Ohjeet harlekiiniruutujen maalaukseen! - Room32

  • 3 min lukuaika

Room32 -putiikissa maalataan!

Room32 on sisustus- ja viherkasvikauppa aivan Helsingin keskustan ytimessä Fredalla. Kauppa ei kuitenkaan ole mikään ihan tavallinen putiikki vaan elämys, joka pitää kokea paikan päällä. Kun astut ovestamme sisään, kuulet lintujen laulavan ja voit tuntea olevasi kuin satumaailmassa.

Vaikka kauppamme ei ole valtava, niin kaikkia erikoisia ja jänniä tuotteita tutkiessa voi aikaa kulua yllättävänkin paljon. Jos siis kaipaat kotiisi jotain hieman erilaisempaa katseenvangitsijaa, niin kannattaa ehdottomasti suunnata meidän liikkeeseemme. Valikoimaamme kuuluu koriste-esineitä, korvakoruja, viherkasveja, astioita, ruukkuja ja vaikka mitä muuta. Jos asut kauempana etkä pääse paikan päälle, niin kannattaa käydä katsastamassa verkkokauppamme.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös mainiot Frenchic Paint -maalit, joilla maalaamme myös itse kaupallamme tuotteita myyntiä varten.

Nappaa tästä talteen niksimme harlekiiniruutujen maalaukseen:

Vanhan mäntylaatikoston kanteen hauska ruudukko maalaamalla. Salmiakkikuvio on trendikäs valinta. Se on hauska ja samaan aikaan kuitenkin klassisen tyylikäs. Siitä voi tehdä perinteisen kaksivärisen tai jos tykkäät yhdistellä enemmän eri värejä tai sävyjä niin voit maalata vaikka jokaisen salmiakin eri värillä.

Varaa työvälineet ja valitse sävyt

Ja mikä parasta, se on melko helppoa, vaatii vain hieman enemmän aikaa ja suunnittelua. Varaa työvälineiksi laadukasta teippiä, viivotin, mitta ja lyijykynä sekä maalisävyt ja siveltimet.

Valmistele kaluste maalattavaksi

Ennen maalauksen aloitusta on tärkeää hoitaa pohjatyöt kunnolla. Maalattavan kohteen pesuun sopii mainiosti Frenchic'n oma kalustepesuaine Sugar Soap, joka puhdistaa pinnan liasta sekä rasvasta. Pesun jälkeen olisi hyvä myös hioa pinta ja hyvänä muistisääntönä voi pitää: mitä kiiltävämpi ja liukkaampi pinta, sitä enemmän se kaipaa hiomista, jotta uusi maali tarttuu ja pysyy siinä paremmin. Muista hiomisen jälkeen puhdistaa pinta vielä hiontapölystä.Kun pohjatyöt oli tehty niin aloitimme pienen lipaston tuunaamisen maalaamalla kannen kokonaan valkoiseksi Cream Dream-sävyllä.

Mittaa ja teippaa

Tämän jälkeen mittasimme ja piirsimme hellästi lyijykynällä salmiakkikuvion ääriviivat kanteen. Vaalein sävy kannattaa valita pohjaksi, se toimii hyvin pohjamaalina muille väreille ja on tietysti helpoin peittää. Piirtämisen jälkeen teippasimme maalattavat ruudut, jonka jälkeen maalasimme mustat ruudut Blackjack- sävyllä.

Tässä kohtaa kannattaa olla tarkka, että maalaa oikeat ruudut oikealla sävyllä - ettei tule vahingossa kahta samaa väriä vierekkäin. Ruutuihin voi halutessaan merkitä valmiiksi lyijykynällä tai pienellä määrällä maalia oikean sävyn, jotta ei joudu myöhemmin korjaamaan.

Anna ruutujen kuivua rauhassa

Teippaukset kannattaa irrottaa mahdollisimman pian maalauksen jälkeen, ettei maali kuivuttuaan lähde lohkeilemaan teipin mukana. Ennen kuin teippaat seuraavat ruudut niin muista antaa maalin kuivua rauhassa, jos teippaat liian pian kuivumassa olevan maalin päälle niin silloinkin on vaarana, että maali irtoaa teippiä irrotettaessa ja joudut taas paikkailemaan kuviota.Vaikka maali kuivuu melko nopeasti, niin tätä kuviota tehdessä menee eniten aikaa siinä, että odotat ruudukon kuivumista.

Samalla kun pöydänkannen ruudut kuivuvat, maalasimme laatikot valkoisiksi Cream Dream -sävyllä, rungon mustaksi Black Jack'llä ja lipaston jalat ja nupit ihanalla terracotta oransilla, McFee-sävyllä. Tässä projektissa kaikki sävyt ovat sattumalta Al Fresco -sarjasta, mutta aivan yhtä hyvin olisimme voineet maalata osan ruuduista vaikkapa Lazy Range-sarjan sävyillä. 

 

 

Tässä projektissa tarvittiin ainakin näitä:

  • Musta maali,  Blackjack, Al Fresco sarjasta
  • Oranssi maali,  McFee, Al Fresco sarjasta
  • Valkoinen Cream Dream, Al Fresco sarjasta
  • Teippiä
  • Lyijykynä
  • Sivellin
  • Sugar Soap, kalustepesuaine
  • Hiontasieni

 

Me Room32:ssa uudistamme vanhoja kalusteita maalaamalla niitä Frenchic'n maaleilla ja valmiit kalusteet tulevat aina myyntiin valikoimaamme. Neuvomme myös mielellämme maalin valinnassa ja pohjatöissä. Etsimme koko ajan uusia kalusteita tuunattaviksi, joten valikoimamme vaihtuu melko usein. Meillä on tähän mennessä ollut myynnissä pieni pöytiä, tuoleja, astiakaappi ja pieniä hyllyköitä.

Tervetuloa ostoksille kauppaamme sekä Instagramiin seuramaan tuunailuamme!

Terveisin,

@room32helsinki, Pia

Frendrikinkatu 27, Helsinki

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.