TYÖHARJOITTELUSSA FRENCHIC'LLÄ - LUE MILJAN TARINA

  • 3 min lukuaika

Työharjoittelussa Frenchic Paint® Finlandilla

Lue kokemukseni työharjoittelusta Frenchic -maailmassa!

Hei, olen Milja, Liiketoiminnan ammattitutkinnon opiskelija ja olin loppuvuodesta 2023 työharjoittelussa Frenchic Paint® Finlandilla suorittamassa markkinointiviestinnän harjoittelua.

Työ Frenchicin parissa oli luovaa, inspiroivaa ja rikasta työskentelyä. Sain tehdä paljon erilaisia juttuja, joista päällimmäiseksi mieleen on jäänyt videoiden kuvaus ja editointi. Tämä ehkä siksi, että siitä tuli suosikkihommaani! Sain käyttää omaa luovuuttani ja sain tehdä paljon oman näköistä sisältöä.

Löysin ohjaajani Minnan kanssa jo heti alussa hyvän yhteisen sävelen ja inspiroiduin hänestä todella paljon. Minna antoi idean ja minä toteutin sen omalla tyylilläni. Yhtenä tärkeänä osana pidänkin työharjoittelussa sitä, että sain toimia paljon oman tyylini mukaan, eikä tarvinnut ahtautua tiettyyn muottiin. Sain antaa myös oman luovuuteni kukkia. Tästä iso kiitos.

Mielettömän paljon olen oppinut tämän lyhyen, mutta sitäkin arvokkaamman matkan aikana. Ja sitähän me kaikki täällä teemme, opimme koko ajan. Sain kehittää niitä taitoja, jotka olivat minulle tärkeitä, mutta jouduin myös menemään epämukavuusalueille, ilman sitä ei voi kehittyä.

Uuden harrastuksen äärellä

Työharjoittelu innosti minua myös olemaan rohkeampi ja löysin sitä kautta myös itselleni uuden harrastuksen, nimittäin maalaamisen!

Innostuin siis kokeilemaan itsekin maalaamista ja maalasin lasten syöttötuolit uudelleen. Kuluneesta ja nuhjuisesta tuolista tuli aivan kuin uusi! Lisäksi sain tuoliin vielä uniikin värin, mitä ei valmiskalusteista löydy. Positiivisesti minut yllätti myös se, kuinka tasaista jälkeä maalilla sai. Olin tästä jo toki lukenut kokemuksia ja asiakaspalautteita verkkosivuilta, mutta hämmästyin silti, kun pääsin itse kokeilemaan. Maalin peittävyys oli myös todella hyvä.

Maalattu lasten syöttötuoli Stokke Frenchic keltainen Honeycombe.

Maalaamani lasten syöttötuolit olivat ennen musta ja valkoinen, mutta huolimatta isosta pohjan värierosta, molemmat saivat kauniin tasaisen pinnan, eikä maalia tarvinnut kuin 3 kerrosta. Koska kyseessä olivat lasten ruokapöydän tuolit, maalin laatu on isossa roolissa ja sen pitää kestää hankausta ja pyyhkimistä. Nyt useamman viikon käyttökokemuksella voin sanoa, että laatu on todella hyvä!


Paljonko maali maksoi?

Käytin lasten tuoleissa Frenchicin Trim Paint -sarjaa ja 500 ml purkki maksoi 26 euroa. Kahden tuolin kolmeen maalikerrokseen, meni vain vaivaiset 250 ml maalia!

Maalin riittävyys oli siis aivan uskomaton. Tällä maalin lopulla ajattelin maalata pienen keittiössä olevan askartelutarvikkeille tarkoitetun lipaston, jotta loppumaali ei menisi hukkaan.

Tämä vei minut täysin mukanaan. Huomasin, kuinka helppoa huonekalujen maalaaminen olikaan ja aloin katsoa koko kotiamme uusin silmin.
Olin ajatellut ennen, että vanhat ja uudelleen maalatut huonekalut eivät sovi moderniin sisustukseen vaan ovat ennemmin vanhojen talojen sisutukseen sopivia asioita, mutta tämä osoittautui hyvin pian vääräksi luuloksi.

 

Uusia värejä kotiini ja huomioita sisustuksessa

Aiemmin kodissamme vallitsi musta, valkoinen ja harmaa, joten aloin kaipaamaan värejä. Ensin mietin pienempiä projekteja, kuten yöpöytää ja pian aloin kaipaamaan väriä myös seinille. Tien sisustukseemme löysi aivan ihana keltainen Honeycombe, raikas vihreä Irish Dance sekä tummanvihreä Black Forest. Frenchicin värivalikoima on laaja, joten jokaiseen huoneeseen löytyi juuri täydellinen sävy.

Ei mennyt kovinkaan kauaan, kun pelkkä oman kodin katseleminen ei riittänyt, vaan aloin selata netin myyntipalstoja, joista etsin maalattavia pöytiä, tuoleja tai senkkejä. Huomasin, että huonekaluja ei tarvinnut heittää pois, kun maalipinta kului, vaan pienellä vaivalla esimerkiksi vanhasta lipastosta sai mielettömän upean ja ennen kaikkea, kierrättäminen on ympäristöystävällinen valinta.

Myös koko perhe innostui värien käytöstä ja auttoi projektien kanssa, mitä ikinä sainkaan päähäni. Pienten lasten perheessä hajuton ja myrkytön maali, joka sopii lasten leluille ja kalusteille on todella tärkeä ominaisuus. Pienten lasten äitinä, arvostan maalissa näitä asioita kestävyyden lisäksi.

Maalauslistani tuntuu olevan jo loputon ja haaveissa olisi seuraavaksi tuunata lasten leikkikeittiö, pian hankittava kerrossänky sekä olohuoneen seinät. Myös keittiön kaappien ovet ovat tällä listalla ja kaipaavat uutta väriä mustan ja valkoisen tilalle.

Olen alkanut käyttämään rohkeammin värejä sisustuksessa ja huomannut, kuinka iso vaikutus myös huoneen seinillä on kokonaisuuteen. Aiemmin ajattelin, että valkoiset seinät ovat helpoin vaihtoehto sisustuksessa, mutta tämä ei lainkaan pitänyt paikkaansa. Huoneeseen tuli heti erilainen tunnelma, kun myös seinät heräsivät uuden maalipinnan myötä henkiin.
Inspiroidun paljon Frenchic -yhteisöistä, josta saan valtavasti ideoita, ja näen erilaisia värejä käytännössä.

Kurkkaa mun some!
Perustin työharjoittelussa myös oman portfolion Instagramiin, jota voit käydä seuraamassa tästä ja katsomassa mm. maalausprojektejani videoiden muodossa!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.