YTTERDÖRR OCH KAKER - KIRSIN FRENCHIC PROJECTS DEL 1

  • 4 Min. lästid

YTTERDÖRR OCH KAKELT - målningsprojekt med franska färger

Jag är Kirsi, en passionerad tuner och vintageentusiast

Jag är Kirsi, en passionerad tuner och vintageentusiast. Mitt betalda arbete är inom inrednings- och möbelbranschen, och min fritid är i stort sett densamma. En av mina Insta-vänner kallar mig till och med "projektdrottningen" .

Jag skulle inte veta hur jag skulle leva utan dessa gör-det-själv-saker, de är också terapi för mig, när jag slappnar av och kopplar av från allt annat runt omkring mig. När man alltid har "hundra järn i elden" och ett par nya projekt i åtanke blir tiden verkligen aldrig tråkig.

Jag har lovat att presentera några färdiga projekt som jag har förverkligat med Frenchic Paint-produkter. Förhoppningsvis kommer dessa också att inspirera dig att ta en pensel och modigt prova något helt nytt!...

Jag har målat med kritfärg i flera år och har provat nästan alla kritfärger som finns i Finland.

Jag har tyckt att Frenchic Paint-färger är de bästa, inte bara baserat på deras sammansättning och täckning, utan också på grundval av de fantastiska färgnyanserna, där du garanterat kommer att hitta den perfekta färgtonen för alla projekt.

Jag har lovat att presentera några färdiga projekt som jag har förverkligat med Frenchic Paint-produkter. Jag hoppas att dessa kommer att inspirera dig att plocka fram en pensel och modigt prova något helt nytt!

Vad har jag målat med Frenchic Paint- Al Fresco interiör- och exteriörfärger?

Finlands fyra årstider är skoningslösa mot utomhusmålning av ytor, så det spelar egentligen ingen roll vilken färg du använder till trädgårdsmöbler eller utomhusbyggnader.

Jag valde personligen Al Fresco-färg från Frenchic Paint-serien som den nya färgytan för ytterdörren till mitt hus. Den gamla, vita färgen hade slitits och bleknat under tjugo år, och jag ville också medvetet byta färg på dörren.

Grön ytterdörr

Jag har alltid beundrat engelska entréer med sina djärva färger och underbara dörrknackare. Eftersom mitt hus har rött tegeltak och färgen på ytterbeklädnaden är ljus maränggul, slutade jag med en juvelton för dörrfärgen, det vill säga smaragdgrön, som finns i Al Frescos färgkarta under namnet Victory Lane .

Även namnet på färgen hänvisar redan till en underbar, viktoriansk gata, så detta var det perfekta knappvalet för denna ensemble. Min granne kom personligen för att berömma färgen på dörren efter att ha sett det färdiga resultatet. Så färgen gjorde andra till mer än bara mig...

För grundning räckte det med att tvätta dörren noggrant med Frenchic Paint Sugar-tvål, torka av den med en ren rengöringsduk och tejpa handtag och gångjärn med målartejp.

För att få en jämn färgyta på dörren applicerade jag fyra tunna lager Al Fresco-färg med en mjuk och rund fransk pensel, och lät det torka ordentligt emellan. Jag testade även två olika rullar på dörrens yta, mohair och superlon, men ingen av dem lämnade en så vacker yta som den borsten. .


Jag fäste dörrknackaren i mässing som jag hittade på loppisen på den färdiga dörren och min perfekta, engelska ytterdörr var redo att beundras.
Grönmålad dörr med franska färger.

Måla kakel med färger från Al Fresco-serien

I somras reste sig ett litet växthus av återvunnet material i min trädgård. Fönstren fick jag av en arbetskamrat och min syster, och virket var delvis skrot från rekvisitalagret. Naturligtvis är det bästa med ett sådant här projekt alltid pricken över i:et. Det är som ett körsbär på kakan och det är därför du kan driva igenom de tråkiga stegen i projektet, för du får äntligen tänka på inredningen och de där viktiga detaljerna. .

Eftersom växthusprojektet genomfördes med en liten budget fick varje köp tänkas ut och beräknas. Om du investerar i något, så måste du naturligtvis spara i andra änden. Takfönstret fick köpas nytt till växthuset, så till golvet fick jag tråkiga, andra klassens tvättade betongplattor. .

Nästa klick i projektet skedde i onlinebutiken Frenchic Paint, då jag flyttade en burk svart Al Fresco-färg som heter Blackjack och en fransk liljamönsterstencil i A4-storlek till varukorgen. Produkterna från Frenchic Paints webbutik kommer om ett par dagar, så det tog inte lång tid att fortsätta projektet. .

Måla kakel med franska färger.

Jag ville inte ha för systematiskt mönster på plattorna så jag lade dem på första våningen och funderade på hur jag vill att det franska liljamönstret ska fortsätta och vilka plattor jag ska lämna utan mönster.

Jag målade några av plattorna så att liljekonvaljen går tvärs över mitten och jag använde dessa plattor på golvets kanter. Det här projektet tog så lite färg att jag kunde använda resten av färgen i andra projekt, som jag kommer att berätta mer om senare.​

Förutom färg och schablon behöver du en passande pensel för att mönstra plattorna, jag använde en pensel med superlång ände, och maskeringstejp för att hålla stencilen på plats.

Ett litet jobb, men en riktigt stor inverkan på slutresultatet, eller vad tycker du?
Måla kakel med franska färger till växthuset.

Allt kommer från väggarna - som jag har målat med Frenchic Paint väggfärg


För första gången lärde jag känna Frenchic Paint genom väggfärger. Jag letar efter den perfekta nyansen av gammalgrönt för en köksrenovering att para ihop med den härliga William Morris Pimpernel-konan.

I butiken Uniikkitehdas jämförde jag franska färger med ett tapetprov i handen och valde till slut en nyans som heter Green with Envy .

Och wow, jag blev direkt kär i färgens bearbetbarhet och täckning, samt dess sammetsmatta yta. Och vilken kombo med den tapeten!

Måla väggen med mattfärg från Frenchic-serien.

Frenchic Paint väggfärg överraskade också med sin hållbarhet. Jag hade köpt en 2,5 liters burk bara för att vara säker, och jag fick ingen nytta av den!​

När det väl var mycket färg kvar i burken stod det klart att vi också skulle måla något annat med denna underbara färg. Hallen bredvid köket hade också genomgått en liten makeover en stund tidigare.

Före och efter målning av garderoben med franska färger.

Jag hade byggt ett skåp under trappan med min bror, träpärlpanelen behövde behandlas. Och inte när borsten svänger igen! En gammal, brun dörr i den perfekta färgen hittades på tori.fi och den fick vara kvar i sitt ursprungliga utseende.

Kombinationen av grönt och brunt är vackert, tidlöst och passar den anda och stil som jag letar efter i mitt hem.


Panelfärg Fransk färg.
Även efter detta projekt fanns det fortfarande väggfärg kvar i botten av 2,5 liters burken. Vad jag använde resten av färgen till kommer att framgå senare.

Jag hoppas att dessa tips inspirerar dig att plocka fram en pensel och prova något helt nytt!

Följ Kirsi på Instagram: @pieni_paivansade

Sök efter produkter, blogginlägg osv.