HUR VÄLJER MAN RÄTT OCH LÄMPLIGA FÄRGER?

  • 2 Min. lästid

Hur man väljer en funktionell färgpalett för heminredning, var kan du börja?

Börja med att titta på varifrån ljuset kommer in i ditt hem i allmänhet, sedan in i specifika rum. Förmodligen är ljuset annorlunda i ditt sovrum än i ditt kök.

Färger reflekterar olika känslor i olika ljus.

Norrsken är svalt och blåaktigt, varma toner är lämpliga för ett sådant rum.

Om du vill att ditt hem ska se ut som om det är designat av en designer; Använd en strikt begränsad färgpalett - försök att bara använda några få färger tillsammans. När du har bemästrat din huvudfärg kan du lägga till och subtrahera färger efter ditt humör och årstiderna.

Färgernas kraft kommer i förgrunden när det bara finns ett fåtal nyanser i rummet. Försök att kombinera rosa , guld och vitt. Grönt , beige och koppar. Blått, grått och vitt .

Burkstorleken på 250 ml i Frenchic-serien är en testare med vilken du kan prova nyansen hemma. Prova färgen precis där den var tänkt.

Du kan också göra en färgmodell på tjock kartong eller en träbit som du kan återvinna i olika ljus och rum i ditt hem. Utvärdera alltid nyansen enligt instruktionerna när den målas två gånger och endast när den är torr.

Förutom färger, ta med ett intressant material eller textur till utrymmet och upprepa ditt val i andra utrymmen för att skapa en färdig och enhetlig atmosfär.

Skivor och gröna interiörfärger.

Samma sak men annorlunda!

Du kan använda olika nyanser av samma färg; två mörka och en ljusblå. En mörk och två ljusgröna.

Välj två eller tre av samma färg, olika nyanser: slutresultatet är ett enhetligt, men intressant och karaktärsfullt utrymme.

Du kan också fräscha upp din palett med kontrasterande färger och öva den först med små detaljer, som kuddar, fat, mattor etc.

Du hittar säkert din egen stil och kom ihåg att hemmet ska förändras över tid - det är fullt tillåtet att ändra färgsättningen om du känner för det!

Vilka färger talar till dig idag?

Vi vill inspirera dig till en personlig och avslappnad stämning med franska produkter av hög kvalitet.

Istället för att ständigt konsumera, låt dig inspireras till att göra lyx själv genom att kombinera nytt och gammalt, målat och trimmat.

Låt dig inspireras på vår hemsida och följ vårt konto i sociala medier – och börja planera!

Sök efter produkter, blogginlägg osv.