KIRSIN FRENCHIC PROJETITI OSA 2 - TRIM PAINT MAALIEN AATELIA

  • 3 min lukuaika

Kirsin Frenchic projektit osa 2 - Trim Paint maalien aatelia

Olen Kirsi, intohimoinen tuunaajaa ja vintage-fiilistelijä. Palkkatyöni on sisustus- ja huonekalualalla, ja vapaa-aika sujuu aika lailla samoissa merkeissä. Yksi Insta-ystäväni tituleeraakin minua ”projekti-kuningattareksi”.​

En osaisi elää ilman näitä DIY-juttujani, ne ovat minulle myös terapiaa, jolloin rentoudun ja irtaudun kaikesta muusta ympärilläni olevasta. Kun on aina ”sata rautaa tulessa” ja pari uutta projektia mielessä, ei aika tosiaan koskaan käy tylsäksi.

Olen luvannut esitellä teille muutamia valmiita projekteja, jotka olen toteuttanut Frenchic Paint –tuotteilla. Toivottavasti nämä inspiroivat myös sinua tarttumaan maalipensseliin ja rohkeasti kokeilemaan jotain ihan uutta!​...

Frenchic Paint – Trim Paint -lista- ja ovimaali on maalien aatelia

Jos joku kalustemaali pitäisi nostaa ylitse muiden, olisi se omalla kohdallani ehdottomasti Frenchic Paint-sarjan Trim Paint.

Näin helposti ja pehmeästi levittyvää maalia en ole vielä tavannut. Ja mikä parasta, kuivuneesta maalipinnasta tulee samettisen pehmeä, eikä päälle tarvitse levittää erillistä vahakerrosta, tai muutakaan pintasuojaa.​


Ensimmäinen projekti, minkä toteutin Trim Paintilla oli ruokailutilan kolmiovinen vitriinikaappi

Astiakaappi on alkujaan valkoinen ja mietin pitkään, minkä värisen siitä maalaan. Koska vanhan ajan vihreää löytyy kodistani jo ennestään ja pidän tuosta väristä todella paljon, päädyin siis tälläkin kertaa vihreään.

Maalien aatelia Astiakaapin maalausohjeet.

En kuitenkaan halunnut valita aivan samaa väriä nimeltään Green with Envy, kuin keittiön seinässä on, joten päädyin samankaltaiseen, mutta hieman raikkaampaan sävyyn Bradstock.

Siinä missä Green with Envy taittaa hieman harmaaseen, on Bradstock taas sävyltään keväisempi ja vihreämpi. Ja kuinka loistavasti nämä kaksi vihreää pelaavatkin yhteen! ​

Miten toteutin astiakaapin maalaamisen, jossa on monta lasista ruutua ja umpiovissa koristerihlaus? 

Hyvin tehty pohjatyö vaikuttaa todella paljon lopputulokseen. Sen vuoksi vanhan pinnan pesusta ja hionnasta ei kannata tinkiä. Pesin ensin pinnat Frenchic -pesuaineella ja lopuksi pyyhin vielä puhtaalla kostealla siivousliinalla.

Kärsivällisempi tekijä olisi teipannut maalarinteipillä jokaisen lasiruudun, mutta itse päädyin siihen, että kaavin lopuksi kuivuneen maalin lasista ikkunankaapimella. Harvoin maalarinteippiä saa niin hyvin istumaan, etteikö sen poistamisen jälkeen joutuisi kuitenkin joitain kohtia paikkailemaan.

Vetimet poistin ennen maalausta, mutta saranoiden ympärille kiepautin teipit. Maalasin kolme ohutta maalikerrosta ja välissä annoin kuivua ohjeiden mukaisen ajan. Ohuilla maalikerroksilla saa parhaiten esille juuri koristeleikkaukset, uurteet ja muut pienet yksityiskohdat.

Asiakaapin maalaus vihreäksi Trim paint sarjan maalilla.

Astiakaapin sisäpuolen jätin valkoiseksi, näin se luo hauskan kontrastin ulkokuoren vihreän värin kanssa.

FrenchicPaint Trim Paint –maalilla uusi ilme kirjakaapeille

Meidän kodin sisustuksesta löytyy aika paljon vihreää eri sävyissä, joten yläkerran työhuoneeseen halusin vaihteeksi jotain muuta.

Olen aiemmin jo tehnyt työhuoneeseen pienen pintaremontin, jossa poistin vanhan vaalean tapetin ja maalasin osan seinistä okran keltaisiksi, ja osan tapetoin saman sävyisellä tapetilla.

