MIKÄ OLISI PARAS SÄVY KEITTIÖKAAPPIEN OVIIN?

  • 4 min lukuaika

Värinvalintaprosessi kodin keittiöön

Kun kaikki sateenkaarenvärit ovat käden ulottuvilla, sen oikean värin valitseminen keittiön kaappeihin ja kaapistoihin voi tuntua ylivoimaiselta.

Rauhoittavista neutraaleista ja häikäisevistä valkoisista sävyistä rohkeisiin tai pastellisävyihin, mahdollisuudet ovat rajattomat!

Viime kädessä värivalinta on hyvin henkilökohtainen. Värin tulee aina miellyttää sinua ja toimia kodin luonteen ja muun sisustuksen kanssa yhteen.

Mikään opas ei voi valita värejä puolestasi. Jos kuitenkin autamme sinua ymmärtämään hieman enemmän maalausprosessista ja värien valinnasta, se voi auttaa sinua päätöksenteossa.

Tässä blogissa saat vastauksia nähin kysymyksiin:

  •     Mikä maali on paras keittiön kaappeihin?

  •     Onko keittiökaappien maalaaminen helppoa?

  •     Mitkä värit saavat pienet keittiöt näyttämään suuremmilta?

  •     Miten valitsen täydentävät värit?


Lopuksi ehdotamme joitakin erittäin tyylikkäitä vaihtoehtoja, jotka tekevät mistä tahansa keittiötilasta upouuden näköisen.


Mikä maali on paras keittiökaappeihin?

Unelmiesi sävyn lisäksi keittiönkaappeihin parhaiten soveltuvan maalin on oltava sekä kestävä että käytännöllinen.


Jos haluat minimoida keittiön maalaamiseen liittyvät sotkuiset, haisevat ja aikaa vievät seikat, tarvitset maalia, joka vaatii yksinkertaisen pinnan valmistelun.

Tätä varten paras maali keittiön kaappeihin on moderni chalk paint. Vesiohenteiset maalit, joiden VOC-pitoisuus on alhainen, ovat miellyttäviä käyttää. 'Self Priming'-ominaisuus tarkoittaa, että ne eivät tarvitse pohjamaaleja, ja ne ovat itsessään vähätuoksuisia.

Chalk Paint-maalit ovat yleensä mattapintaisia, joten ne sopivat erinomaisesti peittämään puutteita, joita kiiltävät pinnat yleensä korostavat.

Lisäksi nykyaikaiset chalk paint'it ovat erittäin kestäviä, joten ne kestävät päivittäistä käyttöä.

Onko keittiökaappien maalaaminen helppoa?

Voit maalata keittiönkaapit neljässä yksinkertaisessa vaiheessa ilman suurempaa vaivaa, erityisiä välineitä ja suuria kustannuksia. Sinun tarvitsee vain puhdistaa, hioa kevyesti, maalata ja viimeistellä.

Lisäksi kun käytät uudenlaisia ja älykkäitä Frenchic Al Fresco- tai Lazy Range -maaleja, saat kaikki nykyaikaisten kalkkimaalien edut, mikä tarkoittaa, että pienellä vaivalla voit itse päivittää keittiösi!

Lue täältä hyvät niksit keittökaappien maalausprojektin toteuttamiseen.

Keittiökaappien näyttävät värit

Tässä on se, mitä olet odottanut - asiantuntijasuosituksemme värien valintaan ja aivan upeisiin keittiökaappeihin.

Muista asettaa etusijalle ne värit ja sävyt, jotka herättävät sinussa iloa. Jos mikään tällä listalla ei puhuttele sinua, tutustu koko mallistoon keittiön kaappeihin sopivista maaleista.

Vihreä keittiönkaapeissa

Vihreä väri kaikkina sävyinään on nyt IN. Vihreät ovat kasvattaneet suosiotaan, koska kiinnostuksemme luontoa kohtaan on lisääntynyt.

Vihreä tuo ulkoilman sisään ja tuntuu samanaikaisesti avaralta ja meditatiiviselta, aivan kuten sisustat myös viherkasveilla.

Väripsykologit uskovat vihreän värin edistävän tasapainoa, harmoniaa, kasvua ja uudistumista.Wise Old Sage on yleisön suosikki. Tämä vihreä on vaaleampi ja vähemmän hallitseva kuin tummemmat vihreät, ja se tuo hienovaraisen tunnelman tilaan.

Salvian harmaa ja arkkitehtooninen vihreämme muistuttaa mattapintaisia perinnesävyjä ja se sopiikin hyvin myös vanhoihin rakennuksiin.

