Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Keraamisten laattojen maalausvinkit

Keraamisten laattojen maalaus ja vinkkejä tekemiseen

Keraamiset laatat ovat kestäviä ja suosittu pintamateriaali. Laatat tarjoavat vedenkestävän pinnan kylpyhuoneille ja keittiöille sekä muille tiloille. Kun ajat ja tyylit muuttuvat, voi tulla aika tarkastella myös kodin laattapintoja. Kun väreillä muutat helposti tyyliä muualla kodissasi, voiko sama päteä myös laatotettuihin alueisiin ja mitä etuja siitä voisi olla?

Miksi haluaisit maalata laattapinnat?

Monille se johtuu vain ulkonäöstä. Koska keraamiset laatat ovat niin pitkäikäisiä ja kestäviä, monissa kodeissa on laatat, jotka on asennettu useita vuosikymmeniä sitten. On luonnollista, että näiden laattojen ulkonäkö on vanhentunut vuosien varrella. Se voi olla vanhanaikainen väri tai jopa vanhentunut kuvio. Laattojen päälle maalaaminen tarjoaa raikkaan uuden ilmeen valitsemassasi värissä.

Lisäksi voit ajatella kustannuksia ja mukavuutta. Jos haluat muutoksen, laattojen poistaminen seinältä voi olla sotkuista, aikaa vievää ja kallista - varsinkin jos haluat korvata ne uusilla laattoilla.

Vaihtoehtona voi olla maalaus. Voit maalata olemassa olevat laatat sopivalla maalituotteella. Näin teet pinnasta tehokkaalla tavalla uuden ilman, että sinun on ryhdyttävä häiritsevään poistamiseen. Maalaus on pienen budjetin muutos jonka osaat tehdä ihan itse.

Lopuksi kannattaa harkita laattojen maalaamisen etuja verrattuna laattojen poistamiseen kokonaan. On hyvä syy, että laatat ovat suosittu valinta vaativiin huoneisiin, kuten keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Ne ovat kestäviä, vedenkestäviä ja vaikuttavan pitkäikäisiä. Maalaus vaihtoehtona laattojen poistamiseen tarkoittaa, että hyödyt näistä ominaisuuksista vielä pitkään.

Voitko siis maalata laatat?

Vastaus on selvä kyllä useimmille keraamisille seinälaatoille. Mieti kuitenkin ensin omaa kulutustottumustasi kyseisessä kohteessa. Lattialaatat voivat olla haastavampia, koska kulumisesta aiheutuva paine on suurempi kuin seinillä. Siksi kannattaa olla realisti ja käytännöllinen:  Kun päätetään, maalataanko laatat, on viisasta ottaa huomioon huoltotarve ajan mittaan. Lue tästä ohjeemme ja vinkkimme miten onnistut parhaiten ja mitä kannattaa ottaa huomioon. Blogitekstin lopusta löydät videon keraamisten laattojen maalauksesta.

Pinnan valmistelu

Valmistelu on avain parhaiden tulosten saamiseksi laattoja maalattaessa - tämä pätee myös muihin maalausprojekteihin. Ennen projektin aloittamista pinnan tulee olla hyvässä kunnossa. Tämä tarkoittaa puhdasta, kuivaa ja ehjää pintaa.

Suosittelemme käyttämään aina yhden valmistajan tuotteita samaan projektiin:  Pese pinnat huolellisesti, huuhtele ja anna kuivua perusteellisesti, ja jatka sitten pinnan karhennuksella. Vaikka tämä vaihe saattaa tuntua hankalalta, se kannattaa.Puhdista, kuivaa ja pyyhi pöly pois ja olet valmis maalaamaan.

Kun maalaat laattoja, käytä maalatessa kevyttä kättä ja vältä liian paksuja maalikerroksia. Suosittelemme lukemaan ohjeet käyttämäsi tuotteen käyttöohjeista ennen projektia ja noudattamaan niitä, myös annettuja kuivumisaikoja maalauskerrosten välillä.

