KIRSIN FRENCH PROJECTED DEL 2 - TRIM FÄRG MÅLAR ADEL

  • 4 Min. lästid

Kirsin franska projekt del 2 - Trim Paint paint adel

Jag är Kirsi, en passionerad tuner och vintageentusiast. Mitt betalda arbete är inom inrednings- och möbelbranschen, och min fritid är i stort sett densamma. En av mina Insta-vänner kallar mig till och med "projektdrottningen" .

Jag skulle inte veta hur jag skulle leva utan dessa gör-det-själv-saker, de är också terapi för mig, när jag slappnar av och kopplar av från allt annat runt omkring mig. När man alltid har "hundra järn i elden" och ett par nya projekt i åtanke blir tiden verkligen aldrig tråkig.

Jag har lovat att presentera några färdiga projekt som jag har förverkligat med Frenchic Paint-produkter. Förhoppningsvis kommer dessa också att inspirera dig att ta en pensel och modigt prova något helt nytt!...

Frenchic Paint – Trim Paint och dörrfärg är färgens ädelhet

Om den ena möbelfärgen skulle lyftas över de andra skulle det i mitt fall definitivt vara Trim Paint från Frenchic Paint-serien.

Jag har aldrig mött en färg som sprider sig så lätt och smidigt. Och vad som är bäst, den torkade färgytan blir sammetsmjuk och det finns ingen anledning att applicera ett separat lager vax eller något annat ytskydd.​


Det första projektet jag insåg med Trim Paint var ett tredörrars vitrinskåp i matsalen

Skåpet är från början vitt och jag funderade länge på vilken färg jag skulle måla det. Eftersom gammaldags grönt redan finns i mitt hem och jag verkligen gillar den färgen så slutade jag med grönt även denna gång.

Färgernas adel Instruktioner för att måla skåpet.

Jag ville dock inte välja exakt samma färg som heter Green with Envy och som sitter på köksväggen, så jag fick en liknande men lite fräschare nyans Bradstock.

Medan Green with Envy blir lite grå, är Bradstock mer vårig och grön i tonen. Och hur briljant dessa två greener spelar tillsammans! .

Hur målade jag ett skåp med många glasrutor och dekorlister på de stängda dörrarna ?

Ett väl utfört markarbete påverkar verkligen slutresultatet. Därför ska du inte kompromissa med att tvätta och slipa den gamla ytan. Jag tvättade först ytorna med franskt tvättmedel och torkade till sist av dem med en ren fuktig rengöringsduk.

En mer tålmodig person skulle ha tejpat varje glasruta med maskeringstejp, men det slutade med att jag skrapade bort den torkade färgen från glaset med en fönsterskrapa. Det är sällan man får maskeringstejp att sitta så bra att man efter att ha tagit bort den fortfarande måste lappa på vissa ställen.

Jag tog bort handtagen innan jag målade, men lindade tejp runt gångjärnen. Jag målade tre tunna lager färg och däremellan lät jag torka en stund enligt instruktionerna. Dekorativa snitt, räfflor och andra små detaljer kan bäst fås fram med tunna lager färg.

Måla kundskåpet grönt med färg från färgserien Trim.

Jag lämnade insidan av servisen vit, så det skapar en rolig kontrast med den gröna färgen på det yttre skalet .

Ett nytt utseende för bokhyllor med Frenchic Paint Trim Paint

Det är ganska mycket grönt inuti vårt hem i olika nyanser, så jag ville ha något annorlunda till arbetsrummet på övervåningen.

Tidigare har jag redan gjort en mindre ytrenovering i arbetsrummet, där jag tagit bort den gamla ljusa tapeten och målat en del av väggarna ockragul, och täckt resten med tapeter i samma nyans .

De gamla montrarna med glasdörrar har funnits med oss ​​i snart tjugo år och ytfärgen är den ursprungliga vitglansmålningen.

Grenarnas spetsar syntes som gulaktiga fläckar genom den vita färgen, så det var dags att uppdatera dessa möbler för att matcha dagens och resten av hemmets färgskala. Eftersom materialet i bokhyllorna är furu är upparbetning mer än enkelt .

Jag kom överens om samarbete med Frenchic för detta projekt och inom några dagar kom ett hyfsat projektpaket för hämtning på Matkahuolto. Jag fick själv välja färg och färg för detta projekt och jag hamnade såklart direkt på min favorit, d.v.s. Trim Paint.

Gul showcase Honeycombe.

Eftersom rummet redan var ockra-gult valde jag Honeycombe till bokhyllorna

Gul skyltfönster Honeycombe Frenchic Finland.

Jag har aldrig stött på en så perfekt ockragul någonstans. I skymningen är färgen närmare senap, och i friskt solljus är den nyansen som guld.

Jag förberedde mig också noga inför detta projekt; först tvätta skåpen med sockertvål och lätt slipning, särskilt i de områden där den gamla beläggningen redan har skalat av

Avdragare ut och en ny fransk borste att svänga. Även i det här projektet slösade jag inte bort tid på att tejpa glasen, istället målade jag ganska mycket på glaset och skrapade bort färgen efter att den torkat med en glasskrapa .

Bokhyllor med ett nytt färgskikt framför den gula tapeten ser nu passande ut för inredningen och solen skiner alltid på mitt kontor, även under molniga dagar .

Du kan även måla små projekt med Frenchic Paint - Trim Paint

Jag fick en sändning med mystery paint från Frenchic Paint , alltså ett paket vars färgfärg jag inte visste något om i förväg. Spänningen var ganska stor när jag med darrande händer öppnade kartongen när den kom.

Jag hade redan tänkt på några olika föremål att prova denna mystiska färg på, beroende på vad som skulle avslöjas från förpackningen. Det var stor lättnad och glädje när en grönfärgad, turkos/bensinfärgad färg som heter Calming Carol avslöjades från burken. Den här färgen lugnade även mina egna nerver och jag blev direkt du med färgen.

För att den ursnygga färgen skulle sticka ut valde jag två mindre möbler till detta projekt. Den andra var en gammal pall som jag köpte på loppis för några år sedan och målade den en gång med kalkfärg. Eftersom pallen har fungerat som blombord hade den gamla kalkfärgen redan lidit av att bli blöt och motiverade därmed sin plats i detta projekt.

Som andra objekt valde jag en liten byrå med fyra svarta rottinglådor. Här var färgytan den ursprungliga vita och även efter att ha sett sina bästa dagar.

Båda möblerna ska tvättas ordentligt med Frenchic - Sockertvål och slipas lätt innan det första färgskiktet. Efter det andra färgskiktet började den otroliga intensiteten i den färgen synas och efter det tredje skiktet var ytan jämn och hade en underbar färg.

Båda möblerna finns nu i mitt gula arbetsrum och fungerar bra ihop som ett matchande par av honungsfärgen. Nästan en full burk färg lämnades efter av dessa två möbler, så nu kan jag i lugn och ro tänka på nästa projekt, för vilket den fridfulla Calming Carol skulle passa perfekt.

Jag hoppas att dessa tips inspirerar dig att plocka fram en pensel och prova något helt nytt!

Följ Kirsi på Instagram: @pieni_paivansade

Sök efter produkter, blogginlägg osv.