7 HELPPOA VAIHETTA MITEN MAALATA KALUSTE

 • 5 min lukuaika

Maalaa vanhasta taas kaunista!

Sipaisu maalia seiniin ja oviin on nopein ja vaivattomin tapa uudistaa kodin ilmettä ja  sisustusta.

Voit tehdä sen saman myös kalusteille käyttämällä laadukasta kalkkimaalia / chalk paint. Värien avulla teet suuriakin muutoksia edullisesti ja ihan itse.

Teet chalk paint'n avulla tavanomaisesta kalusteesta vanhan ja tyylikkästi ikääntyneen - sopivan maalaisromanttiseen tai vintage tyyliseen kotiin. Onko tyylisi minimalistinen vai rouhean boheemi?

Tee itse oman tyyliset kalusteesi kierrättämällä vanhat ja hyväkuntoiset puukalusteet -ideoi niihin uusi tyyli väreillä!

Käyttämällä mustaa tai neutraaleja sävyjä maalaat kalusteet moderniin, scandinaaviseen tai boho-tyyliseen sisustukseen. Ripaus kultaa tai kuparia?

Oletpa sitten aikeissa uudistaa vanhaa mäntylipastoa tai pöytää, kirjahyllyä tai kangaspäälysteistä tuolia, näillä ohjeilla uudistat yhden kalusteen tai koko kodin ilmeen uudeksi, kierrätät ja säästät - vanhojen kalusteiden uudelleen maalaus on todellinen ekoteko - aina ei tarvitse ostaa uutta.

Uudista käyttämällä kalustemaalaukseen tarkoitettua maalia

1. Valitse sivelllin

Kalkkimaalauksessa lopputulokseen vaikuttaa siveltimen valita - siitä onkin oma Blogi-kirjoitus täällä. Tietenkin voit käyttää mitä tahansa kotoa löytyvää, vanhaa sivellintä - mutta ovaalin muotoiset siveltimet ovat parhaita chalk paint'n / kalkkimaalin kanssa. Pyöristetty siveltimen pää on juuri täydellinen nostamaan kalkkimaalia. Huomaa, että vanha ja likainen sivellin vaikuttaa lopputulokseen.

Tuuheaharjaksinen ovaali sivellin nopeuttaa maalaustyötäsi ja tekee projektista miellyttävän, kun siveltimellä pääsee vaivatta kaikkiin kalusteen nurkkiin ja koloihin.

Sarjan käsinvalmistetut italialaiset siveltimetovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta, joiden avulla saat parhaan mahdollisen lopputuloksen kalustemaalausprojekteissasi.

2. Puhdista maalattava kaluste

Yksi kalkkimaalin eduista on, ettei monimutkaisia ja aikaa vieviä valmisteluja tai pohjatöitä juuri tarvita. Kuitenkin on tärkeää, että maalaat vain puhdasta pintaa, joten aloita siis pesulla ja pyyhkimällä kaluste Sugar Soap-kalustepesuaineella, varsinkin jos kalusteessa on sormenjälkiä, rasvaa, öljyä tai muuta pintalikaa.

Joskus kaluste voi näyttää puhtaalta, mutta pinttynyt lika irtoaa pestessä ruskeana likavetenä.

Kaluste voi myös tuoksua pahalta. Siihenkin löytyy Frenchic sarjasta oikea tuote - käsittele pesty ja kuivattu kaluste kahteen kertaan Finishing Coat viimeistelypinnoitteella.

Se sinetöi tuoksut ja pääset maalaamaan heti - kätevää! Nyt sinulla on puhdas pinta ja tuoksuton kaluste maalattavaksi ja maali tarttuu hyvin alustaansa ja se taas lisää kestävyyttä.

3. Hio tarvittaessa, karhenna kevyesti aina

Tarkista kuitenkin onko pinnassa jotain lohkeavaa tai hilseilevää vanhaa maalia - ne kannattaa pyyhkäistä hiontapaperilla pois.

Pintoja ei tarvitse hioa puupinnalle asti, vain muutaman minuutin kevyt karhennus usein riittää keskikarkealla hiontasienellä.

Kiiltävät ja liukkaat pinnat, kuten metalli tai viillu, hyötyvät kevyestä pinnan karhennuksesta, maalille tulee näin hyvä tartuntapinta.

Vinkki: juoksuta kättä puhtaan kalusteen pinnalla - onko pinta liukas, kiiltävä ja sileä? Silloin kevyt karhennus on paikallaan.

Hiontaa ja pinnan karhennusta ei kannata pelätä, se on oleellinen osa valmisteluissa ennen maalausta.

Muistisääntönä vanhoja, aikaisemmin maalattuja pintoja uudelleen maalatessa, kannattaa pitää vaikkapa tätä: mitä kovemmalle kulutukselle pinta tulee, sen tärkeämpää on hioa pintaa ennen uutta maalikerrosta.

4. Sekoita maali

Jos avaat uuden maalipurkin, voit ravistaa sitä kevyesti ennen avaamista kannen ollessa suljettuna. 

Avaa malipurkki siihen tarkoitetulla maalipurkin avaajalla, niin saat sen kauniisti ja tiiviisti myös suljettua - kansi pysyy ehjänä ja suorana.

Sekoita kalkkimaali huolellisesti ennen maalaustyön alkua sekä välillä myös maalausprojektin aikana. Jos pigmentti ehtii painua pohjaan se vaikuttaa peittävyyteen.

5. Maalaa!

Kasta sivellin kevyesti kärjestä maaliin.

Vahallinen viininpunainen kalkkimaali Frenchic Paint.

Kuvassa: Plum Pudding, vahallinen chalk paint, Lazy Range

6. Anna ensimäisen kerroksen kuivua ja arvioi tarvitaanko toinen kerros

Riippuen siitä mikälaista lopputulosta tavoittelet, ehkä et tarvitse uutta kerrosta.

Jos haluat pinnasta täysin tasaisen ja peittävän, kerroksia tarvitaan vähintään kaksi.

Kokeile myös näitä helppoja tekniikoita:

'Väripesu' tai 'White Wash':Jos haluat, voit kokeilla erilaisia maalaustekniikoita. Voit lisätä kalkkimaaliin vettä: ohennetulla maalilla teet läpikuultavan maalipesun. Ohenna maali aina toiseen astiaan, ei suoraan maalipurkkiin.

Maalaa ohentamattomalla maalilla ja ovaalilla siveltimellä, niin saat sen kalkkimaalin tekstuurin ja ikääntyneen ilmeen - uuteen tai vanhaan kalusteeseen.

'Dry Brush', kuivaharjaustekniikassa ei maalia ole siveltimessä juuri lainkaan. Maalaa kevyesti aloittaen vaikkapa reunoista ja kulmista. Lisää ilmettä ja tekstuuria saat, kun siveltimen vedot menevät ristiin rastiin pinnassa.

Tässä tekniikassa ei lisätä vettä maaliin. Hyvät tekniikkavideot tästä tekniikasta löytyvät FB-ryhmästämme 'Inspiroiva sisustusmaalaus'.

Halusitko sen shabby chic ilmeen?

Ota hiontapaperi tai hiontasieni ja kuluta maalipintaa haluamistasi kohdista - luonnollinen lopputulos tulee kun teet kulutukset sinne missä käyttörasitus on luonnostaankin kovaa, kuten reunat, kulmat ja vetimien kohdat. Hio maalipintaa niin vähän tai niin paljon kuin haluat - tässä tekniikassa ei ole sääntöjä. Lopuksi vahaa uudelleen, jotta kulutetut kohdat saavat suojapinnan. Opi lisää vahojen käytöstä.


7. Vahaa kaluste ja tee kulutukset

Lisää vaha täysin kuivaan pintaan käyttämällä vahasivellintä. Levitä vahaa runsaasti pintaan ja pyyhi ylimääräinen pois nukkaamattomalla liinalla. Vahan pitää imeytyä kalkkimaalin läpi puupintaan, jotta se suojaa maalipintaa.

 

Vaihtoehtoisia tapoja

 • Vanha kaluste voi piristyä pelkästään pienellä muutoksella. Kokelile lisätä upea metallisävy kalusteen listoihin, reunoille tai koristeleikkauksiin - tai maalaa vain kalusteen jalat tai runko - joskus vähemmän on enemmän.

 • Haluatko lisää tekstuuria kalusteen pintaan? Lisää Frenchic-maalikerrosten väliin Easy Crackle- krakelointiaine ja saat hauskan halkeillun maalipinnan uuteenkin kalusteesen.

 • Trendikäs sabloonamaalaus sopii kalusteisiin ja tekee varmasti kalusteestasi uniikin. Kokeile erilaisia kuvioita kaappien sisäseinään, laatikostojen sivuihin tai etulevyihin.

Miksi käyttäisin kalkkimaalia?

Etkö ole vielä kokeillut kalustemaalaukseen tarkoitettuja kalkkimaaleja? Uskaltadu rohkeasti kokeilemaan ja valitse laadukas huonekalujen maalaukseen tarkoitettu kalkkimaali, jossa on suojaominaisuudet maalissa jo valmiina!

 • Säästät aikaa ja vaivaa, kun monimutkaisia pohjatöitä tai pohjustusaineita ei tarvita. Nopeasti valmistuva lopputulos sopii erityisesti nopeille maalareille, jotka eivät malta odottaa näkevänsä loppulosta!

 • Frenchic maalit ovat miellyttäviä maalata valumattoman koostumuksensa ansiosta

 • Frenchic maalit ovat lähes tuoksuttomia ja ne kuivuvat nopeasti

 • Saat peittävän, kauniin ja kestävän lopputuloksen helpommin kuin tavanomaisilla kalustemaaleilla

 • Valitsemalla laadukkaan kalustemaalaukseen tarkoitetun kalkkimaalin, saat kestävän ja kauniin mattapinnan

 • Kalustetta ei tarvitse hioa puupintaan asti ennen maalausta

 • Frenchic kalustekalkkimaali sopii monenlaiselle pinnalle

 • Laadukkat kalustekalkkimaalit ovat myrkyttömiä, valmistettu ympäristöä huomioiden eikä niihin ole lisätty VOC-aineita tai muita myrkyllisiä ainesosia.

 • Kalkkimaalia käytettäessä voit kokeilla useita erilaisia kulutus - ja maalaustekniikoita

Käyttämällä laadukasta kalkkimaalia kalustemaalauksessa säästät aikaa ja vaivaa tinkimättä kauniista lopputulosesta.

Hankalinta kaikessa saattaa olla sävyn valinta! Parasta kalustemaalauksessa on, että voit käyttää kalkkimaalia mille puulaijille tahansa, lakatulle, lakkaamattomalle tai vaikkapa MDF-kalusteille.  - jopa metallille ja muoville.

Olemme koonneet kaikki Frenchic-sävyt kätevästi yhteen tänne!

Vinkki! Kokeile haku-toimintoa FB-ryhmässä ja hae sävyn nimellä, niin saat tulokseksi kaikki sillä sävyllä maalatut asiakkaidemme kuvat!

Halusitpa kalusteellesi sitten kauniin tasaisen pinnan tai vintage-tyyppisen kulutetun ja boheemin ilmeen, kaiken tämän voit tehdä helposti laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalustekalkkimaalilla.

Aloita rohkeasti kalustekalkkimaalilla

Chalk paint, laadukas kalustemaalaukseen tarkoitettu kestävä kalkkimaali on salaisuus upeisiin uusiin tuunauksiin, remonttimaalauksiin ja ammattimaiseen kalustemaalaukseen. 

Me Frenchic'llä valmistamme erilaisia sarjoja kalustemaalaukseen ja sisustusmaalaukseen tarkoitettuja laadukkaita, kulutusta kestäviä kalkkimaaleja, useita kymmeniä valmiita sävyjä, sekä lisäksi krakeloitiin tarvittavaa krakelointiainetta, metallipigmenttijauheita, sabloonia, siveltimiä ja paljon muuta.

Jos olet aloittelija kalustemaalauksessa tai kalkkimaalauksessa -  tai et ole aikaisemmin käyttänyt Frenchic Paint sarjan maaleja  - kokeile Lazy Range sarjan sävyjä, ihastut siihen varmasti - se on innovatiivinen ja palkittu kalkkimaalisarja, jossa on vaha jo maalissa valmiina! 

Simply paint and go!

Kurkista kansainvälisiin ja kotimaisiin koteihin ja puutarhoihin, näe inspiroivia kuvia Frenchic projekteista sarjan omalla FB-sivulla ja liity mukaan sisustusmaalausryhmään: 'Inspiroiva sisustumaalaus - Frenchic Paint Finland'.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.