Vanhat lasiovelliset vitriinit ovat olleet meillä kohta parikymmentä vuotta ja pintavärinä on alkuperäinen valkoinen kuultomaalaus.

Oksankohdat näkyivät kellertävinä läntteinä kuultomaalin läpi, joten oli aika päivittää nämäkin kalusteet vastaamaan tätä päivää ja kodin muuta värimaailmaa. Koska kirjakaappien materiaalina on mänty, on uudelleen käsittely enemmän kuin helppoa. 

Sovin yhteistyöstä tämän projektin osalta Frenchic kanssa ja jo muutamassa päivässä kolahti kunnon projektipaketti Matkahuoltoon noudettavaksi. Maalin ja värin tähän projektiin sain valita itse ja päädyin valinnassa tietysti heti suosikkiini, eli Trim Paintiin.

Keltainen vitriini HOneycombe.

Koska huoneessa oli valmiiksi jo okrankeltaista, valitsin kirjakaappeihin hujanjankeltaisen värin nimeltä Honeycombe

Keltainen vitriini Honeycombe Frenchic Finland.

En ole törmännyt näin täydelliseen okrankeltaiseen vielä missään. Hämärässä väri lähentelee sinappia ja raikkaassa auringonvalossa tuo sävy on kuin kultaa.

Myös tähän projektiin valmistauduin huolella; ensin kaappien pesu Sugar Soapilla ja kevyt hionta varsinkin niihin kohtiin, joissa vanha pinnoite oli jo hilseillyt

Vetimet pois ja uusi Frenchic-pensseli heilumaan. En tässäkään projektissa tuhrannut aikaa lasien teippaamiseen, vaan maalasin reilusti lasiin ja kaavin maalin pois sen kuivuttua lasinkaapimella. 

Keltaisen tapetin edessä uuden maalipinnan saaneet kirjakaapit näyttävät nyt sisustukseen sopivilta ja työhuoneessani paistaa aina aurinko, myös pilvisinäkin päivinä.

FrenchicPaint -Trim Paintilla maalaat myös pieniä projekteja

Sain FrenchicPaintilta lähetyksen mysteerimaalista, eli paketin, jonka maaliväristä en tiennyt mitään ennakkoon.Jännitys olikin melkoinen, kun vapisevin käsin avasin pahvilaatikon sen saavuttua.

Olin jo miettinyt muutaman eri kohteen valmiiksi, johon kokeilla tätä mysteeristä väriä sen mukaan, mitä paketista paljastuisi. Helpotus ja ilo oli suuri, kun purkista paljastui vihreään vivahtava, turkoosin/petroolin sävyinen väri nimeltään Calming Carol. Tämä väri kyllä rauhoitti myös omat hermoni ja pääsin heti värin kanssa sinuiksi.

Jotta upea väri pääsisi oikeuksiinsa, valitsin kaksi pienempää kalustetta tähän projektiin. Toinen oli vanha jakkara, jonka olen ostanut kirpputorilta jokunen vuosi sitten ja maalannut jo kerran kalkkimaalilla. Koska jakkara on toiminut kukkapöytänä, oli vanha kalkkimaali jo kärsinyt kastumisesta ja näin oikeutti paikkansa tähän projektiin.

Toiseksi kohteeksi valitsin pienen laatikoston, jossa on neljä mustaa rottinkilaatikkoa. Tässä maalipintana oli alkuperäinen valkoinen ja myöskin jo parhaat päivänsä nähneenä.

Molempiin kalusteisiin kunnon pesu Frenchic - Sugar Soapilla ja kevyt hionta ennen ensimmäistä maalikerrosta. Toisen maalikerroksen jälkeen alkoi näkyä tuon värin uskomaton intensiivisyys ja kolmannen kerroksen jälkeen pinta oli tasainen, ja upean värinen.

Molemmat kalusteet ovat nyt keltaisessa työhuoneessani ja toimivat hyvin yhdessä hunajaisen -värin vastaparina. Maalia jäi näiden kahden kalusteen jäljiltä melkein täysi purkillinen, joten nyt voin rauhassa miettiä seuraavaa projektia, johon sopisi täydellisesti rauhallinen Calming Carol.

Toivottavasti nämä vinkit inspiroivat myös sinua tarttumaan maalipensseliin ja rohkeasti kokeilemaan jotain ihan uutta!

Seuraa Kirsiä Instagramissa: @pieni_paivansade

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.