Maalattujen laattojen jälkihoito

Kun laatat on maalattu, maalin on saatava kovettua täyteen kestävyyteensä. Käsittele pintaa varovasti noin kolme viikkoa, kunnes se maali täysin kovettunut. Suosittelemme myös, ettet anna maalatun alueen kastua vähintään viikkoon. Jatkossa puhdista maalattuja pintoja miedolla pesuaineella ja vältä voimakkaita kemikaaleja ja hankaamista.

Jos olet päättänyt maalata lattian, on parasta olla kävelemättä alueella vähintään ensimmäiseen neljään tuntiin. Seuraavien seitsemän päivän aikana suosittelemme kävelemään maalatulla pinnalla vain sukat jalassa ja pitämään lemmikkieläinten tassut ja kynnet loitolla, jotta viimeistely ei vahingoitu. Joka tapauksessa lattian kulumisen luonteen vuoksi saatat joutua huoltamaan maalipintaa. Halutessasi voit lisätä pintaan Viimeistelypinnoitteen. 

Inspiraatiota laattojen maalaamiseen

Jos olet päättänyt maalata laatat, Al Fresco- ja Chalk Wall Paint -mallistomme tarjoavat useita värejä, joista valita. Mutta miten käytät näitä värejä, on täysin sinun valintasi.Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on yksinkertaisesti valita yksi väri ja maalata laatat puhtaan ja tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Valitse moderni, monipuolinen harmaa tai jokin rohkea sävy, kuten sininen tai vihreä.

Virkisty valkoisella tai valitse tumma draama mustalla!Jos sinusta tuntuu hieman seikkailunhaluisemmalta, voit jopa käyttää sabluunakuvioita lisätäksesi oman kuvion toisella kontrastivärillä. Frenchic tarjoaa valikoiman korkealaatuisia A4-malleja, mukaan lukien kaikkea sydämen ja tähtien kuvista omituisiin mehiläismalleihin.

Vaihtoehtoisesti voit luoda upean ilmeen yksinkertaisesti käyttämällä vuorottelevia värejä laatoilla. Musta ja valkoinen tarjoavat äärimmäisen yksivärisen kontrastin klassiselle viktoriaaniselle tyylille, mutta voit sekoittaa ja sovittaa kaikki värit tehdäksesi tyylistä omasi.

Toinen kiinnostava kohde on saumaus. Olemme kaikki tottuneet saumauslinjojen esiintymiseen laatoitetuilla alueilla. Mutta kun maalaat laattojen päälle, nopein ja yksinkertaisin tapa on jättää huomiotta laastiviivat ja maalata koko alue, sillä saumojen välttäminen voi olla aikaa vievää ja työlästä.

Valmis, maalattu ulkonäkö tarkoittaa, että laastilinjat ovat vähemmän määriteltyjä ja yleensä sulautuvat yhteen, mikä tarkoittaa, että alueen ulkoasu on aivan erilainen - yhä yhtenäisempi ja nykyaikaisempi. Jotkut ihmiset rakastavat tätä ulkoasua, mutta jos pidät perinteisestä  ilmeestä, on saatavana saumatusseja, jotka mahdollistavat laastilinjojen uudelleenkäsittelyn.

Jos taas haluat aivan uudenlaista ja persoonallista tyyliä saumoihin ja pidät pikkutarkasta työskentelystä, voit säväyttää ja maalata saumat metallinhohtosävyyn FrenSheen-väreillämme!

Laattamaali Frenchic kupariset saumat Frensheen metallivärillä.

Kuva: Kuparin sävyinen Frensheen, laattojen saumoissa

 

Anna laattoillesi uusi elämä Frenchic-tyyliin!

Frenchic Paint-sarjan kemistit ovat Englannissa suorittaneet testejä keraamisten laattojen maalaamiseen.
Vihdoinkin voimme virallisesti ilmoittaa, että keraamiset laatat voidaan maalata Al Frescon –sarjan maaleilla!
Keraamisten laattojen maalaukseen laattamaali Frenchic paint Al Fresco.

