FRENCHIC VAHA & MAALI - HACK

  • 2 min lukuaika

Vaalea 'tammipinta' ilman hiontaa tummiin hirsipalkkeihin!

Kyllä! Frenchic Beam Hack eli Vaha & Maali-tekniikka kehitettiin alun perin vaalean tammen ulkonäön aikaansaamiseksi tummiin katto - hirsipalkkeihin Frenchic-tuotteilla.

Näin sen teet:

Pinta maalataan ensin Lazy Range Crème de la Crème -värillä ja sen jälkeen levitetään Browning Wax -vahaa.

Frenchic vaha ja maalitekniikka.

Tämä yksinkertainen tekniikka mahdollistaa tummien, petsattujen tai aiemmin maalattujen palkkien täydellisen muuttamisen ilman kallista, sotkuista ja aikaa vievää poistamista tai hiekkapuhallusta.

Tämä vaha & maali - tekniikka on tehokkain pinnoilla, joissa on tekstuuria, (kuten vanhat hirsipinnat yleensä ovat) jota Ruskea Vahakorostaa ja määrittelee, kun vaha keräntyy pintastruktuurin uurteisiin ja koloihin. Tämä luo luonnollisen puuvaikutelman. Videoillamme Instagramissa ja TikTokissa näytetään joitakin tapoja luoda tekstuuria, käy katsomassa, jotta saat kaiken irti tästä ilmeestä.

Koska kattopalkit eivät yleensä ole alttiita kulumiselle, vahaa voidaan levittää melko runsaasti, mikä korostaa sävykästä puuvaikutelmaa.

Vaalenna hirsipinta Frenchic tekniikalla.

Entä muut pinnat kuin hirsi?

Ajan mittaan asiakkaat ovat alkaneet kokeilla samaa menetelmää myös muilla alueilla ympäri kotia. Tähän kuuluvat kaikenlaiset sisätilojen puuosat - ovet, ikkunalaudat ja jopa kaiteet.

Vaha & maalitekniikan käyttäminen luonnollisen tammi-ilmeen luomiseksi tällaisille pinnoille, jotka ovat usein sileitä, on kuitenkin erilainen prosessi kuin tavallinen maalaus, ja se vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Silloin tarvitaan viimeistelyyn esimerkiksi harjaa tai vastaavaa, jolla vedetään vahapintaan puunsyyt tai haluttu raidoitus, jos tehdään Pottery Barn - tyyppistä pintaa.

Lisäksi ajan mittaan tarvitaan todennäköisesti säännöllistä huoltoa, erityisesti kovalla kulutuksella olevilla alueilla ja pinnoilla.

Suosittelemme ensin kokeilemaan pienellä alueella - ennen suurempaa projektia, jotta huomaat millainen lopputulos tulee valitsemallasi tekniikalla valitsemaasi pintaan.

Wax on - Wax off

Kun käytetään vahaa, se on parasta levittää useina ohuina kerroksina vahasiveltimellä, jolloin vaha saa kuivua kokonaan ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Liian paksut vahakerrokset eivät kuivu koskaan ja ne jäävät tahmeiksi. Tee siis haluttu sävy ja pinta useilla ohuilla kerroksilla yhden paksun kerroksen sijaan.

Jokaisen kerroksen välissä pyyhitään (kiillotetaan kevyesti) ylimääräinen vaha pois: wax on  - wax off. 

Kun olet saavuttanut haluamasi sävyn, kiillota lopuksi pinta voimakkaasti pyörivällä liikkeellä nukkaamattomalla liinalla.

Kuten maalilla, myös vahalla on tietty kovettumisaika, jonka kuluessa se kovettuu.

Lisää ohjeita Frenchic vahojen monipuolisesta käytöstä löydät täältä.

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.