ÅTERVINNING OCH DIY FEVER?

  • 4 Min. lästid

Letar du efter återvinningsbara möbler? Återvinning och gör-det-själv-feber? Du är inte ensam!

Möbelåtervinningsfebern har tagit över hela landet och gör-det-själv är nu vanligare än någonsin – och det av goda skäl. Det är miljövänligt, kostnadseffektivt och bra för mental hälsa.

Baksidan? Vissa människor vet helt enkelt inte var man kan hitta möbler att återvinna!

I det här inlägget ska vi titta närmare på återvinningsfeber, dess symtom och varför det är så smittsamt, innan vi delar med oss ​​av var du kan hitta massor av möbler att återvinna nästa gång.

Möbel DIY feber

Är du osäker på om du har fått möbeltrimmafeber? Här är några symtom att hålla utkik efter:

  • Du utforskar alla möbler i ditt hem som du vill förändra – och även i andras hem!

  • Du går runt i huset med en pensel och undrar vad du ska måla härnäst.

  • Du hämtar gratis och halvfria möbler även efter långa avstånd!

  • Du hoppar lätt och slarvigt upp på avfallspallarna och retar folk genom att passera dem i deponilinjen.

  • Du "råkar" snubbla över en extra stol eller sidobord som kommer att bli ditt nästa projekt - det var ödet!

  • Du kommer att märka att de flesta av dina kläder har (bara lite) färg på dem - eller till och med på händerna!

  • Efter att du har varit utsatt för tonfiskfeber under en längre tid, kanske du till och med bestämmer dig för att utveckla din passion till ett sidoföretag!

Vad ligger bakom infektionen?

Vissa virus är luftburna. Andra sprids genom kontakt. Möbelåtervinningsviruset sprider sig å andra sidan var som helst när som helst – och alltid oväntat, eftersom det har så många fördelar:


Miljövänlighet

Genom att återvinna eller förnya möbler sparar du denna boll en möbel i taget. Förutom att förhindra att saker hamnar på soptippen minskar du mängden resurser och energi som går åt till att tillverka nya möbler.

Känslomässig

Upcycling möbler kan också hjälpa dig att bevara minnesvärda, älskade föremål.

Snabbt byte för att passa ditt hem

Istället för att ett föremål eller en möbel ska vara oönskad eller oanvänd, kan du uppdatera den så att den passar ditt liv igen. Det är häpnadsväckande hur fint ett gammalt föremål kan få det att se ut helt enkelt genom att lägga till ett par lager färg.

Kreativitet - Framför allt är det roligt att måla möbler!

Du kan låta din kreativitet flöda och måla över allt som inte fungerar. När du är klar med en sak får du en ojämförlig känsla av framgång och tillfredsställelse, och ett annat projekt viskar redan ditt namn...

Spara och köp mindre nytt

Att hitta möbler har också en hel del ekonomiska fördelar och fördelar. Du behöver inte en ny stol, bord eller ens ett helt nytt kök när du kan förnya och försköna dem alla med möbelfärg av hög kvalitet. Och när du behöver något nytt kan du köpa billiga begagnade möbler eftersom du vet hur du rustar upp dem och sparar pengar på andra inköp.

Nytt och trendigt i din egen stil - genom att göra det själv

Tack vare möbelåtervinningsvriden kan du enkelt hålla dig trendig och följa de senaste inrednings- och färgtrenderna till en bråkdel av kostnaden.

Oavsett om det är ditt soffbord och sidobord eller ytterdörren till ditt hem, kan du uppdatera dem när du vill hålla koll på de senaste färgtrenderna eller bara ändra stämningen för något nytt och spännande.

Mentalt välbefinnande

Många möbelåtervinnare tycker att det verkligen gör underverk för deras mentala hälsa också. Att reparera, modifiera och måla möbler erbjuder en underbar uppslukande flykt från det moderna livets liv och rörelse.

Det är en medveten aktivitet som tar dig till en lugn och glad plats – något vi alla kan dra nytta av i dagens snabba, teknikfyllda värld.

Gemenskapsanda

När du har fått möbelåtervinningsfeber är du inte ensam. Faktiskt långt därifrån. Det finns många forum och Facebook-grupper där du kan diskutera vad du vill och utbyta DIY- och målartips med likasinnade.

Ett definitivt värt att kolla in är det aktiva franska fansforumet, som är väl underhållet för att hålla allt vänligt och roligt.

Gå med i vår grupp och delta i diskussioner och kurser - lär dig nya saker och njut av att göra saker i fransk stil!

Återvinning DIY-feber - instruktioner.

Var kan man hitta återvinningsbara möbler att måla?

Här är några idéer för att komma igång...

Online shoppingplattformar

– Särskilda återförsäljningsplattformar som Facebook Marketplace, eBay och Tori är bra ställen att börja. Du kan söka efter specifika möbler, filtrera efter plats och budget och sortera resultat efter pris, plats eller datum.


Lokala köp- och säljgrupper

– Förutom Marketplace finns det även flera lokala köp- och säljgrupper på Facebook, som Roskalava-grupper och stadsloppisar, där man kan hitta mycket begagnat. Även om det inte är så lätt att söka, kan du helt enkelt gå med i grupper och kontrollera de senaste objekten varje gång du loggar in på Facebook.


Begagnade varor butiker

– Från möbelbutiker till välgörenhetsbutiker, det är värt att besöka dina lokala secondhandbutiker för att fynda. Den extra fördelen med detta är att du kan se föremålen på nära håll och du kan ta dem med dig direkt.


Lokala tidningar

– Glöm inte lokaltidningarna! Du kan fortfarande hitta slumpmässiga ädelstenar i lokaltidningens radannonser. Glöm inte tidskrifterna i de närliggande städerna också, om du är redo att köra lite längre för att hämta saker.

Och var hittar man de bästa målen?

När du har hittat fler återvinningsbara möbler är det dags att börja jobba.

Helst vill du ha en vattenbaserad färg som är behaglig att använda och har låg lukt och låga VOC-utsläpp.

Genom att välja en färg som slätar vackert, torkar snabbt och som passar för många ytor får du också ditt återvinningsprojekt gjort snabbare, billigare och enklare.

Nya typer av Frenchic färger uppfyller alla dessa krav, och Frenchics innovativa egenskaper eliminerar även behovet av separata vaxer, fernissor och primers.

Återvinningsfeber är inte särskilt farligt, så vi rekommenderar att du njuter av din tid och det du gör nu till fullo!

Om du inte har testat franska färger än, är det dags nu - Klicka här direkt till nyanserna och börja planera!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.