maaliskuu 16, 2021

Tyyli on vapaa!

Kun haluat uudelleen maalata kalusteitasi, älä aliarvioi oikean maalivalinnan merkitystä lopputulokseen - tai maalaustyylin valintaa. Vaihtoehtoina on lukemattomia maalaustekniikoita ja tyylejä, joita voit käyttää uuden tai vanhan kalusteen maalaukseen ja huikeisiin tyylimuutoksiin kuin sisustusblogeissa.

Katso tästä seitsemän erilaista kalustemaalauksen tekniikkaa, joilla voit luoda uniikin, persoonallisen ja kaiken kaikkiaan pysäyttävän upean uuden lookin kalusteillesi mihin tahansa sisustustyyliin sopivaksi.

1. Täydellinen, sileä mattapinta

Tämänpäivän trendinä on maalata kalusteet yksivärisiksi, täydellisen virheettömäksi mattapinnaksi. Ota tästä tyylistä askel eteenpäin ja  lisää mattamustaan pintaan häivähdys kultaa tai kuparia, välittömästi se tekee kalusteesta astetta tyylikkäämmän ja ajattoman. Frenchic sarjan vahallisessa chalk paint'ssä on aivan uudenlainen ominaisuus, jonka ansiosta pinnasta tulee helposti sileä ja tasainen. 'Self Levelling' -ominaisuus tasoittaa pinnan kuin itsestään ja pintaan jää vain vähän tai ei olleenkaan siveltimen jälkiä. Sileän pinnan saat myös kastamalla sivellintä veteen maalauksen aikana tai ns. suihkupullotekniikalla. Lue tästä tekniikasta lisää Frenchic Oppaasta.

Pinkki vahallinen kalkkimaali Frenchic Paint.

2. Metallivärit

Kulta, pronssi, kupari ja hopeapigmenttimaaleja voit käyttää kaikissa kalusteissa, korostuksissa ja sisustustusesineissä - vaikkapa koristeelisen peilin kehyksissä.

Kurkkaa täältä miltä näyttää Pronssin sävyllä maalattu nojatuoli!

Metallimaali Frensheen Frenchic Paint sarjasta.

Metallisävyillä teet näyttäviä koristemaalauksia, sabloonakuvionteja tai reunuksia kalusteisiin, laatikoiden sisä-ja sivureinoihin tai krakeloinnin alle. Jos haluat kokeilla todella rohkeaa yhdistelmää, kokeile vihreää metallisävyä yhdessä vahvojen, kirkkaiden sävyjen kanssa.

Voit yhdistellä Frenchic sarjan metallisävyjä keskenään ja tehdä itse antiikkikullan tai ruusukullan sävyjä. Miltä kuulostaisi shampanjan sävyinen lipasto? Yhdistä silloin kulta- ja hopeajauhetta.

Mustan tai valkoisen lipaston voit viimeistellä tyylikkäästi metallisävyisillä vetimillä tai maalatuilla jaloilla.

Metallimaalilla maalattu kaluste Frenchic Paint.

3. Kirkkaat sävyt

Toisinaan sisustuksessa tarvitaan väriläiskä lisäämään lämpöä ja kiinnostavuutta. 'Statement Pieces' - nuo huomiota herättävät, persoonallisen väriset kalusteet tulevat sisustukseen taas.

Sininen kalkkimaali Al Fresco Frenchic Paint sarjasta, Kiss Me Sloely.

Kuvan lipasto on maalattu sävyllä 'Kiss Me Sloely', Al Fresco sarjasta.

Voit maalata oman kodin väriläiskäsi pienesti tai suuresti - kokeile yhtä tuolia, lipastoa tai laatikostoa muusta sisustustuksestasi poikkeavalla, kirkkaalla ja voimakkaalla sävyllä kuten välimeren tai meksiko-tyyliset sävyt (kokeile pinkkiä, sinisiä, keltaisia, vihreitä ja punaisia), jotka tekevät kalusteestasi kodin väriläiskän. 

Kuvan lipasto on maalattu 'Flamenco'-sävyllä, Original Artisan sarjasta.

4. Kulutetut kalusteet

Ammattilaisten ja kotimaalareiden suosima kalustemaalauksen tyyli: maalipinnan kulutus sisustusmaalauksessa on suosittua ja kalkkimaalit ovat juuri tähän tekniikkaan täydelliset. Tällä tekniikalla saat tyylikkään ikääntyneen tai boheemisti kuluneen pinnan uuteenkin kalusteeseen helposti, riippuen miten käytät tätä tekniikaa.

Voit luovasti käyttää tätäkin tekniikkaa - joko hillitysti tai voimakkaasti kuluttaen. Olipa kalusteesi 30-luvun kirpputorilöytö tai tavanomainen Ikea-kaluste, voit muuttaa sen täysin käyttämällä laadukasta kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaalia ja erilaisia maalaustekniikoita.

Vaha-tekniikka

Erilaisista kulutustekniikoista tämä on helpoin. Aloita valmistelemalla puupinta. Puhdista se Sugar Soap'lla, karhenna pintaa kevyesti tarvittaessa ja pyyhi pinta puhtaaksi ja kuivaksi. Maalaa ensimäinen sävy pintaan ja anna kuivua täydellisesti.

Sitten se niksi: lisää kirkasta kalustevahaa kohtiin, jotka haluat näyttävän kuluneilta, kuten kulmat, reunat, kahvat). Vaha hylkii uuden maalikerroksen näistä kohdista antaen kuluneen vaikutelman.

Lisää nyt toinen kerros toista sävyä kalusteeseen, myös vahattujen alueiden päälle. Anna kuivua. Pyyhi kaluste pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla, maali poistuu helposti vahan päältä.

Jos haluat vielä lisätä kulutuksia, voit käyttää kevyesti teräsvillaa tai hiontasientä maalipinnan poistoon. Vahaa kaluste lopuksi kauttaaltaan - suojaat näin kulutetutkin kohdat ja pinnasta kestävä.

Näin teit itse upean kalusteen - kuin sisustusliikkeestä juuri hankittu!

Valitse vahaukseen aina myrkytön luonnonvaha, kuten Frenchic sarjan pehmeästi levittyvät kalustevahat. Opi lisää vahojen käytöstä kalustemaalauksessa täältä.

5. Krakelointi - tee itse halkeilevaa maalipintaa

'Shabby Chic'-tyyli on vielä trendikästä sisustusmaalauksessa, varsinkin maalaisromattisessa sisustuksessa, mutta sopii hyvin myös moderniin, scandinaaviseen sisustukseen.

Krakeloitu pinta muistuttaa vanhaa lohkeilevaa öljymaalipintaa. Tämä tekniikka on parhaimmillaan tasaisissa ja laakeissa pinnoissa, kuten vaatekaappien ovet, pöytien kannet - mutta myös yksityiskohdissa, kuten pöytien jalat tai kalusteiden koristeleikkaukset. Krakelointi tekee kalusteesta tai pinnasta antiikkisen ja ikääntyneen, mutta myös sopii säväyttämään modernia sisustusta tyylikkäänä yksityiskohtana. Voit myös yhdistää sileän ja tasaisen maalipinnan sekä krakeloinniin samaan kalusteeseen.

Helppoa: maalaa valmisteltu kaluste haluamallasi sävyllä tai Frensheen-metallipigmenttisävyllä. Kun maali on kuivunut, lisää kerros Easy Crackle-krakelointiainetta ja anna sen kuivua. Ensimmäinen, alimmainen maalisävy näkyy toisen, päälimmäisen maalikerroksen halkeamista, joten voit valita joko aivan uuden sävyn toiseen kerrokseen tai käyttää samaa sävyä, jolloin tulos on hienostunut ja tyylikäs.

Valitse tähänkin tekniikkaan turvallinen tuote: myrkytön ja sertifioitu Frenchic sarjan  Easy Crackle - krakelointiaine. Tarvitset vain tämän yhden tuotteen krakelointiteknikkaan.

Krakelointiaine tulee siis kahden maalikerroksen väliin. Voit korostaa halkeamia lopuksi vahoilla tai 'Dry Brush'-tekniikalla.

6. Sabloonat - upeat laattakuviot ovat nyt sisustusmaalauksessa IN

Sabloonamaalaus on nyt huipputrendikästä. Voit kuvioida sabloonilla seiniä, lattiaa, kalusteita... Se on nopeaa ja maaliakaan ei tarvita paljoa.

Voit valita monista eri aiheista projektisi mukaan, valinnan varaa riittää. Haluatko ranskanliljakuviota lipastoosi? Mandala-kuvion tai laattakuvion?

Suurin osa sabloonista on valimistettu ohuesta muovikalvosta, joka helposti muotoutuu kalusteen muotojen mukaisesti maalaustyössä.

Yksinkertaisesti: valmistele maalattava kaluste tai alue, asettele sabloona haluamaasi kohtaan ja maalaa. Voit maalata sabloonasiveltimellä töpöttäen tai vaikka kapealla telalla.

Teippaaminen auttaa sabloonaa pysymään paikoillaan ja mittaamalla selvität sabloonan kohdistuksen kalusteen tai alueen keskelle. Aloita keskeltä, jos kuvio ei mene tasan alueella - voit lopuksi tehdä reunat ja leikata sabloonan puoliksi helpottaaksesi reunojen kuiviointia. Joskus voi olla hyödyllistä käyttää kahta samanlaista sabloonaa, työn nopeuttamiseksi.

Käytä maalia maltilla, kunnes saat tuntumaa miten kuvio muodostuu. Kokeile ensin sabloonaa johonkin alustalle, jos et ole aikaisemmin tehnyt sabloonamaalausta. Suuremmissa alueissa pese sabloona ja työvälineet välillä, puhtaalla sabloonalla kuvio toistuu kauniisti ja tarkasti. Käy katsomassa 'Frenchic Paint Finland'-ryhmässä upeita sabluunamaalauksia ja hyödyllisiä projektikuvia.

 

7. Haalistunut pinta

Haalistunut pinta on hauska kalustemaalaustekniika - pinta kuin auringon tai veden haalistama vuosien kuluessa.

Aloita maalaamalla pohjaväri (mieluiten tumma sävy) Anna kuivua täydellisesti. Sitten maalaa seuraava kerros vaaleammalla sävyllä, peittäen kaluste taas kokonaan. Voit heti alkaa pyyhkimään maalia pois ennen kuin se alkaa kuivua. Pyyhi pois juuri niin paljon kuin haluat, riippuen siitä miten tumman tai vaalean lopputuloksen haluat.

Voit lisätä tähän 'Dry Brush'-tekniikkaa saadaksesi lisää vaaleutta ja pintaan lisää erilaista efektiä. Viimeistele pinta vahalla.

Tässä tekniikassa ei ole sääntöjä - voit soveltaa luovasti haluamasi sävyjen ja kalusteen kanssa - lopputuloksena sinulla on upea efektipinta.

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi: