January 21, 2021

Uusi ilme keittiökaapeille kalkkimaaleilla

Maalaaminen on helppo tapa uusia keittiön ilme edullisesti, se antaa lisäaikaa vanhalle keittiölle tai vain raikastaa kellastuneet ja tummat pinnat. Suunnittele projektisi toteuttamisaikataulu ja rauhallinen kuivumisaika. Pyydä ystäviä mukaan maalaustalkoisiin - yhdessä tekeminen on mukavaa!

Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint (2)Maalattu keittiö Harmaa_kalkkimaali_swankypants_Dazzle_me_Al_Fresco_frenchic_paint

Valitse sävy

ja maalaa testi kaapinoveen tai johonkin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat käsityksen maalin peittävyydestä ja voit arvioida maalin menekkiä. Voit myös tutkia sävyä valossa ja varjossa - ja näin varmistua sävyn oikeellisuudesta.

Harmaaksi maalatut keittiön kaapit Frenchic Paint sarjalla.

Kuva: Harmaaksi maalatut keittiön kaapit Frenchic Paint sarjalla, Smudge.

Sävyn valinnassa kannattaa katsoa Frenchic sarjan oman FB ryhmän julkaisut, sieltä löydät luultavasti kuvia jo maalatuista keittiöistä sävyllä jota harkitset.

Tee ryhmän hakukentässä haku sävyn nimellä tai katso kaikki merkityt julkaisut otsikolla: keittiö. Valitse maaliksi laadukas, kalusteiden maalaukseen valmistettu chalk paint /  kalkkimaali, joka kestää myös kosteutta ja pyyhkimistä.

Keittiön maalaus kestävällä Frenchic Paint maalilla.

Aloita projektisi puhdistuksesta

Pese ja kuuraa maalattavat pinnat täysin puhtaaksi kaikesta keittiörasvasta, liasta ja pölystä. Tämä vaihe onkin sen tärkein, puhdistus kannattaa tehdä huolella.

Poista nupit ja vetimet. Sugar Soap on tähän tarkoitukseen kehitetty pesuaine - maalipesu, mutta käytätpä mitä pesuainetta tahansa, huuhtele pinnat lopuksi puhtaalla vedellä ja kuivaa pinnat. Tästä vaiheesta et halua laistaa, se kostautuu myöhemmin kun projektisi on jo pitkällä. Likaisessa ja rasvaisessa pinnassa mikään maali ei pysy pitkään. Tarkastele puhdasta pintaa - haluatko kitata koloja tai naarmuja? Vaihdatko vetimet uusiin? Kittaa silloin vanhat vetimien kiinnityskohdat.

Karhenna pinta ja aloita maalaus!

jotta maalille tulee hyvä tartunta, varsinkin jos maalattava pinta on kiiltävää, sileää ja liukasta. Pyyhi hiontapöly pois kaappien pinnasta ja aloita maalaus. Varaa projektiin aikaa tai tee se pienissä osissa oman aikataulusi mukaan, ovi kerrallaan.

Keittiön kaapinovien maalaus kestävälla maalilla Frenchic Paint.

Maalaa ohuita kerroksia - kokeile ja testaa ensin

Jos kaapinovissa on urat tai koristepeilit, niin tarvitset hyvät siveltimet: sekä kapean, että leveän siveltimen. Myös kapea tela on nopea ja hyvä väline siveltimien kanssa. Frenchic sarjan ovaalit siveltimet ovat täydelliset kalkkimaalin kanssa!

Älä ylityöstä maalipintaa! Anna kerroksen kuivua, vaikka siitä ei olisikaan tullut täydellinen ja peittävä - seuraava kerros korjaa tilanteen. Mutta maalaa seuraava kerros vain täysin kuivaan pintaan.Vaikka haluaisitkin korjata joitain kohtia, niin malta ja anna kerroksen kuivua ensin. Jos maalaat vahingossa tuoretta maalikerrosta uudelleen, se voi rullaantua epätasaiseksi. Silloinkin anna kerroksen kuivua, hio pinta tasaiseksi - pyyhi pölyt pois ja jatka maalausta.

