SALTWASH® - FAQ-presentation

 • 3 Min. lästid

Saltwash® - vanliga frågor och svar

 • Vad är SALTWASH®?

Saltwash® är ett pulver som ska tillsättas primern, vilket skapar en unik sliten yta på vilken yta som helst.

Saltwash® skapades för att efterlikna den autentiska, väderbitna lackytan som grundarna av Saltwash® hade sett på verandor och möbler i stugor vid havet när de bodde vid kusten.

De ville skapa en produkt som kunde replikera den skiktade, väderbitna looken som skapats av solen och saltluften, men som också var snabb och enkel att använda.

Saltwash texturpasta fransk.

 • VAD GÖR SALTWASH® till ett SUPERIOR TEXTURED PASTA PULVER?

Saltwash® innehåller äkta havssalt och organiska föreningar.

Det är en beprövad produkt som ger en skiktad, väderbiten, solkysst, havssalt finish till alla ytor. Det är den första och ursprungliga texturprodukten på marknaden.

 • BÖR ytan GRUNDLAS, RENGÖRAS ELLER SLIPS INNAN SALTWASH® ANVÄNDS?

Det speciella med Saltwash® är att du inte behöver rengöra eller grunda ytan innan du använder den. Den kemiska sammansättningen, inklusive havssalt, ger Saltwash® otrolig vidhäftning på alla ytor utan grundning, rengöring eller slipning.

 • VILKEN SLAGS YTOR KAN SALTWASH® ANVÄNDAS PÅ?

Saltwash® fäster på vilken yta som helst oavsett trä, laminat, glas, tyg, plast och många andra ytor och kräver ingen förberedelse.

 • VAD KAN JAG TÄCKA MED SALTVÄTT?

Du kan göra konst på brädbaser och skapa underbara texturerade ytor på canvas.

Du kan göra antika krukor, ramar och möbler – även hela väggar eller panel.

 • KAN SALTWASH® BLANDAS MED NÅGON FÄRG?

Ja. Saltwash® kan blandas med vilken typ av färg som helst, såsom latex, olja, akryl, interiör, exteriör, krita, mjölk, mineral eller olika lerfärger.

 • HUR MYCKET SALWASH® SKA BLANDAS MED SPECIALFÄRG SOM KRITTA ELLER MJÖLKFÄRG?

När du använder specialfärg, som krit- eller mjölkfärg eller franska färger, behöver du inte blanda lika mycket Saltwash® med dem som med till exempel latexfärger.

 • VAD ÄR TORKTIDEN?

Saltwash® innehåller äkta, autentiskt havssalt, vilket påskyndar torkningsprocessen. Inomhus är torktiden ca 1,5-2 timmar per 1m2 yta. Ute i soliga/torra förhållanden är torktiden ca 20-30 minuter per 1m2 yta. Obs: Om Saltwash® har applicerats mycket tjockt på ett område, kan torktiden vara längre i det området.

 • BEHÖVER DEN SALTWASH®-ANVÄNDA DELEN FORTSATT FÖRSEGLA ELLER APPLICERAS MED ETT SKYDDSLAGER ELLER ETT LAGER AV VAX?

Saltwash® är bara en baslack. Om topplacket du använder kräver användning av en sealer eller vaxskikt, måste du använda en. Vad färgens ytskikt kräver avgör också om du behöver ett tätande eller skyddande vaxskikt.

 • HUR MÅNGA KVADRATMETER TÄCKAR EN STOR 1,2 kg BURK SALTWASH®? HUR MYCKET KAN DEN LILLA 238G TÄCKA?

1200g stor burk = 6-7m2

238g liten burk = 1,5-2m2

beroende på appliceringsmetod.

 • HUR LÄNGE HÅLLER SALTWASH® BLANDAD MED FÄRG?

Saltwash® färgblandning kan förvaras i en ordentligt försluten behållare i högst 2 veckor.

Om din blandning har blivit för tjock och torr, tillsätt bara mer färg till blandningen och blanda den till önskad konsistens.

 • BÖR EN TOPPFÄRG APPLICASERAS ÖVER SALTWASH®-LAGET?

Ja, för att uppnå önskat Saltwash®-utseende måste du applicera ren färg som topplack och sedan slipa för att avslöja lagren av Saltwash®-primer.

 • VAD SKILLER SALTWASH® FRÅN TYPISK KRITAFÄRG ELLER ANDRA SPECIALFÄRG?

Saltwash® används som baslack för att skapa en texturpasta eller pasta och ett autentiskt väderbeständigt utseende och kan läggas till specialfärger som det franska sortimentet av färger.

 • VAD GÖR SALTWASH® ANNAN ÄN BARA FÄRG?

Tack vare den kemiska sammansättningen av Saltwash® torkar Saltwash®-skiktet jämnt från botten till toppen och från topp till botten.

Bara detta skiljer sig från andra typiska färger som bara torkar uppifrån och ner, vilket gör att den rinner och plattar ut och tappar den skiktade looken du vill ha.

 • VAD ÄR SALTWASH® GJORT AV?

Ett patent har ansökts för Saltwash®-produkten. Dess kemiska sammansättning innehåller en aktiv ingrediens som, när den läggs till färg och appliceras på vilken yta som helst, börjar torka omedelbart och ger det önskade skiktade, åldrade utseendet.

Saltwash innehåller inga VOC-föreningar och är en blyfri produkt.

 • VAD GÖR SALTWASH® SÅ OLIKA ÄN ANDRA TEXTURPRODUKTER?

Saltwash® är en patentsökt produkt och är den första och enda produkten på marknaden som någonsin uppvisar den patinerade, solkysste finishen och lager som Saltwash® tillhandahåller. Även om företag kan försöka kopiera produkten, är vi övertygade om att det bara finns ett sätt att Saltwash®!

Läs mer på produktfliken.

Saltwash texture paste från den franska nätbutiken.

Sök efter produkter, blogginlägg osv.