maaliskuu 16, 2021

Uusi ilme keittiökaapeille maalilla

Maalaaminen on helppo tapa uusia koko keittiön ilme edullisesti, se antaa lisäaikaa vanhalle keittiölle ja raikastaa kellastuneet ja tummat pinnat.

Onko keittiösi niin vanha ja kulunut, että ajattelet ettei maalaaminen ole vaihtoehto? Voit yllättyä, kun tutustut asiakkaidemme erilaisiin Frenchic-projekteihin: luultavasti löydät FB-ryhmästämme asiakkaidemme kuvista esimerkkejä juuri samankaltaisesta keittiöstä kuin sinullakin on!

Maalaa helposti kellastuneet pinnat uudelleen puhtaan valkoisiksi tai oranssit mäntypinnat uuteen, kauniiseen sävyyn - kokeile rohkeasti puuterista vihreää, sinistä tai roosaa! Miltä näyttäisi kaksivärinen keittiö?

Vaaleanpunainen keittiö Frenchic Paint Finland.

Kuvan sävy: Dusky Blush, Al Fresco

Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint (2)Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint
Kuvan sävy: Swankypants, Al Fresco
.

Valitse sävy

ja maalaa testi kaapinoveen tai johonkin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat käsityksen maalin peittävyydestä ja voit arvioida maalin menekkiä. Voit myös tutkia sävyä valossa ja varjossa - ja näin varmistua sävyn oikeellisuudesta.

Tavanomainen maalaus ilman suuria sävyeroja on valmis kahdella tai enintään kolmella kerroksella. Jos sävyero on suuri maalattavan pinnan ja valitun maalin välillä, tai haluat maalata punertavaa puupintaa valkoiseksi voi olla, että tarvitset tavallista enemmän kerroksia. Varsinkin maalatessa valkoisesta mustaksi tai päinvastoin. Tähän on kätevä vinkki! Maalaa ensimmäinen kerros harmalla sävyllä. Harmaa sävy taittaa punaisuuden ja tummansävyn ja pääset vähemmillä valkoisilla kerroksilla. Voit valita keskiharmaan sävyn esimerkiksi Al Fresco sarjan City Sliker tai Swankypants sävyistä.

Sävyn valinnassa kannattaa katsoa Frenchic sarjan oman FB ryhmän julkaisut, sieltä löydät luultavasti kuvia jo maalatuista keittiöistä sävyllä jota harkitset.

Tee ryhmän hakukentässä haku sävyn nimellä tai katso kaikki merkityt julkaisut otsikolla: keittiö.

Keittiön maalaus kestävällä Frenchic Paint maalilla.

Aloita projektisi pintojen puhdistuksesta

Pese ja kuuraa maalattavat pinnat täysin puhtaaksi kaikesta keittiörasvasta, liasta ja pölystä. Tämä vaihe onkin sen tärkein, puhdistus kannattaa tehdä huolella.

Poista nupit ja vetimet. Sugar Soap on tähän tarkoitukseen kehitetty pesuaine - maalipesu, mutta käytätpä mitä pesuainetta tahansa, huuhtele pinnat lopuksi puhtaalla vedellä ja kuivaa pinnat. Tästä vaiheesta et halua laistaa, se kostautuu myöhemmin kun projektisi on jo pitkällä. Likaisessa ja rasvaisessa pinnassa mikään maali ei pysy pitkään. Tarkastele puhdasta pintaa - haluatko kitata koloja tai naarmuja? Vaihdatko vetimet uusiin? Kittaa silloin vanhat vetimien kiinnityskohdat.

Karhenna pinta ja aloita maalaus!

Pyyhi hiontapöly pois kaappien pinnasta ja aloita maalaus. Varaa projektiin aikaa tai tee se pienissä osissa oman aikataulusi mukaan, ovi kerrallaan.

Keittiön kaapinovien maalaus kestävälla maalilla Frenchic Paint.

