Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Usein kysyt kysymykset ja vastaukset

Me Frenchic -tiimissä arvostamme kädentaitoja ja mielestämme itsetehty on aina parasta!

Saamme paljon kysymyksiä asiakkailtamme ja tässä niistä muutamia yleisimpiä vastauksineen.


Pienet epätäydellisyydet tekevät lopputuloksesta täydellisen, persoonallisen ja uniikin, eikä käsinmaalatun pinnan tarvitse muistuttaa tehdasmaalattua. Lue tästä meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.
Haluamme tarjota asiakkaillemme paljon neuvoja, niksejä ja vinkkejä tekemiseen, koska jokainen maalaustyö ja jokaisen maalarin 'käsiala' on aina omanlaisensa.

Frenchic sarjan tuotteet ja tarvikkeet ovat laadukkaita, kestäviä ja testattuja. Ne ovat läpäisseet turvallisuutta, myrkyttömyyttä ja kestävyyttä testattavia kokeita, joten voit olla varma Frenchic -laadusta, kun käytät tuotteitamme ohjeiden mukaan. Jos olet maalannut paljon, tulet varmasti hämmästymään Frenchic -sarjan maalien laadusta. Näitä sävyjä et löydä paikallisesta rautakaupastasi!

Frenchic sarjan maaleissa on uudenlaisia ominaisuuksia, jotka tekevät maalaustyöstä nopeampaa, edullisempaa ja lopputuloksesta kauniin.

Jokainen projekti on kuitenkin  omanlaisensa, työskentelyolosuhteet ja välineet vaihtelevat ja jokainen on itse vastuussa ohjeiden noudattamisesta.

 

Suosittelemme aina kokeilemaan ensin

Kokeile  ja testaa maalia, kokeile sävyjä ja eri Frenchic sarjoja. Kokeile työvälineitä, siveltimiä, telaa ja rajausteippiä ennen suurempaa maalausurakkaa. Siten pääset  sinuiksi maalin menekin, peittävyyden ja kuivumisaikojen kanssa. Huomaat millaista jälkeä valitsemasi työvälineet antavat ja millaiseen lopputulokseen olet itse tyytyväinen. Frenchic-maalipurkkien kyljestä voit kotona tarkistaa ennen maalausta ohjeet ja kuivumisajat.

Inspiroidu asiakkaidemme kuvista ja videoista Facebook-ryhmässä - Liity ihmeessä mukaan!
 
K: Voinko aloittaa maalauksen heti kun avaan maalipurkin?
V: Ethän aloita maalausta sekoittamattomalla maalilla. Frenchic maaleissa on painavaa mineraalipigmenttiä, joka painuu nopeasti purkin pohjalle ja se voi aiheuttaa sävyvaihtelua. Sekoittamaton maali vaikuttaa peittävyyteen heikentävästi, jos maalia ei sekoiteta tarpeeksi tai ollenkaan. Huomaat sen painona purkin pohjassa. Suosittelemme sekoittamaan maalia huolellisesti, pitkään ja pohjia myöden sekä ennen maalausta, että maalausprohjektin aikana. Valitse käsinsekoittamiseen leveä lasta ja leveä puinen sekoitustikku.

K: En jaksa pestä kalustetta, voinko aloittaa maalauksen heti?
V: Ethän maalaa likaista pintaa. Frenchic maalit ovat vesiohenteisia ja ne hylkivät likaa ja rasvaa. Jopa puhtaalta näyttävästä kalusteesta ja pinnasta voi irrota komea likavesi pestessä. Pahimmassa tapauksessa huolellinen maalaustyösi menee hukkaan, jos maalaat likaista pintaa: Maali ei pääse tarttumaan pohjaan koska lika ja rasva on välissä, tästä syystä maali voi alkaa lohjeta.

K: En viitsinyt hioa, vaikuttaako se jotenkin?
V: Kevyt karhennus käsin, esim hiomasienellä on nopea ja helppo työvaihe, joka kannattaa aina. Frenchic maaleissa on erinomainen tartunta, mutta kaikki maalit hyötyvät hionnasta tai vähintään pintojen karhennuksesta. Pintojen karhennus auttaa maalia tarttumaan pintaan paremmin ja se vaikuttaa paljon kestävyyteen. Mieti ennakkoon mitä olet maalaamassa - jos kaluste tai pinta on kovalla kulutuksella, karhennus on paikallaan. Varsinkin, jos maalaat liukasta, kiiltävää ja sileää pintaa, karhenna pinta ennen maalausta. Muistisääntönä voisi olla: mitä kovemmalle kulutukselle pinta tulee, sen paremmin hionta ja muut valmistelut kannattaa tehdä.

