Testaa marmorointia Jennin ohjeilla! - Jennijohannesunique

  • 2 min lukuaika

Marmorointi on loistava keino päästää luovuus valloilleen!

 

Erilaiset kerrokset ja maalaustekniikat ovat mukavia projekteja. Yhdistä tähän marmorointiohjeeseen omia välineitäsi, niin saat persoonallisen lopputuloksen.

Tee muutama harjoituskappale ensin, niin pääset sinuksi välineiden kanssa.

Upea marmori on kaunis pinta sisustuksessa ja näillä ohjeilla voit tehdä aidon näköistä, upeaa  pintaa helposti melkein mihin tahansa pintaan. Käytä värejä ja sävyjä makusi mukaan. Voit maalata vihertävän sävyisen kivipinnan, harmaan tai punertavan.
Tällä tekniikalla voit toteuttaa pieniä ja suuria pintoja. Aloita pienemmästä harjoittelukappaleesta, vaikkapa  tarjottimesta. Voit marmoroida pöydän kannen, keittiön kaapit tai vaikka kokonaisen seinän. 
.

Tarvitset projektiin ainakin näitä:

Tarvikelista:
  • 2-5 eri sävyistä maalia
  • Finishing Coat
  • Luonnonsieni
  • Jämäkkä tasapäinen suti
  • Pitkä jämäkkä linnunsulka
  • Kuivaa kangasta

Maalaa ensin pohjasävy

Aloita projekti maalaamalla pohja mahdollisimman tasaiseksi esim: mikrokuitutelalla.
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic sisustusBlogit.
Parhaiten tähän tarkoitukseen sopii Lazy Range tai Al Fresco sarjan maalit, sillä niissä on ominaisuus, joka tasoittaa pinnan kauniiksi vielä sen kuivuessa. Anna pohjan kuivua kunnolla ennen efektin aloittamista.
Opi maalaustekniikoita kalustemaalauksessa marmorointi Frenchic Blogi.
.

Valitse kuvioiden sävy

Kuvion teko aloitetaan laimennetulla maalilla (tee tämä erilliseen kuppiin).
Sekoita:
  • 1/3 maalia
  • 1/3 Finishing Coatia
  • 1/3 Vettä
Seos on tarpeellista tehdä, jotta maali häivyttyy kauniisti, eikä jätä voimakkaita reunoja, sekä laimennettu maali antaa sinulle lisäaikaa työstää väriä.
.
Opi maalaustekniikoita kalustemaalauksessa marmorointi Frenchic Blogi 2.

Luonnostele sienellä ja kankaalla

Kasta luonnonsieni ohennettuun maaliseokseen, ja aloita töpöttämään sitä sattumanvaraisesti pohjamaalatulle pinnalle. Jätä myös tyhjiä kohtia, jotta pinnassa pysyy elävyys.
Marmoripintaa Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
Ota kuiva kangas ja taittele se tiukaksi paketiksi, jolla painelet väriläiskien päältä suurimmat vedet pois. Käännä kangasta sitä mukaa, kun se kastuu, jotteivat värit leviä liikaa.  Töpöttely on tässä kohtaa avainsana, sillä hankaamalla ja pyyhkimällä jäljestä ei jää luonnollista kivimäistä efektiä.
Voit lisätä tällä samalla tekniikalla halutessasi myös toista, tai useampaa sävyä päällekkäin! Tässä kohtaa ei tarvitse odotttaa maalin kuivumista, sillä värien sekoittuminen pinnalla keskenään voi luoda jopa upeita uusia ulottuvuuksia pintaan.
.

Luonnonsulalla

Kun olet tyytyväinen pohjan tekstuuriin, ota jämäkkä luonnonsulka, jonka pään kastat jälleen laimennettuun maaliseokseen.
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
Lähde kevyesti liu´uttamaan sulkaa pinnalla, tehden "halkeamia". Käytä hyödyksesi myös sulan sivuttain liikuttamista, ja kokeile millaista jälkeä saat kun painat sulkaa voimakkaammin tai kevyemmin. Hiukan edestakaisin liikuttamalla, tai tekemällä haarautuvia osioita. Tämä on ihana vaihe!
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
.

Siveltimellä

Kun olet tehnyt sulalla efektiä pinnalle, ota jämäkkä kuiva suti, jolla voimakkaasti töpötät ylhäältä alaspäin. Näet, kuinka maali sulautuu ja häivyttyy kauniisti pinnalle. Jos jokin kohta on liian voimakas, voit myös hieman rätillä töpöttää liikoja pois, tai suihkauttaa ihan kevyesti vettä päälle.
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
Katsele ja tarkastele lopputulosta sen kuivuttua, ja voit vielä lisätä värejä samoilla tekniikoilla. Jos jokin kohta näyttää vielä liian voimakkaalta, häivytä kohtaa töpöttelemällä laimennettua pohjasävyä sen päälle.
Opi maalaustekniikoita kalustemaalauksessa marmorointi Frenchic Blogi 2

Viimeistele kuiva pinta

Haluat varmasti myös suojata tekemäsi pinnan kunnolla.  Käytä tähän tarkoitukseen Finishing Coatia , jonka levität pehmeällä sydänsienen valkoisella puolella koko pinnalle. Muutama ohut kerros on hyvä ja saat upean kiillon, 3-4 kerrosta antaa hyvän, kosteuden kestävän pinnan.
Mattaiseen lopputulokseen voit käyttää myös Tuff Top Coat pinnoitetta tai vahaa.
Yksi vinkki vielä tähänkin - voit myös sävyttää Finishing Coatin jälleen ihan pienellä tilkalla maalia, jolloin värit tulevat lopputuloksessa taas entistä elävämmin esiin.
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
Marmorointi on helpompaa kuin uskotkaan, aloita rohkeasti ja uskalla olla luova.
Voit käydä Instagram-tililtäni katsomassa lisää kuviani.
Marmorointi maalausohjeet ja vinkit Frenchic Blogeista.
Marmoripinta Frenchic Paint ohjeilla Frenchic Blogit.
.
.
Mukavaa maalauspäivää!
.
Frenchic Paint Finland
Brand Ambassador
Jennijohannesunique

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.