June 18, 2021

Tässä muutama yleinen Frenchic-maalausvinkki ulkonamaalaukseen


Suunnittele maalausprojektisi hyvän sään ajalle

Ulkona maalaus on mukavaa kesäpuuhaa - paras maalaussää onkin lämmin ja  pilvipoutainen päivä - sopivasti tuulta ja tyyntä. Tästä oppaasta saat hyödyllisiä vinkkejä miten ulkona maalaus onnistuu parhaiten ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun maalaat Al Fresco -sarjalla puutarhakalusteitasi!
.
Hakeudu hellepäivänä siis varjoon ja vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa - liian nopeasti kuivunut maali saattaa halkeilla ja siveltimen jäljet näkyvät selvinä uurteina pinnassa, kun maali kuivuu aivan liian nopeasti.
.
Al Fresco Frenchic maalisarja puutarhakalusteiden maalaukseen Duckling.
.
Liian kylmässäkään ei ole hyvä maalata, maali ei kuivu eikä tartu kylmässä alustaansa. Sateita ja liian kosteaa kannattaa myös vältellä; yökosteus ja kesäsade pilaavat juuri maalatun kalusteen kuivumisprosessin ja vahingoittavat vastamaalattua maalipintaa. Säätiedotusta siis kannattaa tutkia ennakkoon jos ei ole katosta missä maalata.
.
Al Fresco-sarjassa on paljon upeita mattasävyjä, jotka sopivat kauniisti ulkokalusteisiin puutarhassa, terassille ja parvekkeellesi! Puuteriset sävyt sopivat sekä vanhaan miljööseen, että moderniin, rakennettuun pihapiiriin yhdessä kivi- ja puupintojen kanssa.Lue lisää kaikista Frenchic-sarjoista täältä.
.
.
Ajatteletko, että pihakalusteesi ovat liian vanhat maalattavaksi? Saatat yllättyä miten kauniita niistä tuleekaan! Al Fresco-maaleissa on uudenlaiset ominaisuudet, joita et muista maalisarjoista löydä: kestävällä ja UV-suojatulla Al Fresco-sävyillä saat tasaisen ja sileän, ihanan mattapinnan ilman pohjamaaleja tai pinnoitteita.
Al Fresco on EN71:3-sertifioitu, kuten kaikki muutkin Frenchic-maalisarjat, siksi sillä on turvallista maalata myös lasten kalusteita.
.
Puuterinen pinkki Dusky Blush Frenchic Paint Finland.
.
Tarkista siis ensin onko liian kylmää tai kuumaa maalata ulkona - kuivuakseenkin ulkona Al Fresco-maali vaatii vähintään +10 astetta ensimmäiset 48h (päivällä ja yöllä). Tai maalaa ulkona ja kanna ulkokalusteet varovasti sisälle tai katokseen yöksi, muutaman tunnin kuivumisen jälkeen.
Huolellisuus palkitaan kestävänä maalipintana!
.
Sininen puutarhapöytä Frenchic Paint Finland Al Fresco.
.
Kun käytät Al Fresco-sarjan maaleja, maalaa aina vähintään kaksi kerrosta. Kaksi peittävää ja ehjää maalikerrosta tekevät sen kosteudenkestävän pinnan. Al Fresco sarja sopii sekä sisäkalusteille että ulkokalusteille.
 
Voit halutessasi lisätä kuivaan maalipintaan (24h) muutamia kerroksia Finishing Coat'a, se lisää kiiltoa ja antaa lisää kulutuspintaa kovalla kulutuksella oleviin kohteisiin. Se on siis makuasia, ei välttämätöntä.
Al Fresco-sävyt kuivuvat  mattapintaisiksi.
.
 