Maalaa - kokeile ja testaa ensin

Jos kaapinovissa on urat tai koristepeilit, niin tarvitset hyvät siveltimet: sekä kapean, että leveän siveltimen. Myös kapea tela on nopea ja hyvä väline siveltimien kanssa. 

Älä ylityöstä maalipintaa! Anna kerroksen kuivua, vaikka siitä ei olisikaan tullut täydellinen ja peittävä - seuraava kerros korjaa tilanteen. Mutta maalaa seuraava kerros vain täysin kuivaan pintaan.Vaikka haluaisitkin korjata joitain kohtia, niin malta ja anna kerroksen kuivua ensin. Jos maalaat vahingossa tuoretta maalikerrosta uudelleen, se voi rullaantua epätasaiseksi. Silloinkin anna kerroksen kuivua, hio pinta tasaiseksi - pyyhi pölyt pois ja jatka maalausta.

Pidä huolta siveltimistäsi ja pese ne aina puhtaaksi lämpimällä vedellä maalausurakan jälkeen. Kuivaa siveltimet vaakatasossa tai harjakset alaspäin. Puhtailla siveltimillä maalausjälki on kaunista. Lue lisää siveltimen valinnasta täältä.

Kuvan sävy: Dazzle Me! ja Smudge, Al Fresco

Jos haluat maalipinnan olevan viimeistelty ja sileä, maalaa viimeinen kerros kevyesti telalla tai veteen kevyesti kastetulla, nihkeällä siveltimellä. Laadukkailla maaleilla ja puhtailla työvälineillä lopputulos on kaunis. Anna maalikerrosten kuivua täysin aina ennen seuraavaa - malttia maalausprojektiin.

Beige-vahallinen-kalkkimaali_Lazy-Range-Frenchic_Paint_Salt-of-the-Earth-maalattu-keittiö-2

Kuvan sävy: Salt of the Earth, Lazy Range-sarja

Voit tarvita muutamia kerroksia, varsinkin jos sävyero on suuri pohjan värin ja valitun maalin suhteen. Kokeile tekniikoita ja välineitä ensin ja valitse sitten millä välineillä ja tyylillä saat haluamasi lopputuloksen.

Normaalisti tavalliseen keittiöön riittää hienosti kaksi 750ml purkkia maalia + harmaa sävy pohjalle, jos sävyero on suuri - pienempiin keittiöhin riittää yksikin purkki. Maalin menekkiin ja peittävyyteen vaikuttaa oleellisesti maalin huolellinen sekoittaminen ennen projektin aloittamista sekä sen aikana - sekä kuivumisaikojen noudattaminen myös kerrosten välissä. Al Frescolla maalatessa kerrosten kuivumisväli on kaksi tuntia ja Lazy Rangella vähintään yksi tunti.

Siniset keittiönkaapit Frenchic Paint Finland. Siniset keittiönkaapit Frenchic Paint Finland.

Kuvan sävyt: After Midnight ja Dazzle Me, Al Fresco-sarjasta

Harjoittele pienoiskoossa

Jos et ole aikaisemmin maalannut, niin tee koemaalaus ensin - voit vaikkapa hankkia vanhan pikkukaapin tai yöpöydän, jossa on ovi ja laatikko, pienoiskoossa kuten keittiössäsikin. Tee koekappaleeseen kaikki valmistelut kuten tekisit keittiöösi: pesu ja karhennus. Kokeile erilaisia siveltimiä ja telaa, erilaisia maalaustekniikoita. Tässä pikkuprojektissa näet helposti pinnan lopputuloksen.

Anna maalin kuivua rauhassa

Lue maalipurkin kyljestä ohjeet ennen aloitusta ja noudata kuivumisaikoja, myös maalauskerrosten välissä. Lopuksi anna pintojen kuivua 24 - 48h ennen varovaista käyttöönottoa ja muista, että vaha ja muut suojaominaisuudet maalissa kovettuvat vielä kolmen viikon ajan maalin kuivumisen jälkeen. Siihen asti varo pintoja tavallista enemmän. Voit siis ottaa keittiön varovaiseen käyttöön heti. Kun maali on saavuttanut lopullisen kovuutensa noin kolmen viikon kuluttua, pinnasta tulee erittäin kestävä.

