Ohjeet varjostuksiin - Jennijohannesunique

  • 1 min lukuaika

Valo- ja varjokohdat kalusteisiin Jennin ohjeilla

Kaiverretut kuviot näyttävät huonekaluissa upeilta.

Niiden esiin tuominen varjostamalla ja korostamalla, vie koko huonekalun uusiin ulottuvuuksiin. Kokeile tätä hauskaa ja helppoa tekniikkaa, jos kaipaat vaihtelua yksiväriseen maalaamiseen!

Maalaa ensin pohja haluamallasi vaaleahkolla värillä (esimerkiksi Grey Pebble on hyvä, sillä siihen voit käyttää valkoista kohokohtiin ja tummempaa harmaata vahaa varjostuksiin).

Ota pieni litteä suti ja kasta se kevyesti valkoiseen maaliin. Pyyhi vielä pensseliä esim pahvinpalalle edestakaisin, jotta kaikki ylimääräinen maali lähtee pensselistä ja suti näyttää kuivalta.

Aloita maalaamaan kohokohtia kevyesti vain pyyhkäisemällä pensseliä niiden yli. Korosta kohtia joihin valo luonnollisestikin ensimmäisenä osuu. Ota aina välillä lisää maalia sutiin ja jatka korostamista.

Seuraavaksi koko pinta suojataan kirkkaalla vahalla. Tähän on parasta käyttää vahapensseliä, jolla vaha pyöritellään maalatulle pinnalle, ja sen jälkeen pyyhitään liinalla ylimääräiset pois. Kirkas vaha helpottaa harmaan vahan kanssa työskentelyä sillä sen avulla saat varjostuksesta hennomman, ilman jyrkkiä rajoja.

Tai halutessasi kumittaa liikoja harmaita. Harmaan vahan lisäämiseen tykkään itse käyttää pientä pensseliä, koristeista riippuen joko ihan teräväkärkistä tai litteää ja kapeaa. Ota sutiin harmaata vahaa ja lisäile ensin kaiverrusten reunoille.

Pieniin syvennyksiin ja reunoille. Kokeile myös kuinka saat kirkkaalla vahalla harmaata häivytettyä. Vahan kanssa ei ole kiire työskennellä, voi välillä pitää taukoa ja jatkaa myöhemmin lisäämällä varjostusta.

Vahapensselien pesun voi tehdä miedolla saippuavedellä. Pidä kuitenkin jokaiselle vahalle oma sutinsa, etteivät värit sekoitu purkeissa kun työskentelet.

Vielä yksi vinkki! Kannattaa kokeilla myös uutta Frenshimmer helmiäissävyä Pearly Queen tähän korostamiseen. Se antaa upean hehkun valkoisen maalin päälle sipaistuna.

Hauskaa maalausprojektia ja odotamme kuviasi Frenchic ryhmässä! ☺️

- Jenni, Frenchic Paint Finland, Brändilähettiläs

P.S.❤️Ota seurantaan Instagram-tilini @jennijohannesunique ja tavataan Frenchic-ryhmässä!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.