Alla typer av DIY-projekt är nu HOT and IN

  • 4 Min. lästid

Om vår feedback på sociala medier är något att gå efter, följs nu alla typer av DIY-instruktioner och tips flitigt!

Kreativ möbelmålning och gör-det-själv-projekt - Låter du bekant? Följer du också skickliga kreatörer och beundrar deras produkter?

Att göra DIY-projekt är inte bara roligt och givande, utan det kan också vara ett bra sätt att återställa ditt sinne och klara vardagen bättre.

Faktum är att att använda färger, måla och vara kreativ kan vara bra sätt att förbättra det mentala välbefinnandet.

Som med alla målare och gör-det-själv; i början övar du och du blir en mästare genom att öva - övning gör ett monster! Du kan dock få ett försprång genom att läsa instruktionerna och använda fransk färg, som jämnar ut vackert.

Varför starta DIY-projekt och möbelmålning?

Det finns många anledningar till att människor börjar måla och gör-det-själv-projekt från möbler, spegelramar, bokhyllor, barnsängar, stolar, byråer, köksmatgrupper...

– Du har en älskad möbel som redan ser lite trött ut och behöver färg.

– Du vill testa nya intressanta tekniker och få lite av en utmaning att göra.

– Du vill ta in den coolaste och unika möbeln som du har planerat i ditt sinne i flera år in i ditt hem för att lysa upp din vardag. Genom att kombinera flera möbler och deras delar och måla helheten som en helhet – förvisso unika och passande 'skräddarsydda möbler'.

– Man vill återvinna och spara något gammalt och göra det praktiskt igen och ta tillbaka det till vardagsbruk.

– Du kanske till och med har tänkt på en liten sidoaffär!

Din motivation kan vara vad som helst, men att komma igång kan kännas lite överväldigande. Som tur är kan du bara hoppa in och låta din kreativitet flöda!

Inspiration för återanvändning och trimning

Nästan allt går att måla, återvinna och konservera. Har du ett större projekt i åtanke? Till exempel att kombinera möbler av Ikea-typ och måla den som en mediavägg, eller som en stor förvaringsenhet i köket eller sovrummet?

Tänk om du målade den där jutemattan för att matcha din interiör? Lyckas med den franska serien!

Mattmålning Marimekko vallmo med franska färger.

Vår FB-grupp är full av våra kunders underbara projekt, bildserier av realiseringar och filmer. Du hittar även tips för spegelpanelväggar och målning av köksskåp i gruppen.

Decoupagemöbler Frenchic-serien.

Vill du lära dig hur du gör dina egna konstmöbler med hjälp av decoupagetekniken? Vår informationsbank har användbara instruktioner och i FB-gruppen kan du fråga mer från de skickliga kreatörerna själva.

Men om du vill börja smått först, läs den här artikeln och bekanta dig med instruktionerna i vår informationsbank , så kommer du igång!

Unika möbler är en särskilt inspirerande utgångspunkt. När du verkligen tänker efter kan allt bli ett statement för ditt hem.

Exempel: En gammal resväska + Nougat-skärm och Frensheen Copper plus ben i metall = ett fantastiskt säng- eller sidobord!

Trä är också lätt att arbeta med och lämpar sig väl för renovering, bygg och renoveringsprojekt.

Ta en titt på denna snygga timmerbalk, som har färgats svart med tiden! Att lätta utan slipning är lätt med den franska vax- och färgtekniken: det gör underverk!

Tillbehör: Brunt franskt vax, vaxpensel och Creme de la Creme nyans & målarpensel

Vill du ha en lättare start?

Om du inte har gjort många DIY-projekt, oroa dig inte. Du kan uppnå fantastiska resultat med bara maskeringstejp och färg.

Till exempel: använd tejp för att gränsa en rand eller en fyrkant - eller båda.



Användning av metalliska toner: Du kan blanda Frensheen metalliska färger och Finishing Coat för att få en vacker metallisk ton på gamla möbler.

Eller förverkliga konstnärlig och kreativ frihet?


Vad händer om du inte är konstnärligt begåvad?

Oroa dig inte om dina målarfärdigheter inte är på topp. Du kan fortfarande vara kreativ! Använd till exempel lättanvända överföringsbilder efter målning. De är ett enkelt och snabbt sätt att tillföra prakt och skönhet – detaljerade mönster till möbler. Du kan hitta fler underbara implementeringar av alla dessa tekniker av våra kunder i FB-gruppen och på vårt Instagramkonto.



Du kan också låta träet tala för sig själv: Du kan behandla moderna lister och stänger med brunt franskt naturvax. Du kan också välja mellan grå, klar och vit fransk färg, lämplig nyans för varje stil!

I vår Facebookgrupp kan du hitta bra scenbilder och bildserier på renoveringsprojekt samt användbara förklaringar om hur våra kunder har genomfört sina projekt.

Kombinera med en djärv färgton som Blackjack och resultatet kommer garanterat att imponera!

Vad härnäst?

När du har övat och bemästrat dina målarfärdigheter är det bara fantasin som sätter gränser! Till exempel kan du förvandla en tråkig brun möbel till ett unikt konstverk bara genom att använda färg och kreativitet.

Blir du inspirerad?

Oavsett om du är en modig nybörjare eller en blyg nybörjare, är möjligheterna oändliga.

Börja med ett litet projekt och prova olika målartekniker, eller dyk ner i djupet och skapa något helt nytt!

Se mer inspiration i vår databank och läs våra många bloggar eller besök din lokala återförsäljare för att få de bästa franska produkterna för ditt projekt.

Franska Finlands sociala medier är fulla av bra idéer!

Välj den franska kanal du väljer här och börja planera!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.