September 09, 2020

Chalk Paint tai kalkkimaali on nyt IN - ja hyvästä syystä

Laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalústekalkkimaalilla maalatessa ei tarvita vaivalloisia esikäsittelyjä tai pitkäpiimäisiä pohjatöitä - kalkkimaali on upea kulutuksiin ja todella helppoa käyttää. Ehkä sinultakin löytyy vanha lipasto jota olit ajatellut vähän tuunata tai muita kalusteita jotka kaipaavat uutta väriä? Jokatapauksessa kalustekalkkimaalia käyttämällä voit saada helposti oman tyylisi mukaiset kalusteet uudessa värissä - olipa tyylisi scandinaavisen moderni tai boho koti - tai vaikkapa country style tyyppinen maalaisromattinen.

Haluamme auttaa sinut alkuun, katso tästä helpot vinkit miten onnistut kalusteesi maalauksessa.


Miksi maalaisin kalkkimaalilla kalusteitani?

Kalustekalkkimaalilla pääset nopeasti alkuun - ne ovat myrkytömiä ja vesiohenteiset maalit ovat miellyttäviä maalata sisätiloissa ja välineet puhdistuvat helposti. Kalkkimaalilla saavutat helposti oman tyylisi: tekstuuria ja kulutusta tai modernia sileää pintaa. Ajattelitpa sitten maalata kalusteita itsellesi tai ammattimaisesti myyntiin - laadukas kalustekalkkimaali on hyvä vaihtoehto.

Kalusteen maalaus kalkkimaalilla

1. Valitse maali

Nyrkkisääntönä on, että litra kalkkimaalia riittää noin 13m2:lle. Tämä on suurinpiirtein normaalikokoinen lipasto tai kaappi. Frenchic sarjan maalien riittoisuus on n. 12,5m2 per iso maaliastia, 750ml.

Kalkkimaalin vahvojen tarttuvuusominaisuuksien vuoksi sitä voidaan käyttää useissa materiaaleissa, kuten metalli, puu, lasi, betoni ja useimmat tekstiilit.

Useimmissa projekteissa yksi tai kaksi maalikerrosta riittää, mutta jos maalaat tummaa pintaa vaaleaan sävyyn voit joutua maalaamaan useampia kerroksia. Muista maalata aina ohuita kerroksia, varsinkin jos tavoittelet tasaista pintaa.

Valitse kalustemaali, jossa ei ole myrkkyjä tai ikävää tuoksua - se on tärkeää kun maalataan sisätiloissa tai ammattimaisesti paljon. Voit valita myös helpot kalkkimaalit, joissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina -‘paint and go!  

Valitse kalustemaalit joiden kanssa et tarvitse tartuntamaaleja 'self-priming', maaleja joiden pinta tasoittuu kauniiksi itsestään, 'self-levelling',  ja maaleja joiden pintaa ei tarvitse enää suojata tavanomaisten kalkkimaalien tavoin, 'self-sealing ´- Frenchic maalit eivät vaadi omalta osaltasi liikaa vaivaa! Näiden ympäristöystävällisten ja vain vähän huoltoa tarvitsevien maalien valinta sopii loistavasti planeetallemme, lompakkollesi ja on osa parempaa ajankäyttöä maalausprojekteissasi.

Tutki vaihtoehtoja ja valitse kosteuttakin kestävä kalkkimaali, jos maalaat puutarhakalusteita ja sisäseinämaali jos haluat vaihtaa kodin värimaailmaa. Kun haluat lisää tekstuuria ja kulunutta, halkelevaa pintaa, valitse Easy Crackle , krakelointiaine ja kulunut efekti tulee helposti ilman lisävaivaa.

Kun maalaat kalkkimaalilla, ehkä haluat pintaan samettisen vahan kiillon, valitse silloin Frenchic kalustevaha maalin kanssa.

2. Osta laadukas sivellin

Kannattaa satsata laadukkaaseen siveltimeen, joka on valmistettu kalustekalkkimaalaukseen. Käyttämällä vanhoja, kuluneita ja likaisia halpasiveltimiä, voi maalausprojektisi lopputulos olla kaukana mieleisestä.

Yleisesti ottaen, ovaalit siveltimet ovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta - ne sopivat kalkkimaalaukseen parhaiten.