Voit yhdistää tätä vihreää luontevasti muiden sävyjen kanssa ja se näyttääkin poikkeuksellisen ihastuttavalta yhdessä rauhoittavien sävyjen, kuten ankanmunansinisen ja luonnonvaaleiden sävyjen kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit luoda kontrastia upealla smaragdinvihreällä. Victory Lanehäikäisee loistavan valkoisia laattoja ja kodinkoneita vasten. Sen voimakas, jalokivimäinen pigmentti ilahduttaa aina kun astut huoneeseen.

Mitä tahansa valitsetkin, yhdistele sävyjä huonekasvien ja puupintojen sekä muiden luonnonmateriaalien, esimerkiksi pellavan tai rottingin kanssa, niin saat aikaan mahdollisimman maanläheisen ja kodikkaan vaikutelman.

Katso kaikki vihreät Frenchic sävyt tästä.

 

Sininen keittiökaapeissa

Sininen on yksi keittiön suosituimmista väreistä - ja siihen on hyvä syy. Se näyttää hyvältä käytännössä kaikissa keittiöissä, perinteisistä shaker- ja maalaisromattisistatyyleistä aina huippumoderniin tyyliin.


Syvä ja tumma musteensininen sävy, kuten After Midnight, tuo keittiöösi syvyyttä ja vahvan, dramaattisen taustan. Tai valitse vaaleampi ja hieman epätavallisempi sävy, kuten Moody Blue.

Sen ihanat laventelinsävyt keventävät keittiön tunnelmaa ja pitävät sen täysin ainutlaatuisen näköisenä.

Duckling - klassinen ankanmunan siniharmaa englantilaissävy on varma valinta pehmeiden ja pastellisten sävyjen ystävälle. Ol' Blue Eyes. on hieman murrettu, kaunis taivaansininen, upea kesämökkien ja huviloiden sävymaailmassa.


Neutraalit sävyt keittiönkaapeissa

Neutraalinsävyiset kaapistot ovat kaukana tylsistä - ne antavat sinulle täydellisen vapauden valita kodinkoneet, seinämaalit ja kalusteet.

Ne ovat erinomaisia taustavärejä, ja niitä voidaan käyttää korostamaan muita paletin värejä. Ne korostavat esimerkiksi rohkeita seinäelementtejä ja erottuvia sisustustehosteita.


Lisäksi luonnolliset sävyt, kuten Cream Dream ja Salt of the Earth, luovat rauhallisuuden tunnetta.

Ne ovat ihanan rauhallisia, kaikkea muuta kuin tylsiä ja erittäin helppoja elää niiden kanssa. Cool Beans - beige, jossa on häivähdys pinkkiä on upea valinta valkoisen pariksi.

Katso kaikki beiget ja maanläheiset sävyt  tästä.

 

Harmaat keittiökaapeissa 

Mitä tulee keittiökaappien väreihin, harmaissa on valinnan varaa. Valitsetko tumman tai vaalean -  teet aivan uudenlaisen tunnelman värivalinnallasi.

Pidä asiat kevyinä: kustavilaisharmaa Swanky Pants - vaalean hopeanhohtoisen sävyn avulla, jota voi käyttää runsaasti ja säilyttää samalla kevyen ja valoisan keittiön.

Tai käytä rohkeasti tummaa Smudgea. Tämä syvän hiilenharmaa voi lisätä keittiöösi draamaa ja antaa sille hienostuneen, tyylikkään ilmeen. Valitse Smudge jos tilassa on punaista tiilipintaa tai viherkasveja.

Vaihtoehtoisesti Greyhound on syvä keskiharmaa sävy, jossa on selkeästi sinisävyisiä vivahteita. Siniharmaa tarjoaa täydellisen taustan pyyhkeiden, pienkoneiden tai keittiötarvikkeiden väriläiskille.

Katso kaikki harmaat tästä.

 

Musta ja valkoinen keittiökaapeissa

Jos puhumme keittiön erottuvista väreistä, emme voi jättää väliin mustaa ja valkoista. Vaikka nämä kaksi vastakkaista sävyä ovatkin keittiöväreinä omiaan, nykyään on myös vallalla trendi, jossa seinäkaapit maalataan vaaleammalla värillä kuin alakaapit.

Tämä luo keittiöön illuusion tilasta lisäämällä kaappeihin visuaalisesti syvyyttä ja lisäulottuvuutta.

Virkistä alakaapistosi syvällä, tummalla Loof-värillä ja muuta seinäkaapistot raikkaalla, puhtaalla Whitey White-  sävyllä.

Jos haluat katsoa kaikkia Frenchic sävyjä yhdessä, käy tällä sivulla- jos taas haluat nähdä millaisia keittiöitä muut ovat maalanneet, liity ihmeessä FB-ryhmäämme!

Voit kiittää meitä myöhemmin!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.