MIX AND MATCH - VAD SKA MAN GÖRA MED FÄRGEN VÄNSTER LÄNGST PÅ FÄRGKANKEN?

  • 4 Min. lästid

Mixa och matcha - vad ska man göra med färgen som finns kvar i botten av färgburken

Jag är Kirsi, en passionerad tuner och vintageentusiast. Mitt betalda arbete är inom inrednings- och möbelbranschen, och min fritid är i stort sett densamma. En av mina Insta-vänner kallar mig till och med "projektdrottningen" .

Jag skulle inte veta hur jag skulle leva utan dessa gör-det-själv-saker, de är också terapi för mig, när jag slappnar av och kopplar av från allt annat runt omkring mig. När man alltid har "hundra järn i elden" och ett par nya projekt i åtanke blir tiden verkligen aldrig tråkig.

Jag har lovat att presentera några färdiga projekt som jag har förverkligat med Frenchic Paint-produkter. Förhoppningsvis kommer dessa också att inspirera dig att ta en pensel och modigt prova något helt nytt!...

Projekt har ofta färg över, ibland lite mer, ibland mindre

Om det finns ungefär hälften av färgen kvar i burken bör du stänga locket tätt och förvara färgen på en torr och varm plats.

Själv lägger jag ofta en plastpåse över färgburken och knyter den hårt med en påsförslutare så att färgen inte torkar ut. På påsen skriver jag namn och färg på färgen på en bit maskeringstejp.

På så sätt kan jag enkelt hitta den färg och färg jag behöver senare. På vintern bör du även se till att färgen inte fryser om den förvaras till exempel i utomhusförråd.

Om en liten droppe färg finns kvar i botten av färgburken och du inte vill slänga den, är det dags att göra dina egna färgblandningar!

Jag gillar personligen att blanda olika färger tillsammans och se vad slutresultatet blir.

Ibland blandar jag också färger ganska medvetet, när jag är ute efter en viss nyans som ska passa in i sin omgivning, men ändå också sticka ut från mängden.

Det är vad jag har gjort, t.ex. med hallsidobordet, vars färg inkluderar väggfärg i färgen Green with Envy , och Al Fresco-färg i färgen Constance Moss .

mix and match paint blandar fransk blogg och målat sidobord.

På så sätt matchar hallbordets bottenfärg kök och hallvägg, men är fräschare och grönare i färgen.

mix and match färg blandar franska färger och sidobord.

När du blandar färgblandningen i en glasburk med lock, till exempel en gammal syltburk, håller sig även färgspånen fräscha ett tag till.

Svart Al Fresco-färg blev över från växthusprojektet när jag målade tvättade betongplattor med stencil

Med den här svarta, Blackjack- färgen har jag målat gamla, plåtbrickor, som jag använder som anslagstavlor mm, i stil med svarta tavlor.

Ytan är helt matt och liknar en svart tavla.

Krita och glasyr fäster också bra på denna yta.

Tavlan bricka svart fransk färg.

När det fortfarande fanns lite svart blackjackfärg kvar, målade jag en kväll en liten schackbräda på omslaget till en gammal pall med den

Gallrets botten är gjord med maskeringstejp och är inte helt symmetrisk. Och det är inte meningen. Små misstag är en del av livet och gör också möbler mer personliga .

målad schackbräde svart frenchic färg.

Jag ville att schackbrädet skulle se gammalt ut, så efter att färgen torkat slipade jag den lätt med fint sandpapper här och var, så att mönstret ser ut som att det alltid har funnits där och är slitet vid användning. Jag använde färglöst franskt möbelvax för efterbehandling, så att rengöringen blir lättare i framtiden och ytan känns slät under handen.

Med färgburkens ändar kan du enkelt måla krukor, ljusstakar, statyer, leksaker eller vad som helst som är litet och roligt

För mig är allt vitt, oavsett om det är en möbel eller en inredningsartikel, som färdigt vitt papper som bara väntar på att färgas. .

Detta hände även med dessa två "damhuvudsvaser", som såg lite tråkiga ut i vitt. Jag ville nämligen ha en burk för alla penslar och penslar, som jag lätt kunde ta rätt arbetsredskap ur.

Målade vaser med franska färger.

Jag älskar att kombinera guld med juvelfärger, så den andra damen fick Victory Lane -nyansen över från ytterdörrsprojektet som grundfärg och en touch av guld på några ställen. Jag målade först vasen tre gånger med Victory Lane-färg och efter att färgen torkat duttade jag guldfärg på några fläckar med en tunn akvarellpensel.

Om du vill få en ljus finish med den guldfärgen bör du först dutta penseln på kartong eller liknande, så att det inte blir för mycket färg på den sista delen.​

Den andra damen målades med den första Bradstock -färgen två gånger. Efter det borstade jag skuggorna på armarna och på lämpliga ställen med en grå nyans av Greyhound . Efter att detta torkat tillsatte jag Bradstock färg lätt ovanpå skuggningen.

måla en vas med franska färger.

Den gula blomman är målad med Honeycombe- färg, som blev över från bokhyllorna i arbetsrummet. I slutändan fick även denna vas en lätt touch av guld. Jag penslade även blomman med guldfärg ovanpå den gula, så den fick en vacker, matt glans.​

Personliga och vackra borstburkar är bra för att förvara verktyg på bänken mellan projekten.

målade vaser med franska färger 2

Jag hoppas att dessa tips inspirerar dig att plocka fram en pensel och prova något helt nytt!

Följ Kirsi på Instagram: @pieni_paivansade

Sök efter produkter, blogginlägg osv.