3. Puhdista maalattava kaluste

Alkuun pääset puhdistamalla maalattavan pinnan. Pyyhi kaikki lika ja rasva pois - maalaa aina vain puhdasta pintaa. Sugar Soap on kalusteiden puhdistukseen tarkoitettu pesuaine. Riittoisa tiiviste puhdistaa pinnat maalattaviksi helposti. Huuhtele käytetty pesuaine puhtaalla vedellä.

4. Täytä reijät ja pintanaarmut

Maalattavan pinnan pesu on hyvä hetki tutkia pintaa naarmujen tai lohkeamien osalta. Halutessasi käytä täyttöainetta ja täytä kolot, reijät ja naarmut lastalla- anna kuivua ja hio pinta tasaiseksi. Puhdista pinta hiontapölystä pyyhkimällä se kostealla liinalla. Kuivaa pinta.

5. Teippaa ja rajaa

Teipaus on kätevä tapa rajata maali sieltä mihin et sitä halua: ovenkahvat, nupit tai lasi. Teippaus tekee maalausrajoista siistit.

6. Aloita maalaus!

Kunhan olet suojannut lattian maalattavan kalusteen alta, on aika maalata! Käytä sivellintäsi alhaalta ylös kevyellä kädellä ja ohuilla maalikerroksilla. Maalaa pitkillä vedoilla puunsyyn mukaisesti - muista että kalkkimaali kuivuu nopeasti - maalaa ripeästi saadaksesi parhaan lopputuloksen.

Jos maalaat tummaa puuta vaaleaksi, voit joutua maalaamaan useita kerroksia että pinta peittyy kokonaan ja tasaisesti. Onneksi sinun ei tarvitse odottaa kauan, koska kalkkimaali kuivuu nopeasti ja pääset pian jatkamaan. Jos haluat vähän kuluneempa tyyliä, kaksi kerrosta voi olla riittävä.

7. Kulutus (jos haluat)

Tämä kohta ei ole tosiaankaan pakollinen, mutta kerromme siitä, koska se on niin suosittu tyyli. Tärkeintä kulutuksessa on saada se näyttämään luonnolliselta, joten kulutus kannattaa tehdä luonnollisestikin kuluviin kohtiin kalusteessa: vetimien ja nuppien ympäristö, reunat, kulmat ja ehkä vähän lisää sieltä täältä. Kulutukset voit tehdä monella eri tekniikalla: käytä hiontasientä ja karhenna kevyesti pintaa rikki tai käytä kosteaa liinaa ja hiero maalipintaa auki pyörivillä liikkeillä - kulutuskohdat tulevat luonnollisen pehmeäreunaisiksi. Kulutuksen jälkeen pyyhi taas pinnat puhtaaksi.

8. Viimeistele vahalla

Vaha suojaa maalattua pintaa ja antaa lisää kestävyyttä. Vaha myös syventää maalin sävyä ja pitää pinnan kunnossa tulevien vuosien ajan.

Kun pinta on kuiva ja puhdas, lisää kirkas vaha haluamaasi pintaan käyttämällä vahasivellintä. Ota kalustevahaa vain vähän kerrallaan siveltimeen, se on todella riittoisaa ja helposti levittyvää. Vahaa siis ensin maltilla - voit lisätä vahaa halutessasi uuden ohuen kerroksen. Aina vahauksen jälkeen ylimääräinen vaha pyyhitään pois nukkaamattómalla liinalla. Vaha on kosketuskuiva nopeasti, mutta kovettuu vielä noin 21 päivää normaalissa huonelämpötilassa.

9. Astu taaksepäin ja ihaile!

Kalusteesi on valmis myytäväksi tai kotiisi paraatipaikalle. Nyt voit alkaa miettimään uusia maalausprojekteja!

 

Kalustemaalaus onnistuu laadukkailla kalustekalkkimaaleilla!

Kalusteiden maalaus on haluskaa ja helppoa - se onnistuu kaikilta. Aloita valitsemalla sävyt ja jos kokeilet ensikertaa Frenchic sarjan maaleja, suosittelemme Lazy Range sarjaa - näissä kalkkimaaleissa on vaha maalissa jo valmiina - kuinka kätevää!