September 09, 2020

Tyyli on vapaa!

Kun haluat uudelleen maalata kalusteitasi, älä aliarvioi oikean maalivalinnan merkitystä lopputulokseen - tai maalaustyylin valintaa. Vaihtoehtoina on lukemattomia maalaustekniikoita ja tyylejä, joita voit käyttää uuden tai vanhan kalusteen maalaukseen ja huikeisiin tyylimuutoksiin.

Katso tästä seitsemän erilaista kalustemaalauksen tekniikkaa, joilla voit luoda uniikin, persoonallisen ja kaiken kaikkiaan pysäyttävän upean uuden lookin kalusteillesi mihin tahansa sisustustyyliin sopivaksi.

1. Täydellinen, sileä mattapinta

Tämänpäivän trendinä on maalata kalusteet yksivärisiksi, täydellisen virheettömäksi mattapinnaksi.Ota tästä tyylistä askel eteenpäin ja  lisää mattamustaan pintaan häivähdys kultaa tai kuparia, välittömästi se tekee kalusteesta astetta tyylikkäämmän ja ajattoman.

2. Metallivärit

Kulta, pronssi, kupari ja hopeapigmenttimaaleja voit käyttää kaikissa kalusteissa, korostuksissa ja sisutustusesineissä - vaikkapa koristeelisen peilin kehyksissä.

Metallisävyillä teet näyttäviä koristemaalauksia, sabloonakuvionteja tai reunuksia kalusteisiin, laatikoiden sisä-ja sivureinoihin tai krakeloinnin alle. Jos haluat kokeilla todella rohkeaa yhdistelmää, kokeile vihreää metallisävyä yhdessä vahvojen, kirkkaiden sävyjen kanssa. Voit yhdistellä Frenchic sarjan metallisävyjä keskenään ja tehdä itse antiikkikullan tai ruusukullan sävyjä.

3. Kirkkaat sävyt

Toisinaan sisustuksessa tarvitaan väriläiskä lisäämään lämpöä ja kiinnostavuutta. 'Statement Pieces' - nuo huomiota herättävät, persoonallisen väriset kalusteet tulevat sisustukseen taas. Voit maalata oman kodin väriläiskäsi pienesti tai suuresti - kokeile yhtä tuolia, lipastoa tai laatikostoa muusta sisustustuksestasi poikkeavalla, kirkkaalla ja voimakkaalla sävyllä kuten välimeren tai meksiko-tyyliset sävyt (kokeile pinkkiä, sinisiä, keltaisia, vihreitä ja punaisia), jotka tekevät kalusteestasi kodin väriläiskän. 

4. Kulutetut kalusteet

Ammattilaisten ja kotimaalareiden suosima kalustemaalauksen tyyli: maalipinnan kulutus sisustusmaalauksessa on suosittua. Tällä tekniikalla saat tyylikkään ikääntyneen tai boheemisti kuluneen pinnan uuteenkin kalusteeseen helposti, riippuen miten käytät tätä tekniikaa. Voit luovasti käyttää tätäkin tekniikkaa - joko hillitysti tai voimakkaasti kuluttaen. Olipa kalusteesi 30-luvun kirpputorilöytö tai tavanomainen Ikea-kaluste, voit muuttaa sen täysin käyttämällä laadukasta kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaalia ja erilaisia maalaustekniikoita.

Erilaisista kulutustekniikoista tämä on helpoin. Aloita valmistelemalla puupinta. Puhdista se Sugar Soap'lla, karhenna pinta kevyesti ja pyyhi pinta puhtaaksi ja kuivaksi. Maalaa ensimäinen sävy pintaan ja anna kuivua täydellisesti. Sitten se niksi: lisää kirkasta kalustevahaa kohtiin, jotka haluat näyttävän kuluneilta, kuten kulmat, reunat, kahvat) Vaha hylkii uuden maalikerroksen näistä kohdista antaen kuluneen vaikutelman.

Lisää nyt toinen kerros toista sävyä kalusteeseen, myös vahattujen alueiden päälle. Anna kuivua. Pyyhi kaluste pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla, maali poistuu helposti vahan päältä.

