pintoja Frenchic Paint-tuotteilla.

Toiset projektit onnistuvat, toiset eivät.

Emme voi virallisesti suositella kankaan tai nahan maalausta, mutta jos kuitenkin haluat kokeilla (omalla vastuullasi tietenkin), annamme muutaman vinkin:

 • Maalattava pinta valmistellaan perusteellisella puhdistuksella ja huuhtelulla. Maalattavan pinnan on oltava täysin puhdas ja kuiva. Käytätpä mitä pesuainetta tahansa, se on aina huuhdeltava huolellisesti pois puhtaalla vedellä maalattavalta pinnalta. Tämä on avain kalkkimaalin tartuntaan.

 • Voit hioa kuivaa maalipintaa jokaisen kerroksen välissä halutessasi ja viimeistellä pinnan Frenchic kalustevahalla. Toinen tekniikka on maalata kerrokset ilman hiontaa.

Kun maalataan nahkahuonekaluja (vanhoja tai uusia), on usein vaikea tietää nahan alkuperää ja kalusteen alkuperää, koska sen käyttöiän aikana on kalusteella ehkä ollut useita omistajia.

Usein tämä tarkoittaa, että sitä on ehkä hoidettu nahanhoitoaineiden kaltaisilla lukuisilla erilaisilla tuotteilla, jotta kaluste olisi helpompi puhdistaa.

Kuvan tuoli on maalattu Love Letter ja Wolf Whistle sävyjen sekoituksella.


Nämä suoja - ja hoitoaineet tekevät pinnan maalaamisen erittäin vaikeaksi, koska ne ovat suunniteltu varmistamaan, että muut aineet ovat helposti irrotettavissa ja ettei mikään tarttuisi pintaan kiinni.

On mahdollista, että maalaamalla esikäsitellyn pinnan maali tarttuu hyvin, mutta suhteellisen lyhyessä ajassa maali voi kuitenkin irrota pinnasta.

Nahalla on luonnostaan taipumus murtua ja halkeilla, kun se ikääntyy tai kuivuu.

Vaikka Frenchic maali voi aluksi peittää murtumia, se ei tee niin loputtomasti, ja halkeamat tulevat uudelleen ajan kuluessa.

Lika ja rasva

Vanhemmat huonekalut ovat useinmiten keränneet vuosia kerroksia likaa ja rasvaa, ja ne ovat olleet kovassa käytössä (lemmikkieläimet, tupakointi ym), etenkin päätyjen, käsinojien ja muiden alueiden kanssa, jotka ovat kovassa käyttörasituksessa.

Jopa Sugar Soapilla voi olla erittäin vaikea poistaa tällaista likaa, joka vanhoilla huonekaluilla saattaa olla ilmeinen, mutta jotta se onnistuu, puhdistus on tehtävä mahdollisimman perusteellisesti, muuten maali irtoaa ajan kuluessa.

Puhdistusneuvot kannattaa muistaa ja tehdä myös puuhuonekalun maalaamisen yhteydessä, maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kuiva. Vesiohenteinen Frenchic Paint-sarja hylkii rasvaista ja öljyistä pintaa.

Kuvan tuoli on maalattu Frensheen metallipigmenttimaalilla, Pronssi.

Käyttötarkoitus vaikuttaa kestävyyteen

Jos maalaat nahkanojatuolin, jonka tarkoitus on olla makuuhuoneen nurkassa vaatteiden ja päiväpeiton säilytyspaikkana - maalipinta luultavasti pysyy kauemmin kunnossa, kuin jokapäiväisessä istumiskäytössä olevassa nojatuolissa, jota koko perhe ja lemmikit käyttävät.

Valitse siis maaliksi projektiisi laadukas kalkkimaali.

Haluatko kokeilla Frenchic sarjan maaleja kankaaseen?

Tässäkin projektissa aloita puhdistamalla maalattavat pinnat.

 

Toteutustyylejä voi olla monia, mutta tässä yksi malliksi:

 • Imuroi kangasosat puhtaaksi kangaspölystä ja nukasta ja pese tahrat pois.

 • Ennen kuin aloitat maalauksen, kostuta kangas spraypullo/vedellä,jottei se ime maalia liikaa - tai maalaa ensimmäinen kerros selvästi ohennetulla maalilla, jolloin tekniikka lähentelee kankaan värjäystä.  Lisäämällä kerroksia värisävy syvenee.

 • Maalikerroksia tarvitaan 2-3 riippuen maalattavasta kankaasta.Tiivis puuvilla tai pellava on parasta maalattavaa.Pidempinukkaiset kankaat, kuten sametti voivat kuivua koppuraiseksi. Voit hioa tai harjata kuivat kerrokset maalauksen välissä, jolloin ne kuivuvat pehmeiksi. Lisää lopuksi Frenchic vaha jos on tarpeen.

 • Anna kuivua täydellisesti maalikerrosten välissä. Se auttaa maalimenekin pienentämiseen ja peittävyyden parantamiseen. 

.
.
 • Jos käytät Original Artisan maalia, sinetöi valmis maalipinta vahalla, jos värjätty kangas tulee kulutukseen. Esimerkiksi verhot voit värjätä kalkkimaalilla ilman vahausta. Pesussa väri haalistuu, värjätyt irtokankaat kannattaa pestä erikseen, joskus voi pelkkä tuuletus riittää ja näin sävy säilyy.

 • Jos käytät Lazy Range maaleja voit lisätä vahaa halutessasi, mutta mitään suojaa maalipinta ei tarvitse.Lazy Range sarjan maaleissa on vaha jo valmiina maalissa.

 • Jos käytät Al Fresco sarjan maaleja, voit lopuksi hioa tai harjata kevyesti pinnan uudelleen pehmeäksi.

 • Kokeile erilaisia tekniikoita, tapoja ja välineitä ja löydä juuri sinun projektiisi sopivat näistä ohjeista. Kokeile teippausta; tee raitoja tai sabloonalla tähti-tai muita kuvioita kankaaseen tai tuolin istuimeen  / selkänojaan.

Mukavia kokeiluhetkiä Frenchic-sarjan kanssa!

Frenchic - kalustemaalisarja on laadukas kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaalisarja  ja se on tarkoitettu puisille tai metallisille kalusteille, muiden materiaalien maalaus omalla vastuulla.

Haluatko nähdä mitä muut ovat maalanneet Frenchic-sarjan maaleilla?

Liity sarjan omaan FB-ryhmään 'Frenchic Paint Finland' ja pääset kurkistamaan kansainvälisiin ja kotimaisiin koteihin ja puutarhoihin, näet upeita ideoita ja diy projektikuvia.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.