syyskuu 28, 2020

Uusi ilme keittiökaapeille kalkkimaaleilla

Maalaaminen on helppo tapa uusia keittiön ilme edullisesti, se antaa lisäaikaa vanhalle keittiölle tai vain raikastaa kellastuneet ja tummat pinnat.

Valitse sävy ja maalaa testi kaapinoveen tai johonkin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat käsityksen maalin peittävyydestä ja voit arvioida maalin menekkiä. Voit myös tutkia sävyä valossa ja varjossa - ja näin varmistua sävyn oikeellisuudesta. Sävyn valinnassa kannattaa katsoa Frenchic sarjan oman FB ryhmän julkaisut, sieltä löydät luultavasti kuvia jo maalatuista keittiöistä sävyllä jota harkitset.

Aloita puhdistuksesta. Pese ja kuuraa maalattavat pinnat puhtaaksi kaikesta keittiörasvasta, liasta ja pölystä. Tämä vaihe onkin sen tärkein, puhdistus kannattaa tehdä huolella. Sugar Soap on tähän tarkoitukseen kehitetty pesuainen, mutta käytätpä mitä pesuainetta tahansa, huuhtele pinnat lopuksi puhtaalla vedellä.

Karhenna pintaa, jotta maalille tulee hyvä tartunta. Pyyhi hiontapöly pois kaappien pinnasta ja aloita maalaus. Varaa projektiin aikaa tai tee se pienissä osissa oman aikataulusi mukaan, ovi kerrallaan.

.

Maalaa ohuita kerroksia. Jos kaapinovissa on urat tai koristepeilit, niin tarvitset hyvät siveltimet: sekä kapean, että leveän siveltimen. Myös kapea tela on nopea ja hyvä väline siveltimien kanssa. Frenchic sarjan ovaalit siveltimet ovat täydelliset kalkkimaalin kanssa! Pidä huolta siveltimistäsi ja pese ne aina puhtaaksi lämpimällä vedellä maalausurakan jälkeen. Kuivaa siveltimet vaakatasossa tai harjakset alaspäin. Puhtailla siveltimillä maalausjälki on kaunista.

Jos haluat maalipinnan olevan viimeistelty ja sileä, maalaa viimeinen kerros kevyesti telalla - tai voit myös ohentaa maalia hieman. Anna maalikerrosten kuivua täysin aina ennen seuraavaa. Voit tarvita useita ohuita kerroksia, varsinkin jos sävyero on suuri pohjan värin ja valitun maalin suhteen.

Anna maalin kuivua 48h ennen käyttöönottoa ja muista, että maali kovettuu vielä kolmen viikon ajan. Siihen asti varo pintoja tavallista enemmän. Voit siis ottaa keittiön käyttöön heti, mutta muista, että maali on vielä pitkään tuoretta.

Frenchic sarjasta keittiökaappien maalaukseen sopivat sarjat:

Voit lisätä maalattuun pintaan Finishing Coat -kerroksia muutaman, jos haluat lisää kiiltoa. Finishing Coat levitetään parhaiten sienellä.

Frenchic Paint sarjan kalkkimaalit ovat mattapintaisia, vain Trim Paint-sarjan maaleissa on himmeä kiilto. Emme suosittele vahaa keittiönkaapistoihin tai baaritasoihin, koska vaha kuluu ja se liukenee alkoholiin. Frenchic Paint sarjan maaleja ei suositella keittiötasoihin.

Hoida maalattuja kalusteitasi ja keittiönkaapinovia hyvin ja pyyhi niitä vain miedoilla pesuaineilla. Vältä voimakkaita pesuaineita ja naarmuttavia sieniä  tahrojen puhdistuksessa.

Al Fresco, Trim Paint ja Lazy Range maalien riitoisuus on noin 12m2 / 750ml. original Artisan sarjan n 7,5m2 / 750ml ja Chalk Wall Paint'n 12m2.

Kaikki Frenchic sarjan maalit sopivat myös keittiökaappien ruiskumaalaukseen. Maalaatpa sitten siveltimellä tai ruiskulla, valmistele maalattava pinta puhdistuksella ja tarvittaessa karhennuksella.

Katso videolta miten kaapinovia voit maalata siveltimellä tai ruiskulla!

Lisää keittiönmuutoskuvia ja erilaisia sävy-yhdistelmiä löydät Frenchic Paint Finland -FB ryhmästä.