VILL DU LÄGA TILL ATMOSFÄREN?

  • 4 Min. lästid

Du vill ha färgglatt och djärvt, men ditt hem är ljust och neutralt, till och med lite tråkigt? Dessa tips är för dig

Om du alltid har velat lägga till atmosfär och använda fler färger, men du är osäker på hur, kommer här några enkla tips som hjälper dig att skapa ett helt nytt utrymme genom att göra det själv.


Plocka upp tipsen som används av proffs här och implementera det själv ännu bättre. Du kan tillämpa dessa tips i både små och större utrymmen.

Användningen av färger minskar inte utrymmet - tvärtom - en boutique - atmosfär av hotelltyp skapas genom användningen av starka färger. Välj en vågat mörk nyans även för ett mindre utrymme.

Även en modern och minimalistisk inredning tål starka färger mycket bra.


Glöm individuella effektväggar, måla djärvt minst två eller tre väggar med samma nyans. En enfärgad vägg är alltid lite lös om de andra ytorna är vita.

Nu är även taket och listerna - samt dörrarna - målade med färger. Man kan göra så mycket med färg! Du kan måla upp till 36m2 med en fransk väggfärgsbehållare.


Användningen av färg tillsammans med ränder

Träytor, trälister och träplankor är tillbaka i inredning. Om du vill använda färger, men på ett mer återhållsamt sätt, välj en nyans och använd den intressant som grund för rim...


De grova träytorna passar bra till alla naturliga nyanser som blått, grönt, brunt och svart.
Tänk tonad terrakotta, nyanser av brunt, blått och till och med svart.


Tänk också på hur du kan lägga till en snygg yta till färgen, till exempel med effektränder eller panel.


📌 Tips! Applicera en ren trärandning ovanpå en yta med djärv ton, så att den nyans du väljer kan ses under träremsorna.


Gör en lamellvägg på endast en vägg, men måla alla andra väggar i samma nyans. På så sätt blir det slutliga resultatet underbart, stämningsfullt och enhetligt.


📌 Tips! Ljusa trälister kan lätt behandlas till en vacker brun med franska vaxer. Som ett plus, snabbtorkande, giftfri, användarvänlighet och tillräcklig mängd. Lär dig om användningen av vaxer.

Den boliknande atmosfären lämpar sig för utrymmen där du vill ha en intim och avkopplande atmosfär, som sovrum och vardagsrum.


📌 Tips! Gör en liten toalett till en underbar juvel med starka färger från golv till tak.


Strukturerade ytor

Vad sägs om textur, det är också tillbaka i inredningsdesign nu mer än någonsin: handgjorda ytor, olika massaytor, grusig betong och trasiga och huggna ytor, stenytor, linne, kork, rotting...
Lägg till ännu mer textur med tjocka gardiner, använd plysch sammet och ull i gardinerna.


📌 Tips! Höj de gröna plantorna högre, gör dem till stora grupper och lys upp de gröna plantorna från nedåtgående riktning mot väggen så får du underbara skuggor på väggen.


Gör lager av flera filtar på soffan, divanen, fåtöljen och sängen och använd supertjocka luggmattor!


Äntligen belysningen

Ja – du vill ha mörka och ljusa utrymmen, upplysta och lätt mörka ytor i ditt hem. Du vill inte ha ett starkt allmänljus i taket - det är bara för städdagar!
Tänk om du glömde en dyr taklampa - inte alla rum behöver en.


📌 Tips: Gör-det-själv-inriktade dekoratörer tillverkar nu stora, strukturerade hänglampor själva av papper, kartong eller olika material.
– skaffa gärna flera små lampor, så att du kan få tilltalande, indirekt belysning i olika delar av rummet, på olika höjder.

Kom ihåg att tända de gröna. Skaffa även billiga sladdlösa lampor som är lätta att flytta.


Du vill ha en varm ton för att skapa mysighet och en dimmer för varje lampa

Äntligen är atmosfären förseglad av en öppen spis eller annan öppen spis - om du inte har en, använd lyktor, ljus eller till och med LED-ljus.


Med belysning får du ut mycket mer av dina vackert färgade väggar och möbler! Lägg till två vägglampor till din nya stripeffektvägg. Välj intressanta och personliga lampor, och du behöver inte mycket annat.


📌 Tips! Du kan måla de gamla nyanserna med franska färger för att matcha din nya väggfärg. Kom också ihåg de metalliska nyanserna.


Om din vägg fortfarande är målad i en vacker nyans eller om det finns textur eller konst på väggen - belysningen är grädden på moset - Underbart!


Oavsett om din inredningsstil är rik eller modern och minimalistisk, är användningen av färger tillsammans med ränder och belysning lämplig för båda stilarna för att helt förnya atmosfären i rummet.

Jag hoppas att detta gav dig en ny idé för att renovera ditt hem!


Visste du förresten att en underbar gemenskap har byggts upp kring franska färger, dela foton, videor och tips om alla typer av projekt - gå med så får du också en titt in i internationella hem och trädgårdar och bli den första att se hur resten av världen dekorerar just nu!


Du hittar oss på Instagram , TikTok och FB-gruppen .


Välkommen ombord!


📌Du kan läsa detta och alla tidigare tips igen på vår hemsida: Instruktioner och tips.

Klicka direkt på nyanserna och börja designa!


PS Berätta om oss för dina vänner som bygger, renoverar och inreder ❤ Tack!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.