MITÄ VÄLINEITÄ TARVITSEN KALUSTEEN MAALAUKSEEN?

  • 2 min read

Mitä tarvikkeita tarvitsen huonekalujen maalaamiseen?

Kun välineet ovat ehjät, puhtaat ja laadukkaat, on ilo työskennellä ja hommat sujuu. Siveltimiä kannattaa olla useita, pieniä ja vähän suurempia. Jätä kuitenkin käyttämättä ne vanhat ja likaiset autotalli - ja mökkipensselit! Listasimme sinulle tähän vältämättömät tarvikkeet:

✔️Tarvitset valmisteluun pesuaineen, sienen, liinan ja hiekkapaperia.

✔️Saatat tarvita myös kaavinta tai maalinpoistoterää, maalarinteippiä ja täyteainetta sekä jotain, jolla sitä voi levittää.

✔️Maalausta varten tarvitset laadukkaita siveltimiä, pieniä teloja, maalialustan ja purkin maalia varten.

✔️Tarvitset myös suojakankaan tai paperin, jotain, jolla voit avata malipurkin purkin ja jotain, jolla voit sekoittaa maalia.

 

Valmistelutarvikkeet

📍Pesuaine. Mielellään tehokas rasvan ja lian poistava pesuaine.

📍Sieni ja liina. Pesuun ja kuivaukseen.

📍Keskivahvaa tai hienoa hiomapaperia - hanki hyvälaatuista ja kestävää - ei ketakäyttöistä.

📍Ruuvimeisseli, jotta voit irrottaa kahvat, ovet ja niin edelleen - saatat tarvita sekä risti- että lattakärkisiä vaihtoehtoja.

📍Kynä tai lyijykynä laatikoiden ja ovien numerointia varten - kannattaa todellakin numeroida tavarat, vaikka ne olisivatkin mielestäsi identtisiä, sillä sekä laatikot että ovet sopivat parhaiten takaisin siihen paikkaan tai aukkoon, josta ne ovat peräisin.

📍Pieni kippo tai rasia, jossa voit pitää ruuvit, kahvat ja muut vastaavat yhdessä.

📍Ketsuppia likaisten metallikahvojen puhdistamiseen - kyllä, oikeasti! Päällystä tahriintuneet esineet ketsupilla, jätä muutamaksi tunniksi ja puhdista sitten pois

📍Finishing Coat huokoisille pinnoille tai läpilyönnin estämiseksi.

 

Mahdolliset extrat

- Pintanaarmuihin sopiva täyteaine, filleri ja lasta sen levittämiseen

- Maalin kaavin tai maalinpoistoterä

- Rajausteippi - hanki laadukasta teippiä ja poista se ennen kuin maali on kuivunut. Heikkolaatuisella teipillä voit kiinnittää suojapaperit.

 

Maalaustarvikkeet

🔴Suojakangas, vanha lakana- tai jonkinlainen muu suoja lattialle ja ympäristöön. Niin houkuttelevaa kuin onkin olla suojaamatta yhmpäristöä, suosittelemme!

🟠Vanhat ja mukavat maalausvaatteet - säännöllisesti maalaavilla ihmisillä on paljon käytännöllisiä  remonttivaatteita, joissa on maalitahroja!

🟡Jotain maalipurkin avaamiseen - täydellinen varuste on mukautettu purkinavaaja. Voit kuitenkin käyttää muitakin välineitä, mutta varo vahingoittamasta itseäsi,  tölkin reunaa ja kantta.

🟢Jotain, jolla voit sekoittaa maalia - sen on oltava tarpeeksi pitkä, jotta se yltää purkin pohjalle, ja tarpeeksi leveä, jotta voit sekoittaa maalia perusteellisesti. Käytä erikoisvalmisteista maalinsekoitustikkua, jos haluat välttää talon ainoan viivottimen pilaamisen!

🟣Laadukkaat siveltimet - ne tekevät maalaamisesta todella helppoa. Muutama erikokoinen sivellin on hyvä idea, kuten kerrotaan ohjeissamme parhaista siveltimistä huonekalujen maalauksessa.

⚫️Pienet telat - jotkut pitävät sienestä, jotkut mieluummin fleece-tyypeistä. Oli miten oli, ne ovat loistavia suuremmille pinnoille - ja nopeita ensimmäisen kerroksen maalaukseen.

🟤Pieni maalialusta - käytettäväksi rullien kanssa tai maaliastian sijasta (ks. alla).

🔴Maaliastia - jokin melko matala, mutta jäykkä, kuten muovinen ruuan takeaway - noutoastia tai vanha pakasterasia (kannellinen on hyvä!).  Maalia on hyvä annostella maalipurkista toiseen astiaan ja käyttää sitä sen sijaan, että maalaisit suoraan maalipurkista.

Tämä johtuu seuraavista syistä:

  • Siveltimessä tai telassa olevat roskat voivat päätyä maalipurkkiin

  • Avonaiseen maalipurkkiin voi pudota roskia esimerkiksi ulkonamaalatessa

  • Se poistaa kiusauksen pyyhkiä siveltimestä ylimääräinen maali pois purkin reunaan, joka voi kuivua ja vaikeuttaa maalipurkin tiivistä sulkemista

  • Kun suljet purkin maalaamisen ajaksi, se vähentää maalin kuivumista ja haihtumista maalipurkissa.

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.