Pidä huolta siveltimistäsi ja pese ne aina puhtaaksi lämpimällä vedellä maalausurakan jälkeen. Kuivaa siveltimet vaakatasossa tai harjakset alaspäin. Puhtailla siveltimillä maalausjälki on kaunista. Lue lisää siveltimen valinnasta täältä.

Jos haluat maalipinnan olevan viimeistelty ja sileä, maalaa viimeinen kerros kevyesti telalla tai veteen kevyesti kastetulla siveltimellä. Laadukkailla maaleilla ja puhtailla työvälineillä lopputulos on kaunis. Anna maalikerrosten kuivua täysin aina ennen seuraavaa - malttia maalausprojektiin.

Beige-vahallinen-kalkkimaali_Lazy-Range-Frenchic_Paint_Salt-of-the-Earth-maalattu-keittiö-2

Kuva: Maalattu keittiö Salt of the Earth, Lazy Range

Maalatut keittiön kaapit Frenchic Paint sarjalla Moleskin.

Kuva:Maalatut keittiön kaapit Frenchic Paint sarjalla Moleskin, Trim Paint

Voit tarvita muutamia kerroksia, varsinkin jos sävyero on suuri pohjan värin ja valitun maalin suhteen. Kokeile tekniikoita ja välineitä ensin ja valitse sitten millä välineillä ja tyylillä saat haluamasi lopputuloksen.

Smudge harmaa kalkkimaali keittiökaappien maalaukseen Frenchic Paint sarjasta.

Jos et ole aikaisemmin maalannut, niin tee koemaalaus ensin - voit vaikkapa hankkia vanhan pikkukaapin tai yöpöydän, jossa on ovi ja laatikko, pienoiskoossa kuten keittiössäsikin.

Tee koekappaleeseen kaikki valmistelut kuten tekisit keittiöösi: pesu ja karhennus. Kokeile erilaisia siveltimiä ja telaa, erilaisia maalaustekniikoita. Tässä pikkuprojektissa näet helposti pinnan lopputuloksen.

Anna maalin kuivua

24 - 48h ennen varovaista käyttöönottoa ja muista, että vaha ja muut suojaominaisuudet maalissa kovettuvat vielä kolmen viikon ajan. Siihen asti varo pintoja tavallista enemmän. Voit siis ottaa keittiön käyttöön heti, mutta muista, että maali on vielä pitkään tuoretta.

Frenchic sarjasta keittiökaappien maalaukseen sopivat sarjat:

Jos valitset maalin näistä kolmesta sarjasta keittiönkaappien maalaukseen, et tarvitse muuta suojausta, esim vahaa tai lakkaa, maalin päälle. Maalipinnasta tulee kestävä sellaisenaan.  Voit lisätä maalattuun pintaan Finishing Coat -kerroksia muutaman, jos haluat lisää kiiltoa. Finishing Coat levitetään parhaiten sienellä.

 

Frenchic Paint sarjan kalkkimaalit ovat mattapintaisia

Vain Trim Paint-sarjan maaleissa on himmeä kiilto. Emme suosittele itselevitettävää vahakerrosta keittiönkaapistoihin tai baaritasoihin, koska vaha kuluu ja se liukenee alkoholiin. Suosittelemme kovalla kulutuksella ja roiskevesille alttiilla oleville pinnoille Finishing Coat -kerroksia vahan sijasta. Frenchic Paint sarjan maaleja ei suositella keittiötasoihin.

Hoida maalattuja kalusteitasi ja keittiönkaapinovia hyvin

ja pyyhi niitä vain miedoilla pesuaineilla. Vältä voimakkaita pesuaineita, höyrypuhdistusta ja naarmuttavia sieniä tai harjoja tahrojen puhdistuksessa. Voimakkaat pesuaineet syövät nopeasti maalipintaa.

Al Fresco, Trim Paint ja Lazy Range maalien riitoisuus on noin 12m2 / 750ml. Original Artisan sarjan n 7,5m2 / 750ml ja Chalk Wall Paint'n 36m2/2,5L.

Kaikki Frenchic sarjan maalit sopivat myös keittiökaappien ruiskumaalaukseen.

Katso videolta miten kaapinovia voit maalata siveltimellä tai ruiskulla!

Lisää keittiönmuutoskuvia ja erilaisia sävy-yhdistelmiä löydät Frenchic Paint Finland -FB ryhmästä.

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi: