January 23, 2021

Chalk Paint tai kalkkimaali on nyt IN - ja hyvästä syystä

Laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalustekalkkimaalilla maalatessa ei tarvita vaivalloisia esikäsittelyjä tai pitkäpiimäisiä pohjatöitä - kalkkimaali on upea valinta erilaisiin maalaustekniikoihin, kerrokselliseen maalaukseen ja  kulutuksiin. Kalkkimaalia on  todella helppoa käyttää.

Vaaleanpunainen tuoksuton kalkkimaali Frenchic Paint Ballerina.

Kuva: Vaaleanpunainen tuoksuton kalkkimaali Ballerina, Original sarjasta. 

Ehkä sinultakin löytyy vanha lipasto jota olit ajatellut vähän tuunata tai muita kalusteita jotka kaipaavat uutta väriä? Joka tapauksessa kalkkimaalia käyttämällä voit saada helposti oman tyylisi mukaiset kalusteet uudessa värissä - olipa tyylisi scandinaavisen moderni tai boho koti - tai vaikkapa country style tyyppinen maalaisromattinen.

Haluamme auttaa sinut alkuun, katso tästä helpot vinkit miten onnistut kalusteesi maalauksessa.


Miksi maalaisin kalkkimaalilla kalusteitani?

Kalustekalkkimaalilla pääset nopeasti alkuun - ne ovat myrkytömiä ja vesiohenteiset maalit ovat miellyttäviä maalata sisätiloissa ja välineet puhdistuvat helposti. Kalkkimaaleissa on usein paljon parempi pigmentti ja peittävyys, kuin tavanomaisissa kalustemaaleissa - koostumuskin on usein paksumpaa ja valumatonta.

Maalaa tuoli Frenchic paint sarjan kalkkimaalilla.

Chalk Paint -tyylisessä kalustemaalauksessa tehdään usein kerroksia ja sovelletaan useita eri tekniikoita samassa projektissa - tätä tyyliä ei voi toteuttaa tavanomaisilla kalustemaaleilla.

Vaaleanpunainen kalkkkimaali Dusky Blush.

Kuvassa: puuterinen pinkki Dusky Blush, Al Fresco sarjasta.

Kalkkimaalilla saavutat helposti oman, persoonallisen tyylisi, joka sopii kotiisi: tekstuuria ja kulutusta tai modernia sileää pintaa.

Ajattelitpa sitten maalata kalusteita itsellesi tai ammattimaisesti myyntiin - laadukas kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaali on hyvä vaihtoehto, vältä kalustemaalauksessa askarteluun tarkoitettuja kalkkimaaleja.

Kuvassa: taupe sävy, Cool Beans, Al Fresco-sarjasta.

Kalusteen maalaus kalkkimaalilla

1. Valitse maali ja tutki vaihtoehtoja

Nyrkkisääntönä on, että litra kalkkimaalia riittää noin 13m2:lle. Tämä on suurinpiirtein normaalikokoinen lipasto tai kaappi. Frenchic sarjan maalien riittoisuus on n. 12,5m2 per iso maaliastia, 750ml.

Kalkkimaalin vahvojen tarttuvuusominaisuuksien vuoksi sitä voidaan käyttää useissa materiaaleissa, kuten metalli, puu, lasi, betoni ja useimmat tekstiilit.

Maalaa lipasto Frenchic Paint sarjan kalustemaaleilla.

Useimmissa projekteissa yksi tai kaksi maalikerrosta riittää, mutta jos maalaat tummaa pintaa vaaleaan sävyyn voit joutua maalaamaan useampia kerroksia. Muista maalata aina ohuita kerroksia, varsinkin jos tavoittelet tasaista pintaa.

Valitse kalustemaali, jossa ei ole myrkkyjä tai ikävää tuoksua - se on tärkeää kun maalataan sisätiloissa tai ammattimaisesti paljon. Voit valita myös helpot kalkkimaalit, joissa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina -‘just paint and go!

Metsänvihreä Victory Lane, Al Fresco.  

Kuvassa: smagardin vihreä Victory Lane-sävy, Al Fresco sarjasta.

Valitse kalustemaalaukseen kalkkimaalit, joiden kanssa et tarvitse tartuntamaaleja 'self-priming', ja maaleja joiden pinta tasoittuu kauniiksi itsestään, 'self-levelling',  ja maaleja joiden pintaa ei tarvitse enää suojata tavanomaisten kalkkimaalien tavoin, 'self-sealing ´- Frenchic maalit eivät vaadi omalta osaltasi liikaa vaivaa!

Näiden ympäristöystävällisten ja vain vähän huoltoa tarvitsevien maalien valinta sopii loistavasti planeetallemme, lompakkollesi ja on osa parempaa ajankäyttöä maalausprojekteissasi.

Sininen kalkkimaali Frenchic Paint.

Kuvassa: vaalea sininen Ol´Blue Eyes, Al Fresco sarjasta.

Tutki vaihtoehtoja ja valitse kosteuttakin kestävä kalkkimaali, jos maalaat puutarhakalusteita ja upea täysmatta seinämaali, jos haluat vaihtaa kodin värimaailmaa helposti. Kun haluat lisää tekstuuria ja kulunutta, halkelevaa pintaa, valitse Easy Crackle , krakelointiaine ja kulunut efekti tulee helposti ilman lisävaivaa.

Kuvassa: keltainen, vahallinen chalk paint Hot as Mustard, Lazy Range sarjasta.

Kun maalaat kalkkimaalilla, ehkä haluat pintaan samettisen vahan kiillon, valitse silloin Frenchic kalustevaha maalin kanssa.

2. Satsaa siveltimeen

Kannattaa satsata laadukkaaseen siveltimeen, joka on valmistettu kalustekalkkimaalaukseen. Käyttämällä vanhoja, kuluneita ja likaisia halpasiveltimiä, voi maalausprojektisi lopputulos olla kaukana mieleisestä.

Kalkkimaalaukseen parhaat siveltimet Frenchic sarjasta.

Kuva: Kalkkimaalaukseen parhaat siveltimet ovat ovaalin mallisia.

Yleisesti ottaen, ovaalit siveltimet ovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta - ne sopivat kalkkimaalaukseen parhaiten. Oikean siveltimen valinnasta on oma blogi-kirjoitus, lue se täältä.

3. Puhdista maalattava kaluste

Alkuun pääset puhdistamalla maalattavan pinnan. Poista halutessasi vetimet ja nupit. Pyyhi kaikki lika ja rasva pois - maalaa aina vain puhdasta pintaa. Sugar Soap on kalusteiden puhdistukseen tarkoitettu Frenchic sarjan oma maalipesuaine. Puhtaaltakin näyttävästä kalusteesta voi irrota paljon likaa.

Pese maalipinta maalipesulla, Sugar Soap Frenchic sarjasta. Pese maalipinta maalipesulla, Sugar Soap Frenchic sarjasta.

Riittoisa tiiviste puhdistaa pinnat maalattaviksi helposti. Mitä pesuainetta tahansa käytätkään, huuhtele käytetty pesuaine pinnalta pois lopuksi puhtaalla vedellä.

4. Täytä kolot ja pintanaarmut

Maalattavan pinnan pesu on hyvä hetki tutkia pintaa naarmujen tai lohkeamien osalta. Halutessasi käytä täyttöainetta ja täytä kolot, reijät ja naarmut lastalla- anna kuivua ja hio pinta tasaiseksi. Puhdista pinta hiontapölystä pyyhkimällä se kostealla liinalla. Kuivaa pinta.

5. Teippaa ja rajaa

Teipaus on kätevä tapa rajata maali sieltä mihin et sitä halua: ovenkahvat, nupit tai lasin reunat. Teippaus tekee maalausrajoista siistit.

6. Aloita maalaus!

Kunhan olet suojannut lattian maalattavan kalusteen alta, on aika maalata! Käytä sivellintäsi alhaalta ylös kevyellä kädellä ja ohuilla maalikerroksilla. Maalaa pitkillä vedoilla puunsyyn mukaisesti - muista että kalkkimaali kuivuu nopeasti - maalaa ripeästi saadaksesi parhaan lopputuloksen. Älä ylityöstä jo kuvumisprosessissa olevaa maalipintaa, vaan anna kerrosten kuivua ensin - palaa sitten paikkamaalaukseen.

Jos maalaat tummaa puuta vaaleaksi, voit joutua maalaamaan muutamia kerroksia, että pinta peittyy kokonaan ja tasaisesti. Onneksi sinun ei tarvitse odottaa kauan, koska kalkkimaali kuivuu nopeasti ja pääset pian jatkamaan. Jos haluat vähän kuluneempa tyyliä, kaksi kerrosta voi olla riittävä.

7. Kulutus (jos haluat)

Tämä kohta ei ole tosiaankaan pakollinen, mutta kerromme siitä, koska se on niin suosittu tyyli. Tärkeintä kulutuksessa on saada se näyttämään luonnolliselta, joten kulutus kannattaa tehdä luonnollisestikin kuluviin kohtiin kalusteessa: vetimien ja nuppien ympäristö, reunat, kulmat ja ehkä vähän lisää sieltä täältä. Kulutukset voit tehdä monella eri tekniikalla: käytä hiontasientä ja karhenna kevyesti pintaa rikki tai käytä kosteaa liinaa ja hiero maalipintaa auki pyörivillä liikkeillä - kulutuskohdat tulevat luonnollisen pehmeäreunaisiksi. Kulutuksen jälkeen pyyhi taas pinnat puhtaaksi. Opi tekemään erilaisia kulutuksia ja tekniikoita, lue ohjeet täältä.

8. Viimeistele vahalla

Vaha suojaa kalkkimaalattua pintaa ja antaa lisää kestävyyttä. Vaha myös syventää kalkkimaalin sävyä ja pitää pinnan kunnossa tulevien vuosien ajan.

Kun pinta on kuiva ja puhdas, lisää kirkas vaha haluamaasi pintaan käyttämällä vahasivellintä. Ota kalustevahaa vain vähän kerrallaan siveltimeen, se on todella riittoisaa ja helposti levittyvää. Vahaa siis ensin maltilla - voit lisätä vahaa halutessasi uuden ohuen kerroksen. Aina vahauksen jälkeen ylimääräinen vaha pyyhitään pois nukkaamattómalla liinalla. Vaha on kosketuskuiva nopeasti, mutta kovettuu vielä noin 21 päivää normaalissa huonelämpötilassa. Lue lisää vahojen käytöstä täältä.

9. Astu taaksepäin ja ihaile!

Kalusteesi on valmis myytäväksi tai kotiisi paraatipaikalle. Nyt voit alkaa miettimään uusia maalausprojekteja!

 

Kalustemaalaus onnistuu laadukkailla kalustekalkkimaaleilla!

Kalusteiden maalaus on haluskaa ja helppoa - se onnistuu kaikilta. Aloita valitsemalla sävyt ja jos kokeilet ensikertaa Frenchic sarjan maaleja, suosittelemme Lazy Range sarjaa - näissä kalkkimaaleissa on vaha maalissa jo valmiina - kuinka kätevää!

Frenchic sarjan maalit ovat laadukkaita ja kestäviä. Ne on valmistettu Englannissa nimenomaan kalusteiden maalaukseen. Uudenlaiset ominaisuudet Frenchic maaleissa ovat niittäneet mainetta ja palkintoja. Frenchic Paint sarja onkin nyt suosituin chalk paint sarja ja ainoa chalk paint brändi, jolle on myönnetty arvostettu 'Queens Award' - se on merkki laadusta ja innovatiivisuudesta.

Harmaa vahallinen kalkkimaali Lazy Range Frenchic sarjasta.

Kuvassa: helmenharmaa, vahallinen chalk paint Wolf Whistle.

Inspiroidu ja ihastele Frenchic-projekteja 'Frenchic Paint Finland' -ryhmässä!

 

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi: