September 09, 2020

Mäntykalusteet ovat täydellisiä maalattavia!

Onko sinullakin jyhkeitä ja tukevia mäntypuisia kalusteita, jotka vain odottavat pääsevänsä maalattaviksi? Ehkä se monilaatikostoinen apteekkarinlipasto tai makuuhuoneen vaatekaappi? Jokaisella meistä on ollut sellainen joskus - kestävää täyttä puuta ja tyylikäs - silloin aikanaan. Ehjää ja jykevää puukalustetta ei ehkä kannattakaan korvata uudella, vaan maalata se oranssisävy piiloon.

Oli sinulla minkälainen mäntykaluste tahansa piilotettuna kotiisi, se voidaan helposti muuttaa taas kauniiksi maalaamalla  - vähän kalkkimaalia ja ehkä uudet vetimet -  ja taas kuin uusi!

Maalaus laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalkkimaalilla on paljon helpompaa kuin ajattelet - näin pääset alkuun:

Mitä kalkkimaali on ja miksi käyttäisin sitä?

Chalk paint / kalkkimaali on maalia, jota voit käyttää erilaisille pinnoille, kuten kalusteet, lelut tai koristeet  - mihin haluatkaan kauniin mattapinnan. Kalkkimaalista tuli nopeasti synonyymi shabby chic-tyylille, koska sitä on helppo niin kuluttaa.

Helppokäyttöisenä ja miellyttävänä maalata, kalkkimaali antaa myös virheitä anteeksi. Lisäksi kalkkimaaleissa on kauniit sävyt joista valita - kirkkaista pehmeisiin, pastelleista neutraaleihin - Frenchic sarjassa on yli 60 valmista sävyä.

Voinko maalata mäntypuista kalustetta?

Mäntypuinen kaluste on ihanteellinen maalattava - se ottaa hyvin maalia pintaansa. Maalausprojektisi ei tarvitse rajoittua vain kalusteisiin vaan voit maalata myös väliovet, portaiden kaiteet jne. Kalkkimaalin tarttuvuus on huippuluokkaa ja se pysyy melkein missä tahansa pinnassa; eri puulajeissa, metallissa, lasissa ja sementissä. Valitse projetiisi laadukas, kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaali.

Kaikki Frenchic Paint sarjan maalit ovat liuotinaineettomia, lähes tuoksuttomia ja tietysti ympäristöä säästäen valmistettu. Frenchic sarjan maalit ovat tutkittuja ja testattuja - niile onkin myönnetty sertifiointi, joten voit huoletta maalata lastenhuoneen kalusteita ja leluja Frenchic maaleilla - voit toteuttaa itse sen unelmien lastenhuoneen pastellisävyillä tai scandinaavisen modernilla tyylillä ja maalata kalusteet ja lelut samoihin sävyihin!

Kuinka maalaan mäntykalustetta kalkkimaalilla?

Yksi kalkkimaalin eduista on että se ei vaadi monimutkaisia pohjatöitä. Kunhan olet suojannut lattian ja maton maalattavan kalusteen alta, puhdista kaluste ja pääset aloittamaan.

1. Valitse sivellin

Jos maalaat kalusteesi kalkkimaalilla, parhaan lopputuloksen saat ovaalilla siveltimellä. Sarjan Italialaiset, käsin valmistetut siveltimet ovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta, tarkoitettu juuri chalk paint maalaukseen - laadukkaalla ovaalilla siveltimellä saat parhaan lopputuloksen.

2. Valmistele kaluste

Suojaa lattia ja matto maalattavan kalusteen alta työskentelyalueellasi. Sitten voitkin tarkastella maalattavaa kalustetta. Varmistu, että kaluste on puhdas liasta, rasvasta ja pölystä. Pyyhi kaikki likatarhrat ja rasvaiset alueet Sugar Soap pesuaineella -huuhtele ja kuivaa pinta. Maalaa aina vain puhdasta pintaa, että maali tarttuu kalusteessa varmasti joka paikaan.

