September 26, 2020

Keraamisten laattojen maalaus

Frenchic Paint-sarjan kemistit ovat Englannissa suorittaneet testejä keraamisten laattojen maalaamiseen. Vihdoinkin voimme virallisesti ilmoittaa, että keraamiset laatat voidaan maalata Al Frescon –sarjan maaleilla.!
.
.

Ei kuitenkaan seisovan veden alueille

Huomaa kuitenkin, että alueita, joissa on korkea kosteuspitoisuus tai seisova vesi, tulisi välttää. Esimerkiksi suihkut, lavuaarit tai kaakeloitu alue kylpyammeen ympärillä, jossa vesi voi jäädä seisomaan sekä keittiökaapistojen välitila, jossa liesi on maalattavan alueen edessä ja ruuanlaitoista aiheutuu kuumaa höyryä yms.

Silikonisaumat ja tiivisteet kannattaa vaihtaa, ei maalata.  Al Fresco ei sovellu ammeiden sisäpinnoille, suihkualtaisiin, lavuaareihin tai työtasoille. Ei vahatuille tai öljytyille laatoille.

Ajoita maalausprojektisi niin, että maalilla on mahdollisuus kuivua rauhassa ensimäiset 48h ennen käyttöönottoa. Käsittele maalattua pintaa varoen kahden - kolmen viikon ajan, jolloin maali kovettuu riittävästi. Kosteudenkestävyys syntyy kahdesta ehjästä maalikalvosta.

Huolelliset pohjatyöt ovat aina avain onnistuneeseen lopputulokseen: Pesu ja puhdistus on tärkeää ennen maalausta. Puhdista pinta ja saumat homeesta, liasta ja rasvasta Frenchic’n Sugar Soap-pesuaineella, lopuksi huuhtele / pyyhi puhtaalla vedellä puhistusaine pois pinnoilta. Hio pinta kevyesti, jotta maalille tulee tartunta.
.
.
Maalaa kevyesti, ohuita kerroksia siveltimellä tai telalla. Maalaa ensimmäinen kerros odottaen kaksi tuntia ennen toisen levittämistä. Liian paksut kerrokset voivat haitata kestävyyttä, eivätkä maalikerrokset kuivu valmistajan tarkoittamassa ajassa.
Siivouksessa käytä mietoja pesuaineita, mutta vältä höyrypuhdistusta, hankausta ja voimakkaita kemikaaleja, kuten kalkinpoisto- ja valkaisuaineita.
Maalia ei voi käyttää vedeneristeenä.
Al Fresco ei ole sertifioitu märkätilojen maali, eikä lattiamaali.

 Katso videolta miten keraamisia laattoja voi maalata!

Kuivaa ja puhdista huolellisesti. Tartunnan lisäämiseksi voit laittaa kerroksen tai pari Finishing Coat'a maalikerrosten alle. Vanhat silikonisaumat ja muut tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin, ei maalata.