K: Meillä on juhlat seuraavana viikonloppuna, ehdinkö maalata koko keittiön tämän viikon aikana?  En ole aikaisemmin kokeillut maalejanne.
V: Suosittelemme kokeilemaan ensin maaleja sekä välineitä ennen suurempaa projektia. Siten pääset  sinuiksi maalin menekin, peittävyyden ja kuivumisaikojen kanssa. Huomaat millaista jälkeä valitsemasi työvälineet antavat ja millaiseen lopputulokseen olet itse tyytyväinen - ja huomaat miten nopea / hidas projektisi on.
Ota myös huomioon maalin kuivumisajat. Voit ottaa vastamaalatun keittiön varovaiseen käyttöön 48h tunnin kuluttua maalauksesta. Varo maalattuja pintoja vielä muutaman viikon ajan, kunnes maali on saavuttanut lopullisen kovuutensa.

K: Haluan maalata puiset puutarhakalusteeni, kunhan lumi sulaa ja saan kalusteet puhtaaksi lumesta ja jäästä. Mitä maalia suosittelette?
V: Al Fresco -sarjan maalit ovat tarkoitettu ulkokalusteille. Puukalusteiden pitää olla kuivat, myös puun sisältä -  ja puhtaat ennen maalausta. Talven kosteus voi olla pitkäänkin puukalusteen sisällä, joten pihalla olleita kalusteita ei voi maalata heti lumien sulettua. Ota kalusteet aurinkoon ja suojaan sateelta kuivumaan ennen puhdistusta ja maalausta. Lue Ulkonamaalausohjeet ennen aloitusta. Säilytä maalattuja kalusteita vain säältä suojassa talven ajan.

K: Haluaisin maalata lasten parvisängyn. Mitä maalia suosittelette?
V: Voit valita sävyn puisille kalusteille Trim Paint, Lazy Range ja Al Fresco sarjasta.
Kaikki Frenchic -sarjan maalit ovat turvallisia ja testattuja lasten kalusteiden ja jopa lelujen maalaukseen. Ota huomioon maalin kuivumisajat maalausprojektissasi.

K: Haluaisin maalata pönttöuunin Frenchic-sarjan maaleilla - onnistuuko?
V: Metallin maalaus onnistuu, samoin maltillisesti lämpiävän pinnan, esimerkiksi vesikiertoiset patterit ja pinnat jotka eivät lämpiä yli 80 asteen. Voit helposti tarkistaa oman pönttöuunisi lämpötilan lämpömittarilla. Sekä pattereiden, että uunien pitää olla kylmät maalatessa ja maltillinen lämmitys voidaan aloittaa vasta kahden vuorokauden kuluttua maalaustyön valmistumisesta. Rasvainen noki on putsattava huolellisesti pois maalattavasta pinnasta ennen maalausta. Frenchic-sarjan maalit eivät sisällä ruosteenestoaineita.

K: Haluaisin maalata vanhat keittiön kaappien ovet - mikä sarja siihen soveltuu?
V: Voit valita keittiönkaappien maalaukseen värin Trim Paint, Lazy Range ja Al Fresco sarjasta. Ota huomioon maalin kuivumisajat maalausprojektissasi ja lue vinkit Keittiökalusteiden maalauksesta ennen aloitusta Frenchic Blogeista.

K: Mihin maalisarjaan ei tarvita pinnoitetta, vahaa tai lakkaa?
V: Seinämaali Chalk Wall Paint, Trim Paint, Lazy Range ja Al Frescoovat maalisarjat, joissa on itsessään jo suoja-aineet valmiina. Täysin tuoksuttomalla Original Artisan-sarjalla maalatessa pinta kannattaa suojata vahalla tai Viimeistelypinnoitteella.

K: Voinko maalata Frenchic-maalien päälle normaalisti jollain toisella maalilla?
V: Kyllä, jos et ole käyttänyt itse levitettävää kalustevahaa.

K: Suunnittelen uuden kodin sävymaailmaa. Missä pääsen katsomaan Frenchic -sävyjä livenä?
V: Suosittelemme tilaamaan suunnittelun avuksi väriympyrän sekä vierailemaan lähimmän Frenchic-jälleenmyyjän luona. Katso kartalta yhteystiedot.Voit tilata pienet purkit sävyjen kokeiluun myös verkkokaupasta.

K: Voiko maalejanne käyttää taidemaalaukseen?
V: Tottakai! Ja moni käyttääkin - mattapinta näyttää upealta taideprojekteissa. Taidemaalarit ovat myös löytäneet metallipigmenttisävymme, Frensheen-sarjan.

K: Harrastan antiikkikalusteden entisöintiä. Ovatko Frenchic vahat sopivia antiikkikalusteille?
V: Todellakin! Pehmeät Frenchic-vahatovat luonnonvahoja ja sisältävät mehiläisvahaa. Frenchic vahoilla saat kauniit, ohuet kerrokset vaivatta. Voit valita valmiiksi sävytetyn vahan tai kirkkaan vahan syventämään kauniisti kalusteen sävyä. Myös Frenshimmers metallisävytsopivat vanhojen kalusteiden entisöintiin, koristemaalaukseen ja helojen maalaukseen.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.