Nyt voit ottaa 'Ennen' kuvan puhtaasta kalusteesta.

Haluat varmasti näyttää kaikille miltä kalusteesi näytti ennen maalausta!

3. Maalaa

Voit siirtyä nyt tähän hauskaan vaiheeseen! Valitse Lazy Range-sarjan sävy - vain maalaus, ei muuta suojausta - Kuinka kätevää! Yllätyt varmasti maalimme riittoisuudesta.

Kalkkkimaali antaa sinulle lukemattomia vaihtoehtoja kalusteiden viimeistelyyn ja maalaustekniikoden käyttöön. Haluatko läpikuultavaa, puunsyyt näkyviin jättävää tyyliä? Kevyen maalipesun valkoisella tai shabby chic tyylisen patinoidun pinnat? Kalustekalkkimaalin kanssa onnistut näissä kaikissa!

Kokeile Maalipesua 'Color Wash' -tekniikaa. Ohenna pieni määrä maalia puhtaaseen astiaan ja sivele puupinnalle. Pyyhi ylimääräinen vesi pois liinalla. Puun pintaan jää kevyt maalin sävy. Toista halutessasi. Valkoinen maalipesu puupinnalle on nyt trendikäs Boho tyyli.

Kokeile Shabby Chic-tyyliä. Tämä tyyli nosti kalusteiden maalauksen trendien huipulle. Tässä tyylissä haetaan kulunutta, vanhaa ja patinoitunutta olemusta kalusteelle - sen voi helposti toteuttaa kalkkimaalilla. Maalaa mäntykalusteesi ja anna maalin kuivua. Sitten kulutat/hiot hiekkapaperilla tai hiontasienellä kalusteen reunat, kulmat ja koristeet niin, että puupinta tulee maalin alta esiin.

Älä ujostele käyttää värejä. Upeat väriyhdistelmät muuttavat tylsän mäntykalusteesi uudelleen upeaksi.

4. Uusi kerros maalia?

Voit kokeilla myös kahden tai kolmen sävyn tekniikkaa. Maalaa erisävyisiä kerroksia ja käytä kirkkaita, rohkeita sävyjä. Anna kerrosten kuivua täydellisesti ennen seuraavaa. Viimeinen kerros maalia antaa yleisilmeen kalusteellesi. Kuluta maalia niin, että seuraava sävy tulee esiin. Haluatko tasaisempaa pintaa? Tarvitset vähintään kaksi kerrosta lopuksi.  Oletko tyytyväinen jo kulutettuun pintaan? Et aina tarvitse uutta kerrosta.

5. Lisää vaha

Kun maali on täysin kuivunut, voit lisätä vahan. Vaha imeytyy kulutuskohtiin ja puun sisään suojaten sekä puuta että juuri maalattua pintaa. Haluat varmasti, että kaunis kalusteesi ja maalaustyösi säilyy. Kohtele kaunista kalustettasi nyt varoen siihen asti kunnes vaha kovettuu - se vie noin 21 päivää. Jos käytät kalkkimaalia, jossa on vaha jo samassa, etkä ole tehnyt kulutuksia - voit ohittaa tämän vaiheen.

6. Ihaile ja nauti

Nyt voit astua taaksepäin ja ihailla 'uutta' kalustettasi! Muista ottaa 'Jälkeen' valokuva - muutkin haluavat nähdä upean muutoksen -myös me!

Paint Your Pine Furniture With Chalk Paint

Chalk paint is the secret to transforming your drab pine furniture into a stunning statement piece. At Frenchic, we stock a range of chalk paint colours and textures. If you’re a beginner or pressed for time, you’re going to love our Lazy Range – simply paint and go! Upcycling has never been easier.

Ready to get started? Take a look at our full range of furniture painting products that are suitable to use on anything from a brand new side table to a vintage dining room cabinet to children’s toys and nursery furniture. We know you’ll love our range as much as we do!