Onnea Frenchic! 6-vuotis syntymäpäivän kunniaksi LAHJA SINULLE ! Kaikille tilaajille siihen asti kun lahjoja riittää.

syyskuu 28, 2020

Uusi ilme keittiökaapeille kalkkimaaleilla

Maalaaminen on helppo tapa uusia keittiön ilme edullisesti, se antaa lisäaikaa vanhalle keittiölle tai vain raikastaa kellastuneet ja tummat pinnat.

Valitse sävy

ja maalaa testi kaapinoveen tai johonkin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat käsityksen maalin peittävyydestä ja voit arvioida maalin menekkiä. Voit myös tutkia sävyä valossa ja varjossa - ja näin varmistua sävyn oikeellisuudesta. Sävyn valinnassa kannattaa katsoa Frenchic sarjan oman FB ryhmän julkaisut, sieltä löydät luultavasti kuvia jo maalatuista keittiöistä sävyllä jota harkitset. Valitse maaliksi laadukas kalkkimaali, joka kestää myös kosteutta ja pyyhkimistä.

Aloita projektisi puhdistuksesta

Pese ja kuuraa maalattavat pinnat puhtaaksi kaikesta keittiörasvasta, liasta ja pölystä. Tämä vaihe onkin sen tärkein, puhdistus kannattaa tehdä huolella. Sugar Soap on tähän tarkoitukseen kehitetty pesuaine - maalipesu, mutta käytätpä mitä pesuainetta tahansa, huuhtele pinnat lopuksi puhtaalla vedellä ja kuivaa pinnat.

Karhenna pintaa,

jotta maalille tulee hyvä tartunta, varsinkin jos maalattava pinta on kiiltävää ja liukasta.  Pyyhi hiontapöly pois kaappien pinnasta ja aloita maalaus. Varaa projektiin aikaa tai tee se pienissä osissa oman aikataulusi mukaan, ovi kerrallaan.

.

Maalaa ohuita kerroksia

Jos kaapinovissa on urat tai koristepeilit, niin tarvitset hyvät siveltimet: sekä kapean, että leveän siveltimen. Myös kapea tela on nopea ja hyvä väline siveltimien kanssa. Frenchic sarjan ovaalit siveltimet ovat täydelliset kalkkimaalin kanssa! Pidä huolta siveltimistäsi ja pese ne aina puhtaaksi lämpimällä vedellä maalausurakan jälkeen. Kuivaa siveltimet vaakatasossa tai harjakset alaspäin. Puhtailla siveltimillä maalausjälki on kaunista. Lue lisää siveltimen valinnasta täältä.

Jos haluat maalipinnan olevan viimeistelty ja sileä, maalaa viimeinen kerros kevyesti telalla - tai voit myös ohentaa maalia hieman. Anna maalikerrosten kuivua täysin aina ennen seuraavaa. Voit tarvita useita ohuita kerroksia, varsinkin jos sävyero on suuri pohjan värin ja valitun maalin suhteen.

Anna maalin kuivua

24 - 48h ennen käyttöönottoa ja muista, että vahallinen kalkkimaali kovettuu vielä kolmen viikon ajan. Siihen asti varo pintoja tavallista enemmän. Voit siis ottaa keittiön käyttöön heti, mutta muista, että maali on vielä pitkään tuoretta.

Frenchic sarjasta keittiökaappien maalaukseen sopivat sarjat:

Jos valitset maalin näistä kolmesta sarjasta keittiönkaappien maalaukseen, et tarvitse muuta suojausta, esim vahaa tai lakkaa, maalin päälle. Maalipinnasta tulee kestävä sellaisenaan.  Voit lisätä maalattuun pintaan Finishing Coat -kerroksia muutaman, jos haluat lisää kiiltoa. Finishing Coat levitetään parhaiten sienellä.

Frenchic Paint sarjan kalkkimaalit ovat mattapintaisia

vain Trim Paint-sarjan maaleissa on himmeä kiilto. Emme suosittele itselevitettävää vahakerrosta keittiönkaapistoihin tai baaritasoihin, koska vaha kuluu ja se liukenee alkoholiin. Frenchic Paint sarjan maaleja ei suositella keittiötasoihin.

Hoida maalattuja kalusteitasi ja keittiönkaapinovia hyvin

ja pyyhi niitä vain miedoilla pesuaineilla. Vältä voimakkaita pesuaineita, höyrypuhdistusta ja naarmuttavia sieniä tai harjoja tahrojen puhdistuksessa.

Al Fresco, Trim Paint ja Lazy Range maalien riitoisuus on noin 12m2 / 750ml. Original Artisan sarjan n 7,5m2 / 750ml ja Chalk Wall Paint'n 36m2/2,5L.

Kaikki Frenchic sarjan maalit sopivat myös keittiökaappien ruiskumaalaukseen.

Katso videolta miten kaapinovia voit maalata siveltimellä tai ruiskulla!

Lisää keittiönmuutoskuvia ja erilaisia sävy-yhdistelmiä löydät Frenchic Paint Finland -FB ryhmästä.