Lastenhuoneen seinälle ihana piparkakkureunus! - Elluyellow

 • 3 min lukuaika

Blogivieraana Elluyellow

LAADUKKAILLA KALKKIMAALEILLA JA PINKEILLÄ PIPARKAKKUREUNUKSILLA UUSI VÄRIKÄS ILME LASTENHUONEISIIN

 

 

Syysloma oli meidän perheessämme tänä vuonna erityisen odotettu. Olimme jo hyvissä ajoin sopineet tämän innostavan ja värikkään maalaus-yhteistyön Frenchic Paintin sydämellisen Minnan kanssa. Tuon jälkeen ei tainnut kulua päivääkään, ettemmekö olisi tyttöjeni kanssa katselleet värikarttoja, vertailleet ja pohtineet juuri täydellisiä sävyjä sekä tuumanneet kivoimman näköisiä kuvioita.

Instagram-tililläni alkuviikolla teiltä kysyessäni, oli moni teistä ”pensseli kädessä syntyneiden” -sarjaa, mikä on mahtavaa. Itse taas en valitettavasti kuulu tähän sarjaan… Jos ei huoltotoimenpiteenä maalattuja parvekkeen kaiteita lasketa, olen viimeksi maalannut isommin odottaessani kuopusta – ja hänhän on siis jo ekaluokkalainen 😀

Muuttaessamme tähän nykyiseen kotiimme keväällä 2017 teetimme pikaisen remontin ulkopuolisilla. Tässä remontissa tärkeimpiä kohteita oli tyttöjemme tulevat huoneet, jossa korostetapetit olivat kaukana meidän maustamme (kaupunkiseinätapetit…). Maalautimme seinät vain maalarin valkoisella ja ajattelimme, että tuolloin 2- ja 4-vuotiaat tyttäremme saavat sitten vähän myöhemmin valita oman huoneensa värin.

No lähes viisi vuotta siinä meni! Mutta nyt ilo oli kyllä moninkertainen – ja sävyvalinnatkin hurjasti tarkemmin pohditut.

 

Frenchic Paintin kalkkimaalit pähkinänkuoressa

 • Vuonna 2014 perustettu Iso-Britanniassa, nyt nopeimmin kasvava kalkkimaalibrändi, jolla on satoja jälleenmyyjiä kansainvälisesti.
 • Saanut brittiläisen arvostetun tunnustuspalkinnon, ”Queen’s Award” -merkin vuonna 2020. Merkin saavat harvat ja valitut innovatiiviset ja laadukkaat tuotemerkit.
 • Sai alkunsa vanhojen huonekalujen kunnostamisen intohimosta ja tavoitteesta edistää kierrätystä ja DIY-henkeä.
 • Korkealaatuisia kalkki- ja mineraalimaaleja on saatavana yli 70 eri sävyssä! (Te muutkin värien rakastajat: nauttikaa näistä värikartoista! <3)
 • Maaleja myydään vain pienyrityksissä, kuten kivijalkamyymälöissä, ei ketjuissa eikä marketeissa. Lisäksi tuotteet on myynnissä Frenchicin omassa verkkokaupassa.
 • Maalit erityisen tunnettuja helposta ja miellyttävästä maalattavuudestaan sekä erinomaisesta peittokyvystään. (Allekirjoitamme tämän!)
 • Maaleissa ei ole VOC-yhdisteitä, toksiineja eikä liuottimia.
 • Spesiaalilisänä maalit ovat tiukkojen testauksien jälkeen todettu turvallisiksi myös pienten lasten huonekaluihin ja leluihin.

 

Kauniiden piparkakkureunusten maalaus helposti Frenchicin tuotteilla

Me ihastuimme somessa näkemiimme piparkakkureunuksiin ja päätimmekin ottaa varaslähdön jouluun syyslomalla: pipareilla, jotka ovat kauniit vielä ensi kesän helteilläkin. Teimme molempien tyttöjen huoneisiin vähän erilaiset piparkakkureunukset Frenchic Chalk Wall Paint -seinämaaleilla. Runsaasta välivalikoimasta esikoismimmi valitsi omaan huoneeseensa sävyksi Bon Bonin vaaleanpunaisen ja kuopusmimmi Sweetcheeksin vaaleanpunaisen .

 

Kahden piparkakkureunuksen lisäksi maalasin vähän vapaammalla kädellä auringon kuopuksen katon ylänurkkaan vahallisen kalkkimaalivalikoiman Hot As Moustardin keltaisella. JEP, tämän verran pääsi vielä keltainenkin mukaan matkaan 😊

Maalit ja kaikki maalauspuuhassa tarvittavat tarvikkeet toimitettiin todella nopeasti: myöhään keskiviikko-iltana tilatut tuotteet olivat jo perjantaina puolilta päivin haettavissa! Tämä nopea palvelu onkin kuulemma Frenchicille sydämen asia.

Olimme varanneet maalaukseen koko päivän, mutta tähän projektiin meni meidän nelihenkisellä perheellä vain noin kuusi tuntia kuivumisajat mukaan lukien. Tämä oli todella kiva tapa viettää yhdessä syyslomapäivää ja nauttia käsiensä jäljestä!

 

”Mä oon niin innoissani, että mulla tulee ihan hölöpöppörää suusta!”

9-VUOTIAS MAALAAJANI

Lopputulokset ylittivät kaikki odotuksemme! ”Vauuuuuu!” kuului yhdestä suusta moneen kertaan päivän aikana. Sävyvalinnat sopivat täydellisesti tyttärillemme ja heidän huoneistaan tuli vielä enemmän heidän näköisensä tämän muutoksen myötä.

”Tää on paljon ihanampi kun luulin! Kokoajan tekee mieli mennä ihailemaan mun uutta ikiomaa seinää!”

PIKKUMAALARIT

 

 

Tee se itse: 12 askelta piristävään piparkakkureunukseen

 1. Valitse haluamasi seinä ja tuumaa, millaisen piparkakkureunuksen siihen haluat (alhaalta ylöspäin suuntautuvan vai toisin päin – kenties viirinauhamaisen, kuten kuopuksellamme?)
 2. Pese seinä, huuhtele ja kuivaa huolella. Me käytimme pesuun Frenchicin Sugar Soapia, joka puhdisti liat tehokkaasti.
 3. Suojaa viereiset seinät ja lattia.
 4. Piirrä suora linja haluamallesi korkeudelle, josta ylös- tai alaspäin piparkakkukuvio tulee.
 5. Valitse sopivan kokoinen pyöreä muotti (katon rajaan maalatessasi leikkaa kartongista ympyrän puolikkaan muotoinen muotti).
 6. Piirrä piparkakkureunus mallin avulla. Huom! Aloita piirtäminen ”paraatireunasta” eli reunasta, joka näkyy paremmin tai on sisustuksellisesti kauniimpi (muoto jää nimittäin todennäköisesti kesken ja keskeneräinen kuvio jää näin vähemmän tärkeälle puolelle seinää).
 7. Maalaa piparkakkureunuksen reuna todella pienellä siveltimellä. Esimerkiksi lasten vesiväripensseli sopii hyvin.
 8. Maalaa sisäosat vähän isommalla pensselillä. Me käytimme tähän XS koon pensseliä.
 9. Mikäli maalaat isomman seinäpinta-alan, kuten meidän esikoismimmin huoneessa teimme, kannattaa se maalata XL-siveltimellä tai telalla, niin maalausjäljestä tulee tasaisempi.
 10. Anna ensimmäisen kerroksen kuivua 2 tuntia.
 11. Maalaa toinen kerros. Anna sen myös kuivua 2 tuntia.
 12. Poista suojapaperit ja -teipit – nauti kättesi jäljestä!

 

Onkos teillä kokemusta jo näistä maaleista? Entäpä mitä uutta kivaa maalausprojektia on teillä seuraavaksi suunnitteilla?

Iloa ja valoa toivottaen,

Ellu

Kirjoittaja: Bloggaaja Elluyellow,

Instagram: https://www.instagram.com/elluyellow/

IG, FB ja TikTok: @elluyellow

elluyellow.com

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.