6 FÄRGTRENDER OCH BONUS DU KOMMER ATT ÄLSKA 2024!

  • 5 Min. lästid

6 färgtrender - och en bonus - som du kommer att älska 2024

Vilka inredningsfärgtrender kommer att dyka upp och lysa i våra hem 2024?

På Frenchic förutspår vi att du kommer att se en mängd förtrollande nyanser som lovar att förvandla våra hem till bekväma och personliga tillflyktsorter.

Visste du att vi introducerar nya säsongsbetonade nyanser varje år och att vår prisbelönta kollektion aktivt förnyas.

I år kommer vi särskilt att se en ökande användning av färgen brun, både i väggfärger och i möbler och i köksskåpens neutrala färgpalett.

Dessutom dras vi mer och mer till dämpade färger, som lugnet i återhållna gråtoner, det tidlösa tilltalandet av välbekanta blåtoner, lugnet i mjuka pasteller och energin i djärva, livfulla nyanser. Alla rökiga nyanser är nu en ny favorit.

Kallvita, särskilt så kallade målarvita, ger vika för mjuka krämfärgade och ljusa beiga nyanser.

Lär känna dessa trender med oss, som speglar vår unika smak och våra ansträngningar att erbjuda dig en underbar värld av nyanser.

Välkommen till den färgglada resan 2024, där varje nyans vackert framhäver vårt hem och berättar sin egen historia.

1. Renässansen av brunt

Bruna färger spelar en viktig roll i inredningen och symboliserar värme och sofistikering. Allt från fylliga espressotoner som Liquorish till mjuka jordtoner som Swayed , Pampas och Moleskin , skapar dessa nyanser en inbjudande atmosfär i vardagsrum och tillför elegans till matplatser och hemmakontor, till exempel.

Den bruna färgens mångsidighet är dess främsta tillgång i år. Den passar bra till många olika färger, så den passar perfekt till både mysiga utrymmen och stilfulla interiörer. När vi letar efter färger som gör våra hem till personliga tillflyktsorter, gör brunts tröstande och lyxiga karaktär det till en viktig del av årets färgpalett. Vi lyfter särskilt fram nyanserna Dagerous Dave och Donkey Derby , som inkluderar chokladbrun och ljus latte.

2. Dämpade, dämpade toner med grå, även rökiga toner

Megatrenden börjar gå mot återhållsamma, rökiga och gråa interiörfärger som erbjuder en balans mellan subtilitet och djup.

Nyanser som den ljunginfunderade Velvet Crush och mångsidiga krickfärgade nyanserna Calming Carol , Jitterbug och Scotch Mis t leder denna trend och erbjuder en lugn men ändå imponerande närvaro i alla utrymmen.

Dessa nyanser är perfekta för att skapa en avslappnad miljö med en modern twist. Titta till exempel på den ursnygga rökgröna; Ångande grön nyans. De är perfekta för utrymmen som kräver lugn, såsom kök, sovrum och kontor, och de lägger till sofistikerade vardagsrum. Tack vare sin mångsidighet smälter de sömlöst in i många inredningsstilar och texturer, och de är lämpliga för individuell inredning.

2024:s dämpade färger med inslag av grått är ett livsstilsval för utrymmen som är både fridfulla och eleganta, som förkroppsligar en lugn men modern estetik.

3. Bekant blues med en twist - blå toner kommer igen!

Vi bevittnar en ny uppgång av välbekanta bluestoner, men nu med en fascinerande twist. Nyanser som den svarthyade Smooth Operator och himmelsblå Ol' Blue Eyes , som kännetecknas av sina rökiga eller gråa undertoner, gör en betydande inverkan.

De gråblå Seagull- och Gentlemen's Club- nyanserna ger ett nytt perspektiv till traditionellt blått som tillför djup och sofistikering.

Dessa blues är otroligt mångsidiga och kan enkelt kombineras med både varma och svala toner, vilket gör dem till en favorit bland både designers och husägare.

De skapar harmoni - de är perfekta för att skapa fridfulla sovrum, lugnande vardagsrum eller till och med inspirerande kontorsmiljöer.

4. Pastellfärger och mjuka toner: subtil elegans

I år finns det ett härligt urval av pasteller och mjuka nyanser, som den mjuka italienska rosa från Sweetcheeks och de dämpade rosa tonerna av Dusky Blush och Rosy Dusk .

Dessa fantastiska nyanser ger en touch av lugn och sofistikering till interiörer och är perfekta för att skapa lugna miljöer i sovrum, barnrum eller relaxområden.

Deras återhållsamma toner passar sömlöst in i olika interiörstilar, och de ger lugn och diskret elegans till utrymmen.

Dessa pastellfärger är idealiska för att kombinera med naturliga material och förstärker estetiken i alla rum genom att erbjuda en tidlös charm.

5. Energi och stil med djärva färger

Vitaliteten i djärva färger är årets centrala tema.

Nyanser som elektrisk blå Kiss Me Sloely , fräsch turkos Santorini , hallonröd Raspberry Punch , ljungfärgad Velvet Crush och läcker rosa Macaroon , är perfekta för att ge en explosion av dynamisk energi till alla rum.

Den varma honungsgula Honeycombe är den perfekta inredningsnyansen, oavsett om du vill måla tak, trägolv, väggar eller paneler.

Dessa färger är idealiska när du vill skapa statement-detaljer eller accentväggar som fascinerar och ger energi.

Rött, grönt och turkos ger en livlig men raffinerad atmosfär, så de är lämpliga för utrymmen där kreativitet och vitalitet önskas, såsom vardagsrum, hemmakontor eller underhållningsutrymmen.

Deras djärva karaktär gör att de sticker ut, men de kan balanseras med neutrala toner för att skapa en harmonisk övergripande design.

6. Mångsidighet av greener

Den gröna färgen i alla dess nyanser är fortfarande ett populärt val, med ett brett utbud av nyanser som sträcker sig underbart från nästan neutrala jordtoner som Olivia , till djupare, rökiga toner som Steaming Green .

Dessa greener prisas för sin förmåga att föra in naturliga toner i interiörer och skapa en lugnande och uppfriskande atmosfär.

Pastell vattengrön Breezing eller vårgrön Green With Envy är en fräsch bakgrund för alla interiörer och de kombineras vackert med en mängd olika traditionella tapetmönster.

En mörkare, jordnära grön nyans som Constance Moss är perfekt för utrymmen där du vill skapa en koppling till naturen och en känsla av att vara jordad.

Dessa nyanser är perfekta för vardagsrum, sovrum och till och med kök eftersom de erbjuder en uppfriskande men ändå tröstande atmosfär. Grönt passar bra till både retro och modern inredning.

Å andra sidan är rökgröna nyanser som Steaming Green eller den nästan svarta Schwarzwald mer dramatiska och sofistikerade, och lämpar sig för utrymmen som behöver djup och karaktär.

Som en bonus, de megatrendiga krämtonerna och ljusa beiga

Vitt kommer att tillåtas dra sig tillbaka tillsammans med grått i 2024 års dekoratörs färgpalett - mjuka benvita kommer!

Istället för målarvita, använd mjuka benvita och krämfärgade toner som Yorkshire Rose och Parshment . Ljusa beige som Pampas, linnenyanser Bunnikins och Stone in Love är säkra färgval för en tidlös inredning.

Men om du är ett fan av grå nyanser, testa gärna dessa franska väggfärgsnyanser i ditt nästa målningsprojekt: pärlgrå Cloud 9 och Moon Whispers . Den något grönaktiga, disig gråa Shush är en riktigt bra bakgrundsnyans.

Här kan du bekvämt se alla franska nyanser.

Använd 2024 färgpaletten i ditt hem!

När vi omfamnar den mångsidiga och sofistikerade färgpaletten från 2024, är det tydligt att varje nyans har valts för att förvandla vårt hem till en personlig tillflyktsort.

Varje nyans spelar en central roll för att skapa uppfriskande utrymmen, från värmen i brunt och djupet av dämpade färger i grå nyanser till lugnet i välbekant blått och lugnet i mjuka pastellfärger.

Årets palett handlar om mer än bara estetik. Det handlar om att skapa miljöer som speglar vår individualitet och erbjuder komfort och lugn.

Gå med i trenden och dela dina färgglada utrymmen

Dyk in i 2024 års färgtrender och dela din resa med oss! Vilken trend matchar din stil - tröstande bruna, återhållna färger, fridfulla blåtoner, mjuka pasteller, djärva nyanser eller naturliga gröna?

Du kan lägga upp bilder på dina gör-det-själv-projekt på sociala medier (tagga oss!) eller gå med i Franska Finlands Facebook-grupp.

Denna aktiva gemenskap har en stödjande gemenskap av hängivna franska entusiaster för att ge inspiration, vägledning och en publik för dina stoltaste målarprojekt!

Låt oss inspirera varandra när vi flyttar vårt hem 2024!

Denna djärva färgtrend tilltalar dem som älskar att uttrycka sin personlighet med sin inredning och erbjuder ett sätt att göra ett självsäkert och stilfullt uttalande i sina hem, i fransk stil.

Sök efter produkter, blogginlägg osv.