Al Fresco on monipuolinen kalustemaalisarja herkullisissa väreissä

Mattapintainen ja kestävä maali ulkokalusteille, parveke- ja terassikalusteille sekä kalusteille sisätiloissa - kaikenlaiseen sisustusmaalaukseen!

Al Fresco sarjan -maaleilla voit maalata vaikkapa keittiön kaapit. Al Fresco sarjan maalien suojaominaisuudet tekevät maalista erittäin kestävän ja maali saavuttaakin lopullisen kovuutensa noin kolmessa viikossa.

Mattapinta ja puuteriset sävyt näyttävät kauniilta sisätiloissa sävyt sopivat kauniisti vanhoihin sekä uusiin rakennuksiin ja monenlaiseen sisustustyyliin.
 
Riittoisuus: n 12,5m2 per 750ml.

Soveltuu ruiskumaalaukseen.

Al Fresco sarjan maalit sopivat metallille, puulle ja keraamisille laatoille.

Niissä on UV-suoja ja homeenesto maalissa mukana, maali ei sisällä ruosteenestoainetta. Al Fresco maalit ovat vähä VOC-sisältöisiä ja EN71:3-sertifioituja.

Lue maalipurkin kyljestä ohjeet ennen käyttöä ja maalaa aina vähintään kaksi kerrosta. Huolellinen maalin sekoitus on avain parhaaseen peittävyyteen.

Noudata kahden tunnin kerroksen kuivumisväliä, niin saat optimaalisen kestävyyden maalipinnalle.

.

Ei kuitenkaan seisovan veden alueille

Huomaa kuitenkin, että alueita, joissa on korkea kosteuspitoisuus tai seisova vesi, tulisi välttää. Esimerkiksi sauna, suihkutila, lavuaarit tai kaakeloitu alue kylpyammeen ympärillä, jossa vesi voi jäädä seisomaan sekä keittiökaapistojen välitila, jossa liesi on maalattavan alueen edessä ja ruuanlaitoista aiheutuu kuumaa höyryä yms.

Monet asiakkaamme ovat kuitenkin maalanneet paljon kaikenlaisia laattapintoja;  esimerkiksi keittiön välitilan laatat, tietoisena virallisista suosituksistamme - kuitenkin hyvällä menestyksellä. Voit esimerkiksi lisätä lasisen suojapinnan hellan taakse, kuten kuvassa tai viimeistellä maalipinnan kuumuutta ja kosteutta kestävällä Tuff Top Coat'lla.

Miten tahansa oman projektisi toteutatkaan, maalaaminen säästää suuremmalta ja työläämmältä remontilta ja voit tehdä sen itse ilman erityisiä työkaluja tai järjestelyjä. Se on helpompaa kuin luuletkaan - noudata vain ohjeitamme.

Alla olevan kuvan laatat on maalattu tumman harmaalla Smudge-sävyllä, Al Fresco sarjasta. Kaikki 'ennen ja jälkeen' -kuvat tästäkin keittiön maalausprojektista näet FB-ryhmässämme 'Frenchic Paint Finland'

Keraamisten laattojen maalaus Al Fresco Frenchic Paint maalisarjalla.
Kuva: laatat: Smudge, Al Fresco. Keittiönkaapit; Swankypants, Al Fresco
.

Pesu ja puhdistus on tärkeää aina ennen maalausta

Huolelliset valmistelut ja pohjatyöt ovat aina avain onnistuneeseen lopputulokseen.
Puhdista pinta ja saumat homeesta, liasta ja rasvasta Frenchic’n Sugar Soap-pesuaineella, lopuksi huuhtele / pyyhi puhtaalla vedellä puhdistusaine pois pinnoilta.
 
Silikonisaumat ja tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin, ei maalata.
Hio laatan pinta kevyesti, jotta maalille tulee tartunta. Ethän teippaa tuoretta maalipintaa.
Valitse rajauksiin ja teippauksiin laadukas, maalatulle pinnalle tarkoitettu teippi.
.
.