Jollet ole aivan varma Al Fresco'n sopivuudesta projektiisi, kokeile sitä ensin pienelle alueelle - testaamiseen löytyy kätevät näytepurkkikoot.
Samalla pääset jyvälle maalin riitoisuudesta ja miten peittävä valitsemasi sävy on ja huomaat kuinka todella riittoisia Al Fresco-maalit ovatkaan!
.
Frenchic-sarjan kaikki maalit ovat vesiohenteisia ja ne hylkivät likaa, rasvaa ja öljyä. Jos puinen ulkokaluste on aiemmin öljytty, maalin pysyvyyttä ei voi taata - joskus öljy tihkuu puusta pintaan jopa vuosien ajan.
Puulaadullakin voi olla merkitystä maalin pysyvyyteen ja maalin menekkiin: toiset puulaadut ovat luonnostaan hyvin huokoisia tai öljyisiä, kuten tiikki tai muut 'kovapuu'-laadut. Joissakin puutarhakalusteiden tehdaskäsittelyssä on voitu käyttää öljypohjaista pinnoitetta tai puun säilöntäainetta, jonka tarkoitus on estää muiden aineiden tarttumista pintaan. Voi olla, että tälläisten suojakäsittelyjen päällä ei maali pysy. Varsinkin, jos olet hankkinut kalusteesi käytettyinä, täyttä varmuutta ei aina ole edellisvuosien käsittelyaineista. Tee siis testimaalaus ennen suurempaa maalausurakkaa. 
.
Esikäsittely ja valmistelut
Kaikkien maalattavien pintojen tulee olla puhtaita ja kuivia.
Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta, joten kannattaa pitää huoli siitä, että mitään ylimääräistä ei jää maalin ja pinnan väliin estämään maalin tarttumista.
Irtoava tai hilseilevä vanha maali tulee poistaa ennen maalausta. Myös home ja ruoste pitää poistaa, koska maalin alle jäänyt home ja ruoste pääsee uudenkin maalipinnan läpi aikanaan. Jos maalaat metallia, huomioi, että Al Fresco-maaleissa ei ole ruosteenestoaineita.
Frenchic maalisarja puutarhakalusteiden maalaukseen.
Vinkki! Nosta maalattava kaluste vähän korkeammalle - vanhalle pöydälle esimerkiksi, niin näet paremmin kulmiin ja koloihin. Huolehdi kuitenkin, että korokkeesi tai tasosi on tukeva ja kestää kalusteen painon. Aloita maalaus pohjasta - käännä siis tuoli tai pöytä ylösalaisin ja maalaa ensin pohja  ja jalat pariin kertaan. Jos kalusteessa on paljon pieniä välejä, niin käytä lisäkorokkeita nostamaan välit ylös, jolloin ne ovat helpommin maalattavissa kahteen kertaan. Jos vielä voit sijoittaa maalaustason niin, että pääset kiertämään sitä helposti ympäri, maalaus sujuu nopeasti ja pääset tarkastelemaan maalausjälkeä helposti eripuolilta.
.
Suojaa kalusteen alusta vanhalla liinalla tai lakanalla ja käytä itsekin suojavarusteita maalatessa: muista ainakin hanskat, suojalasit, pitkähihainen paita ja housut. Voit lukea lisää suojavarusteista tästä linkistä. Muista ottaa ennen ja jälkeen kuvat!
.
Frenchic Muistilista: 
  • kalusteen pesu, pesuaineen huuhtelu ja pinnan kuivaus
  • pinnan karhennus ja pölyjen poisto pinnalta
  • maalaa ensimmäinen kerros kuivaan ja puhtaaseen pintaan
  • anna kuivua ohjeiden mukaan 2h
  • maalaa uusi kerros ja anna kuivua 2h
  • maalaa tarvittavat lisäkerrokset ja anna kalusteen kuivua säältä suojassa vähintään 48h ennen varovaista käyttönottoa
  • varo pintoja kolmen viikon ajan
Vinkki: pidä maalipurkissa kantta tai liinaa päällä ulkona maalatessa ettei maalipurkkiin pääse epäpuhtauksia ilmasta tai siveltimestä: pöly, lika, siitepöly, neulaset, ym. Likainen maali ei säily.
Kestävä maalisarja Frenchic Paint Finland.
Pese uudet siveltimet aina ennen projektin alkua sekä maalaustyön lopuksi. Puhtaalla ja hieman kostealla siveltimellä maalausjälki on kaunista. Siveltimien valinnasta ja hoidosta voit lukea lisää täältä.
Kaluste kannattaa pestä ennen maalausta (älä käytä painepesuria, joka vie veden syvälle puun sisään). Pesun voi tehdä Sugar Soap -kalustepesuaineella ja pesuharjalla.
Pesty puukaluste kannattaa kuivattaa huolellisesti. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää: pesu ja maalaus eri päivinä. Talven ajan ulkona olleet puiset kalusteet voivat olla liian märkiä maalattavaksi alkukeväästä, vie kalusteet kuivumaan säältä suojaan ennen maalausta.
.

