Vaaleanpunaista kalusteisiin - Elluyellow

  • 3 min lukuaika

VAALEANPUNAISEN KALKKIMAALAUKSEN INTOA JA YSTÄVÄNPÄIVÄN RAKKAUTTA

Meidän vanhat huonekalut ja pikkuvessa saivat nimittäin aivan uuden ja upean elämän joululoman maalausbuumissamme. Kuluneet ja kulahtaneet maalipinnat siveltiin Frenchicin herkullisilla vaaleanpunaisilla Bon Bon- ja Sweet Cheek -sävyillä ja muutokset olivat aikamoisen käsittämättömiä!

Lukaisepa eteenpäin ja kurki ENNEN- ja JÄLKEEN-kuvia: mitä mieltä sinä olet muutoksista?

100 vuotta vanhan lipaston uusi elämä vaaleanpunaisella kalkkimaalilla

Tämä rakkaiden isovanhempieni peruja oleva vanha lipasto on mielestäni muodoltaan upea. Meillä on näitä itse asiassa kaksi: toinen vihreä on makuuhuoneessa odottamassa mahdollisesti seuraavaa maalausbuumia 😉 Tämä oli näistä kahdesta heikommassa kunnossa. Maalipinta halkeili monin paikoin ja valkoinen oli kauttaaltaan harmaantunut likaisen sävyiseksi.

Pesimme lipaston ja sivelimme tähän kolme kerrosta Frenchic Chalk Wall Paint -sarjan Sweetcheeks -sävyä. Maalatessani muistui taas mieleen syysloman kokemus siitä, miten miellyttävää ja helppoa on Frenchic-maaleilla maalaaminen.

Ne peittävät todella nopeasti alla olevan sävyn ja tasoittuvat hätäisempienkin siveltimen vetojen jälkeen hämmästyttävän sileäksi.

Viime syksyn blogijutustani kannattaa lukea tarkemmin, mitä muita etuja kalkkimaaleilla onkaan!

Lisäksi kokeilimme Frenchicin uutuutta maalauspintojen viimeistelyyn: Tuff Top Coatia. Tämä mattapintainen viimeistelypinnoite antaa kestävän pinnan juurikin tällaisille tasoille, joita käytetään paljon (pöytäpinnat, keittiönkaapit, puutarhakalusteet…).

Tämä pinnoite jättää huonekalun pinnan mattapintaiseksi; oikeastaan pinnoitetta ei kuivumisen jälkeen käytännössä huomannut yhtään.

Näin puolitoista kuukautta tätä askartelupöytää ahkerasti käytettyämme emme kyllä vielä ainakaan huomaa pinnassa lainkaan kulumajälkiä, joten hyvin näyttää toimivan. Ensi kerralla voisimme kokeilla kiiltävän pinnan antavaa Finishing coat -viimeistelypinnoitetta 

Tuolin ja jakkaran uudet vaaleanpunaiset vaahtokarkkisävyt

 

Tämä kirppislöytötuoli on kulkenut matkassamme jo ensimmäisestä Kallion kodistamme; eli lähes 15 vuotta. Olen aina pitänyt kovasti sen kauniista muodosta ja erityisesti jalkojen yksityiskohdista. Tuoli on toiminut meillä niin kukkatasona, sivupöytänä kuin ihan ”oikeassa” tarkoituksessaankin.

Tähän sivelimme kuopusmimmini kanssa kaksi kerrosta Sweetcheeksiä. Tämänkin päällystimme Tuff Top Coatilla, niin kestää sitten esimerkiksi kukkaruukkujen siirtelyä jatkossakin paremmin.

 

Tämäkin jakkaran on kirppislöytö jo vuosien takaa. Se on tällä hetkellä käytössä esikoismimmini koulupöydän tuolina ja syyslomalla hänen seiniä maalatessamme sovimme, että seuraavalla lomalla tuo jakkara saa seinän sävyn myös ylleen. Tästä tulikin kyllä kahden Frenchic Chalk Wall Paintin Bon Bon -sävyn kerroksen myötä todellinen karkki 😊

Esikoismimmini maalasi oman jakkaransa aivan itse: Frenchic kalkkimaalit ovat ihanan helppoja ja turvallisia myös lasten käyttöön. Mahtaakohan tässä vaan malttaa läksyjä tehdäkään ilman vaahtokarkkien napostelua samalla…?  😉

 

Lasten kirjahyllyn päivitys kotimme sisustuksen sävyihin

Vihreän kirjahyllyn ostimme vain muutama vuosi takaperin. Se oli muistaakseni vain muutaman kympin hintainen ja erinomaisen kestävän oloinen. Myös siirreltävät hyllytasot miellyttivät minua kirpputorilla ja ajattelin, että hylly vetäisi sisään varmasti tyttöjen isoimmatkin lastenkirjat.

Väriltään hylly on kuitenkin ollut meille aivan liian tumman vihreä. Se on ollutkin pääosin peitettynä keltaisella pöytäliinalla  😉 Nyt oli tämänkin aika saada uusi, sisustukseemme paremmin sopiva väri ylleen.

Valitsimme tähän myös Sweetcheeksin, koska hylly sijaitsee askartelupöydän välittömässä läheisyydessä ja näin uudet huonekalut tuovat yhtenäistä kulmausta olohuoneemme parvekkeen puoleiselle seinälle.

Tätä maalatessani yllätyin, että kolme kerrosta vaaleaa Sweetcheeks -sävyä peitti näinkin tumman vihreän sävyn todella upeasti alleen; eikä mitään pohjamaaleja tarvittu. Helppoa ja nopeaa – tällaiselle hätähousulle todella sopivaa maalausta 😊

Pikkuvessan pinkki päivitys

Alakerran pikkuvessamme oli hiljattain maalattu ennen tähän kotiin muuttoamme vuonna 2017. Se oli tyylikäs ja nykyaikainen, mutta hirmuisen väritön. Nyt päätettiinkin sivellä valkoiseen (ja reikäiseen ja sinitarraiseen…) yläosaan pari kerrosta Bon Bonia.

Tästä tuli kyllä muutaman tunnin mukavan työn ja touhun ansiosta todella herkullinen huone, jossa kelpaa aamuisin laittautua.  Tuntuu vähän kuin Muumien pinkkien pilvien sisällä heräilisi rauhassa uuteen päivään 😊

Nyt iloitsen näistä kaikista vaaleanpunaisista muutoksistamme – huoneista ja huonekaluistamme – jotka mätsäävät mielestäni aivan ihanasti keltaisen kanssa <3

Mikä maalauskohde oli sinulle mieluisin ja koki mielestäsi hienoimman muutoksen? Entäpä millä värillä siellä teillä on maalattu viimeksi tai minkä värisestä maalauksesta haaveilet? 

Psssst! Kurkkaapa myös syysloman maalausprojektimme, jossa tyttöjen huoneiden seinät kokivat upeat muutokset. <3

Iloista helmikuun jatkoa ja sydämiä koko alkavaan ystävänpäiväviikkoon toivottaen,

Ellu

Psst! Kurkkaa halutessasi lisää värikkäitä sisustuskuviani @elluyellow -instagramtililtäni <3

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.