PROVA SHABBY CHIC STIL

  • 2 Min. lästid

Prova Shabby Chic-stilen

Denna stil förde möbelmålning till toppen av trenderna. I den här stilen eftersträvas en sliten, gammal och patinerad essens för möblerna – den kan enkelt förverkligas med franska färger.

Måla dina möbler och låt färgen torka

Sedan sliter/slipar du med sandpapper eller en slipsvamp möbelns kanter, hörn och dekorationer så att träytan kommer ut under färgen.

Dricks! Prova att göra hål i möbelytan med en metallspets om du siktar på något gammalt och slitet. De ser bra ut när de är vaxade

Var inte blyg för att använda färger. Fantastiska färgkombinationer förvandlar dina tråkiga möbler till något underbart igen.

Ett nytt lager färg?

Du kan också prova två- eller tretonstekniken. Måla lager av olika nyanser och använd ljusa, djärva nyanser.

Låt lagren torka helt innan nästa. Det sista lagret av färg ger din möbel helhetsintryck. Bär färgen med en slipplatta eller sandpapper försiktigt - så att nästa nyans kommer ut.

Vill du ha en slätare yta? Du behöver minst två lager för att avsluta. Är du nöjd med den redan använda ytan? Du behöver inte alltid ett nytt lager.

Accentuera med metalliska nyanser

En touch av metallisk ton på kanterna och dekorationerna fullbordar en fantastisk look!

Tillsätt vax

När färgen är helt torr kan du tillsätta vax om du har slipat upp färgytan. Vaxet absorberas i slitfläckar och i träet och skyddar både träet och den nymålade ytan.

Du vill definitivt att dina vackra möbler och målning ska bevaras. Behandla dina vackra möbler nu med omsorg tills vaxet stelnar – det tar cirka 21 dagar.

Om du använder kritafärg som redan har vax i sig, och du inte har gjort något slitage - kan du hoppa över det här steget.

Däremot kan du använda vax med alla franska färger och det är utmärkt för att få en patina till den målade ytan.

Till exempel är grått franskt vax särskilt vackert på vita och ljusa ytor. Här kan du se alla franska möbelvaxer.

Beundra och njut

Nu kan du ta ett steg tillbaka och beundra dina "nya" möbler!

Glöm inte att ta ett "Efter"-foto - andra vill se den fantastiska förvandlingen - det gör vi också!

Frenchic Paint-serien är en mångsidig och högkvalitativ interiörfärgsserie, som innehåller fem olika färgsatser, penslar, vaxer, beläggningar och schabloner.

Mer instruktioner om målningsteknik

Kolla in den här listan.

Vad du än målar i ditt hem, kolla först in den certifierade Frenchic-serien.

För ytrenovering och gör-det-själv, målning av väggar, dörrar, trappor, räcken, möbler och köksskåp och keramiska plattor - läs mer om Frenchic-serien här!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.