Jos haluat vielä lisätä kulutuksia, voit käyttää kevyesti teräsvillaa tai hiontasientä maalipinnan poistoon. Vahaa kaluste kokonaan. Näin teit itse upean kalusteen - kuin sisustusliikkeestä juuri hankittu!

5. Krakelointi

Shabby Chic on vielä trendikästä sisustusmaalauksessa, maalaisromattisessa sisustuksessa, mutta sopii hyvin myös moderniin, scandinaaviseen sisustukseen.

Krakeloitu pinta muistuttaa vanhaa lohkeilevaa öljymaalipintaa. Tämä tekniikka on parhaimmillaan tasaisissa ja laakeissa pinnoissa, kuten vaatekaappien ovet, pöytien kannet - mutta myös yksityiskohdissa, kuten pöytien jalat tai kalusteiden koristeleikkaukset. Krakelointi tekee kalusteesta antiikkisen ja ikääntyneen, mutta myös sopii säväyttämään modernia sisustusta tyylikkäänä yksityiskohtana.

Helppoa: maalaa valmisteltu kaluste haluamallasi sävyllä tai metallipigmenttisävyllä. Kun maali on kuivunut, lisää kerros Easy Crackle-krakelointiainetta ja anna sen kuivua. Ensimmäinen maalisävy näkyy toisen, päälimmäisen maalikerroksen halkeamista, joten voit valita joko aivan uuden sävyn toiseen kerrokseen tai käyttää samaa sävyä, jolloin tulos on hienostunut ja tyylikäs.

Krakelointiaine tulee siis kahden maalikerroksen väliin. Voit korostaa halkeamia lopuksi vahoilla tai 'Dry Brush'-tekniikalla.

6. Sabloonat

Sabloonamaalaus on nyt huipputrendikästä. Voit kuvioida sabloonilla seiniä, lattiaa, kalusteita... Se on nopeaa ja maaliakaan ei tarvita paljoa.

Voit valita monista eri aiheista projektisi mukaan, valinnan varaa riittää. Haluatko ranskanliljakuviota lipastoosi? Mandala-kuvion tai laattakuvion?

Suurin osa sabloonista on valimistettu ohuesta muovikalvosta, joka helposti muotoutuu kalusteen muotojen mukaisesti maalaustyössä. Yksinkertaisesti; valmistele maalattava kaluste tai alue, asettele sabloona haluamaasi kohtaan ja maalaa. Voit maalata sabloonasiveltimellä töpöttäen tai vaikka kapealla telalla. Käytä maalia maltilla, kunnes saat tuntumaa miten kuvio muodostuu. Suuremmissa alueissa pese sabloona ja työvälineet välillä, puhtaalla sabloonalla kuivio toistuu kauniisti ja tarkasti. 

 

7. Haalistunut pinta

Haalistunut pinta on hauska kalustemaalaustekniika - pinta kuin auringon tai veden haalistama vuosien kuluessa.

Aloita maalaamalla pohjaväri (mieluiten tumma sävy) Anna kuivua täydellisesti. Sitten maalaa seuraava kerros vaaleammalla sävyllä, peittäen kaluste taas kokonaan. Voit heti alkaa pyyhkimään maalia pois ennen kuin se alkaa kuivua. Pyyhi pois juuri niin paljon kuin haluat, riippuen siitä miten tumman tai vaalean lopputuloksen haluat.

Voit lisätä tähän 'Dry Brush'-tekniikkaa saadaksesi lisää vaaleutta ja pintaan lisää erilaista efektiä. Viimeistele pinta vahalla.

Tässä tekniikassa ei ole sääntöjä - voit soveltaa luovasti haluamasi sävyjen ja kalusteen kanssa - lopputuloksena sinulla on upea efektipinta.

 

Get Started With Chalk Paint

Applying chalk paint with whatever furniture paint effect you choose is a fun and easy way to create a whole new look for your furniture. Get started today by picking up your chalk paint, stencils, metallic sheen, bold colours, paintbrushes and more at Frenchic Paints.

Take a look at our full range of furniture painting products today.