Lue Jennin tarina - Jennijohannesunique

  • 3 min lukuaika

Lue tarinani ja miten kalkkimaalaus vei minut täysin mukanaan!

Minä olen Jenni, tai  jennijohannesunique.

Jenni Frenchic Blogi

Aloitin huonekalujen maalaamisen esikoislapseni syntymän jälkeen, kun etsin hänelle syöttötuolia, joka sopisi sisustukseemme. Sellaista ei valmiina löytynyt, joten päätin maalata sellaisen itse kirpputorilta löytämästäni puisesta tuolista.

Tämän tapahtuman seurauksena en ole tainnut olla erossa maalipensselistä kerrallaan viikkoa pidempään!

Maalauksesta tuli iltaisin oma hetkeni, jolloin sain harrastaa, ja pystyin tekemään sitä kotoa käsin. Tilat olivat kaksiossa ahtaat, mutta inpiraatio ja innostus oli tilojakin isompi ja olohuone muuttuikin pressuilla helposti maalausstudioksi ja parveke kalusteiden varastoksi.

Koska maalasin sisätiloissa, aloin kiinnostua myös maalien myrkyttömyydestä ja tuoksuttomuudesta. En halunnut altistaa etenkään lasta liialla kemikaalivyöryllä ja voimakkailla tuoksuilla. Kalkkimaali oli tähän ideaali ja itseasiassa mielenkiintoisempi vaihtoehto.

Huomasin että kalkkimaalilla voi toteuttaa mitä persoonallisempia ratkaisuja. Kulutusta, varjostusta, kerrostamista, krakelointia… olen kokeillut kaikkea, ja oppinut sitä myötä.

Jenni Frenchic Brändilähettiläs.

Kuvan sävy: Victory Lane, Al Fresco

Sinunkaan ei tarvitse olla maalari, voidaksesi maalata upeaa lopputulosta - tarvitset vain rohkeutta aloittaa, ja pienen hetken lukeaksesi ohjeet.Frenchic maalien pariin löytäminen on ollut minunlaiselleni, kärsimättömälle luonteelle, varsinainen pelastus! Haluan saada valmista pintaa nopeasti, ilman päivien odottelua kerrosten kuivumisten välillä. Myös kalkkimaali, jossa on suoja-aineet valmiina samassa purkissa, nopeuttaa työtä huomattavasti.

Paras maalisivellin Frenchic sarjan ovaali sivellin.

Lempityövälineeni on ovaali pensseli

Olin aiemmin pihistellyt aina siveltimen ostamisen kanssa, ja valinnut edullisimman vaihtoehdon kaupassa. Nyt tajuan, että olisin säästänyt rutkasti myös aikaa jos olisin alkuun satsannut kunnon pensseliin!

Ovaalilla siveltimellä saa peittävän ja tasaisen lopputuloksen litteää sivellintä nopeammin, ja ne kestävät huollettuna pidempään - suosittelen!Myös Detailing Brush setti kuuluu vakiona kaappiini. Sillä saa monipuolisesti maalattua rakoja, joihin ei isolla siveltimellä yletä, tai tehtyä pikkutarkkoja yksityiskohtia.

Maalauspäivä on paras viikonpäivä!

Jos minulla sattuu olemaan vapaapäivä kotona, löydän itseni aina vahingossa maalaamasta jotain. Viimeksi perhe yllättyi, kun vaatehuoneen seinä oli vaihtanut väriä. Inspiraatiota on ihana etsiä sosiaalisesta mediasta, joka on ideoita pullollaan!

Olen testimielessä maalannut myös maljakoita, lautasen reunoja ja kaikkea pientä, joka olisi muuten joutunut varmaankin roskikseen. Myös kulahtaneita tuolinpäällisen kankaita olen maalannut ihan onnistuneesti. Voittajaolo tuleekin usein siitä, kun saa tehtyä toisen roskasta aarteen.

Frenchic Paint diy blogi maalaus ja sisustusblogi 2021.
Kuva: maitokahvin ruskea Moleskin, Frenchic seinämaalisävy
.

Värin valinta - ihanan vaikeaa

Mutta mielestäni sitä ei pidä liikaa jäädä pohtimaan.
Välillä myös kalusteet itse suorastaan kertovat, mitä väriä ne kaipaavat ylleen. Ideankaan ei tarvitse olla aina valmiina, parasta onkin kun antaa inspiraation viedä ja yllätyt itsekin lopputuloksesta. Jos olette lukeneet haastatteluni Iltalehdestä, tiedättekin että juuri tällaiset ”maalausvahingot” lopulta sysäsivät minutkin yrittäjäksi. Olen päässyt maalaamaan aivan mielettömän hienoja projekteja upeille asiakkaille!
Sisustus ja maalaus blogi Frenchic Paint Finland. 2
Sisustus ja maalaus blogi Frenchic Paint Finland.
Olen joka kerran ollut tyytyväinen lopputulokseen, kun valitsen sävyt sen hetkisen fiiliksen mukaan.
.

Ainahan voi maalata uudelleen jos sisustustyyli muuttuu!

Huomasin sisustavani beigellä ja vaaleansinisellä, jotka eivät äkkiseltään lueteltuna ole oikeastaan lempivärejäni, mutta yhdessä ne sävyt luovatkin täydellisen harmonian;  lämpimän ja boheemin tunnelman! Myös violetin sävyt (Plum Pudding ja Velvet Crush) ovat löytäneet kotiimme hieman yllättäen.
Olen myös innostunut sekoittamaan maaleja keskenään. Yhden vinkin haluankin jakaa teille - klassisen tyylikäs mattamusta Blackjack muuttuu pehmeän samettikseksi kun sekoitat sitä Hornblower siniseen.
.

Parasta on kokeileminen, erilaiset maalaustekniikat ja niiden yhdistely

Viimeksi olen innostunut decoupagesta - uudelleen. Kun haluan luoda kalusteille jotain extra kivaa ja mielenkiintoista, käytän decoupage kuvia, sillä ne ovat nopeita ja helppoja kiinnittää Finishing Coatilla.
Frenchic Paint diy blogi maalaus ja sisustusblogi 2021 Degoupage ohje.
Frenchic Paint diy blogi maalaus ja sisustusblogi 2021 Degoupage ohje.
.

Tekemällä oppii

Myös lasyyritekniikka on ollut hauska idea, jonka olen saanutkin muilta! Lyhyesti näin: Sekoitat vain maalia Finishing Coat'iin - viimeistelypinnoitteeseen ja saat ohennetun maaliseoksen. Tee seoksella läpikuultava ja sävytetty pinta, joka toimii todella upeasti esim tammiselle pinnalle. Puunsyyt tulevat esiin ihan erilailla tällä tekniikalla, näyttäen kauniin patinoituneelta puulta - tämä helppo tekniikka toimii myös uudelle puupinnalle ja maalia kuluu vain supervähän.
.
Farkunsininen Hornblower Frenchic Paint Finland.
Entäs metallisävyt - ihania ja sopivat kaikkeen!
Metallisävyjen sekoitus on helppoa: ripaus (tai kunnon loraus) metallipigmenttiä ja Finishing Coatia ja sekoitus - se on siinä!  FrenSheen metallisävyt kuuluvat lähes poikkeuksetta maalaamini huonekaluihin, jos minä saan vapauden päättää 😉 Usein käytän jopa kahta eri sävyä samassa kalusteessa! Kannattaakin kokeilla niitä myös sekoitettuna keskenään, niin löytää uusia metallinhohtoisia variaatioita.. Tee itse helposti shamppanjan sävy, oliivi, violetti, ruusukulta ja antiikkikulta.
.
Metallimaali Frenchic Paint.
On ollut mukava tavata samanhenkisiä 'tee-se-itse' ihmisiä Frenchic maalausryhmästä, sekä instagramin kautta. Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme! Maalaamisesta on nimittäin a-i-n-a- kiva jutella❤️!

 

 

On upeaa ja mielenkiintoista olla mukana luomassa Frenchic'n tarinaa, ja olla inspiraation lähettiläänä 'tee-se-itse' -ihmisille.

- Jenni, Frenchic Paint Finland, Brändilähettiläs

P.S.❤️Ota seurantaan Instagram-tilini @jennijohannesunique ja tavataan Frenchic-ryhmässä!

Jenni

Jenni Johannes

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.