January 21, 2021

Opi tekemään kulutuksia!

Haluaisitko kalusteesi vanhan näköiseksi, kauniisti ikääntyneeksi - kuin antiikkikalusteeksi ilman antiikkikalusteen hintalappua? Voit tehdä kuluneen ja patinoidun lookin kaikille kalusteille - valitse vain kodistasi mistä kalusteesta aloitat. Tarvitset kalkkimaalia, hiontasienen tai santapaperia ja vapaan iltapäivän.

Helpoin ja suoraviivaisin tapa on hioa maalia pois kulmista ja reunoista. On muitakin tapoja tehdä patinoitunut shabby chic ilme kalusteelle, kuten kuivalla siveltimellä maalaus 'Dry Brushing', kynttilätekniikka ja huuhtelutekniikka. Lue tästä miten voit tehdä itse vanhan ja kuluneen näköisen maalipinnan kauniille kalusteellesi.

Tarvitset

  • Suojaliinoja tai kangasta
  • Santapaperia tai hiontasieni
  • Maalisivellin
  • Maalia
  • Mikrokuituliina
  • Teräsvillaa
  • Kalustevahaa
  • Kynttilän pätkä

 

Kuinka kulutan maalatun kalusteen

1. Valmistelu

Aloita levittämällä liinoja tai kangas kalusteen alle työskentelyalueelle. Poista kalusteesta helat, vetimet ja kahvat - säilytä ne huolellisesti rasiassa. Ota kalusteen maalauksessa tarvittavat tarvikkeet esille.

2. Puhdista ja hio kaluste

Valmistele kaluste. Pyyhi kaluste tarvittaessa Sugar Soap-pesuaineella, huuhtele ja kuivaa. Hio kevyesti kaikki irtoava ja hilseilevä maali sekä terävät kulmat. Hioessa käytä vaihtelevaa voimaa eri paikoissa pintaa - tämä auttaa maalia imeytymään epätaisaisesti ja se lisää vanhaa, patinoitunutta ilmettä. Samalla käy läpi loputkin terävät kulmat ja reunat, pyöristä ne kauniiksi hiomalla -sellaiset vanhoissa kalusteissakin olisi.

Kun olet valmis, pyyhi hiontapöly pois mikrokuitulinalla.

3. Maalaa

Nyt voit aloittaa maalauksen! On monta erilaista tapaa, joita voit käyttää ja yhdistellä vintage-lookin aikaansaamiseksi.

Kun käytät kalkkimaalia, voit valita maalaatko puunsyiden mukaisesti, rohkeasti 'sinne-tänne' tyylillä tai kahdeksikon muotoisilla siveltimen liikkeillä. Muista, että olet tekemässä kulunutta, vintage ilmettä, et täydellistä pintaa. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, päätä haluatko maalipinnan olevan sattumanvaraisesti maalattu vai haluatko enemmän peittävämpää maalipintaa seuraavalla kerroksella.

Jos haluat kalusteen näyttävän siltä kuin se olisi maalattu useaan kertaan, hanki kahta eri sävyä. Ensimmäinen sävykerros näkyy siten kulutetuista kohdista päälimmäisen maalikeroksen alta. Hauskin lopputulos tulee, kun sävysi ovat voimakkaasti toisistaan poikkeavia, esimerkiksi vastavärejä. Jos haluat kalusteen puupinnan näkyviin maalipinnan alta, yksi sävy riittää tähän tekniikkaan.

'Dry Brush', maalaus kuivalla siveltimellä: voit korostaa tällä tekniikalla reunoja ja kulmia tai maalata yli kokonaan. Maalisiveltimessä on tässä tekniikassa vain vähän maalia, eikä peittävää pintaa haeta. Kokeile valkoista tai harmaata sävyä 'Dry Brush'-tekniikalla jonkun tumman sävyn päälle - saat upean harsomaisen pinnan.

Kynttilä - hiero kynttilää kalusteessa paikkoihin, joihin et halua maalia. Erityisesti Kulmiin ja reunoille. Maalaa kaluste ja huomaat ettei maali tartu kynttilällä käsitellyihin kohtiin. Pyyhi maali niistä kohdin pois nihkeällä liinalla. Kokeile tätä tekniikkaa tummiin, maalaamattomiin puukalusteisiin - yhdistä vaaleaa maalia.

4. Kuluta teräsvillalla tai santapaperilla

Kun maalattu kaluste on kuiva, voit aloittaa tekemään kulutuksia käyttämällä teräsvillaa tai santapaperia - tai molempia riippuen siitä miten vahvat kulutusjäljet haluat. Jos maalasit kaksi kerrosta, kokeile teräsvillaa ja hio maalipinta auki paljastaen puupinta. Kokeile teräsvillaa pyörivillä hiontaliikkeillä ja pitkittäissuntaisesti reunoja myöden. Käytä vaihtelevasti voimaa, niin saat kauniita, luonnollisen näköisiä alueita. Kuluta ne kohdat, jotka muutenkin kuluisivat. kulmat, reunat, laatikostot, kohokuviot ja muut kovallla kulutuksella olevat kohdat kuten vaikkapa nuppien ja vetimien alueet.

Aloita hiominen kevyesti ja jatka kunnes olet tyytyväinen ulkoasuun. Pyyhi lopuksi hiontapöly pois pinnoilta.

5. Lisää kalustevaha

Kun kalusteesi on maalattu, kuiva ja kulutuksetkin on tehty, lisää kalustevaha vahasiveltimellä. Käytä vahaa reilusti ja muista että ylimääräinen vaha pyyhitään aina pois. Vahan tarkoitus on imeytyä kulutettuihin kohtiin puupinnassa. Ohuet vahakerrokset näyttävät kauniilta.

Minkälaista maalia kannattaa käyttää kulutusten tekoon?

Voit käyttää mitä tahansa maalia ja kuluttaa sitä kalustemaalauksessa, mutta yksi maaleista on ylitse muiden - kalkkimaali. Se on paksumpaa kuin tavanomaiset kalustemaalit, joten et tarvitse sitä paljoa siveltimeen (tämä on etu kalkkimaalauksen sivellintekniikoissa). Kalkkimaali on paras vaihtoehto patinan ja vintage lookin tekoon, koska sitä on todella helppo hioa. Lisäksi kalkkimaalista puuttuu se muovimainen, paksu pinta jota usein näkee lateksimaaleilla maalatuissa kalusteissa, kun maali on kertynyt kalusteen reunoille eivätkä laatikot tai ovet kalusteessa enää sulkeudu kunnolla maalauksen jälkeen.

Jos käytät kalkkimaalia ensimmäistä kertaa, sarjamme Lazy Range sävyt ovat ihanteelliset, kun päädyt kokeilemaan näitä tekniikoita. Lazy Range sarjan sävyt ovat itse tasoittuvia eikä niitä tarvise pohjustaa tai suojata erikseen  - vapaa iltapäiväsi muuttui heti helpommaksi! Simply dip, paint and go!

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi: