KOKEILE SHABBY CHIC-TYYLIÄ

  • 2 min read

Kokeile Shabby Chic-tyyliä

Tämä tyyli nosti kalusteiden maalauksen trendien huipulle. Tässä tyylissä haetaan kulunutta, vanhaa ja patinoitunutta olemusta kalusteelle - sen voi helposti toteuttaa Frenchic maaleilla.

Maalaa kalusteesi ja anna maalin kuivua

Sitten kulutat/hiot hiekkapaperilla tai hiontasienellä kalusteen reunat, kulmat ja koristeet niin, että puupinta tulee maalin alta esiin.

Vinkki! Kokeile tehdä metallipiikillä reikiä kalusteen pintaan, jos tavoittelet vanhaa ja kulunutta. Ne näyttävät upealta vahattuna

Älä ujostele käyttää värejä. Upeat väriyhdistelmät muuttavat tylsän kalusteesi uudelleen upeaksi.

Uusi kerros maalia?

Voit kokeilla myös kahden tai kolmen sävyn tekniikkaa. Maalaa eri sävyisiä kerroksia ja käytä kirkkaita, rohkeita sävyjä.

Anna kerrosten kuivua täydellisesti ennen seuraavaa. Viimeinen kerros maalia antaa yleisilmeen kalusteellesi. Kuluta maalia hiontatyynyllä tai hiekkapaperilla varovasti - niin, että seuraava sävy tulee esiin.

Haluatko tasaisempaa pintaa? Tarvitset vähintään kaksi kerrosta lopuksi.  Oletko tyytyväinen jo kulutettuun pintaan? Et aina tarvitse uutta kerrosta.

Korosta metallisävyillä

Ripaus metallisävyä reunoihin ja koristeisiin viimeistelee upean lookin!

Lisää vaha

Kun maali on täysin kuivunut, voit lisätä vahan, jos olet hionut maalipintaa auki. Vaha imeytyy kulutuskohtiin ja puun sisään suojaten sekä puuta, että juuri maalattua pintaa.

Haluat varmasti, että kaunis kalusteesi ja maalaustyösi säilyy. Kohtele kaunista kalustettasi nyt varoen siihen asti kunnes vaha kovettuu - se vie noin 21 päivää.

Jos käytät kalkkimaalia, jossa on vaha jo samassa, etkä ole tehnyt kulutuksia - voit ohittaa tämän vaiheen.

Vahoja voit kuitenkin käyttää kaikkien Frenchic maalien kanssa ja se sopiikin erinomaisesti tuomaan patinaa maalatulle pinnalle.

Esimerkiksi harmaa Frenchic vaha on erityisen kaunis valkoisella ja vaaleilla pinnoilla. Tästä pääset katsomaan kaikki Frenchic kalustevahat.

Ihaile ja nauti

Nyt voit astua taaksepäin ja ihailla 'uutta' kalustettasi!

Muista ottaa 'Jälkeen' valokuva - muutkin haluavat nähdä upean muutoksen - myös me!

Frenchic Paint-sarja on monipuolinen ja laadukas sisustusmaalisarja, josta löytyy viisi erilaista maalisarjaa, siveltimet, vahat, pinnoitteet ja sabloonat.

Lisää ohjeita maalaustekniikoista

Katso tämä lista.

Maalaatpa kodissasi mitä tahansa, tutustu ensin sertifioituun Frenchic-sarjaan.

Pintaremonttiin ja itsetekemiseen, seinien, ovien, portaiden, kaiteiden, kalusteiden ja keittiönkaapien ja keraamisten laattojen maalaukseen - lue tästä lisää Frenchic-sarjoista!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.