VACKER MÅLNING MED MICROFIBER ROLLER

  • 4 Min. lästid

Vanliga frågor - om färgrullar från Two Fussy Blokes-serien

Varför inte "Two Fussy Blokes"?

✅Målarverktyg är målarens viktigaste arbetsredskap tillsammans med högkvalitativ färg. Den tekniska, nya typen av mikrofiberrullar i TFB-serien är designade för krävande professionell användning. Satsa på kvalitet och slutresultatet blir fantastiskt!

Vi bryr oss om vår miljö och gör konsumtionsval varje dag.

Produktlinjen 'Two Fussy Blokes' har utvecklats av miljömedvetna proffs, med syftet att minska mängden plastavfall i både färgprodukter och förpackningar.

Two Fussy Blokes höjer kvalitetsnivån på målarverktyg och tar även med målarverktyg på professionell nivå inom räckhåll för hemmålare.


Minifärgrullen är rätt val som arbetsredskap för små och lite större projekt. Med en liten rulle kan du snabbt måla även svåra möbler, som vingstolar eller ytorna på ryggar och ben på gungstolar, trappräcken och fönsterbågar.

Du målar plana och plana ytor, som dörrar, skåp och paneler utan stänk och specialverktyg! Du kan få en minimikrofiberrulle i tre olika styrkor: lugglängd: 5mm, 10mm eller 15mm.

✅ Du kan välja en vanlig engångsprodukt eller en långvarig kvalitetsprodukt 'Two Fussy Blokes' i plastfri förpackning.


TFB:s spårarms- och mikrofiberrullar är designade för att vara av högsta kvalitet och hållbara, för att möta den tunga användningen av proffs. Den lättrullande rollern och den underbara lackeringen av mikrofiberrullarna är resultatet av långsiktig planering.

Den snygga och ergonomiska rullarmen kommer att bli ditt favoritverktyg för alla typer av målningsprojekt!

Vad är det bästa sättet att ta hand om en mikrofiberrulle?

✅ En av de största fördelarna med mikrofiberrullar är deras lätta rengöring.


Tvätta dem väl efter varje användning. Om du låter färgen torka på rullen kan fibrerna stelna. Du kan använda ett litet fat och handtvål för att skumma upp en mikrofiberrulle och sedan köra den under rinnande vatten tills vattnet blir klart.

Kom ihåg att skölja noggrant (minst två eller tre gånger) och blötlägga rollern en stund i vatten för att se till att all färg definitivt har lossnat. När du tar hand om en vält av hög kvalitet kan du återanvända den.

Kom också ihåg att tvätta rullen innan du använder den.

Krama ut överflödigt vatten ur rullen, snurra rullen så att fibrerna reser sig och börja måla med en tät roller. Gör en provrulle på nivån för att säkerställa att det inte finns mer vatten i fibrerna innan du lyfter färgen.

Är mikrofiber lika bra för primer som för topplack?

✅ Generellt är mikrofiberrullar avsedda för efterbehandling. De rekommenderas för användning med vattenbaserade produkter - så du kan prova rullarna för vattenbaserade primers och beläggningar.


Vad påverkar vältens lugghöjd?

✅ Allt beror på skicket på underlaget och ytan som ska målas. Generellt gäller att ju högre lugg, desto mer "orange yta" kommer du att se om du målar på en plan yta. Välj en långnosig, 10 mm eller 15 mm roller om ytan som ska målas har ojämnheter, såsom en stenmur eller råskiva.

De vanligaste fiberhöjderna är:

5 mm, Släta ytor ; köksskåpsluckor, möbler, dörrlister
10 mm, För medelgrova och normala ytor , väggar och paneler, tak
15 mm, Grova ytor : väggar, paneler, betong och andra mönstrade, ojämna ytor

Kan jag använda mikrofiberrullar med franska färger och beläggningar?
✅ Tusentals av våra följare är gör-det-själv-, möbel- och interiörmålare som använder våra mikrofiberrullar med Frenchic Paint-färger varje dag.

Kan jag använda epoxi med vilken TFB-rulle som helst?
✅ Nej, det finns för närvarande ingen epoxirulle i vårt urval.

Kan jag använda en mikrofiberrulle för att applicera shellac?
Vi rekommenderar inte att använda rullar för att applicera shellack. Stark shellack löser gradvis upp limmet, vilket orsakar skador på rullen under appliceringen

Kommer du att välja en roller för epoxi?
✅ Vi jobbar på det! Vi kommer snart att släppa rullar lämpliga för epoxi.

Är TFB-rullar lämpliga för att applicera vilken lack som helst?
✅ Våra rollers kan användas med vattenbaserade lacker, men vi rekommenderar att testa först om du vill prova med ett lösningsmedelsbaserat lack.

Kan mikrofiberrullar användas med vattenbaserade och oljebaserade färger?
✅ Generellt rekommenderar vi att använda mikrofiberrullar med vattenbaserade färger för att uppnå bästa resultat. Du kan dock även använda vissa oljebaserade färger; vi rekommenderar att du alltid testar användningen/större projektet först.

Jag är intresserad av Samarbete med TFB-produkter. Hur agerade jag?
✅ Kul att du hittat oss! Vi samarbetar gärna med influencers och entreprenörer! Kontakta oss via mail och berätta kort om ditt projekt, ditt schema och dina sociala mediekanaler – vi kontaktar dig! E-post: moi@frenchicpaint.fi

Var kan jag köpa Two Fussy Blokes-produkter?
✅Du kan beställa produkter från vår webbutik.

Ett vackert färgmärke med en mikrofiberrulle.

Jag skulle vilja sälja TFB-produkter till mitt företag. Hur agerade jag?
✅ Kul att du är intresserad av våra produkter! Berätta kort om ditt företag även idag, så kommer vi igång! Mer information via e-post: moi@frenchicpaint.fi. Att öppna ett grossistkonto är enkelt och snabbt.

Kan jag beställa prover från dig?
✅Vi tror att det bästa sättet att ta reda på om våra produkter fungerar för dig är att prova dem själv! Oavsett om du är målare, snickare, tapetserare, hantverkare eller hantverkare – beställ en provlåda på mail, som innehåller våra TFB-produkter att prova.

Var ligger Two Fussy Blokes?
✅Företaget "Two Fussy Blokes" är beläget i Nya Zeeland.


Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.