Al Fresco on kalustemaali

mutta asiakkaamme maalaavat sillä paljon muitakin materiaaleja ja kohteita, omalla vastuullaan toki. Löydät kaikenlaisia ideoita, kokemuksia ja vinkkejä FB-ryhmästämme.

Sabloona ja kuviomaalaus ulos poluille ja portaisiin on ollut Briteissä kesän maalaushitti - aivan kuten meillä räsymattomaalaukset - mukava kesän maalausprojekti, joka pitää maalata uudelleen seuraavana kesänä.
Hiekka, sade, jää ja lumi syövät maalipinnan maasta ja huokoisesta pinnasta, mutta mukavinta onkin uuden maalausprojektin suunnittelu ja toteutus.
.
Betonilaattojen sabloonamaalaus Frenchic Paint Finland Al Fresco.
 

Kuivumisaika ja maalin kovettuminen

Maalin kuivuminen ja maalin kovettuminen ovat eri asioita. Al Fresco on vesiohenteinen maali. Kuivumisprosessi alkaa kun maali on sivelty kalusteeseen - veden haihtuminen maalista kestää noin 20-30 päivää ja samalla muut maalin suoja-aineet kovettuvat. Huomaat huikean eron maalipinnan kestävyydessä, kun annat pinnan rauhassa saavuttaa lopullisen kovuutensa.
Voit ottaa kalusteen varovaiseen käyttöön 48h kuivumisen jälkeen, mutta muista, että maali on vielä tuoretta kolmisen viikkoa. Ethän laita pehmusteita, liinoja, astioita tai painavia ruukkuja maalatun pinnan päälle heti maalaamisen jälkeen. 
 
Al Fresco on kosketuskuiva 1 tunnissa ja päällemaalaus voidaan tehdä väh. 2 tunnin jälkeen sään ollessa hyvä. Noudata kuivumisaikoja ja lue ohjeet maalipurkin kyljestä aina ennen maalausta.
.

Vähintään kaksi maalauskerrosta

Riippuen maalattavasta pinnasta, sen materiaalista ja  väristä sekä valitsemastasi uudesta sävystä, voit joutua maalaamaan muutaman kerroksen normaalia enemmän, varsinkin jos sävyero on suuri vahan pinnan ja uuden maalin välillä.  
Normaalisti maalikerroksia tarvitaan vähintään kaksi. Esimerkiksi huokoinen tai vanha, uurteinen puupinta ja raakapuupinta voi imeä yllättävän paljon maalia.
Al Frescon kosteuden kestävyys syntyy vähintään kahdesta peittävästä kerroksesta. Kaipaatko lisää Maalausohjeita? Lue myös nämä.

.

Maalattujen kalusteiden säilytys

Maalaa vain sellaisia kalusteita, joita voit säilyttää talven ajan säältä suojassa.
Säilytä maalatut puutarhakalusteesi talven ajan asianmukaisessa, kuivassa varastossa  ja varaudu normaaliin paikkamaalaukseen keväisin, jos kalusteet ovat kolhiintuneeet ahtaan varastoinnin tai pinoamisen yhteydessä.
Hyvä säilytystila onkin kuiva, viileä ja tilava. Pressuttaminen ulkona voi hautoa kosteutta paljonkin - kosteus turvottaa puukalustetta ja se ei ole hyväksi maalipinnalle.
Piha- ja puutarhakalusteet ovat kovalla rasituksella ulkona: niiden siirtely, pinoaminen, lämpötilojen vaihtelut, auringon paahde, sateet ja kosteus rasittavat pintoja – aurinkorasvat, hiekka, grillirasva, neulaset, lehdet ja lintujen jätökset ja muu irtolika kannattaa puhdistaa maalatuilta pinnoilta heti, käyttäen vettä tai mietoa puhdistusainetta.
.
Vihreä maalattu polkupyörä Wise Old Sage Al Fresco Frenchic Paint Finland.
.

 
.
❤️ Mukavia maalaushetkiä!