MITEN VALITSEN PARHAAN SIVELTIMEN?

 • 4 min lukuaika

On todella helppoa saavuttaa upeita tuloksia - varsinkin kun tietää miten!

Todella kaunis ja sileä pinta - siihen tarvitaan laadukas maali ja hyvät välineet.

Lue tästä miten valitset oikean siveltimen tai telan projektiisi.

Oletpa sitten suunnitelmassa vanhan lipaston tuunausta shabby chic-tyyliin tai maalaamassa koristeellista peiliä rohkeaksi ja persoonalliseksi, chalk paint / laadukas kalustemaalaukseen tarkoitetu kalkkimaali on hyvä vaihtoehto perinteisiin maaleihin verrattuna.

Yhä suositummaksi noussut chalk paint / kalustekalkkimaali on helppo leivttää, se kuivuu nopeasti ja saat upean, viimeistellyn pinnan. Voit antaa koko kotiisi aivan uuden ilmeen; seiniiin, kalusteille ja koristeille!

Suhteelllisen uutena tuotteena markkinoilla, kalkkimaaleista voi olla paljon kysymyksiä sen käytöstä - varsinkin parhaista tavoista levittää maalia ja parhaista siveltimistä kalusteiden maalaukseen kalkkimaalilla.

Frenchic maaleilla on todella helppoa saavuttaa upeita tuloksia - varsinkin kun tietää miten!

Helpottaaksemme päätöstäsi minkälaiset siveltimet valitset kalustemaalaustyöhön, kokosimme sinulle muutamia kohtia kuinka valitset parhaat siveltimet projektiisi.

Nauti maalaamisesta ja löydä oma tyylisi!

Kuinka valitsen siveltimeni?

Olet ehkä nähnyt kuinka ihmiset maalaavat kaikenlaisilla ja kaiken muotoisilla siveltimillä maalausvideoilla.

Jos kuitenkin haluat parhaan mahdollisen lopputuloksen, on tärkeää käyttää juuri kalkkimaalaukseen tarkoitettua sivellintä, kuin tavanomaista 'one-size-fits-all' markettisivellintä. 

 • Muoto

Perinteisesti paras siveltimen muoto kalkkimaalille on ovaali muoto. Ovaalin muotoista sivellintä käytetään maalaukseen ja pyöreää, jäykempää sivellintä vahaukseen.

Ovaaleja siveltimiä on eri kokoisia; XS pienimmät sopivat hyvin pieniin projekteihin, XL suurimmat taas ovat parhaimmillaan esimerkiksi seinän maalauksessa. 

S-kokoinen ovaali sivellin on hyvä yleiskoko. Sillä maalaat kätevästi tuolit, yöpöydät ja pienemmät kalusteet.

M-kokoinen ovaali sivellin sopii taas mainiosti jo suurempien pintojen ja kalusteiden maalaukseen, kuten vaatekaapit, kirjahyllyt.

Ahtaat kulmat, koristeelliset puukalusteet; tuolit ja peilit - näissä projekteissa tarvitset kapeita siveltimiä, kuten Detailing Brushes.

Leveät siveltimet ovat omiaan projekteissa, joissa maalaat laajoja ja tasaisia pintoja pitkillä siveltimen vedoilla.

Toiset pitävät telasta ja toiset siveltimestä.

Kokeile erilaisia välineitä, niin pääset sinuiksi millaisen jäljen valitsemasi työvälineet antavat juuri sinun maalaustyylilläsi.

Testaa välineitä varsinkin ennen suurempaa urakkaa, kuten keittiökaapien maalausta.

 

 • Harjakset

Siveltimissä käytetään kahdenlaisia harjaksia - synteettisiä ja luonnonharjaksia.

Molemmat sopivat hyvin kalkkimaalaukseen, joten yhdistimme ne samaan siveltimeen.

Huolellisesti mietitty sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen kalusteiden maalauksessa.

 

 • Siveltimen leveys

Kun valitset sivellintä, huomaat että tarjolla on monen kokoisia siveltimiä. Frenchic sarjan siveltimistä näet leveysmitan, mutta olemme myös nimenneet ovaalit siveltimet valintaasi helpottaaksesi:

XL on suurin ovaali Frenchic sivellin, 62mm - se sopii erinomaisesti suurten pintojen maalaukseen, kuten seinien maalaukseen.

M-koko, 50mm on keskikokoinen ovaali sivellin ja sopii tavanomaisiin projekteihin, kuten ovien, kaappien ja lipastojen maalaukseen. (M-koko on pikkupurkkiin liian suuri)

S-koko, 45mm soveltuu hyvin tuolien, kehysten ja peilien maalaukseen. S-kokoinen sivellin mahtuu hyvin vielä 250ml purkista suoraan maalaukseen. (M-koko on pikkupurkkiin liian suuri)

XS koko, 27mm on pienin kaikista - se sopii hyvin pienempään näytepurkkiimme ja pikkuprojektien sekä reunojen maalaukseen.

Onko siveltimen valinnalla väliä?

Valitse oikea työväline projektiisi. Jos mietit miten saat kauniin ja tasaisen pinnan, tärkeintä on, että valitset laadukkaan siveltimen tai telan.

Sijoitat maalaustyöhön paljon aikaa ja vaivaa, lopputulosta ei kannata uhrata huonoilla välineillä.

Uusi sivellin tai tela on paras ystäväsi maalausurakassa - tulet huomaamaan sen!

Joskus halpa ratkaisu voi houkuttaa, mutta valinta voi kostautua lopputuloksessa ja huomaat ettei viimeistely olekaan sellainen kuin toivoit.

Halvemmista siveltimistä irtoavat harjakset maalausprojektin aikana voivat pilata pinnan kokonaan.

Voinko käyttää tavallista sivellintä kalkkimaalaukseen?

Vaikka mitään sääntöä ei olekaan siveltimen mallista, niin kannattaa kuitenkin harkita mielummin laatua kuin hintaa.

Laadukkaalla siveltimellä on ilo maalata.

Ehkä houkuttelisi käyttää vanhoja siveltimiä varastosta tai autotallista?

Kuluneet, likaiset ja  vanhat siveltimet - niiden harjakset eivät anna samaa lopputulosta kuin laadukkaiden siveltimien.

Frenchic Paint sarjan ovaalit, Italiassa käsin valimistetut siveltimetovat tehty harkitusta sekoituksesta synteettistä ja luonnonharjasta ja ne ovat täydelliset kalkkimaalille.


Kuinka voin välttyä siveltimen jäljiltä kalkkimaalauksessa?

Frenchic maaleilla voi saavuttaa todella upeita tuloksia - varsinkin kun tietää miten. Haluatpa sitten kulunutta, persoonallista Shabby Chic-tyyliä tai täydellisen kaunista ja sileää pintaa - kaikkea tätä voit tehdä kalkkimaalilla.

Näin ehkäiset siveltimen jälkiä maalipinnassa:

 • Auringonpaiste – Älä maalaa suorassa auringonpaisteessa, silloin maali kuivuu aivan liian nopeasti ja se voi halkeilla ja siveltimen jäljet jäävät helposti näkyviin. 

 • Liikaa maalia siveltimessä – Älä kasta sivellintä maaliin liian syvälle - vain kevyt kosketus maalipinnan alle ja maalaa kevyellä kädellä, pitkillä vedoilla. Liian paksut maalikerrokset eivät kuivu kuten valmistaja on ajatellut ja paksujen kerrosten päällemaalaus voi pilata molemmat kerrokset. 

 • Liian vähän maalia siveltimessä – Ei kannata nuukailla maalin määrässä: jos maalia ei ole tarpeeksi, maali ei voi tasoittua, kuten on tarkoitus.

 • Vesi – Vedellä kostutettu sivellin tai kevyesti suihkupullolla kostutettu maalipinta voi olla sinun tyylisi. Tämä tyyli vaikuttaa hieman kuivumiseen ja se tarkoittaa että siveltimen jälkiä jää vain vähän tai ei ollenkaan. Ohennettu maali voi olla myös tekniikkasi, mutta se vaikuttaa tietysti peittävyyteen.Ohenna aina toiseen astiaan, älä maalipurkkiin. Frenchic sarjan maaleja ei tarvitse ohentaa.

 • Noudata ohjeita -malta ja odota ohjeen mukaan kerrosten kuivumisvälissä. Kerroksen kuivumisvälin löydät valitsemasi sarjan maalipurkin kyljestä.

 • Kevyt käsi -älä paina tai hiero sivellintä kalusteen pintaan, jos haluat välttyä siveltimen jäljiltä. Maalaa kevyellä kädellä.

 • Hionta –Jos pintaan kuitenkin jäi siveltimen jälkiä, hio ne kevyesti pois, pyyhi pinta puhtaaksi ja maalaa uudelleen.

 • Siveltimet – Laadukkaat siveltimet, valmistettu vartavasten kalkkimaalille - kokeile ja huomaat eron!

 • Harjoittele – Kokeile, pidä hauskaa maalatessa ja ole luova - Harjoitus tekee mestarin!

Hoida siveltimiäsi

Pese sivellin ennen käyttöönottoa lämpimällä vedellä. Hoida kaunista ja käytännöllistä sivellintäsi hyvin jokaisen maalausprojektin päätteeksi.

Pese siveltimet heti käytön jälkeen lämpimällä (saippua)vedellä, huuhtele pitkään, kunnes vesi on taas kirkasta ja  kuivaa vaakatasossa tai harjakset alaspäin.

Ethän anna vahallisten maalien kovettua siveltimeesi - pese sivellin myös maalauskerrosten välillä - puhtaalla siveltimellä maalausjälki on kaunista.

Maalia dipataan siveltimeen vain vähän, noin yhden sentin korkeudelle - ethän kasta sivellintä maaliin koko harjasten syvyydeltä!

Sivellin pitää myös harjauksesta - pieni metalliharja (grilliharjatyyppinen) sopii hyvin tarkoitukseen ja harja puhdistaa hyvin myös varsiosan mahdolliset maaliroiskeet.

Siveltimien säilytys vesiastiassa voi ruostuttaa metalliosat.

Jos tiedät maalaavasi paljon tai useita projekteja, valitse Frenchic sarjan ovaaleista siveltimistä - ihastut varmasti niiden laatuun etkä enää palaa tavanomaisiin siveltimiin!

Easy And Effective Brushes For Chalk Painting

Finding the right paintbrushes for your project doesn’t have to be difficult. At Frenchic Paint, we stock a range of Italian, handcrafted, oval brushes for chalk paint.

Made with a careful choice of natural and synthetic bristles, our brushes can absorb plenty of paint yet maintain their brilliant shape time after time.

With durable, affordable brushes that work best with chalk paint, we can help you skip the hassle of finding the right brushes. If you’re planning on doing a lot of projects that require chalk painting, don’t hang around.

Grab a few of our brushes and get painting. We know that you’ll enjoy using them as much as we do!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.