PRAKTIK PÅ FRENCHIC - LÄS MILJAS BERÄTTELSE

  • 4 Min. lästid

Praktik på Frenchic Paint® Finland

Läs min erfarenhet av en praktikplats i den franska världen!

Hej, jag heter Milja, en student med yrkesexamen i företagsekonomi och jag gjorde praktik på Frenchic Paint® Finland i slutet av 2023 och genomförde en praktik på marknadskommunikation.

Att arbeta på Frenchic var kreativt, inspirerande och rikt arbete. Jag fick göra många olika saker, varav den mest minnesvärda är att filma och redigera videor. Detta är förmodligen för att det blev min favorit sak att göra! Jag fick använda min egen kreativitet och jag fick göra mycket innehåll som liknade mig.

Jag hittade en bra gemensam grund med min instruktör Minna redan från början och jag blev verkligen inspirerad av henne. Minna gav idén och jag implementerade den i min egen stil. En av de viktigaste aspekterna av min praktik är att jag kunde arbeta mycket efter min egen stil, och jag behövde inte hålla mig till en viss form. Jag fick också låta min egen kreativitet blomma ut. Tack så mycket för detta.

Jag har lärt mig otroligt mycket under denna korta, men ännu mer värdefulla resa. Och det är vad vi alla gör här, vi lär oss hela tiden. Jag kunde utveckla de färdigheter som var viktiga för mig, men jag var också tvungen att gå in i områden med obehag, utan vilka man inte kan utvecklas.

På gränsen till en ny hobby

Praktiken inspirerade mig också till att bli modigare och genom det hittade jag även en ny hobby för mig själv, nämligen att måla!

Så jag blev peppad på att testa att måla själv och målade barnens barnstolar igen. Den slitna och slitna stolen blev precis som ny! Dessutom fick jag en unik färg på stolen, som inte går att hitta i färdiga möbler. Positivt var jag också förvånad över hur jämn finishen var. Jag hade förstås redan läst erfarenheter och kundfeedback om detta på hemsidan, men jag blev ändå förvånad när jag fick prova själv. Täckningen av färgen var också riktigt bra.

Målad barnstol Stokke Frenchic yellow Honeycombe.

Barnstolarna jag målade var tidigare svartvita men trots den stora skillnaden i färgen på underredet fick båda en snygg jämn yta, och det behövdes bara 3 lager färg. Eftersom det var matbordsstolar för barn spelar kvaliteten på färgen stor roll och den ska tåla gnuggning och avtorkning. Nu med flera veckors erfarenhet kan jag säga att kvaliteten är riktigt bra!


Hur mycket kostade färgen?

Jag använde Frenchics serie Trim Paint till barnstolarna och en 500 ml burk kostade 26 euro. För tre lager färg på två stolar tog det bara ynka 250 ml färg!

Färgens tillräcklighet var därför helt otrolig. I slutet av denna färg tänkte jag att jag skulle måla den lilla byrån i köket för pysselförnödenheter, så att den slutliga färgen inte skulle gå till spillo.

Jag blev helt blåst av detta. Jag märkte hur lätt det var att måla möbler och jag började titta på hela vårt hem med nya ögon.
Jag hade tidigare tänkt att gamla och ommålade möbler inte lämpar sig för modern inredning, utan snarare saker som lämpar sig för inredning av gamla hus, men detta visade sig mycket snart vara en falsk tro.

Nya färger för mitt hem och funderingar inom inredning

Tidigare dominerades vårt hem av svart, vitt och grått, så jag började sakna färger. Först funderade jag på mindre projekt, som nattduksbordet, och snart började jag sakna färg även på väggarna. Den underbara gula Honeycombe, den fräscha gröna Irish Dance och den mörkgröna Schwarzwald letade sig in i vårt inre. Frenchics färgutbud är brett, så du kan hitta precis den perfekta nyansen för varje rum.

Det tog inte lång tid när det inte räckte att bara titta på mitt eget hem, utan jag började surfa på försäljningssajter på nätet och letade efter bord, stolar eller skänkar att måla. Jag märkte att man inte behövde slänga möblerna när färgytan nöttes av, men med lite ansträngning förvandlades till exempel en gammal byrå till något otroligt vackert och framförallt är återvinning ett miljövänligt val.

Hela familjen blev också entusiastiska över färganvändningen och hjälpte till med projekt, vad jag än kunde tänka mig. I en familj med små barn är luktfri och giftfri färg som passar till barnleksaker och möbler en riktigt viktig egenskap. Som småbarnsmamma värdesätter jag dessa saker i en färg förutom hållbarhet.

Min målarlista verkar redan vara oändlig och jag skulle vilja måla lekköket för barnen, den snart införskaffade våningssängen och vardagsrumsväggarna härnäst. Köksskåpsluckorna finns också med på denna lista och behöver en ny färg istället för svartvitt.

Jag har börjat använda djärvare färger i inredningen och märkt hur stor effekt rummets väggar har på det hela. Tidigare trodde jag att vita väggar är det enklaste alternativet inom inredning, men så var det inte alls. Rummet fick genast en annan atmosfär när även väggarna fick liv med den nya målarfärgen.
Jag får mycket inspiration från franska samhällen, där jag får massor av idéer, och jag ser olika färger i praktiken.

Titta på mina sociala medier!
Under min praktik skapade jag även en egen portfolio på Instagram som du kan följa här och se t.ex. mina målarprojekt i form av videos!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.