Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Nybörjarhandbok - Möbelmålning med kalkfärg

Kalkfärg  är nu i - och av god anledning

Återvunna möbler är på frammarsch och det är modernt och förnuftigt att renovera begagnade möbler - DIY och återanvändning av gamla möbler är inte på väg att gå ur tiden. Designa och måla om dina egna möbler för att göra dem vackra och moderna - med lite ansträngning och en färgburk behöver du inte alltid köpa nytt!

Om du någonsin har trott att kalkfärg inte är hållbar eller av hög kvalitet är det dags att prova Frenchic!

Frenchic Paint-sortimentet är helt annorlunda än vad du är van vid.
Våra färger har prisbelönta, nya funktioner som du inte hittar i andra sortiment!

Grön Lime Paint Frenchic Paint Finland Originalkrök färg.

Foto: Vattengrön Weegawood Green Tone, Original Series.

Du kanske har en gammal byrå som du har tänkt uppdatera eller andra möbler som behöver en ny färg? Hur som helst kan du med hjälp av kalkfärg enkelt få möbler i din egen stil i en ny, ren och fräsch färg - oavsett om din stil är skandinaviskt modern eller boho - eller till och med lantlig rustik krom.

Vi vill hjälpa dig med början, se dessa enkla tips om hur du lyckas i din möbelmålning.

Varför skulle jag måla mina möbler med kalkfärg?Kalkfärg gör att du snabbt kan komma igång

Frenchic kalkfärger är giftfria och vattenbaserade färger som är behagliga att måla inomhus, torkar snabbare än konventionella möbelfärger, är luktfria och utrustningen är lätt att rengöra.

Måla stolen för fransk färg med en serie kalksten.

Upptäck och testa

Det bästa alternativet för dig och ditt projekt kan du hitta genom att pröva dig fram. Det finns många olika serier och kvaliteten varierar. Om du vill måla möbler, undvik kritfärger av hantverkstyp. Färgerna i Frenchic Paint®-sortimentet har testats och är särskilt utformade för möbelmålning. Därför står det "Furniture Paint" på sidan av färgburken. Nu är det dags att prova Frenchics sortiment!

En rosa lime kalcium dusky blush.

På bilden: Pulverrosa Dusky Blush, al fresco serie.

Sammansättning och nyanserKalkfärger har ofta mycket bättre pigmentering och täckning än konventionella möbelfärger - och konsistensen är ofta tjockare och inte dränerande. Den vackra matta finishen är perfekt för både moderna interiörer och äldre byggnader. Pudriga pastellfärger påminner om traditionella färger och passar bra ihop med träytor eller vitt och grått.

På bilden: Taupe ton, coola bönor, al fresco serie.

Implementera olika tekniker och skapa unika tekniker självChalk Paint är en stil av möbelmålning som ofta innebär att man lägger flera olika tekniker i lager och tillämpar flera olika tekniker i samma projekt - en stil som inte kan uppnås med konventionell möbelfärg. Du kan blanda och matcha nyanser och lager - tekniker och vaxer - för att tillverka dina egna personliga möbler till en låg kostnad!Oavsett om din stil är modern eller romantisk vet vi hur svårt det är att hitta möbler i dina favoritfärger färdiga i butikerna! Med DIY kan du få exakt vad du vill ha och oftast för en bråkdel av priset på en designmöbel.

Måla bröstet av bröstkorg med fransk färg med en serie möbelfärger.

Gör en miljöaktivitet och rädda dina gamla möbler från vinden och ställ dem tillbaka på sin rätta plats.

Äldre möbler är ofta av massivt trä och gjorda för att hålla länge - men en gulnad eller mörkare träyta passar inte längre in i dagens inredning. Du behöver inte alltid köpa nya möbler, men med en liten mängd färg kan du enkelt förnya skåp, lådor och andra små möbler så att de ser snygga ut igen - utan att behöva betala för en designmöbel!

Gör ditt hem till ditt eget och använd nyanser som du gillar och känner dig bekväm med! Tveka inte att måla om - du kan byta färg på väggar, dörrar och möbler ofta - ditt hem följer med tiden och det bör återspeglas i färgerna - genom att måla kan du enkelt ändra stämningen i rummet.

Skoggrön Victory Lane, al fresco.  

På bilden: Smagards Green Victory Lane Tone, al fresco serie.

Oavsett om du målar möbler för dig själv eller professionellt för försäljning är kalkfärg för möbler av hög kvalitet ett utmärkt alternativ.

Om du inte har målat så mycket tidigare rekommenderar vi att du gör ett litet övningsprojekt. Skaffa en liten möbel med en låda och en dörr - till exempel ditt kök - och prova några nyanser som du trodde att du skulle välja för ditt större projekt.

I det här övningsarbetet får du prova olika verktyg: en slipborste, en pensel och en rulle - och du får se hur färgen beter sig, torkar och täcker.

Gör samma förberedelser för detta lilla övningsstycke som för ett större: tvätta ytorna med möbelrengöringsmedel från Sugar Soap, skölj av rengöringsmedlet och torka ytan - ta bort dragkedjorna och inspektera ytan för att se om det behövs någon gropning. Färg.

Ta själv bilder före och efter!


xtagstartzspan class="tlid-translation translation" >

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.