kesäkuu 09, 2021

Keraamisten laattojen maalaus

Frenchic Paint-sarjan kemistit ovat Englannissa suorittaneet testejä keraamisten laattojen maalaamiseen. Vihdoinkin voimme virallisesti ilmoittaa, että keraamiset laatat voidaan maalata Al Frescon –sarjan maaleilla!
.
.

Ei kuitenkaan seisovan veden alueille

Huomaa kuitenkin, että alueita, joissa on korkea kosteuspitoisuus tai seisova vesi, tulisi välttää. Esimerkiksi suihkut, lavuaarit tai kaakeloitu alue kylpyammeen ympärillä, jossa vesi voi jäädä seisomaan sekä keittiökaapistojen välitila, jossa liesi on maalattavan alueen edessä ja ruuanlaitoista aiheutuu kuumaa höyryä yms.


Pesu ja puhdistus on tärkeää ennen maalausta

Huolelliset valmistelut ja pohjatyöt ovat aina avain onnistuneeseen lopputulokseen.
Puhdista pinta ja saumat homeesta, liasta ja rasvasta Frenchic’n Sugar Soap-pesuaineella, lopuksi huuhtele / pyyhi puhtaalla vedellä puhdistusaine pois pinnoilta. Silikonisaumat ja tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin, ei maalata. Hio laatan pinta kevyesti, jotta maalille tulee tartunta. Ethän teippaa tuoretta maalipintaa.
.
.

Maalaa kevyesti, ohuita kerroksia siveltimellä tai telalla

Maalaa ensimmäinen kerros odottaen kaksi tuntia ennen toisen levittämistä. Liian paksut kerrokset voivat haitata kestävyyttä, eivätkä maalikerrokset kuivu valmistajan tarkoittamassa ajassa.
.

Hoida maalattua pintaa hellävaroin

Siivouksessa käytä mietoja pesuaineita ja vältä höyrypuhdistusta, hankausta ja voimakkaita kemikaaleja, kuten kalkinpoisto- ja valkaisuaineita. Jos maalattuun pintaan putoaa terävä esine voi maalipinta lohjeta. Tällöin paikkamaalaus on normaali korjaustoimenpide.
.

Varaa projektille aikaa

Ajoita maalausprojektisi niin, että maalilla on mahdollisuus kuivua rauhassa ensimäiset 48h ennen käyttöönottoa. Käsittele maalattua pintaa varoen kahden - kolmen viikon ajan, jolloin maali kovettuu riittävästi. Kosteudenkestävyys syntyy kahdesta ehjästä maalikalvosta.

Al Fresco ei sovellu ammeiden sisäpinnoille, suihkualtaisiin, lavuaareihin tai työtasoille. Ei vahatuille tai öljytyille laatoille. Maalia ei voi käyttää vedeneristeenä.

Al Fresco ei ole sertifioitu märkätilojen maali, eikä lattiamaali.

 Katso videolta miten keraamisia laattoja voi maalata

Tartunnan lisäämiseksi voit laittaa kerroksen tai pari Finishing Coat'a maalikerrosten alle sekä kuivan maalipinnan päälle lisäämään kiiltoa. Finishing Coat lisätään sienellä ja se kuivuu kirkaaksi ja kiiltäväksi. Pinnasta tulee roiskeveden kestävä.

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi:
Esillä myös Ohjeet ja vinkit kalustemaalaukseen

Ulkonamaalaus ohjeita ja vinkkejä Frenchic Paint Finland, puutarhakalusteiden maalaus.
Maalataan ulkona!

kesäkuu 18, 2021

Lue lisää

Ohjeita herkemmille maalareille
Ohjeita herkemmille maalareille

kesäkuu 18, 2021

Lue lisää

Miten Frenchic maalisarjat eroavat toisistaan?
Miten Frenchic maalisarjat eroavat toisistaan?

kesäkuu 18, 2021

Lue lisää