Frenchic sarjasta keittiökaappien maalaukseen sopivat sarjat:

Jos valitset maalin näistä kolmesta sarjasta keittiönkaappien maalaukseen, et tarvitse muuta suojausta, esim vahaa tai lakkaa, maalin päälle. Maalipinnasta tulee kestävä sellaisenaan.  Voit lisätä maalattuun pintaan Finishing Coat -kerroksia muutaman, jos haluat lisää kiiltoa. Finishing Coat levitetään parhaiten sienellä.

Frenchic Paint sarjan maalit ovat mattapintaisia

Vain Trim Paint-sarjan maaleissa on himmeä kiilto.

Valitse sävy keittiöön Frenchic Paint Finland.

Jos valitset maalin projektiisi Al Fresco, Lazy Range tai Trim Paint-sarjoista, et tarvitse muuta suojausta.

Valitse sävy Frenchic Paint Finland.

Hoida maalattuja kalusteitasi ja keittiökaapinovia hyvin ja pyyhi niitä vain miedoilla pesuaineilla. Vältä voimakkaita pesuaineita, höyrypuhdistusta ja naarmuttavia sieniä tai harjoja tahrojen puhdistuksessa.

Valitse sävy Frenchic Paint.

Emme suosittele itselevitettävää vahakerrosta keittiönkaapistoihin tai baaritasoihin, koska vaha kuluu ja se liukenee alkoholiin. Suosittelemme kovalla kulutuksella ja roiskevesille alttiilla oleville pinnoille Finishing Coat -kerroksia vahan sijasta tai jos haluat mattapintaiseen maaliin kiiltoa. Frenchic Paint sarjan maaleja ei suositella keittiötasoihin.

Tarvikkeet keittiökaappien maalaukseen

Maali: Maalin menekki riippuu monesta tekijästä, mutta suureenkin keittiöön riittää usein 2 x 750ml sarjasta riippumatta. Jos maalaat tummaa pintaa valkoiseksi tai päinvastoin, voi maalin menekki olla tavallista suurempi, johtuen suuresta sävyerosta.

Siveltimet ja pesuaine: Maalaustyön voit tehdä siveltimellä tai telalla - usein molemmat ovat hyvä hankinta. Tarvitset myös tehokkaan, rasvaa poistavan pesuaineen, esimerkiksi Sugar Soap ja hiontasienen, jos teet pintojen karhennuksen käsin. Laadukasta teippiä, jos kaapeissa on lasiovia ja haluat rajata reunat tai listat. 

Jos et vaihda vetimiä tai tasoja, niin muuta et tarvitse!

Käy kurkkaamassa kuitenkin asiakkaidemme upeita kuvia toteutuneista keittiökaappien maalausprojekteista, niin saat hyviä ideoita omaan tekemiseesi! Suunnittele projektisi toteuttamisaikataulu ja rauhallinen kuivumisaika. Pyydä ystäviä mukaan maalaustalkoisiin - yhdessä tekeminen on mukavaa!

 Ankanmunan sininen keittiö Duckling Frenchic Paint Finland.

Kuvan sävy: Duckling, Al Fresco

Al Fresco, Trim Paint ja Lazy Range maalien riitoisuus on noin 12m2 / 750ml. Original Artisan sarjan n 7,5m2 / 750ml ja Chalk Wall Paint'n 36m2/2,5L.

Kaikki Frenchic sarjan maalit sopivat myös keittiökaappien ruiskumaalaukseen.

Katso videolta miten kaapinovia voit maalata siveltimellä tai ruiskulla!

Asiakkaidemme keittiönmuutoskuvia ja erilaisia sävy-yhdistelmiä löydät Frenchic Paint Finland -FB ryhmästä.

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi: