Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Keittiökaappien maalausvinkit

Uusi ilme keittiöösi Frenchic-tyyliin!

Keittiönkaappien maalaus on aina hyvä vaihtoehto ympäristötietoiselle kuluttajalle. Maalaamalla saatava muutos on suuri ja samalla säästyy aikaa sekä hermoja usein pitkän ja kalliin remontin vaivoilta. 

Maalaaminen on helppo tapa uusia koko keittiön ilme edullisesti, se antaa lisäaikaa vanhalle keittiölle ja raikastaa kellastuneet tai tummat pinnat. Usein vanhojen keittiöiden rungot ovat aivan kunnossa - vain ovet ovat kellastuneet tai muuten vaan ilmeeltään vähän toisesta aikakaudesta!

Pelkästään ovien maalauksella ja uudella sävyn valinnalla saat vanhan keittiön helposti tuotua takaisin tähän päivään. Keittiöiden maalaus itse on tavallisempaa kuin uskotkaan.

Frenchic-sarjan maaleista on tullut huippusuosittuja Englannissa ja keittiöiden maalausbuumi on menossa juuri Frenchic-sarjan maalien uudenlaisten ominaisuuksien vuoksi. Asiakkaamme ovat ihastuneet Frenchic-sävyjen mattapintaan sekä  tasaiseen ja kestävään lopputulokseen. Lue täältä myös asiakkaidemme kokemuksia ja palautteita Frenchic sarjasta.

Lue tästä ohjeet ja niksit miten onnistut parhaiten keittiönkaappien maalauksessa

Maalattu keittiön Frenchic Paint Finland.

Harmaa keittiö Frenchic Paint Frenchic, maalaa itse oma keittiösi.

Kuva: Kaapinovet Smudge-sävy ja välitilan laatat Dazzle Me!-sävy

.

Onko keittiösi niin vanha ja kulunut, että ajattelet ettei maalaaminen ole vaihtoehto?

Voit yllättyä, kun tutustut asiakkaidemme erilaisiin Frenchic-projekteihin: luultavasti löydät FB-ryhmästämme asiakkaidemme kuvista esimerkkejä juuri samankaltaisesta keittiöstä kuin sinullakin on! Olemme keränneet yhden hakusanan alle FB-ryhmään juuri keittiöiden muutoskuvia, joten Frenchic-ryhmästä on mukava aloittaa suunnittelu.

Vanhan keittiön maalaus onnistuu Frenchic maaleilla.

Vanhan keittiön maalaus onnistuu Frenchic maaleilla.

Kuva: ennen ja jälkeen. Sävy: Wise Old Sage, Al Fresco

Voit vertailla kuvia ja vaihtoehtoja, suunnitella sävyjen käyttöä. Mitä jos kokeilisit rohkeasti puuterista vihreää, sinistä tai roosaa! Miltä näyttäisi huipputrendikäs kaksivärinen keittiö?

Frenchic-sarjan mattapintaiset sävyt ovat pehmeitä sisustussävyjä, jotka sopivat kauniisti monenlaiseen kotiin. Kotona itse tehtävään maalaustyöhön voit ottaa oman tahdin ja maalata vaikka vain oven kerrallaan! Viikonlopun maalaustalkoot ystävien kanssa on nopea tapa laittaa kaikki kerralla kuntoon. Valitse sinulle sopiva tyyli ja tapa. Varaa aikaa myös maalin kuivumiselle ohjeiden mukaisesti.

Voit maalata monenlaista pintaa: puuovia, puristelevyjä tai MDF-kalvo-ovia. Opi täältä lisää laminaattipinnan maalauksesta.

Joskus muovinen kalvo ovissa irvistää jo valmiiksi ja sen poistaminen voi olla hyvä vaihtoehto ennen maalausta. Kalvojen irroitus onnistuu lämmön avulla, monesti pelkästään hiustenkuivaajalla.

Vinkki!

Jos päädyt irroittamaan muovikalvon kalusteista tai keittiönkaapeista, säästyt pintojen hiomiselta ja pesulta. Älä kuitenkaan hio paljasta MDF-levypintaa ilman asianmukaisia suojaimia. Puhtaasta MDF-levystä irtoaa haitallisia aineita. Käsittele paljas levypinta Finishing Coat'lla ennen maalausta, niin huokoinen levy sinetöityy, ja säästät maalin määrässä.

Maalaatpa millaista pintaa tahansa, valmistelut ovat aina samat:

  • Pintojen huolellinen pesu puhdistus keittiörasvasta ja pölystä
  • Paikkaukset ja paklaukset jos esimerkiksi vaihdat vetimet uudenlaisiin
  • Pinnan karhennus. (älä hio paljasta mdf-levyä)
  • Maalaus, vähintään kahdesti, riippuen sävyeroista ja valitusta väristä
  • 48h kuivuminen, varovaista käyttöä kolmen viikon kovettumisajan aikana

Asiakkaidemme kuvista FB-sivuilla on helppo vertailla millainen lopputulos tulee, jos maalaat vain ovet ja jätät rungot maalaamatta. Maalaustyylinä voi olla ovien maalaus paikoillaan tai irrotettuna, tai ovien maalaus vain ulkopuolelta - näistäkin löytyy hyödyllisiä kuvasarjoja. Löydät ryhmästä varmasti samankaltaisen keittiön kuin itselläsi on!

Harjoittele ensin pienoiskoossa

Jos et ole aikaisemmin maalannut Frenchic-sarjalla, niin tee koemaalaus ensin - voit vaikkapa hankkia vanhan pikkukaapin tai yöpöydän, jossa on ovi ja laatikko, pienoiskoossa kuten keittiössäsikin. Tee koekappaleeseen kaikki valmistelut kuten tekisit keittiöösi: pesu ja karhennus. Kokeile erilaisia siveltimiä ja telaa, erilaisia maalaustekniikoita. Tässä pikkuprojektissa näet helposti pinnan lopputuloksen valitsemillasi maalausvälineillä.

Vaaleanpunainen keittiö Frenchic Paint Finland.

Kuva: Dusky Blush & City Slicker, Al Fresco

Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint (2)Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint
Kuvan: Kaapin ovet Swankypants, Al Fresco, välitilan laatat Dazzle Me!
.

Aloita valitsemalla sävy ja testaile

Valitse sävy tai muutama suosikkiasi ja maalaa testi kaapinoveen, irralliseen oveen tai johonkin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat heti hyvän käsityksen maalin peittävyydestä ja voit arvioida samalla maalin menekkiä. Voit myös tutkia valitsemiasi sävyjä oman kodin valossa ja varjossa - ja näin varmistua värin oikeellisuudesta. Tiesitkö, että sävy näyttää erilaiselta pystypinnalla kuin vaakapinnalla!

Tältä sivulta löydät kaikki, yli 60 valmista sävyä kätevästi yhdessä!

Tavanomainen keittiön maalaus ilman isoja sävyeroja on valmis 2-3:lla kerroksella

Jos sävyero on suuri maalattavan pinnan ja valitun maalin välillä, tai haluat maalata punertavaa puupintaa valkoiseksi voi olla, että tarvitset tavallista enemmän kerroksia. Varsinkin maalatessa valkoisesta mustaksi tai päinvastoin. Myös maalin ohentaminen vaikuttaa peittävyyteen ja kerrosten määrään, sekä kestävyyteen heikentävästi.

Pidä huoli, että varaat maalia tarpeeksi projektin loppuun viemiseksi

Alan normaali standardineuvo on, että jos tarvitset enemmän kuin yhden maalipurkin, varmista, että ne ovat samaa valmistuserää (batch numero) tai jos se ei ole mahdollista, sekoita maalierät ennen maalaamista yhtenäisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Vasta kuivuneena ja kahden kerroksen jälkeen kannattaa arvioida sävyn oikeellisuutta. Värien luonne muuttuu valaistuksen ja viereisen värin mukaan. Väri toistuu eri tavalla myös vaaka- tai pystypinnoilla.

Tummasta valkoiseksi tai päinvastoin

Vinkki!

Maalaa ensimmäinen kerros harmalla sävyllä jos uusi sävysi poikkeaa paljon pohjan sävystä. Harmaa sävy taittaa punaisuuden tai tummansävyn ja pääset vähemmillä valkoisilla kerroksilla. Voit valita keskiharmaan sävyn esimerkiksi Al Fresco sarjan City Slicker tai Swankypants sävyistä.

Sävyn valinnassa kannattaa katsoa Frenchic sarjan oman FB ryhmän julkaisut, sieltä löydät luultavasti kuvia jo maalatuista keittiöistä sävyllä jota harkitset.

Tee ryhmän hakukentässä haku sävyn nimellä tai katso kaikki merkityt julkaisut otsikolla: keittiö.

Aloita projektisi pintojen puhdistuksesta

Pese ja kuuraa maalattavat pinnat huolellisesti puhtaaksi kaikesta keittiörasvasta, liasta ja pölystä. Tämä vaihe onkin sen tärkein, puhdistus kannattaa tehdä huolella. Puhdista kaikki TODELLA hyvin! Keittiön pinnat voivat olla erityisen öljyisiä, ja riippumatta siitä, kuinka puhtaana keittiötäsi pidät. Puhdista ja puhdista uudelleen!

Sugar Soap on tähän tarkoitukseen kehitetty pesuaine - maalipesu, mutta käytätpä mitä pesuainetta tahansa, huuhtele pinnat lopuksi puhtaalla vedellä ja lopuksi kuivaa pinnat. Tästä pesuvaiheesta et halua laistaa, se kostautuu myöhemmin, kun projektisi on jo pitkällä. Likaisessa ja rasvaisessa pinnassa mikään maali ei pysy pitkään.

Tarkastele puhdasta pintaa - haluatko kitata koloja tai naarmuja? Vaihdatko vetimet uusiin? Poista nupit ja vetimet. Kittaa silloin vanhat vetimien kiinnityskohdat.

Karhenna pinta ja aloita maalaus!

Pyyhi hiontapöly pois kaappien pinnasta ja aloita maalaus. Varaa projektiin aikaa tai tee se pienissä osissa oman aikataulusi mukaan, ovi kerrallaan. Voit poistaa ovet paikoiltaan, joka ehkä nopeuttaa maalaustyötä tai maalata ovet paikoillaan. Teippaa kuitenkin saranat ja muut alueet ennen maalausta, joita et halua maalata. Käytä laadukasta teippiä rajauksiin.

Keittiön kaapinovien maalaus kestävälla maalilla Frenchic Paint.
Kuva: Frenchic-sarjan ovaalit siveltimet sopivat hyvin kaapinovien maalaukseen.
.

Maalaa testi - kokeile ja testaa ensin myös välineitä

Jos kaapinovissasi on urat tai koristepeilit, niin tarvitset hyvät siveltimet: sekä kapean, että leveän siveltimen. Myös kapea tela on nopea ja hyvä väline siveltimien kanssa. Kokeile työvälineitä ennen isomman urakan aloittamista, niin huomaat mikä maalausväline sopii sinulle parhaiten. Laadukkailla, puhtailla ja ehjillä työvälineillä maalaus sujuu nopeasti ja jälki on kaunista. Frenchic-sarjan ovaalit siveltimet ovat käsin valmistettu nimenomaan chalk paint-tyyppiselle maalille.

Voit maalata ovet pienellä ruiskulla tai siveltimellä - tela ja sivellin ovat hyvä yhdistelmä.

Pidä huolta siveltimistäsi maalausprojektin aikana ja pese ne aina huolellisesti puhtaaksi lämpimällä vedellä maalausurakan jälkeen. Kuivaa siveltimet vaakatasossa tai harjakset alaspäin. Puhtailla siveltimillä maalausjälki on kaunista. Lue lisää siveltimen valinnasta täältä.

.

Älä ylityöstä kosteaa maalipintaa -  Anna kerroksen kuivua, vaikka siitä ei olisikaan tullut täydellinen ja peittävä - seuraava kerros korjaa tilanteen.

Mutta maalaa seuraava kerros aina vain täysin kuivaan pintaan.Vaikka haluaisitkin korjata joitain kohtia, niin malta ja anna kerroksen kuivua ensin. Jos maalaat vahingossa tuoretta maalikerrosta uudelleen, se voi rullaantua epätasaiseksi. Silloinkin anna kerroksen kuivua, hio pinta tasaiseksi - pyyhi pölyt pois ja jatka maalausta.

Vaaleanpunainen maalattu keittiö Frenchic Paint Finalnd.

Kuva: Dusky Blush, Al Fresco

Anna maalin kuivua rauhassa

Kuivumisaikojen noudattaminen on tärkeää ja se vaikuttaa maalipinnan kestävyyteen sekä maalin menekkiin. Lue maalipurkin kyljestä ohjeet ennen aloitusta ja noudata maalausohjeita ja kuivumisaikoja, myös maalauskerrosten välissä.

Lopuksi, anna maalattujen pintojen kuivua 24 - 48h ennen varovaista käyttöönottoa ja muista, että suojaominaisuudet maalissa kovettuvat vielä kolmen viikon ajan maalin kuivumisen jälkeen. Siihen asti varo pintoja tavallista enemmän. Voit siis ottaa keittiön varovaiseen käyttöön 48h tunnin kuluttua. Kun maali on saavuttanut lopullisen kovuutensa noin kolmen viikon kuluttua, pinnasta tulee erittäin kestävä.

Kuvan sävy: Dazzle Me! ja Smudge, Al Fresco

Jos haluat maalipinnan olevan viimeistelty ja sileä, maalaa viimeinen kerros kevyesti telalla tai veteen kevyesti dipatulla, nihkeällä siveltimellä. Laadukkailla maaleilla ja puhtailla työvälineillä lopputulos on kaunis. Anna maalikerrosten kuivua täysin aina ennen seuraavaa - malttia maalausprojektiin.

Voit tarvita muutamia kerroksia, varsinkin jos sävyero on suuri pohjan värin ja valitun maalin suhteen. Kokeile tekniikoita ja välineitä ensin ja valitse sitten millä välineillä ja tyylillä saat haluamasi lopputuloksen.

Maalin menekkiin ja peittävyyteen vaikuttaa oleellisesti sävyero, maalin huolellinen sekoittaminen ennen projektin aloittamista sekä sen aikana - sekä kuivumisaikojen noudattaminen myös kerrosten välissä.

Al Frescolla maalatessa kerrosten kuivumisväli on kaksi tuntia ja Lazy Rangella vähintään yksi tunti.

Frenchic sarjasta keittiökaappien maalaukseen sopivat sarjat

Jos valitset maalin näistä kolmesta sarjasta keittiönkaappien maalaukseen, et tarvitse muuta suojausta, esim vahaa tai lakkaa, maalin päälle. Maalipinnasta tulee kestävä sellaisenaan. 

Lisäsuojaa kovalla kulutuksella oleviin pintoihin

Kun mietit lisäsuojan tarvetta maalattuihin pintoihin, kannattaa olla realisti. Tiedät itse parhaiten millaisessa kulutuksessa juuri sinun keittiösi on. Yleisesti maalipinnat kestävät heikosti voimakkaita pesuaineita, hankaavia puhdistusvälineitä, lemmikkien kynsiä ja mekaanista raaputusta tai naarmuttamista.

Frenchic-sarjassa on kaksi erilaista viimeistelypinnoitetta, jotka molemmat sopivat juuri keittiönkaappien viimeistelyyn antaen kosteudenkestävän ja kulutuksenkestävän pinnan, joko mattapintaisena tai kiiltävänä.

Molemmat viimeistelypinnoitteet ovat liuotinaineettomia ja helppoja levittää ja ne kuivuvat nopeasti.

Finishing Coat - Kiiltävä 

Voit lisätä maalattuun pintaan Finishing Coat -kerroksia muutaman, jos haluat lisää kiiltoa. Finishing Coat levitetään parhaiten sienellä.

Tuff Top Coat - Matta

Uusi 'Tuff Top Coat' on mattapintainen viimeistelypinnoite, joka kestää kuumaa ja soveltuu antamaan lisäsuojaa kovalla kulutuksella oleville maalatuille keittiöntasoille, keittiönpöytäpinnalle, lattiapinnoille sekä keittiönkaapeille. Jos rakastat mattapintaisia maalejamme, mutta haluat lisäsuojaa ja kulutuksen kestävyyttä, käytä TTC:t', niin sinun ei tarvitse tinkiä upeasta mattapinnasta! Lue käyttöohjeet täältä.

Frenchic Paint sarjan maalit ovat mattapintaisia

Vain Trim Paint-sarjan maaleissa on himmeä kiilto.

Pellavan sävyinen maali Stone in Love Frenchic sarjasta.

Jos valitset maalin projektiisi Al Fresco, Lazy Range tai Trim Paint-sarjoista, et tarvitse muuta suojausta.

Sininen Al Fresco Frenchic.

Hoida maalattuja kalusteitasi ja keittiökaapinovia hyvin ja pyyhi niitä vain miedoilla pesuaineilla. Vältä voimakkaita pesuaineita, höyrypuhdistusta ja naarmuttavia sieniä tai harjoja tahrojen puhdistuksessa.

Kestävä Frenchic maali keittiönkaapien maalaukseen.

Emme suosittele itselevitettävää vahakerrosta keittiönkaapistoihin tai baaritasoihin, koska vaha kuluu ja se liukenee alkoholiin.  Suosittelemme kovalla kulutuksella ja roiskevesille alttiilla oleville pinnoille Finishing Coat -kerroksia vahan sijasta tai jos haluat mattapintaiseen maaliin kiiltoa. Frenchic Paint Original sarjan maaleja ei suositella keittiötasoihin sellaisenaan, ilman Tuff Top Coat-pinnoitusta.

Tarvikkeet keittiökaappien maalaukseen

Maali: Maalin menekki riippuu monesta tekijästä, mutta suureenkin keittiöön riittää usein 2 x 750ml sarjasta riippumatta. Jos maalaat tummaa pintaa valkoiseksi tai päinvastoin, voi maalin menekki olla tavallista suurempi, johtuen suuresta sävyerosta. Varaa silloin yksi harmaa sävy ensimmäiseen kerrokseen.

Menekkiin vaikuttavat mm nämä tekijät: maalin huolellinen sekoitus, kerrosten kuivumisvälin noudattaminen, sävyero pohjan ja valitun sävyn välillä, maalausvälineet ja maalaustekniikka. Suosittelemme testimaalausta, jotta pääset sinuiksi maalin ja välineiden kanssa ennen suurempaa projektia.

Siveltimet ja pesuaine:Maalaustyön voit tehdä siveltimellä tai telalla - usein molemmat ovat hyvä hankinta. Tarvitset myös tehokkaan, rasvaa poistavan pesuaineen, esimerkiksi Sugar Soap ja hiontasienen, jos teet pintojen karhennuksen käsin. Laadukasta teippiä, jos kaapeissa on lasiovia ja haluat rajata reunat tai listat. 

Jos et vaihda vetimiä tai tasoja, niin muuta et tarvitse!

Käy kurkkaamassa kuitenkin asiakkaidemme upeita kuvia toteutuneista keittiökaappien maalausprojekteista, niin saat hyviä ideoita omaan tekemiseesi! Suunnittele projektisi toteuttamisaikataulu ja rauhallinen kuivumisaika. Pyydä ystäviä mukaan maalaustalkoisiin - yhdessä tekeminen on mukavaa!

 Ankanmunan sininen keittiö Duckling Frenchic Paint Finland.

Kuvan sävy: Duckling, Al Fresco

Riittoisuus:

Al Fresco, Trim Paint ja Lazy Range maalien riitoisuus on noin 12m2 / 750ml. Original Artisan sarjan n 7,5m2 / 750ml ja Chalk Wall Paint'n 36m2/2,5L.

Kaikki Frenchic sarjan maalit sopivat myös keittiökaappien ruiskumaalaukseen.

Katso suomeksi tekstitetty video miten keittönkaapinovia voit maalata siveltimellä tai ruiskulla!

Asiakkaidemme keittiönmuutoskuvia ja erilaisia sävy-yhdistelmiä löydät Frenchic Paint Finland -FB ryhmästä.

 

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi:

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.