Testa marmorering med Jennis instruktioner! - Jennijohannesunique

  • 3 Min. lästid

Marmorering är ett bra sätt att släppa loss din kreativitet!

Olika lager och målartekniker är fina projekt. Kombinera dina egna verktyg med denna marmoreringsinstruktion så får du ett personligt slutresultat.

Gör några övningsstycken först och du kommer att vänja dig vid verktygen.

Underbar marmor är en vacker yta inom inredning och med dessa instruktioner kan du enkelt göra en autentiskt utseende, underbar yta på nästan vilken yta som helst. Använd färger och nyanser efter din smak. Du kan måla stenytan med en grönaktig ton, grå eller rödaktig.
Med denna teknik kan du realisera små och stora ytor. Börja med en mindre träningsbit, till exempel en bricka. Du kan marmorera bordsskivan, köksskåpen eller till och med en hel vägg.
.

Du behöver åtminstone dessa för projektet:

Lista över tillbehör:
  • 2-5 olika färgnyanser
  • Finishing Coat
  • Naturlig svamp
  • En robust varg med platt huvud
  • En lång kraftig fågelfjäder
  • Torr trasa

Måla grundskärmen först

Börja projektet med att måla basen så platt som möjligt, t ex med en mikrofiberrulle.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Franska inredningsbloggar.
Färger från serierna Lazy Range eller Al Fresco är bäst lämpade för detta ändamål, eftersom de har en egenskap som jämnar ut ytan vackert medan den fortfarande torkar. Låt basen torka ordentligt innan effekten påbörjas.
Lär dig målningstekniker för möbelmålning marmorering Frenchic Blog.
.

Välj tonen på mönstren

Börja göra mönstret med utspädd färg (gör detta i en separat kopp).
Blanda:
  • 1/3 mål
  • 1/3 Finishing Coat
  • 1/3 vatten
Det är nödvändigt att göra blandningen så att färgen bleknar vackert och inte lämnar starka kanter, och den utspädda färgen ger dig mer tid att arbeta med färgen.
.
Lär dig målningstekniker i möbelmålning marmorering Frenchic Blog 2.

Skiss med svamp och duk

Doppa den naturliga svampen i den utspädda färgblandningen och börja dutta den slumpmässigt på den grundade ytan. Lämna även tomma fläckar för att hålla ytan livlig.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
Ta en torr trasa och vik ihop den till en tät förpackning, som du använder för att pressa ut den största mängden vatten från färgfläckarna. Vänd tyget när det blir blött så att färgerna inte sprider sig för mycket. Dutta är nyckelordet här, eftersom gnuggning och avtorkning inte lämnar en naturlig stenliknande effekt.
Du kan använda samma teknik för att lägga till ytterligare en eller flera nyanser ovanpå varandra om du vill! Vid det här laget finns det ingen anledning att vänta på att färgen ska torka, eftersom blandningen av färger på ytan till och med kan skapa underbara nya dimensioner på ytan.
.

Med naturlig smälta

När du är nöjd med strukturen på basen, ta en kraftig naturlig fjäder, vars ände du doppar igen i den utspädda färgblandningen.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
Börja lätt skjuta fjädern på ytan, gör "sprickor". Använd även med fördel att flytta fjädern i sidled, och prova vilken typ av märke du får när du trycker på fjädern hårdare eller lättare. Genom att röra sig en bit fram och tillbaka, eller genom att göra grenavsnitt. Det här är en underbar scen!
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
.

Med en borste

När du har skapat en effekt på ytan med smältan, ta en stadig torr trasa och använd den för att kraftigt dutta uppifrån och ned. Du kan se hur färgen smälter och bleknar vackert på ytan. Om en del är för stark kan du också dutta bort överskottet med en trasa, eller spraya lätt vatten på den.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
Titta på och granska det slutliga resultatet efter att det torkat, och du kan fortfarande lägga till färger med samma tekniker. Om en fläck fortfarande ser för stark ut, bleka fläcken genom att dutta en utspädd baskulör över den.
Lär dig målningstekniker i möbelmålning marmorering Frenchic Blog 2

Avsluta den torra ytan

Du vill definitivt också skydda ytan du har gjort ordentligt. Använd för detta ändamål Finishing Coat som du applicerar på hela ytan med den mjuka vita sidan av hjärtsvampen. Några tunna lager är bra och du får en härlig glans, 3-4 lager ger en bra fukttålig yta.
För en matt finish kan du även använda Tuff Top Coat eller vax.
Ett tips till för detta - du kan även tona Finishing Coat igen med en mycket liten droppe färg, så att färgerna kommer fram ännu mer levande i slutresultatet.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
Marmorering är lättare än du tror, ​​börja modigt och våga vara kreativ.
Du kan besöka mitt Instagram-konto för att se fler av mina bilder.
Marmoreringsanvisningar och tips från franska bloggar.
Marmoryta med Frenchic Paint instruktioner Frenchic Blogit.
.
.
Ha en fin målardag!
.
Frenchic Paint Finland
Märkesambassadör
Jennijohannesunique

Sök efter produkter, blogginlägg osv.