KAN JAG MÅLA MINA TRÄDRÄGGSMÖBLER?

  • 2 Min. lästid

FAQ: Kan jag måla trädgårdsmöbler i trä?


De viktigaste vanliga frågorna med svar:

  • Du kan måla trädgårdsmöbler i trä så länge de är i gott skick.
  • Använd väderbeständig, hållbar färg.
  • Rengör och slipa innan start.
  • Måla i varmt, torrt väder, men inte i direkt solljus.
  • Måla endast möbler som du kan förvara undan vädret under vintern

Hur målar jag trädgårdsmöbler?

Kan jag måla trädgårdsmöbler i trä?

Ja, så länge de är i bra skick!

Kom bara ihåg att använda färg som är lätt att applicera, väderbeständig och hållbar. Frenchics Al Fresco Inside/Outside färgserie är idealisk eftersom den är designad för utomhusbruk. Den är även EN 71-3-certifierad som säker för barnleksaker.

Vilken typ av trädgårdsmöbler kan inte målas?

Försök inte måla möbler som inte är i lämpligt skick - till exempel om dess yta är mycket solskadad eller om trädelarna är mycket gamla, räfflade, ruttna och skadade.

Trädgårdsmöbler i trä som regelbundet har behandlats med oljebaserade konserveringsmedel kan också vara utmanande att måla. Det kan också vara ny, intakt teak. Oljorna som finns i träet gör det svårt för färgen att fästa effektivt, så var alltid extra försiktig både vid förbehandlingen och vid appliceringen av färgen.

Måla endast möbler som du kan förvara undan vädret under vintern.

Förbered, rengör och mal

Skrubba möblerna rena med sockertvättmedel och skölj. Behandla eventuella alger, mögel eller mossor med din egen produkt.

Skrapa av och sandrengör alla tidigare flagnande eller dåliga beläggningar. Slipa alla ytor för att få bort eventuella solskador och skapa en bra yta för färgen att fästa på.

Reparera eventuella områden med röta och se till att fogarna är täta.

Se till att träet är helt torrt innan du börjar applicera färgen. Även om ytan ser torr ut, vänta minst 24 timmar mellan förbehandling (eller regn) under goda förhållanden. Under fuktiga förhållanden, lämna en längre tid.

Hur målar jag mina trädgårdsmöbler med Al Fresco-färger?

Måla när vädret är torrt och temperaturen är 10-32 °C, åtminstone kontinuerligt i 48 timmar. Måla inte i direkt solljus, för då torkar färgen alldeles för snabbt.

Var försiktig när du applicerar färg. Se till att du får full täckning (se färgburken för antal och täckning av färglager) mellan lamellerna och eventuella svaga punkter, som skarvar och sömmar, där fukt kan tränga in i träet.

Var uppmärksam på anvisningarna på färgburken om minsta tid mellan målningsskikten, eftersom målning för tidigt kan leda till att färgen inte nödvändigtvis härdar effektivt, vilket kan påverka färgens hållbarhet på lång sikt.

Var kan jag hitta fler instruktioner för utomhusmålning?

Lär dig mer om detaljerna för att måla trädgårdsmöbler i vår blogg: Måla utomhus.

Kan jag måla mina trädgårdsmöbler i trä?

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.