Maalaa kevyesti siveltimellä tai telalla

Maalaa ensimmäinen kerros odottaen kaksi tuntia ennen toisen levittämistä, kun käytät Al Fresco sarjan maaleja. Liian paksut kerrokset voivat haitata kestävyyttä, eivätkä maalikerrokset kuivu valmistajan tarkoittamassa ajassa.
.
Pieni tela on nopea työväline tehdä suurempia aloja ja hanki myös laadukas sivellin reunoihin ja kulmiin. Monipuolisilla ja hyvälaatuisilla työvälineillä maalausprojektisi sujuu. Lue lisää vinkkejä siveltimen valintaan tästä.
Muista sekoittaa maali huolellisesti ennen maalausta.
Laattojen maalaus Frenchic Paint laattamaali.
.

Hoida maalattua pintaa hellävaroin

Siivouksessa käytä vain mietoja pesuaineita ja vältä höyrypuhdistusta, hankausta ja voimakkaita kemikaaleja, kuten kalkinpoisto- ja valkaisuaineita. Jos maalattuun pintaan putoaa terävä esine voi mikä tahansa maalipinta naarmuuntua. Tällöin paikkamaalaus on normaali korjaustoimenpide.
.

Varaa projektille aikaa ja tee ensin koemaalaus

Ajoita maalausprojektisi niin, että maalilla on mahdollisuus kuivua rauhassa ensimäiset 48h ennen varovaista käyttöönottoa. Käsittele maalattua pintaa varoen kolmen viikon ajan, jolloin maali kovettuu riittävästi. Kosteudenkestävyys syntyy kahdesta ehjästä maalikerroksesta.
Suosittelemme kokeilemaan sävyä ennen suurempaa projektia, tilaa pieni näytepurkki ja kokeile sävyä huomaamattomaan kohtaan paikassa, jota olet maalaamassa tai tee koemaalaus irtonaiseen laattaan.
Näin huomaat helposti valitsemasi sävyn peittävyyden maalattavassa pinnassa ja saat käsityksen maalin menekistä. Jos sävyero on suuri maalattavan pinnan ja valitun sävyn välillä, voi olla, että maalikerroksia tarvitaan normaalia enemmän.
.
Keittiön laattojen maalaus Al Fresco Frenchic Paint sarjan maalilla.
Keraamisten laattojen maalaus Al Fresco Frenchic sarjan maalilla.
Kuvan kaapistot on maalattu vaalean harmaalla Swankypants-sävyllä ja välitilan laatat valkoisella Dazzle Me! -sävyllä.
.

Mihin Al Fresco ei sovellu

Al Fresco ei sovellu seisovan veden alueille, kuten ammeiden sisäpinnoille, suihkualtaisiin, lavuaareihin tai työtasoille. Ei vahatuille tai öljytyille laatoille tai puupinnoille.Maalia ei voi käyttää vedeneristeenä. Al Fresco ei ole sertifioitu märkätilojen maali, eikä lattiamaali. Asiakkaamme, jotka ovat maalanneet muita pintoja ja kohteita kuin suositellaan, ovat tietoisia ohjeista ja työ on tehty omalla vastuulla. Täältä voit lukea hyödylliset Maalausohjeet.

Lattian maalaukseen suosittelemme Chalk Wall Paint sarjaa tai jos käytät muita sarjoja tai teet sabloonakuviointia lattiaan, niin viimeistele pinta Viimeistelypinnoitteella.


 Katso videolta miten keraamisia laattoja voi maalata

Voit halutessasi lisätä kuivan maalipinnan päälle Viimeistelypinnoitteen. Suosittelemme Viimeistelypinnoitetta esimerkiksi lattiamaalauksen viimeistelyyn tai sabloonakuvioiden suojaukseen laatalla.

Finishing Coat lisätään sienellä ja se kuivuu kirkaaksi ja kiiltäväksi. Pinnasta tulee roiskeveden kestävä. Tai valitse matta: Uusi 'Tuff Top Coat' on mattapintainen pinnoite. Lue lisää vesiohenteisista Frenchic-pinnoitteista.


Frenchic TTC mattapintainen viimeistelypinnoite.

 

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi:

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.